Jump to content
  • καταχωρήσεις
    144
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.413

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγες της Effie Tsouras‎  

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

19248078_637454869785739_6768958019820120547_n.thumb.jpg.ad8f453b0ece411ec903a07a2400df51.jpg19149057_637454843119075_3913921271430861744_n.jpg.712141d30061821948cbda5b47fb9cdd.jpg19225890_637454833119076_2270150792044690194_n.jpg.4e77f70854ca93cdd00ac7ac40361ca4.jpg19366542_637454846452408_8200245109256498668_n.jpg.e8cadcbe51c897e00b6014a8ef3c6794.jpg

Stroundel with berries 
Στρούντελ με φρούτα του δάσους 

600 γρ φρούτα του δάσους, κι λίγα κερασια, 3/4 φλ ζαχαρη τα εβαλα να βράσουν, έριξα και μια χούφτα μυγδαλα νυχάκι, ύστερα απο 20' τα στραγγισα, είχα βγάλει 2 φύλλα σφολιατας, τα άνοιξα λιγο με τον πλαστρη, την μια μεριά χάραξα το φύλλο εβαλα τα φρούτα το δίπλωσα και με τα χαραγμένα σταύρωσα το πέρασα με λιγο νερό και εβαλα σουσάμι. 
Τα εψηςα σε 180β για 45' μέχρι να πάρουν ρυσαφι χρωμα! Effie xx

19225545_637454873119072_3133724591134776696_n.jpg

cook

Βιενεζικο γλυκο 

18581826_1196718143771756_231918874835272375_n.thumb.jpg.3aa1c9c1626291c195c5fca209aaa2df.jpg18670879_1196718153771755_3494812487762425749_n.thumb.jpg.8e1439dbbcb0b264d46e190fa06928d3.jpg18620431_1196718123771758_9005881935053355010_n.thumb.jpg.ac2603d309a7fc1e0c802cae252be1c5.jpg18620183_1196718177105086_2851101613165650276_n.jpg.92309e8952bbfd5d8a5e895f8d2f67c2.jpg18557435_1196718173771753_3146809893603622214_n.thumb.jpg.3aa5a82b503faddcff87c82c35bc457d.jpg

Βιενεζικο γλυκο 
7 φλ γαλα, 8 κ σουπας φουσκωτές κορνφλαουρ, 1 κ γ βανίλια, 6 κ σουπας ζαχαρη, 300 μλ κρεμα γάλακτος 
Ζεστενομαι το γαλα, ζαχαρη, διαλύουμε το κορνφλαουρ με λιγο απο το γαλα, το ρίχνουμε στο γαλα, βανίλια, οταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε την κρεμα γάλακτος, οταν αρχίσει να κανει φούσκες, ειναι ετοιμο, το βάζουμε σε φόρμα ή πυρέξ βάζουμε μυγδαλα ή οτι αλλο θελουμε οταν κρυωσει στο ψυγειο. Εβαλα στο κάθε κομμάτι λιγο βύσσινο γλυκο , Effie xx

cook

Θέλετε ενα εύκολο, γρήγορο, χορταστικό , νόστιμο, φαγητό; έγινε σε 17' 
δοκιμάστε τα

Tortellini με chorizo & μπέικον 

2 λουκάνικα chorizo κομμένα σε φετες, 
6 μισές φετες μπεικον( χωρίς το πάχος), 
 6 ψιλές φετες προσουτο, ολα κομμένα, 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομενο, 1 κουτί ντομάτα σε κομματάκια, 1 πιπερια κόκκινη απο βάζο κομμένη, 1 πακέτο εβαλα veal τορτελίνια 625γρ, αλάτι/πιπέρι, 
1 ποτηράκι άσπρο κραςι, λιγο λαδι.

Εβαλα ζεστό νερό να βράσει για τα τορτελίνια, στο τηγάνι εβαλα λιγο λαδι κι το σκόρδο, να ψηθεί λιγο, μετα εβαλα τα λουκάνικα το μπέικον κι το προσουτο να ψηθούν λιγο, μετα την πιπερια, έσβησα με το κραςι, κι εβαλα τα κομματάκια ντομάτα, έριξα τα τορτελίνια να βράσουν για 5' με κουτάλα τα έβγαλα κατευθείαν στο τηγάνι , ανακάτωσα έριξα λιγο ψιλοκομενο μαντανό, έσβησα τη φωτιά σέρβιρα και έτριψα λιγο τυρί απο πανω. 
Effie xx

18700327_627223817475511_4051889241410183549_n.jpg

cook

18664356_627295024135057_7901803226662380560_n.jpg.f1f95837d54be48b2d8465d380a6d179.jpg

Σταφυλι γλυκο του κουταλιού

10 ποτήρια σταφυλι πλυμένο,
6 ποτήρια ζαχαρη, 3 ποτήρια νερό, 
3 κλαδάκια αμπαρορυζα

Τα εβαλα ολα μαζι να βράσουν για 10' το έσβησα, να κρυωσει ωςτε να βγάλει τα υγρά του το σταφυλι, μετα το έβρασα για λιγο, έβγαλα με τρυπητή κουτάλα το σταφυλι, να δέσει το συροπι, εβαλα παλι το σταφυλι αφου έδεσε, έριξα λιγο χυμό λεμόνι και μυγδαλα νυχάκι και το εβαλα σε βάζα. 
Effie xx

cook

Σνακς με φύλλο σφολιατας και λουκούμι, μαρμελάδα, νατελλα

Κοβω το φύλλο σφολιατας σε τετράγωνα, βαζω στην μέση κομμάτι λουκούμι ή μαρμελάδα, ή νατελλα το κλείνω το πατώ με πειρουνι τα περνώ με λιγο νερό ή γαλα και τα ψήνω σε 180β μέχρι να ροδίσουν Effie xx

18700042_628116447386248_4748224739582590850_n.jpg

cook

18739776_628916807306212_820400831173358750_n.thumb.jpg.7052c670851d9458ff23c187a5ecdf41.jpg18740367_628916810639545_214804001935302919_n.jpg.91cd7fa9b804544b2df17a2fd03a089c.jpg

Κοτόσουπα με λαχανικά

Καθάρισα 3 πατατες, 3 καρότα, 6 κομμάτια σελινο και λίγα φύλλα, 1 κρεμυδι μεγάλο, τα έκοψα μεγάλα κομμάτια, εβαλα και 1 λίτρο ζωμό κότας, 3/4 ποτηρι άσπρο κραςι, αλάτι/πιπέρι και λιγο τςιλι, λαδι τα εβαλα να βράσουν, στο τέλος έριξα 3/4 φλ μακαρονάκι έβρασε. Σέρβιρα και έστιψα 1.1/2 λεμόνι.
 Έγινε απίθανο..... 
Effie xx

cook

Μπουγάτσα Effie's

18767628_630340430497183_8929371400260092174_n.jpg.93d6a6faadd233b4669e9737bfa15bdc.jpg18767823_630340433830516_6459221467639947191_n.jpg.8ab789c0d625aa834d22b2c9e3c3b0c0.jpg18740253_630340477163845_5048940623222180899_n.jpg.7a6c9653d810189de91504e79b78fa23.jpg18700326_630340443830515_9068144224946874504_n.jpg.8acee39e7dbe330ee0b05fa9ad732cf4.jpg

Μπουγάτσα Effie's xx
1 πακέτο φύλλο κρουςτας, ενα-ενα φύλλο το μαζεύω σαν βεντάλια, και το βαζω σε στρογγυλό ταψάκι, αφου το εχω βουτυρωσει. 
Χτυπω 5 αυγα με βανίλια, και προσθετω 1 κουτί ζαχαρούχο γαλα και 1 κ γ μπέικιν 
( αυτη τη φορά το ξεχασα το μπέικιν και δεν μου φούσκωσε!!) κι λιγη κανέλα, τα χτυπω καλα και περυχινω τα φύλλα, κοβω κομματάκια βουτυρο κι βαζω εδω κι εκεί, ψήνω σε 170β αέρα, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει! 
Μολις το βγάλω, βαζω τριμμένο καρυδι κι κανέλα, σερβίρω με παγωτό. 
Effie xx

cook

18300989_619569288240964_4812657637225078751_n.jpg.10b71395c311b11b130bc7280ee8924e.jpg

Prawns saganaki Γαρίδες σαγανακι 

800-900 γρ μεγάλες γαρίδες, καθαριςμενες αφήνω τα κεφάλια κι ουρές, κρεμυδακια φρεσκα,μπόλικο σκόρδο 
τα βαζω στο τηγάνι με λιγο λαδι να ψηθούν λιγο, 
κοβω κόκκινη πιπερια φρεσκια ή απο βάζο, καθαρίζω ντομάτες 3-4 μέτριες και τις κοβω, οταν ψηθούν αρκετά, 
βαζω τις γαρίδες να βράσουν 3-4' θρυματιζω ενα κομμάτι φετα και ψιλοκόβω μαντανό. 
το σερβίρω σκέτο ή με ρυζι σπυροτο! 
Effie xx

cook

18301142_619691374895422_3312904973333013654_n.jpg.3a3d6090a8add92d79d783edffb434c1.jpg

Stir fry with noodles ετοιμο σε 15'

Φαγητό εύκολο, γρήγορο, και τραγανό 

Κοβω στήθος κότας μικρά κομματάκια, κολοκυθάκι ψιλές φετες, πιπερια, και μπροκολινο σε κομματάκια πρωτα ψήνω λιγο την κότα με λιγο λαδι, προσθετω λιγο sesame oil, αλάτι/ πιπέρι, βγάζω την κότα βαζω τα κολοκυθάκια, πιπεριά να ψηθούν λιγο, προσθετω τα μπροκολινο και τα κομματάκια κοτας, εχω βάλει σε βραςτο νερό noodles που ειναι απο ρυζι, για 5-6' τα βαζω στα υπολοιπα ανακατεύω καλα και σερβίρω. 
Αυτό το φαγητό δεν ειναι πολυ ψημένο ετςι τα κολοκυθάκια/ πιπεριά/ μπροκολινο μενουν τραγανά 
Effie xx

cook

18301087_619838028214090_5088961881065405212_n.thumb.jpg.c2521a9c5a66e132b2bfedb9b2ed310b.jpg

Minestrone soup // Σούπα μινεστρονε 

Μια σούπα με πολλα λαχανικά, νόστιμη, θρεπτική 

Φασολάκια, σελινο, καρωτα, αρακα, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπερια, κρεμυδι. 
Τα κοβω ολα, τσιγαριζω το κρεμυδι ελαφρά, τα βαζω ολα ανακατεύω ύστερα απο λιγο ρίχνω 1 ποτηράκι άσπρο κραςι, 1 κουτί ντομάτα σε κομματάκια ή 3-4 μέτριες φρέσκες, αλάτι/ πιπέρι, βαζω ζωμό κότας ή νερό να βράσουν 5-8' ρίχνω 3/4 φλ μακαρονάκι κοφτό, μολις βράσει το μακαρονάκι ετοιμο! 
Αν χρειάζεται προσθετω λιγο νερό να ειναι ζουμερό. 
Effie xx

cook

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

17523406_608197069378186_2862379423278947598_n.thumb.jpg.652b3d281394cf6b0b27420c49171650.jpg

Εκανα αλλη μισή δοςη Καλτσούνια

ΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ

1/2 ποτηρι ηλιέλαιο 3 αυγα 
1/2 ποτηρι γαλα 1/2 & 1/2 πορτοκαλι, λεμόνι χυμό κι ξύσμα 350 γρ ζαχαρη 
1 κιλό αλευρι γ ο χ 
1/2 κ γ σόδα και 1/2 κ γ μπέικιν Βανίλια

Γέμιση: 
1 αυγό 650 γρ ανθότυρο, κανέλα/γαρύφαλο/μοσχοκάρυδο, ζαχαρη 3-4 κ σ τα ανακατεύω ολα μαζι, να ειναι γλυκιά .

Βαζω το λαδι/γαλα/αυγα/ζαχαρη τα χτυπω με το μίξερ, μετα στο χυμό πορτοκαλι κι λεμόνι βαζω τη σόδα, και το ρίχνω, 
Τωρα προσθετω κοςκινιςμενο το αλευρι και το ζημονω να γίνει η ζύμη, 
Ανοίγω φύλλο και κοβω στρογγυλούς κύκλους, βαζω 1κουταλια γέμιση, κλείνω τις άκρες αλοίφω με αυγό και βαζω λιγο σουσάμι, ψήνω σε 170β αέρα, για 20' να πάρουν ωραιο χρωμα !εγιναν 40 κομμάτια !
Effie xx

cook

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ Effie's 

17862505_608753042655922_1604146309135370413_n.jpg.9ac8188856603ff610aab1737c2d3c34.jpg17904144_608753045989255_2371252185761516590_n.jpg.6728dc134a324c4b562378f5e62afbab.jpg

Και του Χρονου! Ετοιμα και τα τςουρεκια μας
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ Effie's 
10 αυγα 1.1/4 φλ ηλιέλαιο ή οτι αλλο σπορέλαιο εχετε, 1 πορτοκαλι χυμό κι ξύσμα 
90 γρ φρεσκια μαγια, 2 φάκελα μαχλέπι πήρα σπορακια και τα έτριψα, απο 3 κ γ βανίλια, μοσχοκάρυδο, Κακουλε, 1 κ γ μπέικιν, 
2 φλ χλιαρό γαλα, 2.1/2 κιλά αλευρι γ ο χ κοςκινιςμενο σουσάμι, μυγδαλα φιλέ.

Έπιασα την μαγια με 1 ποτηρι χλιαρό νερό , 2 κ σ ζαχαρη, κι 1.1/2 φλ απο το αλευρι να γινη πυκτος τις χυλός, το σκεπάζω να φουσκώσει. 
Ετοιμάζω ολα τα άλλα, τα χτυπω στο μίξερ, μετα το βαζω σε λεκάνη προσθετω αλευρι, ζημονω μέχρι να μην κολλά η ζύμη. 
Σκεπάζω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 2-2.30 ωρες. Μετα πλάθω και τα βαζω παλι να φουσκώσουν , τα πέρνω με αυγό που εχω χτυπήσει με βανίλια βαζω μυγδαλα, σουσάμι και ψήνω σε προθερμαςμενο φουρνο 160β αέρα 25-30' οταν πάρουν χρωμα τα σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί. Τα βγαζω σε σχάρα και αφου κρυώσουν τελείως, τα βαζω σε σακκούλες! 
Effie xx

cook

Γαλακτομπούρεκο

18034027_613322825532277_8142435753264486787_n.jpg.3ebd8415b780e0c0158f1ec6b4ee6a9c.jpg18057799_613322818865611_8624558609515995668_n.thumb.jpg.d241a7d566c0582c6e23ff45fd2987bf.jpg18119354_613322832198943_8855260127893757817_n.thumb.jpg.b4a1cc1e8b8d24fae55e15fd865321a9.jpg

Γαλακτομπούρεκο

1 κουτί ζαχαρούχο γαλα το διαλύω με 4 ποτήρια ( μέτρια) νερό, 
χτυπω 5 αυγα με βανίλια, το προσθετω στο γαλα, οταν ζεσταθεί προσθετω 1 ποτηρι συμιγδαλι μιςο χόνδρο μιςο ψιλό, 
και 3 κ σουπας βουτυρο το ανακατεύω μέχρι να πήξει. 
Βράζω το σιρόπι 3-5 λεπτά, με 2.1/2 ποτήρια ζαχαρη, 1.1/2 ποτηρι νερό, λιγο ποτο, κανέλα ξύλο, στο τέλος χυμό απο μιςο λεμόνι, το αφήνω να κρυωσει. 
Βουτυρώνω 4 φύλλα κρουςτας και τα βαζω στο ταψι να εξέχουν τα μισά, μετα 8 φύλλα, κάθε φύλλο το διπλόνω στη μέση αφου το βουτυρόσω, απλώνω την κρεμα, γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν, και παλι άλλα 6-7 διπλομένα. Με το πινελο σπροχνω τις άκρες προς τα κατω, το χαράζω, ραντίζω με νερό. 
Ψήνω σε 170 αέρα, προθερμαςμενο φουρνο μέχρι να ροδίσει. 
Οταν τι βγάλω το σιροπιαζω με το κρυο σιρόπι, στο καφτο γλυκο, δεν το σκεπάζω για να μηνει τραγανό το φύλλο. 
Effie xx

cook

17992148_613683318829561_4797346439332164512_n.jpg.8b6f2ec1f94a80250e5f7eac38aac9fa.jpg

Angel cake... 
να σας κεράσω για την επέτειο του γάμου μας 
Τουρτα αγγέλων με φράουλες 

Η τουρτα αγγέλων, γίνεται μόνο με ασπράδια, ζαχαρη και αλευρι. Διαφορετικό απο άλλα, λόγω οτι δεν εχει καθόλου βουτυρο. Η συνταγη ξεκίνησε απο την Αμερική και έγινε πολυ αγαπητό στο τέλος του 19ου αιώνα, ειναι σαν αφρός και θυμίζει φαΐ αγγέλων...

Τουρτα Αγγέλων με φράουλες

1.1/2 φλ ασπράδια ( απο 9 αυγα περίπου) 
1.1/2 φλ ζαχαρη ψιλή 
( την τρίβω στο multi την κανονική) 
1.1/2 κ γλυκού κρεμόριο ( cream of tartar)
1 φλ αλευρι γ ο χ // 2 τσιμπιά αλάτι
1 κ γλυκού Φραουλα εσάνς

Ανάβουμε τον φουρνο στους 170 β αέρα, 
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και το κρεμόριο, τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, προσθέτουμε τα 3/4 απο την ζαχαρη την Φραουλα εσανς χτυπώντας, εχουμε κοσκινηση το αλευρι με την υπόλοιπη ζαχαρη, 3 φορές! Το προσθέτουμε στη μαρέγκα σιγά-σιγά ανακατωνοντας ελαφρά. 
Εχουμε τη φόρμα (εγω εβαλα μακρόστενη ) έτοιμη με λιγο σπραιυ βάζουμε το μίγμα με προσοχή, με την σπάτουλα κάνουμε κυκλικές κινήσεις ( κόβουμε) το μίγμα για να μην εχει κενά αέρος, το ισιονουμε και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα 35-40' να πάρει ΟΧΙ πολυ χρωμα. Οταν το βγάλουμε το βάζουμε σε σχάρα ( με την φόρμα να μην ακουμπά κατω) οταν κρυωσει, χτυπάμε τη φόρμα στα πλαϊνά . 
Έπλυνα έκοψα 450γρ φράουλες τις έκοψα εβαλα 3/4 φλ ζαχαρη και ποτο Midori 2 κουταλιες σουπας να βράσουν, μετα τις έλιωσα και το αφηςα να κρυωσει.
Χτυπηςα 2 φλ κρεμα γάλακτος λιγη σαλτσα φράουλας και 1 κ σουπας ζαχαρη και τα χτυπηςα με το μίξερ να γίνει σαντυγη, προσθεςα λιγη ακομη σαλτςα φράουλας ανακάτωσα με την σπάτουλα. 
Έκοψα το κιεηκ εβαλα λιγο σαλτςα φράουλας κρεμα, απο πανω έκοψα φράουλες εβαλα το αλλο κομμάτι και εβαλα κρεμα γύρο και επάνω, τελειωςα με φράουλες. Στο ψυγειο ολη νυχτα! 
Effie xx

cook

17457496_602271096637450_8959108385830776370_n.thumb.jpg.82d24af2d38b43df1fe346e4d9f2e573.jpg17498780_602271113304115_1985510534763190738_n.thumb.jpg.829dd7256c5f23061f15392cdeff789f.jpg17634655_602271099970783_2706805992821887633_n.jpg.c22b888d4eb0ca0bada74bb13b3f1604.jpg17553829_602271109970782_2732273720926619206_n.jpg.c6fc01151caa22f642fb78289ed3c2b6.jpg17630102_602271146637445_624771158940548636_n.jpg.8099b6da3d0a4c1741d6826f574be4bd.jpg17626630_602271149970778_328172112953314197_n.thumb.jpg.6cb2f4fef6c8d9fca5488fe5f1398c22.jpg17553609_602271153304111_2688384859400730772_n.jpg.b8b3623044c4abbe1114de25740bd18d.jpg

Pizza & pizza rolls 
Πιτςα και ρολακια 

2 φάκελα ξερή μαγια την εβαλα σε 2 φλ ζεστό νερό με μια πρεζα ζαχαρη, το ανακάτωσα. 
Εβαλα 4 φλ αλευρι γ ο χ σε μπωλ, αλάτι και 3/4 απο μικρό μπουκάλι μπυρα, έριξα και τη μαγια τα χτυπηςα με το μίξερ, μετα στον παγκο αλευρι εβαλα την ζύμη, την δούλεψα με τα χέρια προσθέτοντας αλευρι μέχρι να γίνει μαλακή και να μην κολλά, ( πήρε αλλο 1 φλ αλευρι) την εβαλα στο μπωλ την σκέπασα να φουσκώσει. 
Έκοψα 10 μέτρια μανιτάρια, 1 κόκκινη πιπερια & 1 πραςινη ( μεγάλες) σε φετες. Άνοιξα παχύ φύλλο, τα εβαλα σε μακροςτενα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, και 1 πιο μικρό φύλλο και λιγο πιο ψιλό, για το ρολό.
Εβαλα τομάτα απο πανω τυρί μοτσαρελα, σαλάμι για πιτςα, σκόνη σκόρδο, μανιτάρια, πιπεριές, και κομματάκια προσουτο!!
Για το ρόλο : αφου το άνοιξα φύλλο, εβαλα σκόνη σκόρδο, λιγη μοτσαρελα και λίγα κομματάκια μανιτάρια, λιγο ελαιόλαδο, το δίπλωσα κι το έκοψα, σε κομμάτια! 
Τα εψηςα σε 170β αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να εχει ψηθεί η βάση τους απο κατω! 
Effie xx

cook

Ρολά σοκολατας

16299396_578250905706136_3941972740359619044_n.jpg.e7055af4b1e44484b4a16e07cef8530a.jpg

Ρολά σοκολατας Nutella scrolls 

Σε συνταγη του Γιώργος Χριστιανός Σελίδα μαγειρικής

1.200 γρ αλευρι γ ο χ , 2 φάκελα ξερή μαγια 
5-7 κς ζαχαρη ( εβαλα 9 κ σ )
200 γρ βουτυρο μαλακό, 1 κ γ αλάτι
3 βανίλιες ( προσθεςα και 3 κ γ μαχλέπι)
700 μλ χλιαρό νερό 
(εβαλα και λιγη καραμελα αλμυρή, πανω απο την νατελλα ) 
Σε λεκάνη τα εβαλα ολα εκτός το αλευρι τα ανακάτεψα με το σύρμα και μετα προσθεςα το αλευρι το ζημωσα μέχρι να μην κολλά, το εβαλα στη λεκάνη το σκέπασα για 1/2 ώρα να φουσκώσει. 
Άνοιξα φύλλο εβαλα Nutella και λιγη καραμελα αλμυρή!! Το εκανα ρολό, έκοψα φετες τα εβαλα σε ταψι βουτυρομενο, τα σκέπασα 1/2 ώρα να φουσκώσουν . 
Εψηςα σε φουρνο 175 β αερα, για 25' . 
Οταν μιςο κρύωσαν διέλυσα λιγη μαρμελαδα βύσσινο με λιγο νεράκι και πέρασα με πινελο το ενα ταψι! 
Ευχαριστω για την συνταγη
Γιώργος Χριστιανός Σελίδα μαγειρικής 
Effie xx

16299396_578250905706136_3941972740359619044_n.jpg

cook

16406542_579018712296022_425693979537758467_n.jpg.d505a6909891f777351a65de5850bcba.jpg

κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο 
‼️Για παρτυς, τσάι με φίλους, για ολες τις ωρες!!‼️
zucchini slice 
5 αυγα 
370 γρ κολοκύθι τριμμένο κι στημένο 
1 φλ αλευρι που φουσκώνει
200 γρ μπέικον 
1 φλ κίτρινο τυρί τριμμένο 
1 κρεμμύδι τριμμένο ή πράσο 
1/4 φλ ηλιέλαιο

Μπορείται να βάλετε οτι θέλετε αρκεί τα αυγα,το αλευρι κι το λαδι να ειναι οι αναλογίες που γράφει η συνταγη !
Φούρνος στους 170 β αέρα 
Τρίβω το κολοκύθι το στήβω απο το βραδυ,
Μετα τα βαζω ολα προσθετω τα αυγα χτυπημένα ανακατώνω, το βαζω σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνω 45-50' ή μέχρι να ψηθεί. 
Effie xx

×