Jump to content
  • καταχωρήσεις
    36
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    343

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Οι συνταγές της εταιρείας ARISTON GREEK ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΚΑΣ Ο.Ε

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

pastitsio-600x403.jpg.1cd483d5aa8787e638e2ecee686a226d.jpg

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

     Συστατικα

     1 πακέτο Σπαγγέτι Νο 3
     1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
     1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
     1 μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι
     Αλάτι και πιπέρι
     πετιμέζι Ariston

    Εξτρα παρθενο ελαιολαδο  Αriston
    Αρωματισμένο  ελαιολαδο  με  Ρίγανη  Ariston
    Αρωματισμένο  ελαιολαδο Θυμάρι  Ariston

 

    Μπεσαμέλ

     1,5 λιτρο   πλήρες γάλα
     150 γρ  βούτυρο
      150 γρ  Αλεύρι
      2 αυγά
     100  γρ  Παρμεζανα
     Αλάτι και πιπέρι , μοσχοκάρυδο
    

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια, μια πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας Ariston Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρούς «κύβους» και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε  τον κιμά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί  σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε  σε ταψί. Ρίχνουμε την παρμεζάνα .Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε  να ζεσταθεί το αρωματισμένο με θυμάρι και ρίγανη ελαιόλαδο  Ariston και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα, ενώ ανακατεύουμε  συνεχώς για να πηξει Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε μείγμα πάνω από τον κιμα  και τα  μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα .
Ψήνουμε στους 375 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά ή μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει  ένα χρυσό καφέ χρώμα.

Συνταγή  από Chef Τάσος Σπυρόπουλος

cook

5914da55c4ea6_----(beurre--blanc)----Ariston.jpg.ad2cb30af06674670e70efadf5acaa4b.jpg

Χτένια με σάλτσα βουτύρου (beurre blanc) με Ελαιόλαδο λεμόνι Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       1kg χτένια

·       65ml λευκό κρασί

·       1 κρεμμύδι

·       100 ml κρέμα γάλακτος

·       30gr βούτυρο

·       Ελαιόλαδο Ariston λεμόνι

 

Εκτέλεση :

1.Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο  λάδι λεμόνι και τοποθετούμε τα χτένια .

 2.Λίγα λεπτά μετά τα σβήνουμε με λευκό κρασί και τα σκεπάζουμε μέχρι να ανοίξουν.

3. Έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι ,προσθέτουμε  βούτυρο και λίγο λάδι Ariston λεμόνι  όπως και ένα μεσαίο κρεμμυδάκι. Αφού σοκαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος .

4. Σβήνουμε τη φωτιά προσθέτουμε παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και ρίχνουμε τα χτένια.

cook

5914d9cbc5e47_-------Ariston.jpg.d4cdf1e460f59975e1ac3dcbc5551206.jpg

Ψαρονέφρι με μους μελιντζάνας και μαρμελάδα σύκου Ariston

Υλικά

4 μερίδες  χοιρινό

Συστατικά για την μους μελιτζάνας

2 κg Μελιτζάνα φλάσκα

2 πατάτες μέτριες

100gr βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Ξύσμα από 2 λεμόνια

50 gr Ελαιόλαδο Ariston

70 γρ Λευκό βαλσάμικο ξύδι Ariston

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από ίνες και λίπη.

Ρίχνουμε  αλάτι, πιπέρι  και ρίγανη.

Το σωτάρουμε σε καυτό τηγάνι από όλες τις πλευρές του και το ψήνουμε στο φούρνο για 15’ στους 190 C.

Τέλος προσθέτουμε στο πιάτο μαρμελάδα σύκου και απολαμβάνουμε.

Για τη μους μελιντζάνας

Με πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες τις οποίες ψήνουμε στη σχάρα και τις καθαρίζουμε.

 Τις στραγγίζουμε .

 Πολτοποιούμε την ψίχα στο μπλέντερ και προσθέτουμε ελαιόλαδο,το βούτυρο και τις βρασμένες πατάτες.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.

cook

5914d9611e2d9_--------riston.jpg.8f399552e6e62fa9d882643da6ebc88e.jpg

Φαγκρί με πουρέ καρότου και ελαιόλαδο δεντρολίβανου Αriston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 φαγκρί

·       300gr καρότο

·       60ml γάλα

·       25gr βούτυρο

·       Ελαιόλαδο Αriston δεντρολίβανου

Εκτέλεση :

1.Φιλετάρουμε το φαγκρί ,ξεκοκαλίζουμε και στραγγίζουμε.

2.Επειτα το αλείφουμε με λάδι δεντρολίβανου

3. Το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι μέχρι να γίνει η πέτσα του τραγανή.

·        Για το πουρέ

1. Βράζουμε τα καρότα καθαρισμένα σε αλατισμένο νερό.

2. Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πουρές σε μπλεντερ και προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε παγωμένο βούτυρο, για να γίνει ένας σφιχτός πουρές. 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914d90898bb4_--------Ariston.jpg.eb78e5fc7a07ed6fedd9bdfc76d42837.jpg

Τσιπούρα ψητή με σαλάτα φακές και ελαιόλαδο λαιμ Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 τσιπούρες (500gr το ένα)

·       250 gr φακές

·       3 φρέσκα κρεμμυδάκια

·       2 καρότα

·       Ελαιόλαδο Ariston λαιμ

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε,φιλετάρουμε και ξεκοκαλίζουμε την τσιπούρα).

2.  Αλείφουμε με λάδι λαιμ και με αλάτι πιπέρι.

3. Τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20’λεπτά.

4. Έπειτα βράζουμε τις φακές χωρίς αλάτι σε αρκετό νερό.

5. Αφού γίνουν τις βγάζουμε από το νερό και περιμένουμε να κρυώσουν.

6.Τρίβουμε καρότο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό  και λάδι λαιμ τα προσθέτουμε στις φακές. 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914d7c4326f7_-Apple-crumble-----ARISTON.jpg.ca7aa2afe90a70c05176dad1179f99f1.jpg

 

Τάρτα Apple crumble με μαρμελάδα μήλο κανέλα ARISTON

Υλικά για ζύμη τάρτα

 

250γρ βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)

125γρ άχνη ζάχαρη

100γρ αυγά ή 2 τεμάχια

500γρ αλεύρι

1 δόση βανίλια σκόνη

Μισό ξύσμα λεμόνι

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

 Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Έπειτα ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος 5 χιλιοστών και γεμίζουμε τις φόρμες για τάρτα.

 Tέλος τοποθετούμε τις τάρτες σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 – 17 λεπτά στους 170ο C.

Kρατάμε την περίσσια ζύμη και την κόβουμε κομμάτια και την ψήνουμε σε ταψάκι.

 

Γέμιση

 

2 βαζάκια μαρμελάδα μήλο κανέλα Ariston

 

Αφού κρυώσουν οι τάρτες τις ξεφορμάρουμε και τις γεμίζουμε με την μαρμελάδα μήλο κανέλα.

Tέλος διακοσμούμε με τα κομμάτια της ψημένης ζύμης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

Σπρινγκς Ρολ με γαρίδες και λαχανικά και ελαιόλαδο ρίγανι Αriston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       400 gr αποφλοιωμένες γαρίδες

·       1 πράσινη ,κόκκινη πιπεριά

·       3 φρέσκα κρεμμυδάκια

·       ½ ματσάκι άνηθο

·       1 πακέτο φύλλο κρούστας

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε μόνο το σώμα, χωρίς κεφάλι και ουρά

2. Έπειτα σε ένα μπoλ προσθέτουμε πιπεριές φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι και λίγο λάδι ρίγανη Ariston.

3. Ύστερα παίρνουμε φύλλο κρούστας και κάνουμε ρολλάκια.  

4. Προσθέτουμε το μίγμα στο φύλλο κρούστας και ύστερα φτιάχνουμε τα ρολλάκια και τα τοποθετούμε για σχεδόν μία ώρα στην κατάψυξη.

5. Αφού παγώσουν λίγο τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.  Τα σερβίρουμε με μια πολύ ωραία sweet chilli σος.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

Σπρινγκς-Ρολ--με-γαρίδες-και-λαχανικά-και-ελαιόλαδο-ρίγανι-Αriston.jpg

cook

Σουπιές με σπανάκι και ελαιόλαδο Ariston δεντρολίβανο

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       1kg σουπιές

·       800 gr σπανάκι

·       4 κρεμμύδια φρέσκα

·       ½ ματσάκι μαϊντανό

·       ½ ματσάκι άνηθο

·       60ml κρασί κόκκινο

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε τις  σουπιές καλά και κόβουμε σε μικρές ροδέλες

2.Καθαρίζουμε το σπανάκι ,φρέσκο κρεμμύδι ,άνηθο και μαϊντανό

3. Έπειτα σoτάρουμε σε λάδι δεντρολίβανο Αriston κρεμμύδι και το σπανάκι. Αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε τις σουπιές.

4.Σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί, και προσθέτουμε μετά μαϊντανό και άνηθο. (υπάρχει μια πιθανότητα να μην χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον νερό) 30-35’ 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

Σουπιές-με-σπανάκι-και-ελαιόλαδο-Ariston-δεντρολίβανο.jpg

cook

Σούπα μπιsk με καβούρι και ελαιόλαδο τσίλι Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       1kg καβούρια

·       3 καρότα

·       2 κρεμμύδια

·       50ml λευκό κρασί

·       30ml κονιάκ

·       1,5 lt νερό

·       90ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση :

1.Βάζουμε ελαιόλαδο τσίλι Ariston και καβουρδίζουμε τα καβούρια σε μια κατσαρόλα για λίγη ώρα μέχρι να κοκκινίσουν.

 2.Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα καρότο κρεμμύδι χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν καλά.

3. Ύστερα σβήνουμε με κονιάκ και μετά με λευκό κρασί.

4. Λίγα λεπτά αργότερα, αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.

5. Αφού βράσουν σουρώνουμε και κρατάμε μόνο το ζωμό, το βάζουμε να βράσει και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να δέσει, καρυκεύουμε και η σούπα μας είναι έτοιμη.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

Σούπα-μπιsk--με-καβούρι-και-ελαιόλαδο-τσίλι-Ariston.jpg

cook

5914d66898f4e_-------Ariston.jpg.73b43dff9a67bf18f64e8de39722499e.jpg

Σολομό σοτέ με σπανάκι με ελαιόλαδο λεμόνι Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 φιλέτα σολομού

·       ½ kg σπανάκι

·       4κρεμμυδάκια χλωρά

·       Ελαιόλαδο λεμόνι Ariston

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε τα φιλέτa σολομού από τα κόκκαλα και το πλένουμε.

 2.Καθαρίζουμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμύδι .

 3.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο λεμόνι Αriston  και ξεκινάμε από την πλεuρά που είναι η πέτσα του σολομού να σοτάρουμε. Και αφού πάρει χρώμα (χρυσαφί χρώμα) το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά του.

4. Έπειτα το βάζουμε σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8’ λεπτά. 

5.Σε ένα τηγάνι με λάδι λεμόνι βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι για να το σοτάρουμε και ύστερα βάζουμε το σπανάκι ,αλατίζουμε και το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει χωρίς όμως να χάσει το πράσινο χρώμα.

6. Ταυτόχρονα βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο. 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

Σαλάτα του Καίσαρα με σος και με ελαιόλαδο Ariston Σκόρδο

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :     

·       2 μαρούλια

·       1/4kg παρμεζάνα τυρί

·       2 ice berg

·       6 φιλέτα αντσούγιες

·       6 κριτσίνια ολικής άλεσης

·       6 αντζούγιες

·       6 φέτες μπέικον

·       200 gr μαγιονέζα 

·       Λάδι Ariston σκόρδο

 

Εκτέλεση :

1.      Καθαρίζουμε τα μαρούλια και τα ice berg και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο,όπου τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.

2.      Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες του μπέικον. Αφού σοταριστούν, κόβουμε  τις 3 φέτες σε μικρά κομμάτια τις φέτες και ανακατεύουμε με το μαρούλι και το ice berg.

3.      Αφού ετοιμαστεί η σος περιχύνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

4.      Ύστερα προσθέτουμε τα κριτσίνια,  νιφάδες παρμεζάνας και τις υπόλοιπες αντζούγιες στη σαλάτα.

Ø  Για την σος

1.      Σε  ένα μπλέντερ τοποθετούμε 200 gr μαγιονέζα,3 φιλέτα αντζούγιες,3 φέτες σοταρισμένου μπέικον, 15 ml λάδι Ariston σκόρδου,20 gr  τυρί παρμεζάνα και 20 ml νερό.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

Σαλάτα-του-Καίσαρα-με-σος-και-με-ελαιόλαδο-Ariston-Σκόρδο.jpg

cook

5914d575bf887_-----riston.jpg.4b5fec3d871ade084f70bc42958680e8.jpg

Ριζότο Σολομού με ελαιόλαδο βασιλικού Αriston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       2 κρεμμύδια

·       ½ ρύζι Arborio

·       70ml κρασιού

·       1 lt νερό

·       1 σολομό (400gr)

·       40ml κονιάκ

·       150 ml κρέμα γάλακτος

·       410gr βούτυρο

·       Λάδι βασιλικού Ariston

 

Εκτέλεση :

1.Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λάδι βασιλικού Αriston.

2.Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι για ριζότο, και μετά από κάποια δευτερόλεπτα τα σβήνουμε με λευκό κρασί και ζωμό ψαριού ή νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μισοβράσει το ρύζι.      

3.  Έπειτα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε  βούτυρο το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σε μικρά κομμάτια σολομό μέχρι να ροδίσει.

4. Λίγα λεπτά αργότερα  σβήνουμε με κονιάκ το σολομό.

5. Αφού εξατμιστούν τα υγρά του κονιάκ , προσθέτουμε  το ζωμό ψαριού μέχρι  το ρύζι να είναι βρασμένο και τραγανό.

6. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος το αφήνουμε να δέσει.

7.Καρυκεύουμε,ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα τριμμένη.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914d5273613c_---------.jpg.d8d97aa2eceb113c1b08b076d8ab20c2.jpg

Ποπιέτα τσίπουρα με γαρίδα και σάλτσα ολανδέζ με ελαιόλαδο βασιλικός

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       2 τσιπούρες

·       ½ kg γαρίδες

·       500ml βούτυρο

·       5 αβγά

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε  και ξεκοκαλίζουμε  την τσιπούρα και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

2. Τυλίγουμε με τις λεπτές λωρίδες τσιπούρας το μισό κομμάτι της γαρίδας  με την ουρά.

3. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το έντερο και κρατάμε την ουρά. Τις καρυκεύουμε, τις τυλίγουμε με τις τσιπούρες και τις καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

4.Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι με λάδι βασιλικού Αriston και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15’ λεπτά.

v  Για την σάλτσα ολλανδέζ

 4.Για την σάλτσα ολλανδέζ  τοποθετούμε τους κρόκους σε βεν μαρί και τους χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

5. Έπειτα προσθέτουμε αργά το βούτυρο  το λαδικαρισμένο καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και λίγες σταγόνες λεμόνι.

6.Αφού γίνει η σάλτσα και η ποπιέτα τοποθετούμε σε πιάτο.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

 

cook

Μπιφτεκάκια μοσχαρίσια με μπρόκολο και σάλτσα ροδάκινο

Υλικά

2 μέτριο κρεμμύδι

1 κιλό κυμά

4 σκελίδες σκόρδο

2 αυγά

6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς ψίχα

200 μλ ζωμό βοδινού

1,5 κ.τ.γ. μαρμελάδα ροδάκινο ΑRISTON

Αλάτι πιπέρι ρίγανη

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μπρόκολο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και αφήνουμε το μίγμα για μία ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να ξεκουραστεί.

 Έπειτα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπιφτεκάκια και τα περνάμε απo καυτή σχάρα και από τις δύο πλευρές.

 Τέλος τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 8 λεπτά στους 180ο C.

 

Καθαρίζουμε το μπρόκολο το πλένουμε και κόβουμε τις τούφες, έπειτα το βράζουμε σε αλατισμένο κοχλάζον νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Τέλος για τη σάλτσα τοποθετούμε ζωμό μοσχαρίσιο σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο , 1 κουταλιά του γλυκού μέλι ARISTON , μισό ξύσμα από λεμόνι  και τέλος αφού βράσει για 2 λεπτά δένουμε τη σάλτσα με 15 γρ corn flour.

 

Σάλτσα ροδάκινου.

Σωτάρουμε 1 φρέσκο κρεμμύδι, σβήνουμε με κονιάκ, προσθέτουμε ζωμό βοδινού και μερμελάδα ροδάκινου.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

Μπιφτεκάκια-μοσχαρίσια-με-μπρόκολο-και-σάλτσα-ροδάκινο.jpg

cook

5914d410cd76a_-------Ariston.jpg.061de804229bc995184f2c4460d3fc8f.jpg

Μπακαλιάρος με σούπα μαρούλι και ελαιόλαδο ρίγανι Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 μπακαλιάροι (των 200gr το ένα)

·       2 μαρούλια

·       1 πράσο

·       6 κρεμμύδια μικρά φρέσκα

·       30 ml κρέμα γάλακτος

·       20 gr φρέσκο βούτυρο

·        Ελαιόλαδο Ariston ρίγανη

 

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το μπακαλιάρο, το ξεκοκαλίζουμε.

2. Το βάζουμε σε λαδόκολλα και το αλείφουμε με λάδι ρίγανη και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

3.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

·       Για τη σούπα μαρούλι

1.Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε πράσο και κρεμμύδι με ελαιόλαδο ρίγανι Ariston,και αφού σοταριστούν προσθέτουμε μαρούλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο, αμέσως  προσθέτουμε νερό και ύστερα το αφήνουμε να βράσει για 25’ λεπτά

2. Αφού βράσουν καλά πολτοποιούμε τη σούπα, την σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και παγωμένο βούτυρο, καρυκεύουμε και σερβίρεται.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914d3b5df4a8_----------ARISTON.jpg.af031c2b4ceb24f8ee13f0771f08f54b.jpg

Μους σοκολάτα με ζελέ πορτοκάλι με ελαιόλαδα σοκολάτας και πορτοκάλι ARISTON

Υλικά για τη μους

400γρ γάλα

100γρ κρέμα γάλακτος

110γρ κρόκους αυγών

1 βανίλια

110γρ ζάχαρη

30ml ελαιόλαδο πορτοκάλι ARISTON

15γρ φύλλα ζελατίνης

450 γρ σοκολάτα υγείας

500γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

 

 Υλικά για το ζελέ

 

200γρ χυμό πορτοκάλι

40γρ ζάχαρη άχνη

7γρ ζελατίνη σε φύλλα

15ml ελαιόλαδο με σοκολάτα ARISTON

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.

Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, κρέμα γάλακτος, κρόκοι, ζάχαρη, βανίλια και ελαιόλαδο με πορτοκάλι ARISTON και το τοποθετούμε στη φωτιά και το φέρνουμε μέχρι τους 82ο C.

 Έπειτα προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

 Και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει (θερμοκρασία δωματίου).

Τέλος ενσωματώνουμε προσεκτικά τη σαντιγί.

 

Για το ζελέ

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.

Ζεστάνουμε το χυμό τη ζάχαρη άχνη και το ελαιόλαδο σοκολάτας ARISTON και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν.

Τέλος το φορμάρουμε σε ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

 

Φινίρισμα

Γεμίζουμε τα ποτήρια με τη μους σοκολάτας μέχρι τη μέση.

Παγώνουμε για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει η κρέμα, προσθέτουμε κομμάτια από το ζελέ και τέλος κλείνουμε με την υπόλοιπη μους. Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες.

 Απολαμβάνουμε.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914d2ce22cd4_----Ariston-.jpg.d5535cc061508f406a0594789933aade.jpg

Μουσακάς Γαρίδας με ελαιόλαδο Ariston σαγκουίνι

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 πατάτες

·       4 μελιτζάνες

·       ½ kg γαρίδες ωμές και αποφλοιωμένες

·       ¼ τυρί παρμεζάνα

·       Σάλτσα ψαριού

·       Λάδι σαγκουίνι Ariston

 

Εκτέλεση :

1.Κόβουμε σε φέτες μελιτζάνες και πατάτες και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ηλιέλαιο.

2. Αφού  τηγανιστούν τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

3. Έπειτα ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι  με τις πατάτες στη βάση ,μια φέτα μελιτζάνα από πάνω και τις ψιλοκομμένες γαρίδες,

4.Χύνουμε τη σάλτσα ψαριού και έπειτα κλείνουμε με σάλτσα μπεσαμέλ και τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.

4.Έπειτα τοποθετούμε σε προθερμασμένο στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η μπεσαμέλ να πάρει χρώμα χρυσαφί.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914cfa1f34b1_-----ARISTON--..jpg.e0e36aee518a6996dea5a0e7dfbb36c5.jpg

Μους σοκολάτας αρωματισμένη με ελαιόλαδο ARISTON με βασιλικό.

ΥΛΙΚΑ

200gr γάλα

50gr κρέμα γάλακτος

60gr κρόκοι αυγού (3 περίπου)

70gr ζάχαρη

1 βανίλια

7gr ζελατίνη

225gr σοκολάτα υγείας 65%

30gr ελαιόλαδο ARISTON με βασιλικό

250gr σαντιγύ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε γάλα, κρέμα, ζάχαρη, βανίλια.

 Μόλις βράσουν ρίχνουμε το μισό γάλα τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

 Έπειτα ανακατεύουμε το μίγμα στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει 82ο C. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη.

 Αμέσως προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το λάδι βασιλικού.

Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε τη σαντιγύ απαλά και τοποθετούμε το μίγμα σε ποτήρια και τα αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο να παγώσουν. 

Για την επικάλυψη:  βράζουμε  100ml κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε 100γρ σοκολάτα και σε κρύο μους περιχύνουμε λεπτή στρώση.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

5914cf0f015d1_-----ARISTON----.jpg.c986f22565dee930d16cab24be7274c7.jpg

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ARISTON ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250γρ κρέμα γάλακτος

125γρ σοκολάτα λευκή

8γρ ελαιόλαδο ARISTON βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

60γρ αλεύρι

160γρ ζάχαρη άχνη

75γρ αμύγδαλο τριμμένο

90γρ βούτυρο λιωμένο

90γρ ασπράδι αυγού

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα χτυπάμε το μίγμα να γίνει σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ARISTON βανίλια.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ενσωματώνουμε όλα μαζί. έπειτα το ψήνουμε στους 180 οC για 20΄.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

 

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑRISTON CHILLI

ΥΛΙΚΑ

800gr μοσχάρι Νουά

500gr κριθαράκι μέτριο

2 τομάτες ώριμες

Ελαιόλαδο ARISTON extra παρθένο

Πελτέ τομάτας

1 μέτριο κρεμμύδι

Κανέλα ξύλο, μπαχάρι γαρίφαλο

Αλάτι

Ελαιόλαδο ARISTON με chili

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο ARISTON extra παρθένο απ’ όλες τις πλευρές.

 Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.

 Έπειτα προθέτουμε τις τομάτες τριμμένες στον τρίφτη και τον πελτέ τομάτας αραιωμένο και προσθέτουμε νερό και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει.

 Αφού βράσει τοποθετούμε το μοσχαράκι με τη σάλτσα του σε ταψί ή ακόμα καλύτερα σε γάστρα και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό καυτό και τα 500γρ κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180οC έως ότου βράσει το κριθαράκι.

Τέλος σερβίρουμε και προσθέτουμε Ελαιόλαδο ARISTON με chili όσο επιθυμούμε. 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ-ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ-ΜΕ-ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΑRISTON-CHILLI.jpg

cook

5914ce65b77b5_------ARISTON.jpg.9e9df5af0a036e51705fdf52a9a15c57.jpg

Μάφινς σοκολάτας γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι ARISTON

Υλικά

120γρ βούτυρο

360γρ ζάχαρη κρυσταλλική

180γρ αυγά (3,5 αυγά)

250γρ αλεύρι

5γρ baking powder

2γρ σόδα

1 δόση βανίλια σε σκόνη

50γρ κακάο

190γρ γάλα φρέσκο

1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι ARISTON

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό στην δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει ικανοποιητικά.

Έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα. Αφού ενσωματωθούν τα αυγά ρίχνω το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ, το κακάο, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπώ το μίγμα μέχρι να το πάρει. Ύστερα  προσθέτω το γάλα και σε δυνατή ταχύτητα για λίγο χρονικό διάστημα μέχρι να το πάρει.

 Γεμίζουμε τις αλευρωμένες και βουτυρωμένες φόρμες για μάφιν μέχρι τη μέση και προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι Ariston στο κέντρο του μίγματος στο κάθε μάφιν.

Τέλος τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 180ο C

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

00000.JPG.2fd042efa80dc7632daeae857b993cc6.JPG

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ FILADELFIA ΚΑΙ DIXEL ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΙΤΣΑ ARISTON

ΥΛΙΚΑ

4 Μέτρια μανιτάρια

120γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πράσο

1 κρεμμύδι μέτριο

Μαϊντανό

100γρ μπέικον

30γρ λευκό κρασί

Μισό λεμόνι χυμό

 

200γρ Μπεσαμέλ

30 ml ελαιόλαδο ARISTON με άρωμα  πίτσα

Αλάτι πιπέρι

80γρ κρέμα τυριού Philadelphia

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΈΛ

40 γρ βούτυρο

40γρ αλεύρι

500ml γάλα

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε τηγάνι το κρεμμύδι το  πράσο,το  μπέικον και τα μανιτάρια και όλα ψιλοκομμένα με λίγο ελαιόλαδο ARISTON με πίτσα και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

 Αφού εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με το Philadelphia.

 Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζουμε σε ένα ταψάκι τα μανιτάρια με  λίγο ελαιόλαδο ARISTON με πίτσα και προσθέτουμε τη γέμιση και κλείνουμε με την μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 oC.

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

478899.JPG.13d192746837d8117bcfaba29a70c20c.JPG

Λουκουμάδες με μέλι ARISTON καρύδια και κανέλα

Συστατικά

 

500γρ αλεύρι

10γρ μαγιά ξερή ή 25γρ μαγιά νωπή

15γρ ζάχαρη

3γρ αλάτι

30ml ηλιέλαιο

10ml ούζο

330 – 350γρ χλιαρό νερό

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Μέλι ARISTON για το μέλωμα

Καρύδια τριμμένα

Κανέλα σε σκόνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το ούζο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε , προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό.

 Μόλις γίνει ένα λαστιχο το ομοιογενές μίγμα το σκεπάζουμε με μία στεγνή πετσέτα και το αφήνουμε για 1ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος του.

Γεμίζουμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε στους 180ο C περίπου.

Ανακατεύουμε τη ζύμη να πέσει και κόβουμε μπαλίτσες με βρεγμένο κουτάλι και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε μπολ με απορροφητικό χαρτί. Τέλος τους περιχύνουμε με μέλι Ariston καρύδια και κανέλα.

Τους απολαμβάνουμε ζεστούς η ακόμα και γεμιστούς κρύους. 

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

453.JPG.04058453f11d40a589971faf6752abaa.JPG

Λαυράκι σχάρας με λαχανικά ατμού και ελαιόλαδο σκόρδο Ariston

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 καρότα

·       1 κουνουπίδι

·       1 μπρόκολο

·       4 λαυράκια (500gr  το ένα)

·       Λάδι Ariston σκόρδο

 

Εκτέλεση :

1.Βάζουμε  μια κατσαρόλα με νερό και ένα σουρωτήρι που να εφαρμόζει στην κατσαρόλα,

2.Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στο σουρωτήρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (για 20λεπτά) - καρότο, κουνουπίδι και μπρόκολο.

3.Έπειτα τα περνάμε σε ένα τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο Ariston σκόρδο ίσα να σοταρισtούν και να πάρουν το άρωμα.

v Για το λαυράκι

1. Αφού  έχουμε καθαρίσει, κόψει σε φιλέτα  και ξεκοκαλίσει το λαυράκι το περνάμε από την σχάρα μέχρι να ψηθεί και να γίνει τραγανή η πέτσα

 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

cook

56.JPG.16dcf3d3016c5432cf2b1fa3328306a4.JPG

Λαβράκι σε σφολιάτα και σαλάτα με σπανάκι και καρότο με ελαιόλαδο Ariston σαγκουίνι

Υλικά  για τέσσερις μερίδες :

·       4 Λαβράκια

·       1 πακέτο φύλλο σφολιάτα

·       500γρ σπανάκι

·       2 καρότα

·       Λάδι Ariston Σαγκουίνι

                                                              

Εκτέλεση :

1.Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια, και την κοιλίτσα από τα έντερα, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.

2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι  και του βάζουμε λάδι σαγκουίνι Αriston (μέσα έξω). Το  τυλίγουμε σε φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε  στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30’ λεπτά.

3. Έπειτα τρίβουμε το καρότο μέσα στο σπανάκι και αναμειγνύουμε λάδι σαγκουίνι Ariston και ξύδι βαλσάμικο  βατόμουρο και το χτυπάμε να γίνει μια ωραία σος. Ρίχνουμε την σος στο σπανάκι με το καρότο και ανακατεύουμε. 

BY CHEF KOUTSOPOULOS KOSTANTINOS

×