Jump to content

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • καταχωρήσεις
  16
 • σχόλια
  0
 • εμφανίσεις
  2.517

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Εκδηλώσεις που αφορούν την μαγειρική

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook
122816579_201501064711336_4038954076649319087_o.thumb.jpg.2dbe50d0484dc0a4d632de426712235f.jpg

Ολοκληρωμένο Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Συνολικής διάρκειας 36 ωρών)  25-28/01/2021
Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού.
 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες:
 • Λευκά παγωτά Βάσης
 • Παγωτό Φρούτου
 • Παγωτό Σοκολάτας
 • Σορμπέ Σοκολάτας
 • Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας
 • Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ
 • Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών "σχολείων")..
Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί σχολαστικά η τεχνολογία τών #Σακχάρων και οι λειτουργίκες τους ιδιότητες, η #Τεχνολογία των #Σταθεροποιητών_Γαλακτωματοποιητών και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια Βάση (Neutro 5gr) ..
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού - Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company.
Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών.
Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού.
Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.
Ευχαριστούμε την εταιρεία «Detonovo International» @detonovo_superfoods για τη χορηγία των γλυκαντικών, την «Media Planners» @mediaplanners για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους και φυσικά όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο.
 
Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου λάβουν:
Ένα usb stick ένα πλήρως οργανωμένο υλικό
Ένα booklet θεωριάς τεχνολογίας παγωτού 70 σελίδων,
Όλες τις παραμέτρους για κάθε κατηγορία παγωτού ξεχωριστά, Υπολογιστικό Φύλλο εξέλ,
Παραδείγματα λυμένα βήμα προς βήμα για κάθε κατηγορία παγωτού
Κομπιουτερακί, Στυλό, Ντοσιέ Σημειώσεων, ποδιά Ζαχαροπλαστικής Αναλογικό διαθλασίμετρο 0-32brix
Ένα πλούσιο συνταγολόγιο προσαρμοσμένο και πλήρως λειτουργικό στις #Ανάγκες τους.
Περιλαμβάνεται Καφές και μεσημεριανό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.

FnA Company
Πληροφορίες : 6940204963
cook

1st-gastronomy-congress-poster.jpg

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα πόλη πολυπολιτισμική, που ένωνε την Ανατολή με τη Δύση σε τρόπο ζωής, παράδοση και, βέβαια, γεύσεις. Με πολλές κοινότητες στους κόλπους της, από την ιταλική μέχρι την ισραηλιτική, και από την τούρκικη μέχρι την αρμένικη, καθώς και βέβαια αυτές από Μικρά Ασία, Πόντο και Κρήτη, τώρα ενώνει όλη τους την γαστρονομική κληρονομιά σε μία εκδήλωση γνωριμίας με κάθε κουζίνα της πόλης.

αιχαν3.jpg

 

Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης είναι εδώ, και διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που αποτελώντας τη μεγαλύτερη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα, στοχεύει με αυτό στη μελέτη και στην αποτύπωση του γευστικού γίγνεσθαι της πόλης. Το Συνέδριο έχει τίτλο «Θεσσαλονίκη: γεύσεις από την Ανατολή ως τη Δύση» και επιχειρεί να διεισδύσει στην ιστορία των διαφόρων εθνοτήτων που απαρτίζουν τον ιστό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσει μια μέρα αφιερωμένη σε γαστρονομικά ταξίδια, γεύσεις και μυρωδιές.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό forum κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά ομιλιών από εκπροσώπους του κάθε πολιτισμού, με αναφορές στην ιστορική και σύγχρονη πορεία τους στα δρώμενα της πόλης. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live μαγειρική με γευστικές δοκιμές από την κάθε κουζίνα.

ερεμπουνι.jpg

 

Το 1ο Συνέδριο Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Makedonia Palace, και ώρες 12:00 – 18:00 και είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συντονίζει ο Chef Βαγγέλης Δρίσκας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφους, food bloggers, σπουδαστές επισιτιστικών τμημάτων σχολών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί για την γευστική ιστορία της πόλης.

αιχαν4.jpg

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου:

Πρόγραμμα Συνεδρίου

12:00 – 12:30 Προσέλευση

12:30 – 13:00 Χαιρετισμοί

Group A

13:00 – 15:00 Live Μαγειρική και γευστικές δοκιμές των κουζινών του Group Α

 

seferaditika-edesmata-3-1.jpg

 

Παράλληλο Πρόγραμμα Ομιλιών:

13:00 – 13:30 Σεφαραδίτικη Κουζίνα από εκπροσώπους της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

13:30 – 14:00 Οθωμανική Κουζίνα από εκπροσώπους  του Τουρκικού Εστιατορίου ΑΥΗΑΝ

14:00 – 14:30 Ιταλική Κουζίνα από εκπροσώπους του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

14:30 – 15:00 Αρμένικη Κουζίνα από εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης

15:00 – 15:15 Χαιρετισμός από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

15:15 – 15:30 Ομιλία από εκπρόσωπο των Οίνων Βορείου Ελλάδος

ερεμπουνι2.jpg

 

Group B

15:30 – 17:30 Live Μαγειρική και γευστικές δοκιμές των κουζινών του Group Β

Παράλληλο Πρόγραμμα Ομιλιών:

15:30 – 16:00 Αθωνική Κουζίνα από τον πάτερ Χαρίτονα του Αγίου Όρους

16:00 – 16:30 Μικρασιατική Κουζίνα από εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών

16:30 – 17:00 Ποντιακή Κουζίνα από εκπροσώπους του Σωματείου Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα

17:00 – 17:30 Κρητική Κουζίνα από εκπροσώπους του Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών Θεσσαλονίκης

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Δηλώστε συμμετοχή στο: http://www.delta-iek.gr/gastronomy

 

ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ  http://parallaximag.gr/agenda/events/to-1o-sinedrio-gastronomias-tis-thessalonikis

 

cook

ekthesi_paradosiakon_proionton.thumb.jpg

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της στο κοινό η 1η Έκθεση με παραδοσιακά - βιολογικά προϊόντα - Χειροποίητες κατασκευές και ανθοκομία στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Μάκρης.

Την Έκθεση διοργανώνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση SILICIUM ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 18:00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου 2015.

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινές και το Σάββατο από τις 16:00 -22:00 ενώ την Κυριακή ξεκινάει από τις 11:00 έως 22:00.

Παίρνουν μέρος εκθέτες με Παραδοσιακά, βιολογικά προϊόντα, Χειροποίητες Κατασκευές και Ανθοκομία από όλη την Ελλάδα, σε τιμές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, ενώ την Έκθεση θα πλαισιώσουν δεκάδες καλλιτεχνικά δρώμενα, live shows Γαστρονομίας και διαγωνισμοί για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα.

Επιπλέον, φέτος η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μοιράσει ΔΩΡΕΑΝ βιβλία για τους μικρούς επισκέπτες της έκθεσης, στα πλαίσια της δράσης «Κανένα Παιδί Χωρίς Βιβλίο», ενώ όπως πάντα, η διοργάνωση θα προωθήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και τα τοπικά ιδρύματα.

Στα πλαίσια της έκθεσης εκτός από φαγητό, μουσική, χορό και ποτό, το κοινό θα είναι σε θέση να ενημερωθεί για την Κοινωνική Οικονομία , την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, τις προοπτικές της τοπικής ανάπτυξης και ευημερίας καθώς και την σημασία του εθελοντισμού από διακεκριμένους εισηγητές.

πηγη irafina.gr

cook

12118849_1622268624692530_35356037251971

Η Κρητική κουζίνα, αποτελεί μια πολύ σημαντική πτυχή του πολιτισμού μας και γι’ αυτό οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε και να την αναδείξουμε. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ως φορέας μη κερδοσκοπικός από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα σαν κύριο σκοπό έχει την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξη του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού και της Κρητικής Κουλτούρας.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι για ακόμα μια χρονιά η λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα πραγματοποιήσει ο 7ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας στα Χανιά στον εκθεσιακό χώρο Αγυιάς στις 27,28&29 Νοεμβρίου 2015 με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. και την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών.

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και παρουσίαση του Κρητικού Παντοπωλείου, παρουσίαση των συνεργατών της λέσχης που θα βρίσκονται στον χώρο, παρουσίαση του ΄΄Young Chef΄΄ ένα καινούριο κομμάτι που σαν σκοπό θα έχει την σωστή καθοδήγηση των νέων που εισέρχονται στον χώρο της γαστρονομίας καθώς και την προάσπιση της Κρητικής γαστρονομίας πάντα κάτω από την σκέπη της ΛΑΚ των τακτικών μελών μας.

Στον χώρο του διαγωνισμού θα παρευρεθούν καταξιωμένοι συνάδελφοι και φίλοι από τον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας, όπου θα πραγματοποιήσουν μικρά σεμινάρια και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η έναρξη του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στις 6:00μμ. Θα συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

Είσοδος ελεύθερη για όλους

Εκ του Δ.Σ. της ΛΑΚ

cook

12195807_10206731776630689_3962563474662

 

Οι φίλοι μου στη Ρόδο με καλέσανε για την παρουσίαση του βιβλίου μου που θα γίνει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Γ. Καραγιάννης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ευχαριστώ το Επιμελητήριο, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων,τη ΔΕΤΑΠ για την διοργάνωση. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη Καλλίδη, το Νίκο Χριστοφόρου, την Εύη Χατζησταματίου και τη Φαίδρα Σπανού που θα κάνουν την παρουσίαση.

cook

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ-ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ"

03 Νοεμβρίου 2015 ... 01 Δεκεμβρίου 2015

Σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Η χρήση των Αρωματικών φυτών-βοτάνων-καρυκευμάτων, πέραν της μαγειρικής» θα πραγματοποιηθεί στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες Άνω Πόλης (Κρίσπου 7), 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57) και Τριανδρίας (Αμοργού 29), με την πτυχιούχο της Ανώτερης Σχολής Εγγείων Βελτιώσεων, Ελένη Μακαρώνη, η οποία συμμετέχει εθελοντικά. 

Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε ενηλίκους, θα ξεκινήσει από τη Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 20.00. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες και διαμορφώνεται ως εξής:

• Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7)
Κάθε Τρίτη 3, 10, 17, 24 Νοεμβρίου, ώρα 18.00-20.00
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8.00-20.30

• Βιβλιοθήκη 40 Εκκλησιών (Γ. Βιζυηνού 57)
Κάθε Πέμπτη 5, 12, 19, 26 Νοεμβρίου, ώρα 10.00-12.00 π.μ.
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη 14.00-20.30 και Τετάρτη-Παρασκευή 8.00-15.00

• Βιβλιοθήκη Τριανδρίας (Αμοργού 29)
Κάθε Δευτέρα 16, 23, 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00-20.00
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη 14.00-20.30 και Τετάρτη-Παρασκευή 8.00-15.00

Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου σε κάθε βιβλιοθήκη οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση σχετικών βιβλίων, συνταγών και να γευτούν ένα ποτήρι τσάι που ετοιμάσουν επί τόπου.
cook

11750613_919289521483952_336024494631528

Κυριακή 19 Ιουλίου

Spitaki 
Πλατεία Λιτοχώρου - Φαράγγι Ενιπέα

Μία μοναδική ευκαιρία απόδρασης σε ένα υπέροχο τόπο για να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο συγκλονιστικά Ελληνικά Κρασιά. 
Την Κυριακή 19 Ιουλίου για 2η χρονιά, η ομάδα του Spitaki διοργανώνει μια ξεχωριστή γευσιγνωσία επιλεγμένων Κρασιών από όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν νέες και παλαιές εσοδείες των οινοποιείων που συμμετέχουν και να συζητήσουν με τους οινοποιούς.

Η παρουσίαση ξεκινά στις 06:00 το απόγευμα
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6955 443823

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι:

Κτήμα Παυλίδη
Απόστολος Ματάμης Wines
Οινοποιείο Έλινος
Κτήμα Κούρτη
Οινοποιία Γαβαλά
Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Κτήμα Χρυσοστόμου
Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Οινοποιείο Αστέρι
Boutari Οινοποιητική
Κτήμα Χατζημιχάλη
Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Πιερία Ερατεινή
Οινοποιία Ντούγκος
Μυθικό Βουνό

Media Communicator: 
Wine Style winestyle@circo.gr
Π. Π. Γερμανού 28
546 22 Θεσσαλονίκη
T. 6936 103114

cook

3rd-symposio3-575x244.thumb.jpg.efa629c1

Το συμπόσιο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό πραγματοποιείται φέτος στις 25 και 26 Ιουλίου στα Χανιά με θέμα «Πάνω από μια Εστία: Γυναίκες στην κουζίνα».

Untitled1.thumb.jpg.eae591003a8139f61539

Το φετινό συμπόσιο αναμένεται να συγκεντρώσει στην Κρήτη αξιόλογους ερευνητές από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και καλλιτέχνες, οι οποίοι θα αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τη μαγειρική ως όψη της γυναικείας εξουσίας.

1005191_539535576099664_1510044711_n.thu

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας του συμποσίου όσοι συμμετάσχουν θα παρακολουθήσουν μια δράση πειραματικής αρχαιολογίας, ενώ παραδοσιακά, οι εργασίες κάθε ημέρας θα κλείνουν με ένα δείπνο για τους ομιλητές, τους καλλιτέχνες και τους εγγεγραμμένους ακροατές.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι πίσω από όλες τις ετοιμασίες των δείπνων βρίσκονται ενθουσιώδεις εθελοντές, που μαζί με τις γυναίκες του χωριού Καράνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ρίζα» συνεργάζονται για να πραγματοποιηθεί το συνέδριο επιτυχώς.

3rd-symposio.thumb.jpg.b78854b6be04a5403

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την ανεξάρτητη ερευνήτρια της ιστορίας της διατροφής & γαστρονομίας Μαριάνα Καβρουλάκη & την Greek Culinary History & Cooking Adventures υπό την αιγίδα της Ιστορικής, Λαογραφικής & Αρχαιολογικής Εταιρείας Κρήτης.

info
3° Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας: 25& 26 Ιουλίου 2015, παλιό σχολείο του χωριού Καράνου Χανίων. Eίσοδος ελεύθερη.
www.hellenicgastronomy.wordpress.com

ΠΗΓΗ ΆΡΘΡΟΥ 

http://www.olivemagazine.gr

cook

10641097_10152788072032351_2532165851946

Τα Λικέρ της Σοφίας σας προσκλαλουν  στο Καλλιτεχνοραμα  ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ 19 - ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΕΧΝΟΡΑΜΑΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ

Με υπεροχες παρουσίες και διαφορα event θα σας περιμενουμε να περασουμε μαζι ομοφρες βραδιές που θα μας ταξιδεψουν και θα μας βγαλουν λιγο απο την θλιβερη καθημερηνοτητα..Απο την ΠΕΜΠΤΗ 16/7 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/7 ..ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7 ..ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ... 11751743_955450914478169_328063999009625

 

ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΚΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΕΡΑΣΩ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΛΙΚΕΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ..

 

cook

b6e5a6cbde6d49d34388e9571f4092fc.thumb.j
4549bdadad85104df9ba4eb5ecc8ac1a.thumb.j
d6f425f06e11df250660b4f6c1f49cbc.thumb.j
thumb_640.thumb.jpg.5ba80938fdd2878c06f7
ed3df648e27e284f5e7768fb513e0ae9.thumb.j

Τ
α τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαληράκι, το Φεστιβάλ παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας. Η περιοχή Φαληράκι είναι στην κεντρική ζώνη του νησιού και ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς.
Φημισμένο για τις ομορφότερες παραλίες, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τώρα πια και την παράδοση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας Φαληρακίου Ρόδου, πραγματοποιείται ετησίως στις 15 Ιουλίου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο το νησί δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες γευστικές διαδρομές στα γαστρονομικά μονοπάτια του νησιού.
Καθοριστική είναι η συμμετοχή και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου, της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και των τοπικών παραγωγών.
Τα μέλη του συλλόγου Μεσόγειος, αναλαμβάνουν την διοργάνωση και την παρουσίαση, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και την μαγεία της Ροδίτικης κουζίνας μέσα από τα χέρια των έμπειρων Σεφ του νησιού.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν άξια, χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. 
 Οι  συμμετοχές κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία και η επιτυχία ολοκληρώνει και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια όλων.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, είναι να αναδειχθεί η παράδοση του τόπου μας και κυρίως η τοπική παραδοσιακή κουζίνα, προσελκύοντας κάθε φορά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Στόχος του φεστιβάλ είναι ακόμα να επιβεβαιώσει τα στατιστικά που επιβάλλουν την Ρόδο ως έναν δημοφιλή προορισμό και με την προβολή της παράδοσης να αποτελέσει πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους και ποιοτικότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

cook

Κερνάμε Ελλάδα

ke.thumb.jpg.a3161045ea88b4e54318ae8be31

Στις 2, 3, 4 & 5 Ιουλίου 2015 στο Καρλόβασι, το Φεστιβάλ Σάμου φιλοξενεί το Κερνάμε Ελλάδα, με γεύσεις, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Στόχος του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» είναι να προβάλλει, να αναδείξει και να δικτυώσει τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το τριήμερο.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και αναδεικνύουν την τοπική ταυτότητα.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Chefs θα μας παρουσιάσουν προτάσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Μια νέα πρόταση παρουσιάζοντας τον Αγροτουρισμό και τον Οικοτουρισμό
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η πράσινη κουζίνα: μια νέα πραγματικότητα στο τραπέζι μας
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Νέα μοντέλα ανάπτυξης βασισμένα στην προστασία του περιβάλλοντος και στις νέες αγροτικές καλλιέργειες
ΔΙΚΤΥΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Δράσεις και δικτυώσεις επιχειρήσεων και αγροτών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Γνωριμία των μικρών μας φίλων με τα προϊόντα της ελληνικής γης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα παιδιά κατασκευάζουν και δημιουργούν.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Παρασκευή
18:00-19:00

 • Πολύγυρος
 • Ηράκλειο
 • Νάουσα
 • Ικαρία
 • Σκύδρα
 • Ρόδος
 • Τύρναβος
 • Λειβαδιά
 • Σοφάδες
 • Χαλκιδική
 • Αλόννησος
 • Γρεβενά
 • Σκόπελος


19:00 - 20:30 Εγκαίνια
21:00 - 22:00 Παρουσίαση Cocktail με βάση το κρασί

Σάββατο
18:00-21:00

 • Λήμνος
 • Πάρος
 • Σάμος
 • Ρόδος
 • Χίος
 • Σύμη
 • Οινούσες
 • Σητεία
 • Μυτιλήνη
 • Σάμος
 • Κομοτηνή
 • Σαντορίνη
 • Σαμοθράκη
 • Σέρρες
 • Ξάνθη
 • Φάρσαλα
 • Ανάφη Καστοριά

• Παρουσίαση «παιδικού πρωινού γεύματος»
• Γευσιδοκιμασίες τυριών

21:00 – 22:00 Παρουσίαση Cocktail με βάση το τσίπουρο

Κυριακή
18:00-21:00

 • Κύμη
 • Στυλίδα
 • Σκύρος
 • Μυτιλήνη
 • Ιστιαία
 • Κίμωλος
 • Λειψοί
 • Κύμη
 • Πάτμος
 • Σκόπελος
 • Άμφισσα
 • Πρέσπες


• Παρουσίαση παραδοσιακών γλυκών κουταλιού απ’ την Ελλάδα
• Γευσιδοκιμασίες τυριών

21:00-22:00 Παρουσίαση Cocktail με αποστάγματα απ’ όλη την Ελλάδα

ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Νέα delicatessens Ενεργειακά Φυτά Ελαιοκράμβη Ιπποφαές Κενάφ Μύρτιλλο Ροδιά Στέβια Τρούφα Σαλιγκάρια

ΤΟΜΕΙΣ Τα καλάθια των Περιφερειών Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ Βιολογικά προϊόντα Παραδοσιακά - τοπικά προϊόντα Προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγροτουρισμός Πράσινη ανάπτυξη
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Τοπικά Παραδοσιακά Προϊόντα Προϊόντα της ελιάς Κρασί Τυροκομικά προϊόντα Μελισσοκομικά προϊόντα Οπωροκηπευτικά Βότανα – αρωματικά φυτά Προϊόντα κρέατος - Αλλαντικά Αποστάγματα Ζυμαρικά Ζαχαροπλαστική Αλιεύματα Άλευρα, δημητριακά- Αρτοσκευάσματα

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ • Γενικοί φορείς που σχετίζονται με την παραγωγή προϊόντων Ποιότητας • Συνεταιρισμοί • Εταιρίες τυποποίησης αγροτικών προϊόντων • Εταιρίες εμπορίας αγροτικών προϊόντων • Εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού έλεγχου • Καταστήματα βιολογικών προϊόντων • Γυναικείοι συνεταιρισμοί • Δημόσιοι οργανισμοί, Επιμελητήρια, Περιφέρειες • Δήμοι και Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων

Θωμάς Λαζανάς Executive Chef

Γιώργος Λέκκας Executive Chef

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ EVENT • Παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα • Παρουσίαση Τοπικών Κρασιών • Γευσιδοκιμασίες Τοπικών Τυριών • Παρουσίαση Ελληνικών Αποσταγμάτων • Ελληνικό Παιδικό Πρωινό • Εργαστήριο παρασκευής γλυκών • Παραδοσιακά Παιχνίδια • Επιστημονικές Ημερίδες • Παιδικά Εργαστήρια • Φρουτόπολη • Παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ

A)
Παρασκευή 18:00-19:00 Kεράσματα με τα καλύτερα Hλειακά προϊόντα
Σάββατο 20:00 Παλαιωμένα ελληνικά τυριά 21:00 Κρασιά δυτικής Ελλάδας 22:30 Νέα δίκτυα ελληνικών προϊόντων
Κυριακή 19:00 Σκάλισμα φρούτων - carving 20:00 Διακόσμηση πιάτων - food styling 21:00 Γεύσεις της Μεσογείου

B)
Παρασκευή 19:00 Γιορτή του Ψαρά
Σάββατο 21:00 Κρασιά Σάμου
Κυριακή 21:30 Παραδείγματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας από Ειδικούς στον κλάδο διατροφής 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή 17:00 -22:00
Σάββατο 10:00-22:00
Κυριακή 10:00-22:00

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα
Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276
E-mail: info@edpa.gr www.edpa.gr

cook

5η ποδηλατοδρομία

afisa_bike1_e.thumb.jpg.be58e6e89f5ce89f

Καλησπέρα σας,

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2015, το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ  διοργανώνουν την 5η ποδηλατοδρομία (γύρος της λίμνης) με κεντρικό σύνθημα:

«Το στίγμα μας είναι η ένταξη»

Στον τερματισμό, θα ακολουθήσει συναυλία με τη «μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ» και τα τοπικά συγκροτήματα: «CROSSROADS» , «Αλέξης Σουρλής και Σουρεαλιστές».

image001.thumb.jpg.bb9bcbf6a24325235f435

Σας ευχαριστούμε.

Αντωνία Πανάγου

Γραμματεία ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Τ 210 8822122 210 8814515

F 210 8842237

E info@kethea-strofi.gr

W www.kethea-strofi.gr

Στηρίξτε μας!

cook
su.thumb.jpg.b2cef04038d300b3b13a0718f56

Αυτή την Παρασκευή 26/6 το απόγευμα, φτιάχνουμε μαζί και δοκιμάζουμε Sushi! Όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μόνοι σας το δικό σας σούσι.
H συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να προσκαλέσετε και φίλους!

Σας περιμένουμε!

Λ. Ελαιών 35, 14564 Κηφισιά, Ελλάδα
cook

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας»Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2015.
Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η διατήρηση και η προβολή της ποντιακής παράδοσης, σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του πολιτιστικού κολλάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.
Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, στις 12 Ιουλίου 2015, θα πραγματοποιηθεί το «1ο έτος Ποντιακής Γαστρονομίας». Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του Θρυλορίου Ν. Ροδόπης, στις 8.00 μ.μ., με κριτές καταξιωμένους ανθρώπους της ελληνικής κουζίνας, οι οποίοι κάνουν την τιμή να είναι αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθειά του Συλλόγου, αλλά και το κοινό που θα παρευρεθεί. 

pontiakofaghto.thumb.jpg.7da65ddcb441bdd

«Ελάτε να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων μας»

Απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να διαγωνιστεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου με γραπτό του μήνυμα αναφέρει: 
«Ελάτε να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων μας, να αναδείξουμε το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό ποντιακό μας φαγητό και μέσα από αυτό τη φιλοξενία μας, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνισμού. Γιατί σε κάθε ποντιακό σπίτι το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο.
Δεχθείτε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχετε στη γιορτή παράδοσης που διοργανώνουμε εδώ στην ακριτική μας Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας». 

Όροι συμμετοχής

1. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν ένα μόνο φαγητό - έδεσμα από την περιοχή καταγωγής τους από τον Πόντο.
2.Το φαγητό - έδεσμα μπορεί να είναι από όλες τις κατηγορίες παρασκευών (κρέας, ψάρι, πίτες, γλυκά, τυροκομικά, λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, δημητριακά κάλ.).
3. Οι συνταγές θα είναι αυθεντικές, παραδοσιακές ποντιακές. Δεν θα έχουν για παράδειγμα υλικά τα οποία είναι ξένα στην ποντιακή παράδοση, όπως φρέσκια κρέμα, φυτικό βούτυρο, συμπυκνωμένο ζωμό.
4. Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος και θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι δύο από τα κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.
5. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τις πρώτες ύλες της συνταγής τους και να παρασκευάσουν, εκτός από το πιάτο που θα παρουσιάσουν στην επιτροπή, επιπλέον ποσότητα και για το κοινό που θα παρακολουθεί τη διαδικασία, γιατί και ο κόσμος θα συμμετάσχει στην επιλογή των καλύτερων συνταγών.
6. Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει τη συνταγή του, με την ακριβή ποσότητα υλικών (γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ), όπως και την ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά (πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί - πχ πίτες - το μέγεθος του ταψιού). Επίσης θα πρέπει να περιγράψει με ακρίβεια την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα και τέλος να στείλει μία φωτογραφία του φαγητού - εδέσματος, προκειμένου να εκδοθεί ένα έντυπο που θα περιλαμβάνει όλες τις συνταγές του διαγωνισμού, με την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». 

Κριτήρια αξιολόγησης συνταγών

Οι νικητές θα αναδειχθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:
• Παρουσίαση πιάτων
• Γεύση παρασκευασμάτων
• Αυθεντικότητα συνταγών (παραδοσιακές, χωρίς νεωτερικά στοιχεία) 

Διαδικασία διαγωνισμού

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα παρουσιάζει το φαγητό του, θα απαντά στις ερωτήσεις της Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αφού το δοκιμάσουν θα βαθμολογούν και όλα αυτά θα γίνονται μπροστά στο κοινό που θα παρακολουθεί και στο οποίο ταυτόχρονα θα μοιράζεται φαγητό, γιατί και ο κόσμος στο τέλος της διαδικασίας θα ψηφίσει τις καλύτερες συνταγές.
 
Αφού όλοι οι διαγωνιζόμενοι παρουσιάσουν το φαγητό – έδεσμα τους, η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν τους τρεις πρώτους νικητές. 

Βραβεία – Έπαθλα

Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το χρυσό, το άργυρό και το χάλκινο «Ξυλάγγειν».
Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος συμμετοχής.
 
Info
Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι συνταγές θα πρέπει να σταλούν έως τις 21 Ιουνίου 2015 είτε με e-mailxrysakaiepixrysa@gmail.com, είτε με fax 2531035719, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Θρυλόριο Κομοτηνής, Τ.Κ. 69100».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6976640083 και 6942537702

cook

Μελιτζάζζ 2015

Καλωσήλθατε στο πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

1 - 5 Ιουλίου, Λεωνίδιο

μελιτζάzz, το [ουσ.]: [1] είδος μουσικής jazz που παίζεται μόνο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας και συνοδεύεται απαραίτητα από εκλεκτούς μεζέδες και εδέσματα της πραγματικής τσακώνικης μελιτζάνας Λεωνιδίου, [2] πολύ ιδιαίτερη jazz αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο η γλυκιά σαν μέλι τσακώνικη μελιτζάνα, είτε μαγειρεμένη ή ως γλυκό μελιτζανάκι, [3] ethno-jazz φεστιβάλ της Τσακωνιάς, με οικοδεσπότη το Λεωνίδιο και φιλοξενούμενους τους πολιτισμούς του κόσμου, με τις μουσικές, τους χορούς, τις γεύσεις και τις χαρές τους, [4] το πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ!

ekd1.thumb.png.24b0dd66fe7b3191d8da09494

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλαμβάνει από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα, latin, samba, tango, salsa, capoeira, maculele και πολλά άλλα.

MELITZAZZ UNLOCKED 2015

Φέτος, στη 10η χρονιά του, το φεστιβάλ Μελιτζάzz μάς παίρνει μαζί του στο πιο μακρύ ταξίδι. Το ταξίδι μέσα μας. Μέσα στις αυλές, τα σπίτια, τις ψυχές και την ιστορία μας.

Ξεκλειδώνοντας τις βαριές αυλόπορτες των αρχοντικών και των πυργόσπιτων του Λεωνιδίου, το φεστιβάλ Μελιτζάzz μάς βάζει μέσα στον φιλόξενο κόσμο των Τσακώνων, τη μαγεία της Τσακώνικης αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού. Δρασκελίζοντας τις αυλόπορτες, σουλατσάρει στις βοτσαλωτές αυλές, περιδιαβαίνει κάτω από τις πέτρινες καμάρες, σεργιανίζει στις αρχοντικές σάλες και τα δωμάτια, θαυμάζει τα περίτεχνα ζωγραφιστά ταβάνια και ανακαλύπτει συνήθειες και μυστικά άλλων εποχών.
Οσμίζεται την αίγλη και τον πλούτο των Τσακώνικων αποικιών, αισθάνεται όμως και τον πόνο της μετανάστευσης στην Πόλη, τη Μαύρη θάλασσα, τη Μεσόγειο, την Αμερική και την Αυστραλία. Ταξιδεύει στο παρελθόν ενός ανήσυχου και περήφανου λαού, με ρίζες στους Δωριείς και συμμετοχή στη διαμόρφωση της ιστορίας της Ελλάδας.

Το Μελιτζάzz μάς ταξιδεύει στις πατρίδες των Τσακώνων του κόσμου, φέρνοντας μαζί του μουσικές καθαρές και πειραγμένες, ρομαντικές και ξέφρενες, από τη Δύση στην Ανατολή κι από την Αμερική στο Λενίδι. Με ήχους δημοτικούς και ρεμπέτικους, Βαλκανική και Μεσογειακή ethnic, κλασσική και προοδευτική jazz, λικνιστική funky soul, χορευτικά DJ sets. Με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, που υπόσχονται εκπλήξεις και απρόοπτα.
Παράλληλα, μας δίνει τα κλειδιά για να απολαύσουμε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις στα αρχοντικά, ταξιδιάρικο κινηματογράφο με σπουδαίες ταινίες αλλά και ατέλειωτες γεύσεις τσακώνικης μελιτζάνας, μέσα στις αυλές, τα σοκάκια και τις πλατείες του Λεωνιδίου.

Αλλά και πολλές, μικρές, αξέχαστες στιγμές.
Στιγμές Μελιτζάzz.

Ελάτε μαζί μας στο πιο μακρύ ταξίδι.
Μελιτζάzz Unlocked 2015

Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E.
http://www.melitzazz.gr/
 

×
×
 • Create New...