Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.649

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Χρυσουλα Κυπραιου

11844129_912825862143756_1108407793_n.th

Ονομάζομαι  Χρυσουλα κυπραιου κατάγομαι από την θεσσαλονικη και είμαι 33 χρονών και αραβωνιασμενη με τον Σταυρο ! Με την μαγειρική δεν είχα πολλές επαφές και μπορώ να πω οτι ξεκίνησα από το μηδέν αναγκαστικά πριν από 5 χρονιά ... όσο περνούσε ο καιρός όμως παθιαστηκα μαζί της γι αυτο προσπαθώω να γίνομαι όλο και καλύτερη να μαθαινω νέα πράγματα και να με μαθαινουν γι αυτό τον λόγο με την αγαπημένη μου φίλη Χαρά δημιουργησαμε με πολυ αγαπη την ομαδα μαγειρικης μας Απτα χ+χερακια μας

 

EMAIL

xrisoylak@in.gr

cook

Χρήστος Νάνος

image-2feeee5fe194be9c0d807e69d817af4777

Λεγομαι  Χρήστος  Νανος και ειμαι  ελληνας exclusive  sef και εργαζομαι στην Ρωσία  τα τελευταία  6 χρονια,Μεγαλωμενος μες στις ελληνικες ταβέρνες  και με τεράστια  αγάπη για την ελληνικη κουζινα  τελειωσα τουριστικες επιχειρήσεις  το 2003 και απο τοτε εργάζομαι  επαγγελματικα με την μαγειρικη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

IMG_20150525_230149.thumb.jpg.7c9a547bf9

Εχω κανει εκπομπές  για την ελληνικη διατροφη στην ρωσια και στην ουκρανια  και η αγαπη του κόσμου  για την κουζίνα μας με κραταει εδω ακομα.

IMG_20150527_214352.thumb.jpg.0873f56ed9


IMG_20150525_225623.thumb.jpg.de8c976a19

EMAIL
hristo.nanos@facebook.com

cook

Χάρης Χατζηρήγας

11855573_10207870090578945_479029198_n.t

Ονομάζομαι Χάρης Χατζηρήγας και μεγάλωσα στο νησί της Ρόδου έχοντας καταγωγή και από τον Πειραιά ! Σπουδάζω στο ΙΕΚ Ρόδου τεχνικός ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας και εργάζομαι παράλληλα στο ζαχαροπλαστειο Vanilla & Chocolate.

11830761_10207870090978955_238069996_n.t11830853_10207870090858952_700061013_n.t

Για έμενα η απόλυτη ευχαρίστηση, είναι να με γνωρίζει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα των γλυκών που του προσφέρω. Γιατί στην κάθε συνταγή παραθέτω τόσο κομμάτια της ψυχής μου, όσο και του χαρακτήρα μου! Για μένα η ζαχαροπλαστικη είναι τρόπος έκφρασης! Τρόπος να εκφράζω την αγάπη μου, την χαρά μου ακόμη και τη λύπη μου! Ακόμη περισσότερο όμως, τρόπος να δηλώνω την ευγνωμοσύνη μου σε ανθρώπους που με στηρίζουν όπως το ζαχαροπλαστειο "Vanilla & Chocolate" που μετράμε μαζί τώρα κοντά 3 χρονιά!

Η ζαχαροπλαστικη ξεκίνησε σαν χόμπι και κατέληξε ειδίκευση για έμενα δημιουργωντας μου την ανάγκη να προσφέρω ακόμη περισσότερα και να θέτω καθημερινά καινούργιους στόχους! Ένας από αυτούς είναι να μεταφέρω και σε εσάς την ίδια ανάγκη και ευχαρίστηση για δημιουργία! Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί προς νέα μονοπάτια και ταξίδια γεύσεων, αρωμάτων, στιγμών και συναισθηματων!

EMAIL

xar4s_gate-7@hotmail.com

11844021_10207870090618946_1966333837_n.jpg

11846251_10207870090938954_1766657060_n.jpg

cook

Χαρα Πρωτοψαλτη

11793161_359703130871522_32128163_n.thum

Ειμαι η Χαρα και ειμαι από την ομορφη Θεσσαλονικη τα τελευταια 10 χρονια ζω στον Πειραια !!! ειμαι παντρεμενη και εχω ένα κοριτσακι που κοντευει τα 3!! Η σχεση μου με την μαγειρικη ξεκιναει από την ηλικια που εχει η κορη μου τωρα …. Αυτό που θυμαμαι πολύ εντονα είναι όταν ανοιγε η μαμα μου φυλλα για πιτα, παντα αρπαζα λιγο ζυμαρακι και προσπαθουσα να κανω τα δικα μου, φυσικα ζυμαρακια εβρησκε η μαμα σε ολο το σπιτι μεχρι κ στο μαξιλαρι μου….οσο περνουσαν τα χρονια προσπαθουσα με κάθε ευκαιρια να μπαινω οσο περισσοτερο μπορουσα στην κουζινα. Η μαγειρικη για εμενα είναι η ψυχοθεραπεια μου ,με χαλαρωνει και με κανει να ξεχναω οποιοδηποτε προβληματισμο μου .Αν και αυτοδιδακτη προσπαθω καθημερινα να γινομαι καλυτερη περνωντας παρα πολλες ώρες στο ιντερνετ διαβαζοντας και βλέποντας βιντεάκια με νεες συνταγες και τεχνικες αξιοπιοντας τες φυσικα στην κουζινα μου

Tο email : xaraproto@yahoo.gr

το fb https://www.facebook.com/xaraskitchen

 

 

cook

Τασία Μιχαηλιδου

 

11755906_1589202541332616_26003736876997

1896872_1431461483773390_917104302568815

Ονομάζομαι Τασια Μιχαηλίδου έιμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά μένω στον Ασπρόπυργο και όπως καταλαβαίνετε μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική .κανείς δεν μου έχει δείξει και ότι φτιάχνω είναι δικές μου ιδέες και δοκιμασμένες από αυστηρούς Κρήτες..οι οικογένεια μου.Ότι γνωρίζω θα προσπαθήσω να σας το μάθω.δεν είμαι άνθρωπος που δεν λέει τα μυστικά στην μαγειρική ίσα ίσα θα μου άρεσε να λέγανε ότι το κάναμε από την τάσια για μάθουν και τα καινούργια κορίτσια να μαγειρεύουν ωραία.Γιατί μια παρόμοια λέει ...Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.σας χαιρετω φιλικά.

EMAIL
michailidoupapaki@gmail.com

cook

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΚΟΥΡΑΣ

Oνομαζομαι Δακουρας Σωτηρης είμαι chef de partie σε ένα εστιατόριο 5αστερου ξενοδοχειου της ροδου.Εχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικης ,Κατάγομαι από την Αθηνα  και συγκεκριμένα από τον Πειραιά.Ξεκινησα το 2011 σε επαγγελματικο επίπεδο όπου και τελείωσα την σχολή μαγειρικής le monde και έπειτα συνέχισε και πήρα και το πτυχίο της ζαχαροπλαστικης,τα πρώτα μου μαγειρικά βηματα έγιναν σε ενα ξενοδοχειο της ροδου μετα εφυγα και πηγα στην ολλανδια οπου δουλεψα σαν commi chef de partie σε ενα εστιατοριο στο alphen an den rijn. Γυρισα στην Αθηνα το 2013,δουλεψα σε cetering και εστιατορια,το 2014 και το 2015 ανελαβα το goyrmet εστιατοριο ενος ξενοδοχειου της ροδου,δεν μπορω να ξεχωρισω αν με κερδιζει η μαγειρικη η η ζαχαροπλαστικη.Μου αρεσει η γαλλικη και η μεσογειακη κουζινα.Τα hobby είναι τα ταξιδια.Πιστευω οτι η ομαδικοτιτα σε μια κουζινα ειναι το παν και να έχει ανθρώπους να σε στηρίζουν,έτσι καταφερνεις τα παντα.!!

11082628_833450966703542_2940.thumb.jpg.

Email 
sotirisdakouras20@hotmail.com
cook

Στέλλα Σπανού

Η Στέλλα Σπανού γεννήθηκε στην Χαλκιδική και έζησε από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ξάνθη.
Επαγγελματικά ως πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργάσθηκε επί σειρά ετών σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε Διευθύντρια της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία παρουσίασε αξιόλογο έργο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τις γαστρονομικές συνήθειες.

stellaspanou.thumb.jpg.ed33dc7c1c69a2e9f

Συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης προώθηση ακριτικών  περιοχών  αγροτουρισμού από Γάλλους συμβούλους-στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας.
Έχει  λάβει μέρος ως υπεύθυνη αποστολής, για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης και της Αναπτυξιακής εταιρίας Ξάνθης, στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις Ουτρέχτης, Πράγας, Μονάχου, Λονδίνου,Μιλάνου, Βιέννης .
Συνεργάσθηκε  με την εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής C.A.T.V. του Ισραήλ για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, γαστρονομικού αφιερώματος από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τηλεοπτικά δίκτυα 15 χωρών της Μεσογείου και της Ιαπωνίας.Η Στέλλα Σπανού ηταν  συνεργάτης  της  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τοτ 2004 έως 2008  με αρμοδιότητες στους τομείς της οργάνωσης εκδηλώσεων και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.Είναι μέλος του Διεθνούς και του Ελληνικού « Συνδέσμου Γυναικών στον Τουρισμό ». Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Οργάνωσε, ως συνεργάτης της παραγωγής, της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας του MEGA«Μπουκιά και συχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη, στο εύρος των πέντε Νομών της  περιφέρειας.Ως σύμβουλος γαστρονομίας επιμελήθηκε  το γεύμα με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης στο Ξενοδοχείο KING GEORGE στην Αθήνα.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Συμμετείχε ως μέλος των αποστολών, την προώθηση και προβολή των τοπικών διατροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ και σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού.

osigtpqcmt4f5df5d09884d.thumb.jpg.f3bdc2

Συνεργαστηκε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη για το βιβλίο της ελληνική γαστρονομία παρέχοντας  φωτογραφίες ανθρώπων-προϊόντων - συνταγές μέσα από την καταγραφή της και την έρευνα που έκανε για τη γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Συμμετείχε στο sani gourmet festival 2008 μαγειρεύοντας – και παρουσιάζοντας τη κουζίνα της Χαλκιδικής σε διεθνείς   chef  και σε δημοσιογράφους γεύσεις της Ελλάδος .
Επιμελήθηκε την παρουσίαση  της ελληνικής κουζίνας -γαστρονομίας στο  τριήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο ART HOUSE GALLERY HOTEL για το διπλωματικό σώμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων  πολιτιστικής πρωτεύουσας στη Δαμασκό  της Συρίας.
Έχει οργανώσει στο 1 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)στις 13-14/9 με μεγάλη επιτυχία και με συμμέτοχες  30 πολιτιστικών συλλόγων και 50 επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
Συμμετείχε ως κριτής σε διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας στην agrotourism  στην Χαλκιδίκη .
Έχει οργανώσει επίσης και το 2 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ) στις 29-30 /5  με μεγάλη επιτυχία με πολλά μαγειρέματα μαζι με διαφόρους chefs .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Στέλλα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία, ή εναλλακτικά συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας
Μ. Καραόλη 54
Τ.Κ. 67100
Ξάνθη

Τηλέφωνο
25410. 28866

Email
info@stellaspanou.gr

Ιστοσελίδα
stellaspanou.gr

cook

Σπυριδούλα Προφύρη

11751371_1660551304179518_322336188_n.th

Είμαι η Σπυριδούλα και μένω στο Βόλο η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Λακωνία..εχω δυο παιδια και μου αρέσει να περνάω ώρες στην κουζίνα μου δημιουργώντας... 
Έχω μια ομάδα στο facebook που την διαχειριζομαι και λεγετε
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ
https://www.facebook.com/groups/861943403897568/

To email μου είναι:
politikikouzinasspiridoylas@gmail

cook

Σοφία Παπά

10641097_10152788072032351_2532165851946

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σοφία Παπά, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια γειτονία της Αθήνας στο Καλαμάκι , τότε που ακόμα υπήρχαν αυλές με δυόσμο και βασιλικό, γεράνια και γιασεμιά , μια εποχή γεμάτη χρώματα , γεύσεις , και αρώματα .
Μνήμες από μητέρα που έβγαζαν στον ήλιο του καλοκαιριού τα βάζα με το "πολύτιμο" υλικό που θα έμενε ήσυχο εκεί να ζυμωθεί μόνο του και να το κερνάμε στις γιορτές και στις σχόλες τις κρύες νύχτες του χειμώνα..
Πέρασαν τα χρόνια σπούδασε δομικός μηχανικός όπου και εργάστηκε σε τεχνική εταιρεία τώρα δεν υπάρχει πια.. έκανε δύο θαυμάσιους γιους και μεταπήδησε στο χώρο του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.. κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας όπου και την έκανε να στραφεί στην εναλλακτική ιατρική και στο Ρέικι , όπου και μετά από αυτοθεραπεία πιστεύει οτι τα πάντα στην φύση έχουν την δικιά τους "ψυχή" τα λουλούδια , τα βότανα και τα φρούτα είναι ζωντανοί οργανισμοί έχουν τον δικό τους κύκλο ζωής (γέννηση, ωρίμανση, θάνατος) και τις δικές τους δονήσεις..
Ετσι αν τους φερθούμε σωστά ,με αγάπη , υπομονή, και φροντίδα θα το ανταποδώσουν με τον δικό τους τρόπο στον οργανισμό χαρίζοντας μας υγεία ευεξία και ενέργεια.. άλλωστε ο Ιπποκράτης έλεγε "είμαστε ότι τρώμε". 
Με την γνώση αυτή καλά κατακτημένη μέσα της και με τις μνήμες απο την μαμά . Εφτιαχνε λικέρ, βάμματα, Ιάματα, απο μικρή για τους δικούς της και μετά απο την δικιά τους παρότρινση αποφασίζει δειλά το 2013 να χαρίσει αυτά που με μεράκι υπομονή και αγάπη έφτιαχνε τόσα χρόνια, εκτός απο τους φίλους και εκλεκτούς της να χαρίσει και σε όλους εσάς το "σπιτικό" λικέρ,ετσι όπως το έφτιαχναν παλιά.
Με την ίδια λεπτομέρια που κάνει την διαφορά στην ποιότητα και στην γεύση.
Με βιολογικά αγνά φρούτα εποχής, βότανα διαλογής, απο την Ελληνική ύπαιθρο.
Απο συνταγές παλιές μοναστηριακές ξεχασμένες σε σεντούκια αλλά και από πολλές δοκιμές και την έμπνευση της στιγμής.
Διαλέγει για σάς Ιάματα για κεράσματα αυτές τις γιορτές.. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΧΑΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ????

Email
amaronia@yahoo.gr

Facebook
Τα Λικερ της "Σοφίας

cook

ΡΕΑ

11228028_1503268159967447_6363796396132884956_n.thumb.jpg.c6aee6fdaf0a2f59db9a4a7e1fbab5c6.jpg

 

Λιγα λογια για μενα ειμαι απο ιωαννινα παντρεμενη με δυο παιδια .Προς το παρον δεν εργαζομαι!!

Εργαζομουν 4 χρονια μεσα σε κουζινα εστατοριου! 

 

ΕΜΑΙL

 

cook

Ραφαέλα Αρiφη

12920980_203179990060831_1865572008_n.jpg

Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Λαμίας του τμήματος πληροφορικής κ τεχνολογίας  υπολογιστών. Παντρεύτηκα το 2008 κ το 2012 απόκτησα τον πρώτο μου γιο. Είναι 4 τώρα. Κ ο μικρός μου είναι 17 μηνών. Δεν εργάζομαι κ προσέχω κ μεγαλώνω η ίδια τα παιδιά μου. Είχαν ( ο μικρός έχει ακόμα ) κ οι δυο αλλεργία στην πρωτεΐνη του γάλακτος , στην καζεΐνη, η οποία είναι παντού. Ο μικρός κ στην σόγια , ξηρούς καρπούς, αυγά κ.α. κ έτσι έπρεπε να μαγειρεύω τα πάντα. Ακόμα κ το ψωμί για 5 μήνες το εφτιαχνα η ίδια. Είχα που είχα το μικρόβιο με την μαγειρική μπήκα για τα καλά στην κουζίνα φτιάχνοντας ότι τρώγαμε. Σχεδόν τα πάντα .

Η μαγειρική με βοηθάει να χαλαρώσω κ να νιώσω δημιουργική. Μόλις βλέπω μια συνταγή που μου αρέσει και έχω τα υλικά μπαίνω κατευθείαν κουζίνα. Είμαι άνθρωπος που όταν βρίσκω μια πετυχημένη συνταγή δύσκολα την αλλάζω άλλα μου αρέσει κ να πειραματιζομαι.

Θέλω να φτιάχνω νόστιμα , εύκολα κ οικονομικά φαγητά κ γλυκά που να μην έχουν τπτ να ζηλέψουν από τα αγοραστά. Κ πάνω απ όλα να ξερω τα υλικα που χρησιμοποιουνται για την δημιουργια του καθε τι που τρωνε τα παιδια μου κ εγω. Λογο θηλασμου δεν τρωω ουτε εγω αυτα που πειραζουν το μωρο γιατι περνάνε μέσα από το γάλα. Οπότε κάνω αποχή. Πλέον εχει μονο στα αγελαδινα γαλακτομικα κ στο κρεας της κ ετσι εχει μεγαλωσει η ποικιλια των τροφων που καταναλωνουμε

Eγω πιστεύω ότι πλέον ξέρω να τρώω σωστά κ μπορώ να φτιάξω τα πάντα. Τις τούρτες των παιδιών μου καθώς και οτιδήποτε γλυκό τρώνε πάντα τα φτιάχνω εγώ η ίδια.
Έχω μια σελίδα μαγειρικής  στο fc Δοκιμασμένες Συνταγές - RAFAELA 

EMAIL 

rafaelahlias@gmail.com

 

cook

ΠΛΕΤΕΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

 

13090547_263767587297740_1827265455_n.jpg13077363_263767613964404_892855923_n.jpg

 

Ονομαζομαι Μαριλενα κατάγομαι από ένα όμορφο χωρίο την Νεράιδα  κοντά στην Αρχαία Ολυμπία  .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω χρόνια στην Νεράιδα ..έχοντας οικογένεια μου αρέσει πολύ η μαγειρική και να φτιάχνω όμορφα εργόχειρα ....φτιάχνω γλυκά κουταλιού . λικέρ  καθώς και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε εμπνευσμένη από την δίκη μας κουζίνα με συνδυασμό και ελληνική ..θα ανεβάσω μερικες φωτογραφιες από τα όμορφα πράγματα που κανω

 

Email -pleteamarilena@outlook.com

 

 

cook

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

11138678_10202770476302266_6125189071562

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Ημερομ. γεννησης: 19/12/1994

 

Τοπος γεννησης: Θεσσαλονικη

 

Οικογεν.κατασταση: Αγαμος

 

Εκπληρωμενα στρατιωτικα καθηκοντα: Ναι

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Ταχ.διευθυνση: Κυμινα Θεσσαλονικης

 

Αρ.τηλεφωνου: 6980921925

 

E-mail: akis2222@hotmail.com

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

2012 Αποφοιτος γενικου λυκειου

 

2014 Αποφοιτος Ι.ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την ειδικοτητα ΤεχνικοςΜαγειρικης Τεχνης

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

27/05/2013 - 30/09/2013 GRECOTEL CORFU IMPERIAL πρακτικη ως μαγειρας ζεστη και κρυα κουζινα

25/05/2014 - 30/09/2014 ELOUDA BEACH HLIOS A.E. πρακτικη ως μαγειρας στο πολυνησιακο εστιατοριο του ξενοδοχειου BLUE LAGOON  γνωσεις πολυνησιακης κουζινας sushi και makimono

 

11/11/2014 - 11/08/2015 Εκπληρωση στρατιωτικων καθηκοντων ως μαγειρας στην Λεσχη Αξιωματικων Φρουρας Θεσσαλονικης παραγωγη μεσημεριανου σισητιου και βραδινου ala carte γνωσεις ελληνικης κουζινας

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

2009 Αγγλικα lower Michigan

 

cook

Ντίνα Νικολάου

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες.
Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

nikolaou.thumb.jpg.d4a19bc48a038dd221735

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το Evi Evane (www.evievane.com) και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen μας, Evi Evane Traiteur, προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία έχω επιλέξει η ίδια.
Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1 τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. 

nikolaou1.thumb.jpg.ae25dc8bc280ddfd030e

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star«Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 παρουσίασα την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
To 2014 το γαστρονομικό μου ταξίδι συνεχίζεται μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» με σκοπό να ανακαλύψουμε την αγαπημένες γεύσεις της χώρας μας! Ενώ παράλληλα, μέσα από το φυσικό χώρο κουζίνας σπιτιού προτείνω μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις. 
Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσα στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες μου. Σήμερα, συνεχίζω να δημιουργώ στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

nikolaou2.thumb.jpg.ba2f84d4aa5d4ef85bfe

Επειδή είμαι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους, και ορμώμενη από την αγάπη μου για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, δίδαξα για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)
Είμαι πολύ χαρούμενη που το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία μου για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο μου «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere». Την ελληνική έκδοση της γαλλικής αυτής έκδοσης, τη χρωστάω στις εκδόσεις Φερενίκη και στον κύριο Ζαμπούνη. Το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο«Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μινώας, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα και γι’ αυτό όλα τα έσοδα από τα πνευματικά μου δικαιώματα, τα παραχώρησα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.
Επειδή πιστεύω ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς του κόσμου, συμμετέχω συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας. Όμως, πέραν των παραπάνω, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί το ταξίδι αυτό της ζωής μου, έχω κύριους συμπαραστάτες, τον άντρα μου και τα δύο μου παιδιά που για μένα αποτελούν την μεγαλύτερη διάκριση της ζωής μου.

cook

Νταμαρης Γρήγορης

10868259_10206070920159038_7756254993521

Καλησπέρα ονομάζομαι Νταμαρης Γρήγορης έχω γεννηθεί στα Γιαννιτσά Ν.Πέλλας έχω τελειώσει το τεχνικό Λύκειο Γεωτεχνικό τομέα ζωικής και φυτικής παραγωγής στην συνέχεια τελείωσα την ιδιωτική σχολή Δέλτα τεχνικός μαγειρικής σχέση και συνέχισα Στο εξωτερικό όπου μέχρι σήμερα ζω και δουλεύω μαζί με την οικογένεια μου είμαι παντρεμένος και έχω 4 παιδιά .. Ή γυναίκα ασχολείται με τα καλλιτεχνικά και είναι διακοσμητρια η δουλειά της και η προσωπικότητα της είναι πηγή έμπνευσης για εμένα γιατί με βοηθά να βλέπω την μαγειρική με άλλο μάτι . Δεν υπάρχουν όρια δεν υπάρχουν γραμμές.

Email

gregorleo.gd@gmail.com

 

cook

Νίκος Αναστασόπουλος

11012754_10200287773834920_1192555112932

Executive chef                           

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   

τεχνικό λύκειο ρεθύμνου 1988

Τ.Ε.Σ.Τ.Ε Ηρακλειου    1990

Ξενες γλωσες ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Αγγλικά (βασικό επίπεδο)

Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ  «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 8/2006 Ρέθυμνο

Πιστοποιητικό Ευρωδιαπίστευση Α.Ε. «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 12/2009 Ρέθυμνο

Ενεργο μελος της λεσχης αρχιμαγειρων κρητης www.chefsofcrete.gr

Ενεργο ιδρυτικο μελος του ινστιτουτου κρητικης διατροφης

WWW.CULINARYCRETE.GR

Σεμιναρια  γαστρονομιας με διαφορα θεματα (υπαρχουν πιστοποιητικα)

Πισιοποιηση ACTA του Αριστοτελειου πανεπεπιστημιου Θεσαλονικης 

CERTIFIED CHEF EXECUTIVE   (CChE) 12/2011   

Executive chef
 2013-2015
www.ariumhotel.com


Executive chef
2012
www.kipriotishotels.com

www.kipriotis.gr   

Executive chef
2010-2011
www.kalypsohotels.com

Kitchen chef
2008-2009
www.aegeanstar.com
  
Τα ξενοδοχεια της iberostar ανηκουν στον  κ. Γρηγοριαδη
Και μου εγινε μεταθεση απο τον ιδιο στο creta royal

Executive chef
2007 creta marine*****

Sous chef
2006 Creta panorama ****                                                            
www.iberostar.com                                                                           
www.iberostar.com 

1998-2003 
Α!Μαγειρας  
Grecotel Creta palace *****
Rooms: 153   Bungalows: 202   Beds: 683    Floors: 4
Missiria , Rethymnon GR 74100 Rethymnon, Crete, Greece.
Tel > +30 28310 55181 fax > +30 28310 54085
www.grecotel.gr

Atali village rethimno **** 3 ετη
Macarris hotel rethimno ****3 ετη 
Creta star ****1 ετος     
Brascos hotel ****2 ετη 
 

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ψάρεμα 
Υπολογιστες
Ταξιδια 

Συστασεις

Συστατικές επιστολές είναι στην διάθεση σας όποτε ζητηθούν                        
Με εκτίμιση 

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
EXECUTIVE CHEF 

EMAIL
n.anastasopoylos@yahoo.gr

cook

Νατάσα Λέπεση

11830706_896806793733701_1862412567_n.th
 
Με λένε Νατάσα, είμαι 32 χρονών και ζω στη Κέρκυρα.Σπούδασα τουριστικά στην Πάτρα και δούλεψα σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα!!Είμαι πλέον μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας και αρραβωνιασμένη με το Νικόλα μου!Μπορεί να δουλεύω στα ξενοδοχεία, όμως η μεγάλη μου αγάπη ανέκαθεν ήταν είναι και θα είναι η ζαχαροπλαστική!!!!Με τον μεγαλύτερο μέντορα chef κάθε μέρα δίπλα μου να μου δίνει τα φώτα του (τον Κύριο Στέλιο),ανακάλυψα το πιο κρυφό μου ταλέντο!!!!!Τα γλυκά ,την σοκολάτα και άλλα!!!!σλρουπ!!!!!!Τα κίνητρα μου και τα ερεθίσματα μου ξεκίνησαν πριν 7 χρόνια από τις γλυκές τηλεοπτικές του αλχημείες!!!!!Μεσα από  πολλές γλυκές προσπάθειες πετυχημένες και αποτυχημένες (αχχαχαχαχαχα),αμέτρητα πειράματα που ακόμα και τώρα συνεχίζω,ξεχωρίζω πολλές καλές συνταγές να τις μοιραστώ μαζί σας με αγάπη!!Μακάρι να μπορέσω να σας μυήσω στη ζαχαροπλαστική με τον ίδιο τρόπο που με μύησε και μένα ο δάσκαλος μου!!!!Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!Καλό ταξίδι στις γεύσεις!!!!!
 
EMAIL 
natasa.lepesi@gmail.com
 
ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK
cook

Ναντια Μαρκοπουλου

11058151_1645019545714039_17936105112949

Γειά,είμαι η Νάντια.
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνω στην κουζίνα με τη μαμά μου και να την βοηθάω.Διακοσμήτρια στο επάγγελμα λατρεύω να μαγειρεύω.Μαγεύομαι από τη χαρά της δημιουργίας.Η μαγειρική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας,βεβαίως είναι και μία μορφή ψυχοθεραπείας αλλά και ισορροπίας αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας σχεδόν βιώνουμε. Το κινητό μου είναι γεμάτο ή με φωτογραφίες της μικρής μου ή με ατελείωτες συνταγές.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις,να προσθέτω,να αφαιρώ υλικά.Λατρεύω πριν κοιμηθώ να σερφάρω στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάποια καινούργια συνταγή. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες και πιστέψτε με πολύ νόστιμες.Ως λάτρης του καλού φαγητού,ψάχνω συνεχώς για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.Θα θελα κάποια στιγμή να μπορούσα να ασχοληθώ με όλο αυτό.Θαυμάζω τους σεφ και όλες τις εργαζόμενες μητέρες που μπαίνουν στις κουζίνες τους. Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι να προσφέρω αυτό που φτιάχνω και να παίρνω θετική ή και αρνητική κριτική.Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερώτηση,απορία,επικοινωνία.

Email
nadstef@yahoo.com

Σελίδα
http://fairytale-nadia.blogspot.gr/

cook

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

 

23391_10200879938299344_1295513090_n.jpg

Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Πατρα..οπου και κατοικω. η οικογενεια μου απαρτιζηται απο 6 μελη. εχω 4 παιδια..1 κοριτσι και 3 αγορια..αρκετα μεγαλα...23,21,17 και 13. απο μικρη , επειδη οι γονεις μου δουλευαν..εμαθα να μαγειρευω, ταυτοχρονα με το σχολειο. εψαχνα συνταγες στους τσελεμεντες και αγοραζα βιβλια μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης απο πλασιε..μιας και τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ. Μεγαλωνοντας το πρωτο παιδι..αποκτησαμε υπολογιστη. δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα..ουτε το ποντικι δεν ηξερα να πιασω... το πρωτο σαιτ που ανακαλυψα ηταν οι συνταγες της παρεας...εγινα μελος και απο κει και περα..εφτιαχνα συνταγες και σιγα σιγα ανεβαζα και εγω τις δικες μου. Καποιο μελος αυτου του σαιτ..μου ειπε για το facebook. Οταν πια εγιναν και οι ομαδες μαγειρικης..αρχισα να συμμετεχω και ετσι μπορεσα να εμπλουτισω τις γνωσεις μου και επισης να ανεβαζω τις δικες μου συνταγες.. Μεσα απο αυτη την αψυχη οθονη..εκανα φιλιες..που ελπιζω να κρατησουν για πολυ !!!!

 

EMAIL

blackhappiness@windowslive.com

 

cook

Ματίνα Στούμπου

11114010_1580314388887458_75065484309507

Είμαι γεννημένη σε επαρχία και συγκεκριμένα είμαι από τον Βόλο. Προσπαθώ να κρατήσω τις γνήσιες συνταγές από την πατρίδα μου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας μας. Μου αρέσει η μαγειρική και τολμάω πάνω σ' αυτή. Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου αλλά να πάρω και καινούργιες ιδέες από σας. Τα χόμπυ μου ακόμα είναι το decoupage και η ζωγραφική One Stroke. .Καλή συνέχεια λοιπόν

 

EMAIL

m.stoumpou@hotmail.com

cook

Μάριος Γλύκας

Ο Μάριος Γλύκας γεννήθηκε το 1977 στη Χίο και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από τα δώδεκα του χρόνια, αφού έτσι όπως το έφεραν οι εργασιακές συνθήκες της οικογένειάς του, αναγκάστηκε να μαγειρεύει για αυτούς. Η μεγαλύτερή του χαρά ήταν η επιβράβευση του πατέρα του και η υπερηφάνεια που έβλεπε στο βλέμμα της μητέρας του. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική.

marios_glukas.thumb.jpg.9269ff70b59fb9b9

Το 2007 θέλησε να πιστοποιήσει τις γνώσεις όλων αυτών των ετών και αποφάσισε να σπουδάσει τη μαγειρική στη χώρα που φημίζεται για αυτή και τον ενέπνευσε μέσα σε όλα τα χρόνια, στη Γαλλία, στην σχολή Le cordon bleu.

Ο Μάριος Γλύκας θεωρεί ότι έχει εμπνευστεί από το μεγάλο δάσκαλο Ferran Adrian, αλλά και από τις ελληνίδες νοικοκυρές που συνάντησε σε ταξίδια του στην επαρχία.

Έχει μαγειρέψει για την πριγκίπισσα Νταϊάννα, το Mel Gibson, την Kylie Minogue, τον πρίγκιπα William, αλλά και τους Παύλο Ψωμιάδη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, Σπύρο Παζαρόπουλο, Τέρενς Κουίκ και πολλούς άλλους. Σήμερα μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις που σας προτείνει καθημερινά στο εστιατόριο του «Σεμέλη» στον Κορυδαλλό.

Αγαπημένες του κουζίνες είναι η γαλλική, η ιταλική, η ινδική, η μεξικάνικη και φυσικά η ελληνική.

Διακρίσεις: Από το 2005 έως και το 2008, το 2012 και το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «International Boat Show» στον Πόρο. Στην Αμερική κέρδισε την πρώτη θέση για το γλυκό του «lemon pie» και στην Ιταλία κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «World experiencing pasta» για τις ιταλικές του μακαρονάδες με νότες ελληνικές.

E-mail επικοινωνίας: chef.marios.glukas@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://www.kitchen-world.blogspot.gr/

cook

Μαρια Κουρτη

Maria Kourti

Εiμαι η Μαρια Κουρτη ζω στην Αθηνα και εχω 2 υπεροχα παιδια 26 και 23 ετων.

Η μαγειρικη ειναι το αγαπημενο μου χομπυ.μου αρεσει να δημιουργώ νόστιμα πιατα για την οικογένεια μου και τους φιλους μου.Πριν 18 χρόνια μας χτύπησε την πόρτα ο διαβήτης!!η κορη μου ηταν τοτε 8 ετων και επρεπε να συμφιλιωθει ολη η οικογενεια με αυτο το γεγονος.Ξεκινησα να κανω συνταγες καταλληλες για διαβητικους ωστε να μη στερηται τιποτα το παιδι μου σε φαγητα αλλα και σε γλυκα που τοσο της αρεσαν.

Αυτες λοιπον τις συνταγες τις μοιραζομαι μαζι σας με πολυ αγαπη!!

 

EMAIL

m.araki1965@hotmail.com

cook

Μαρια Καλοκαθη

 11667482_1470205206605621_70738924140095

Είμαι παντρεμένη 33 χρονιά 53 χρονών έχω δυο παιδιά παντρεμένα κ έχω κ 4 εγγονάκια μένω αθηνα περιοχή Ιλιον καταγωγή Αθηνα !
Mαγειρευω ελληνικά φαγητά κ παιρνω κ ιδεες απο τις ομάδες αν μου αρέσει κάτι κ συνταγες μου αρέσει η μαγειρική κ οχι τοσο η ζαχαροπλαστικη για αυτο πολλα γλυκα δεν ανεβαζω μου αρεσει να μαγειρευω για την οικογενεια τα εγγονια κ τους φιλους!

×
×
  • Create New...