Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    7.882

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

11277970_10206241725833407_517868958_n.jpg

Το ονομα μου ειναι Ευαγγελια ειμαι απο Aθηνα.και μενω πολλα χρονια ανώ Γλυφαδα ειμαι παντρεμενη και έχω 2υπεροχες κόρες αυτός είναι και ο λογος που σταμάτησα να δουλεύω μετα απο αρκέτα χρονία γιατι ήθελα να μεγαλωσω τα παιδάκια μου μονη μου.έτσι ασχολήθηκα με τη μαγειρική παραπανω αν και μαγειρευω πόλλα πόλλα χρονία..λόγω λατρείας.η δουλεια μ η κανονική έχει να κανει με παραθεραπευτικα "fhysiotherapist'' και μακιγιαζ "'make up artist''...έτσι και τονομα "'ζωγραφιές μαγειρικής'' οπώς και στη δουλεια μου έτσι και στη μαγειρική μαρεσει να δημιουργώ και να βλέπω ανθρώπους να χαμογελανε και να δημιουργειται στο προσωπο τους ένας θαυμασμός.Εχω μια ομαδα μαγειρικης στο fc με το ονομα ζωγραφιές μαγειρικής.

EMAIL

Tiest1973@yahoo.com

 

cook

Μαίρη Καρακασίδη

11140402_752166828214981_166154159544180

Η Μαίρη Καρακασίδη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στον Πειραιά.  Μένει στο Κορυδαλλό  και ήταν μανούλα 3 παιδιών, σήμερα έχει δυο κόρες  την Αρετή 28 και την Ελένη 25 και είναι και γιαγιά του Παναγιώτη 11 μηνών .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της σελίδα μαγειρικής  {Γιαγιά Μαίρη εν δράσει} εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους. Επίσης έχει ακόμα ένα μεγάλο πάθος το πλέξιμο .Τα χεράκια της κυρίας Μαίρης χρυσά!!!

Email
mkarak@hotmail.com

Ιστοσελίδα
https://www.facebook.com/pages/Γιαγια-Μαιρη-εν-δραση/725351180896546?sk=likes
http://giagiamairi.dimosbox.gr/

cook

Σοφία Παπά

10641097_10152788072032351_2532165851946

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σοφία Παπά, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια γειτονία της Αθήνας στο Καλαμάκι , τότε που ακόμα υπήρχαν αυλές με δυόσμο και βασιλικό, γεράνια και γιασεμιά , μια εποχή γεμάτη χρώματα , γεύσεις , και αρώματα .
Μνήμες από μητέρα που έβγαζαν στον ήλιο του καλοκαιριού τα βάζα με το "πολύτιμο" υλικό που θα έμενε ήσυχο εκεί να ζυμωθεί μόνο του και να το κερνάμε στις γιορτές και στις σχόλες τις κρύες νύχτες του χειμώνα..
Πέρασαν τα χρόνια σπούδασε δομικός μηχανικός όπου και εργάστηκε σε τεχνική εταιρεία τώρα δεν υπάρχει πια.. έκανε δύο θαυμάσιους γιους και μεταπήδησε στο χώρο του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων.. κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας όπου και την έκανε να στραφεί στην εναλλακτική ιατρική και στο Ρέικι , όπου και μετά από αυτοθεραπεία πιστεύει οτι τα πάντα στην φύση έχουν την δικιά τους "ψυχή" τα λουλούδια , τα βότανα και τα φρούτα είναι ζωντανοί οργανισμοί έχουν τον δικό τους κύκλο ζωής (γέννηση, ωρίμανση, θάνατος) και τις δικές τους δονήσεις..
Ετσι αν τους φερθούμε σωστά ,με αγάπη , υπομονή, και φροντίδα θα το ανταποδώσουν με τον δικό τους τρόπο στον οργανισμό χαρίζοντας μας υγεία ευεξία και ενέργεια.. άλλωστε ο Ιπποκράτης έλεγε "είμαστε ότι τρώμε". 
Με την γνώση αυτή καλά κατακτημένη μέσα της και με τις μνήμες απο την μαμά . Εφτιαχνε λικέρ, βάμματα, Ιάματα, απο μικρή για τους δικούς της και μετά απο την δικιά τους παρότρινση αποφασίζει δειλά το 2013 να χαρίσει αυτά που με μεράκι υπομονή και αγάπη έφτιαχνε τόσα χρόνια, εκτός απο τους φίλους και εκλεκτούς της να χαρίσει και σε όλους εσάς το "σπιτικό" λικέρ,ετσι όπως το έφτιαχναν παλιά.
Με την ίδια λεπτομέρια που κάνει την διαφορά στην ποιότητα και στην γεύση.
Με βιολογικά αγνά φρούτα εποχής, βότανα διαλογής, απο την Ελληνική ύπαιθρο.
Απο συνταγές παλιές μοναστηριακές ξεχασμένες σε σεντούκια αλλά και από πολλές δοκιμές και την έμπνευση της στιγμής.
Διαλέγει για σάς Ιάματα για κεράσματα αυτές τις γιορτές.. ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΧΑΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΣΑΣ????

Email
amaronia@yahoo.gr

Facebook
Τα Λικερ της "Σοφίας

cook

Έφη Μπαξεβάνη

10568819_840906472651794_581426972295390

Η Έφη Μπαξεβάνη,καθηγήτρια Αγγλικής,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Παντρεμένη με το Νίκο,μοιράζουν απλόχερα την αγάπη και το χρόνο τους στον 17 μηνών γιο τους,Δημήτρη.Η Έφη πρόσφατα ανακάλυψε όμως και μια νέα αγάπη ένα νέο ταλέντο - τη μαγειρική.Τα πιάτα της ευφάνταστα και πρωτότυπα,έχουν νέες ιδέες να προτείνουν στις γνωστές, παραδοσιακές συνταγές.Η Έφη επίσης διαχειρίζεται την ομάδα <Μαγειρεύουμε με μεράκι> στο facebook,όπου η ίδια και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται καθημερινά συνταγές και μαγειρικές εμπειρίες.

EMAIL
effie.baxevani@yahoo.com
 
cook

Ντίνα Νικολάου

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες.
Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

nikolaou.thumb.jpg.d4a19bc48a038dd221735

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το Evi Evane (www.evievane.com) και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen μας, Evi Evane Traiteur, προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία έχω επιλέξει η ίδια.
Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1 τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. 

nikolaou1.thumb.jpg.ae25dc8bc280ddfd030e

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star«Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 παρουσίασα την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
To 2014 το γαστρονομικό μου ταξίδι συνεχίζεται μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» με σκοπό να ανακαλύψουμε την αγαπημένες γεύσεις της χώρας μας! Ενώ παράλληλα, μέσα από το φυσικό χώρο κουζίνας σπιτιού προτείνω μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις. 
Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσα στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες μου. Σήμερα, συνεχίζω να δημιουργώ στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

nikolaou2.thumb.jpg.ba2f84d4aa5d4ef85bfe

Επειδή είμαι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους, και ορμώμενη από την αγάπη μου για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, δίδαξα για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)
Είμαι πολύ χαρούμενη που το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία μου για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο μου «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere». Την ελληνική έκδοση της γαλλικής αυτής έκδοσης, τη χρωστάω στις εκδόσεις Φερενίκη και στον κύριο Ζαμπούνη. Το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο«Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μινώας, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα και γι’ αυτό όλα τα έσοδα από τα πνευματικά μου δικαιώματα, τα παραχώρησα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.
Επειδή πιστεύω ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς του κόσμου, συμμετέχω συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας. Όμως, πέραν των παραπάνω, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί το ταξίδι αυτό της ζωής μου, έχω κύριους συμπαραστάτες, τον άντρα μου και τα δύο μου παιδιά που για μένα αποτελούν την μεγαλύτερη διάκριση της ζωής μου.

cook

Στέλλα Σπανού

Η Στέλλα Σπανού γεννήθηκε στην Χαλκιδική και έζησε από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ξάνθη.
Επαγγελματικά ως πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργάσθηκε επί σειρά ετών σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε Διευθύντρια της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία παρουσίασε αξιόλογο έργο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τις γαστρονομικές συνήθειες.

stellaspanou.thumb.jpg.ed33dc7c1c69a2e9f

Συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης προώθηση ακριτικών  περιοχών  αγροτουρισμού από Γάλλους συμβούλους-στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας.
Έχει  λάβει μέρος ως υπεύθυνη αποστολής, για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης και της Αναπτυξιακής εταιρίας Ξάνθης, στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις Ουτρέχτης, Πράγας, Μονάχου, Λονδίνου,Μιλάνου, Βιέννης .
Συνεργάσθηκε  με την εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής C.A.T.V. του Ισραήλ για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, γαστρονομικού αφιερώματος από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τηλεοπτικά δίκτυα 15 χωρών της Μεσογείου και της Ιαπωνίας.Η Στέλλα Σπανού ηταν  συνεργάτης  της  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τοτ 2004 έως 2008  με αρμοδιότητες στους τομείς της οργάνωσης εκδηλώσεων και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.Είναι μέλος του Διεθνούς και του Ελληνικού « Συνδέσμου Γυναικών στον Τουρισμό ». Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Οργάνωσε, ως συνεργάτης της παραγωγής, της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας του MEGA«Μπουκιά και συχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη, στο εύρος των πέντε Νομών της  περιφέρειας.Ως σύμβουλος γαστρονομίας επιμελήθηκε  το γεύμα με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης στο Ξενοδοχείο KING GEORGE στην Αθήνα.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Συμμετείχε ως μέλος των αποστολών, την προώθηση και προβολή των τοπικών διατροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ και σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού.

osigtpqcmt4f5df5d09884d.thumb.jpg.f3bdc2

Συνεργαστηκε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη για το βιβλίο της ελληνική γαστρονομία παρέχοντας  φωτογραφίες ανθρώπων-προϊόντων - συνταγές μέσα από την καταγραφή της και την έρευνα που έκανε για τη γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Συμμετείχε στο sani gourmet festival 2008 μαγειρεύοντας – και παρουσιάζοντας τη κουζίνα της Χαλκιδικής σε διεθνείς   chef  και σε δημοσιογράφους γεύσεις της Ελλάδος .
Επιμελήθηκε την παρουσίαση  της ελληνικής κουζίνας -γαστρονομίας στο  τριήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο ART HOUSE GALLERY HOTEL για το διπλωματικό σώμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων  πολιτιστικής πρωτεύουσας στη Δαμασκό  της Συρίας.
Έχει οργανώσει στο 1 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)στις 13-14/9 με μεγάλη επιτυχία και με συμμέτοχες  30 πολιτιστικών συλλόγων και 50 επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
Συμμετείχε ως κριτής σε διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας στην agrotourism  στην Χαλκιδίκη .
Έχει οργανώσει επίσης και το 2 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ) στις 29-30 /5  με μεγάλη επιτυχία με πολλά μαγειρέματα μαζι με διαφόρους chefs .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Στέλλα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία, ή εναλλακτικά συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας
Μ. Καραόλη 54
Τ.Κ. 67100
Ξάνθη

Τηλέφωνο
25410. 28866

Email
info@stellaspanou.gr

Ιστοσελίδα
stellaspanou.gr

cook

Μάριος Γλύκας

Ο Μάριος Γλύκας γεννήθηκε το 1977 στη Χίο και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από τα δώδεκα του χρόνια, αφού έτσι όπως το έφεραν οι εργασιακές συνθήκες της οικογένειάς του, αναγκάστηκε να μαγειρεύει για αυτούς. Η μεγαλύτερή του χαρά ήταν η επιβράβευση του πατέρα του και η υπερηφάνεια που έβλεπε στο βλέμμα της μητέρας του. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική.

marios_glukas.thumb.jpg.9269ff70b59fb9b9

Το 2007 θέλησε να πιστοποιήσει τις γνώσεις όλων αυτών των ετών και αποφάσισε να σπουδάσει τη μαγειρική στη χώρα που φημίζεται για αυτή και τον ενέπνευσε μέσα σε όλα τα χρόνια, στη Γαλλία, στην σχολή Le cordon bleu.

Ο Μάριος Γλύκας θεωρεί ότι έχει εμπνευστεί από το μεγάλο δάσκαλο Ferran Adrian, αλλά και από τις ελληνίδες νοικοκυρές που συνάντησε σε ταξίδια του στην επαρχία.

Έχει μαγειρέψει για την πριγκίπισσα Νταϊάννα, το Mel Gibson, την Kylie Minogue, τον πρίγκιπα William, αλλά και τους Παύλο Ψωμιάδη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, Σπύρο Παζαρόπουλο, Τέρενς Κουίκ και πολλούς άλλους. Σήμερα μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις που σας προτείνει καθημερινά στο εστιατόριο του «Σεμέλη» στον Κορυδαλλό.

Αγαπημένες του κουζίνες είναι η γαλλική, η ιταλική, η ινδική, η μεξικάνικη και φυσικά η ελληνική.

Διακρίσεις: Από το 2005 έως και το 2008, το 2012 και το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «International Boat Show» στον Πόρο. Στην Αμερική κέρδισε την πρώτη θέση για το γλυκό του «lemon pie» και στην Ιταλία κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «World experiencing pasta» για τις ιταλικές του μακαρονάδες με νότες ελληνικές.

E-mail επικοινωνίας: chef.marios.glukas@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://www.kitchen-world.blogspot.gr/

cook

Λίτσα Παπαντωνίου

11753900_797228690393838_282142719_n.thu
 

Η Λίτσα Παπαντωνίου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη.Ζει στην Αθήνα και είναι πολύτεκνη μητέρα με 4 παιδιά και 5εγγόνια .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της ομάδα μαγειρικής {η κουζίνα της Λίτσας}εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους.

Email
itsakipapantoniou@hotmail.gr

Ιστοσελίδα
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ
Κλειστή ομάδα

 

12170294_1221491871197990_2087096768_n.jpg

cook

Εύα Παρακεντάκη

Εύα Παρακεντάκη

eva1.thumb.jpg.006bec714e6def843966a6491

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε οικογένεια Ζαχαροπλαστών.

eva3.thumb.jpg.01eb461297f88f0da07bf6762

Τα παιδικά της χρόνια μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και έχουν γεύση σοκολάτας. Μαμά τριών υπέροχων παιδιών το 2005 αποφάσισε να αφήσει την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες..τα παιδιά της και την μαγειρκή.

eva2.thumb.jpg.1050ee20de6126c6a152c87c1

Τώρα πια είναι η Εύα ..που πάντα ονειρευόταν να γίνει.
Foodlover και foodbloger ..κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!

Email
eparakentaki@gmail.com

Ιστοσελίδα
http://evaintasteland.blogspot.gr/ 

cook

IMG_4812.jpg4812.thumb.jpg.e6826dc179793

Γεννήθηκα το 1981,κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Τα πρώτα μου ξεκινήματα στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας ήταν  στα 15 μου,   στο χώρο του κέτερινγκ και ζαχαροπλαστείου. Ξεκινώντας από το να γνωρίσω όλα τα επαγγελματικά εργαλεία πλένοντας τα, έφτασα σε σημείο να μπορώ να διοικήσω το παραγωγικό κομμάτι της εταιρίας . Έπειτα ήρθε καιρός να αποφασίσω επιλέγοντας καθαρά την μαγειρική πορεία, έτσι επέλεξα να πάω  στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κράτησα τη διοίκηση της κουζίνας ενός από τα εσωτερικότερα εστιατόρια στην περιοχή λαδάδικα ¨Κιουπια¨. Κοντά στο  2010 ταξίδεψα στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα με στόχο την εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τύπου κουζίνας (fine dinning). Τελειώνοντας από εκεί, ήδη είχα κλείσει την συνεργασία μου σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Νυδρί  Λευκάδας,  όπου και ανέλαβα με καθήκοντα του chef. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνω την κουζίνα ενός ξενοδοχείου στην πόλη,   για την εορταστική σαιζόν των Χριστουγέννων. Επακολούθησαν κάποιες  συνεργασίες όπου μέσα σε αυτήν τη περίοδο παρέδιδα μαθήματα  γαστρονομίας,  ανάμεσα τους άτομα επαγγελματίες και μη.

Το τελευταίο χρόνο  έχοντας και το επίσημο δίπλωμα εκπαίδευσης στη γαστρονομία,  ίδρυσα την διαδικτυακή ¨Επίσημη Εκπαιδευτική Σελίδα Γαστρονομίας¨  http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/,  με την δραστηριότητα της

«Εκστρατείας Εθνικής Μαγειρικής» http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/σχετικά-με-την-δραστηριότητα-εκστρατείας/.

Με αυτό τον τρόπο θέλησα να παρουσιάσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ την σωστή και επαγγελματική πλευρά της γαστρονομίας, εκσυγχρονίζοντας την  έτσι ο καθένας στον χώρο του. 

Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου στην θέσει του executive chef. 

Email
apostolos.konstantinidis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα
http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/

Facebook.com
https://www.facebook.com/apostolos.konstantinidis.75

cook

Έυα Τριανταφυλλίδου

11222701_1423336094653898_31653293176215

Η Έυα Τριανταφυλλίδου ειναι μια γυναίκα που αγάπα την μαγειρική , τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με αυτήν όχι επαγγελματικά αλλά εμπειρικά .Η καταγωγή της είναι από την Κωνσταντινούπολη ,η μαγειρικής της έχει επιρροές από κει Ζει στην Αθήνα  και είναι μητέρα 2 κοριτσιών  21 , 18 ετών .

E-mail επικοινωνίας : litsatriantafilidou@gmail.com

 

cook

Γιάννης Μπαξεβάνης

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92).

mapx1.thumb.jpg.754f8b2c252667c0e4ed1656

« Μετά από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας, πέρασα κάποια χρόνια στην Ευρώπη, αποκτώντας πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Γύρισα στην Ελλάδα και πρωτοπήγα σαν σεφ στην Κρήτη. Εκεί ανακάλυψα θησαυρούς: οι γιαγιάδες στα βουνά γνωρίζουν ακόμα την καταπληκτική τοπική χλωρίδα. Μου εμπιστεύτηκαν την γνώση τους και σήμερα αυτά τα βότανα είναι μέρος της μαγειρικής μου: μολόχα, ραδίκι, τσουκνίδα, το κάθε χόρτο έχει την δική του θεραπευτική και γευστική αξία, τα παραθαλάσσια χόρτα επίσης: το κρίταμο, με την ιδιαίτερη του γεύση, ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά και λίγο ούζο …».
Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν για πρώτη φορά τόλμησε να αλλάξει από τους απαιτητικούς πελάτες το φουαγκρά και το μοσχαρίσιο φιλέτο με τα άγρια χόρτα της Κρήτης.
Μαζεύει μόνος του το αλάτι από τα βράχια, τα χόρτα, τα οποία και σερβίρει μία ώρα αργότερα.
Σήμερα πολλά χόρτα που ξανάφερε ο Γιάννης στα ελληνικά τραπέζια βρίσκονται και πάλι στις λαϊκές αγορές και πάλι καλλιεργούνται: πχ. σταμναγκάθι, ξεχασμένο λόγω της δυσκολίας συγκομιδής του, μολόχα που κάνει θαύματα στην μαγειρική, κλπ… αλλά και τα φαγώσιμα φύκια.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Γιάννης Μπαξεβάνης – Τα καλύτερα μου», ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλες εκδόσεις.

«Βλέπω τη μαγειρική κάπως σαν πίνακα ζωγραφικής. Μπορεί να μην καταλάβει κάποιος όταν κοιτάζει τον πίνακα τι ακριβώς είχε ο δημιουργός στο μυαλό του, αλλά μόλις κάποιος του το εξηγήσει, γίνεται κάτι σαν αποκάλυψη!

Πιστεύω ότι οι σεφ πρέπει να ταξιδεύουν. Να έχουν προσλαμβάνουσες. Να γνωρίζουν πολλές κουζίνες, απ’ όλο τον κόσμο, να μαθαίνουν υλικά και να πειραματίζονται. Για να μπορούν με τις δημιουργίες τους να ˝επεξηγούν˝ ολοκληρωμένα αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που κατάφεραν την αγάπη τους να την κάνουν επάγγελμα. Την αγάπη μου αυτή, όπως και την αδυναμία μου στα προϊόντα της Ελληνικής φύσης, την κουβαλάω κάθε μέρα και στην κουζίνα όπου εργάζομαι.»
Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: «Hilton» στο Στρασβούργο, “Elouda Bay”, “Εlounda Beach”, “Μirabello”, “Grecotel Mykonos Βlue”, “Grand Resort Lagonissi”,  “12 Απόστολοι”, “Κίτρινο Ποδήλατο”, “Hytra”, “Γιορτή Μπαξεβάνη”  κ. α.

Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institut of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες ένα φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ.

Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι  όπου βραβεύεται συνέχεια από το περιοδικό Time Out ανάμεσα στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου.

Διευθύνει επίσης εκτός άλλων εστιατορίων όπως το “Ferryman” στην Ελούντα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων “6 Κλειδιά” στο Πήλιο, “Princess Kyniska Suites” στη Μονεμβασιά, “Kivo Art & Gourmet Hotel” στη Σκιάθο καθώς και αυτή του catering Μπαξεβάνη.

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, και πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε μαθήματα μαγειρικής για παιδιά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την «κακοφαγία», υποστηρίζοντας ότι και τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γαστρονομική εκπαίδευση.

mpax-photo.thumb.jpg.2fd77d774b5e57f094cxrysoi_skoufoi.thumb.png.bbcd4249049f964

Του απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό “Αθηνόραμα“.

Ανεδείχθη δύο φορές “Σεφ της Xρονιάς“ από τους αναγνώστες του περιοδικού “Status“.

Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο. 

Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”.

Πολλά από τα εστιατόρια που εργάστηκε ή έχει αναλάβει την επίβλεψη, έχουν βραβευτεί στα καλύτερα του είδους του από ελληνικούς ή αλλοδαπούς φορείς.

E-mail επικοινωνίας 
info@baxevanis.com

Ιστοσελίδα
www.baxevanis.com

cook

Θεόδωρος Μεντής

IMG_20150617_175516.thumb.JPG.5897b4a197

Γεννήθηκα το 1988,κατάγομαι από την πόλη του Βόλου.Οι σπουδές μου αρχίζουν απο το ΙΕΚ Μαγειρικής Γιατσος στον Βόλο (2007-2009)όπου τελειώνω ως Τεχνικός μαγειρικής τέχνης Πιστοποιητικο Μαγειρα Κ.Ε.Ε.Μ/ΚΕΚ. 
 
Εχω εργαστει στις ακολουθες θέσεις  

NOVEL Café  snak Bar 
Ιανουαριος- Σεπτεμβριος 2014
Sous chef

Kalithea sun  hotel 
Kalithea avenue- Island Rhodes

Μαιος-Οκτωβριος 2013
Μαγειρας Α

Valis Resort Spa & Conference Center
Αγρια-Βολου  
Οκτωβριος-Μαρτιος  2012- 2013
Μαγειρας  Β

Restaurant  café bar ΠΛΑΓΙΩΣ
Βολος,μαγνησιας
Μαιος –Μαιος  2011-2012
Υπευθυνος κρυας κουζινας

Enalion Hotel
Kala Nera Pelion Greece
Μαιος-Σεπτεμβριος 2010
Μαγειρας  Γ

Capsis Hotel Rhodes & Convention Center
Ιαλυσός - Δήμος Ρόδου
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2009 
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2008
Πρακτικη ασκηση στη ζεστη κουζινα
     
Εχω πολυ καλές επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτηθηκαν απο την  συνεργασια με αρκετους Συναδελφους.
Εχω καλές οργανωτικες ικανότητες (που αποκτήθηκαν από την εμπειρία μου  ως υπευθηνος 
οργανωσης κουζινας Bar Restaurant ΠΛΑΓΙΩΣ το 2011-2012)& Επαγγελματικές δεξιότητες καλό χειρισμό  των  πρωτων υλων μαγειρικης και διατηρηση αυτων που αποκτηθηκαν 
απο σεμιναρια μαγειρικης. Εχω εργαστει επισης στα PLATAMON PALACE HOTEL Δειπνοσοφιστης εστιατοριο.

Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο εστιατόριο του Ε.ΜΠΟΤΡΙΝΙ στην ΡΟΔΟ. 

Email
theodorosmentis@yahoo.gr

cook

Δημήτρης Αμπράζης

10513328_1501120120163709_12120194362731

Γεννήθηκα το 1994,κατάγομαι από την πόλη του Καρπενησίου.Μένω στην περιοχή του Χολαργού . Οι σπουδές μου
15/10/2014–Σήμερα
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (CHEF),ΕΠΠ επίπεδο 4,ΙΙΕΚ PRAXIS ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα)
Τέχνη Μαγειρικής Ι&II,20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
Στοιχεία Ζαχροπλαστικής Ι&II,Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός Κουζίνας,Τροφογνωσία,Υγιεινή Τροφίμων,Έλεγχος,Εμπορευμάτωn,Διαιτητική
Στοιχεία Εστιατορικής,11/10/2012–20/06/2014,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,ΕΠΠ επίπεδο 3,6ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ΑΘΗΝΩΝ (Ελλάδα)
Εχω αριστες εποικινωνιακές δεξιότητες λόγο της δουλειάς μου ως bartender και εξυπηρέτηση πελατών.Εχω επισης αριστες γνωσεις Οργάνωση Bar και διαχειριση του και διαχειριση service.

Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία
Μέσα στις 3 καλύτερες συνταγές απο 2.500 στο διαγωνισμό Αυγοτάραχο TRIKALINOS .

Σεμινάρια
Βασικές Αρχές Μοριακής Γαστρονομίας απο τον CHEF Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος
20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
 
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ 
Μάγειρας,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,25/08/2014–04/03/2015
Υπεύθυνος Bar,Johnny Deppy Τζώννυ Ντέππυ & Σια, Χολαργός (Ελλάδα),Παρασκευές ροφημάτων και cocktail
▪Εξυπηρέτηση πελατών 15/06/2011–13/10/2011 ReceptionistAv aris Hotel, Καρπενήσι (Ελλάδα) Εξυπηρέτηση πελατών Παρασκευή ποτών 15/04/2012 Service Life Cocktail Bar, Χαλάνδρι (Ελλάδα)
▪Εξυπηρέτηση πελατών ,Promotion προϊόντων ,Σερβίρισμα προϊόντων 15/05/2015–Σήμερα ΜΑΓΕΙΡΑΣ J Bar/Restaurant, ΑΘΗΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελλάδα)

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Δημητρης-Αμπραζης/1459622684354745?pnref=story

EMAIL
dimitrisabrazis@yahoo.gr

cook

Αργυρώ Ζαφείρη

1422514_10200799387985464_52455458646407

Λίγα λόγια για την Αργυρώ

Γεννήθηκα στις Βαλεοντάδες τα(αιδόνια) ενα πολύ μικρό χωριό της Σάμου.
Γεννήθηκα σε μια κατσαρόλα δίπλα απο ο τζάκι ,γι αυτό αγαπώ τις κατσαρόλες και λατρεύω το άρωμα του καπνού!!! Μεγάλωσα μαθαίνοντας απο την γιαγιά της τα βότανα ,τα μυρωδικά ,την καλιέργεια των λαχανικών , των φρούτων και τι μπορεί να παρασκευαστεί απο αυτά με τον πιο απλό τρόπο. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν στην ηλικία των 9 χρόνων (εφτιαξα μαρμελάδα βατόμουρο, με δανεική ζάχαρη και βατόμουρα απο το δασάκι σε ενα μικρό εξωτερικό κουζινάκι ), κρυφά απο την γιαγιά έφτιαξα ενα νόστιμο γλυκό και κέρδισα μιά καλή τιμωρία γιατι έβαλα φωτιά  στο μικρό κουζινάκι. 
Στην ηλικία των 14 μπήκα στην οικογένεια Ζαφείρη οπου εκει ο Ξενοφών και η Ζαφειρώ μου έμαθαν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, την τέχνη της απλότητας και της λεπτομέρειας.
Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη executive chef & F&B Manager λατρεύω την ελληνική κουζίνα αλλά ασχολούμε και με τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Είμαι μέλος του Hellenic Chef's club  και της WACS παγκόσμια ένωση αρχιμαγείρων, είμαι επιθεωρητής του ΕΟΤ και επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων.
Εχω κερδίσει χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ελληνική δημιουργική κουζίνα.
Και εχω δημιουργήσει το Cook like a Greek.
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες, αυτή ειναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχω.!

Ιστοσελίδα
http://www.cooklikeagreek.gr/

EMAIL
argirozafiri@gmail.com

cook

Χρήστος Νάνος

image-2feeee5fe194be9c0d807e69d817af4777

Λεγομαι  Χρήστος  Νανος και ειμαι  ελληνας exclusive  sef και εργαζομαι στην Ρωσία  τα τελευταία  6 χρονια,Μεγαλωμενος μες στις ελληνικες ταβέρνες  και με τεράστια  αγάπη για την ελληνικη κουζινα  τελειωσα τουριστικες επιχειρήσεις  το 2003 και απο τοτε εργάζομαι  επαγγελματικα με την μαγειρικη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

IMG_20150525_230149.thumb.jpg.7c9a547bf9

Εχω κανει εκπομπές  για την ελληνικη διατροφη στην ρωσια και στην ουκρανια  και η αγαπη του κόσμου  για την κουζίνα μας με κραταει εδω ακομα.

IMG_20150527_214352.thumb.jpg.0873f56ed9


IMG_20150525_225623.thumb.jpg.de8c976a19

EMAIL
hristo.nanos@facebook.com

cook

Νίκος Αναστασόπουλος

11012754_10200287773834920_1192555112932

Executive chef                           

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   

τεχνικό λύκειο ρεθύμνου 1988

Τ.Ε.Σ.Τ.Ε Ηρακλειου    1990

Ξενες γλωσες ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Αγγλικά (βασικό επίπεδο)

Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ  «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 8/2006 Ρέθυμνο

Πιστοποιητικό Ευρωδιαπίστευση Α.Ε. «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 12/2009 Ρέθυμνο

Ενεργο μελος της λεσχης αρχιμαγειρων κρητης www.chefsofcrete.gr

Ενεργο ιδρυτικο μελος του ινστιτουτου κρητικης διατροφης

WWW.CULINARYCRETE.GR

Σεμιναρια  γαστρονομιας με διαφορα θεματα (υπαρχουν πιστοποιητικα)

Πισιοποιηση ACTA του Αριστοτελειου πανεπεπιστημιου Θεσαλονικης 

CERTIFIED CHEF EXECUTIVE   (CChE) 12/2011   

Executive chef
 2013-2015
www.ariumhotel.com


Executive chef
2012
www.kipriotishotels.com

www.kipriotis.gr   

Executive chef
2010-2011
www.kalypsohotels.com

Kitchen chef
2008-2009
www.aegeanstar.com
  
Τα ξενοδοχεια της iberostar ανηκουν στον  κ. Γρηγοριαδη
Και μου εγινε μεταθεση απο τον ιδιο στο creta royal

Executive chef
2007 creta marine*****

Sous chef
2006 Creta panorama ****                                                            
www.iberostar.com                                                                           
www.iberostar.com 

1998-2003 
Α!Μαγειρας  
Grecotel Creta palace *****
Rooms: 153   Bungalows: 202   Beds: 683    Floors: 4
Missiria , Rethymnon GR 74100 Rethymnon, Crete, Greece.
Tel > +30 28310 55181 fax > +30 28310 54085
www.grecotel.gr

Atali village rethimno **** 3 ετη
Macarris hotel rethimno ****3 ετη 
Creta star ****1 ετος     
Brascos hotel ****2 ετη 
 

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ψάρεμα 
Υπολογιστες
Ταξιδια 

Συστασεις

Συστατικές επιστολές είναι στην διάθεση σας όποτε ζητηθούν                        
Με εκτίμιση 

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
EXECUTIVE CHEF 

EMAIL
n.anastasopoylos@yahoo.gr

cook

Charis Alexandres

cechef.thumb.png.d8d89193c7542830c95a773

Γεννήθηκα στις 10 Απριλίου 1987, στην Αθήνα και έζησα όλα μου τα παιδικά χρόνια σε μια όμορφη γειτονιά του Περάματος.
Απο τότε που με θυμάμαι προσπαθούσα να μαγειρέψω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.&nbsp;Περίπου στα 14 μου άρχισα να τα καταφέρνω...Στόχος ζωής απο τότε να ασχοληθώ με την μαγειρική.
Στην απόφαση μου, είχα δυο μεγάλους υποστηρικτές και τους οφείλω όσα κατάφερα αλλά και όσα πρόκειται να καταφέρω. Τον πατέρα μου Τάσο και την μητέρα μου Νίκη.
Το 2007 αποφοίτησα με άριστα το ΙΙΕΚ τουριστικών σπουδών "Le Monde" στον κλάδο της Γαστρονομικής τέχνης με γνώσεις στην ζαχαροπλαστική, διατροφολογία και την οινολογία.
Σύντομα εργάστηκα σε μεγάλες επισιτιστικές μονάδες, όπως το ξενοδοχείο Grande Bretagne, το ξενοδοχείο Cephalonia palace, το εστιατόριο J.K. στην πλατεία Κολωνακίου, το ξενοδοχείο Medium city Hotel στην Βαρκελώνη.
Ταυτόχρονα ακολούθησαν κύκλοι σεμιναρίων γύρω από την Βυζαντινή, Ταιλανδέζικη και Κινέζικη κουζίνα, καθώς και εναν κύκλο ερευνών στην Μοριακή γαστρονομία απο το Γαλλικό κολέγιο  École Grégoire Ferrandi.
Σήμερα δημιουργώ στο "Πιάτο της Βούλας".
Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 με σκοπό, να μοιραστώ μαζί σας, συνταγές, πειραματισμούς ακόμη και "αποσπάσματα" απο την σύγχρονη (και όχι μόνο) ιστορία της γαστρονομικής τέχνης.
Όσο για το τι έπεται, είμαι σίγουρος πως η τέχνη της γαστρονομίας δεν τελειώνει πουθενά και είμαι υπερήφανος που ένας απο τους δασκάλους μου ήταν ο αείμνηστος κριτικός γαστρονομίας, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας  Αλέξανδρος Γιώτης.

Συνταγές μου θα βρείτε και στο VERGE.GR

Ιστοσελίδα
http://charisalexandres.blogspot.gr/

EMAIL
charisalexandres@gmail.com

cook

Virginia Papadopoulou Panait

11665781_1622105261363793_44677439290567

Ονομάζομαι Virginia Papadopoulo Panait και είμαι chef .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω στην Αθήνα .Είμαι μητέρα 3 παιδιών  και μου αρέσει  να μαγειρεύω. Είμαι μέλος της Romanian Gastronomic Comunity.Έχω συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και έχω κερδίσει βραβεία .

EMAIL
vapapadopoulou19@g.mail.com

Facebook
https://m.facebook.com/profile.php?id=511577945664086&__mref=message_bubble 
cook

Τασία Μιχαηλιδου

 

11755906_1589202541332616_26003736876997

1896872_1431461483773390_917104302568815

Ονομάζομαι Τασια Μιχαηλίδου έιμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά μένω στον Ασπρόπυργο και όπως καταλαβαίνετε μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική .κανείς δεν μου έχει δείξει και ότι φτιάχνω είναι δικές μου ιδέες και δοκιμασμένες από αυστηρούς Κρήτες..οι οικογένεια μου.Ότι γνωρίζω θα προσπαθήσω να σας το μάθω.δεν είμαι άνθρωπος που δεν λέει τα μυστικά στην μαγειρική ίσα ίσα θα μου άρεσε να λέγανε ότι το κάναμε από την τάσια για μάθουν και τα καινούργια κορίτσια να μαγειρεύουν ωραία.Γιατί μια παρόμοια λέει ...Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.σας χαιρετω φιλικά.

EMAIL
michailidoupapaki@gmail.com

cook

Δέσποινα Πάνου

11707698_10204595057378888_7208854181346

Η Δέσποινα Πάνου έχει γεννηθεί στη Κέρκυρα, κατάγεται από τα Γιάννενα και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει μαγειρική τέχνη στο ΙΕΚ le monde, σχολή κρεάτων Αθηνών και βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Ακόμα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όπως (ανάδειξη κ καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας, French - Japanese fusion cuisine, French cheese, rice, fresh pasta, super foods, υγιεινή διατροφή. Ασχολείται με τη μαγειρική 9 χρόνια.

Έχει εργασθεί σε ξενοδοχεία (Starwood Costa Navarino Resort, Navarino Dunes, Μεσσηνία, Iberostar Odysseus Astir 5* hotel, Κως), εστιατόρια και καφέ Αθήνα ( Mr Peacock Χαλάνδρι ,Jackson Hall Κολωνάκι, Καμπάνα, Άλιμος, Αγία Φιάλη και Santa Botella Πανόρμου,Riviera Αρτέμιδα κ.α.) εστιατόρια επαρχία (Αμμοθίνες και 4 θάλασσες, Μεσσηνία, Καστράκι- Μετέωρο Καλαμάτα), catering και ζαχαροπλαστεία.

Εδώ και 2 χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη διατροφής σε ένα οικοτροφείο με αυτιστικά παιδιά. Ακόμα τους τελευταίους 4 μήνες είναι στοfreud orienta  στο Κολωνάκι και συνεργάζεται με το healthy Diet-Test που βρίσκεται Χαλκίδα και Άνω Πατήσια της Ivana Tzortzevits, οπού μπορείτε να βρείτε συνταγές της κατάλληλες για υγιεινή διατροφή, χωρίς γλουτένη, χορτοφαγία, ωμοφαγία, απώλεια βάρους.

EMAIL
desp.panou@gmail.com

cook

Μαρια Καλοκαθη

 11667482_1470205206605621_70738924140095

Είμαι παντρεμένη 33 χρονιά 53 χρονών έχω δυο παιδιά παντρεμένα κ έχω κ 4 εγγονάκια μένω αθηνα περιοχή Ιλιον καταγωγή Αθηνα !
Mαγειρευω ελληνικά φαγητά κ παιρνω κ ιδεες απο τις ομάδες αν μου αρέσει κάτι κ συνταγες μου αρέσει η μαγειρική κ οχι τοσο η ζαχαροπλαστικη για αυτο πολλα γλυκα δεν ανεβαζω μου αρεσει να μαγειρευω για την οικογενεια τα εγγονια κ τους φιλους!

cook

Eλενη Μακροδημήτρη

1610911_10205992989119835_78568189020770
Μένω εντός Αττικής έξω από την Αθήνα,στην Ανάβυσσο .Είμαι παντρεμένη κ έχω δυο αγόρια. Αγαπώ την μαγειρική πολύ .Εντατικά  ασχολούμαι 8 χρονια αλλά ασχολούμαι από το γυμνάσιο περίπου 20 χρονιά. 

Email 

makrodimitrihelen@yahoo.gr

cook

Ναντια Μαρκοπουλου

11058151_1645019545714039_17936105112949

Γειά,είμαι η Νάντια.
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνω στην κουζίνα με τη μαμά μου και να την βοηθάω.Διακοσμήτρια στο επάγγελμα λατρεύω να μαγειρεύω.Μαγεύομαι από τη χαρά της δημιουργίας.Η μαγειρική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας,βεβαίως είναι και μία μορφή ψυχοθεραπείας αλλά και ισορροπίας αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας σχεδόν βιώνουμε. Το κινητό μου είναι γεμάτο ή με φωτογραφίες της μικρής μου ή με ατελείωτες συνταγές.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις,να προσθέτω,να αφαιρώ υλικά.Λατρεύω πριν κοιμηθώ να σερφάρω στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάποια καινούργια συνταγή. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες και πιστέψτε με πολύ νόστιμες.Ως λάτρης του καλού φαγητού,ψάχνω συνεχώς για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.Θα θελα κάποια στιγμή να μπορούσα να ασχοληθώ με όλο αυτό.Θαυμάζω τους σεφ και όλες τις εργαζόμενες μητέρες που μπαίνουν στις κουζίνες τους. Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι να προσφέρω αυτό που φτιάχνω και να παίρνω θετική ή και αρνητική κριτική.Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερώτηση,απορία,επικοινωνία.

Email
nadstef@yahoo.com

Σελίδα
http://fairytale-nadia.blogspot.gr/

×
×
  • Create New...