Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.231

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Λίτσα Παπαντωνίου

11753900_797228690393838_282142719_n.thu
 

Η Λίτσα Παπαντωνίου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη.Ζει στην Αθήνα και είναι πολύτεκνη μητέρα με 4 παιδιά και 5εγγόνια .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της ομάδα μαγειρικής {η κουζίνα της Λίτσας}εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους.

Email
itsakipapantoniou@hotmail.gr

Ιστοσελίδα
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ
Κλειστή ομάδα

 

12170294_1221491871197990_2087096768_n.jpg

cook

ΓΩΓΩ ΣΑΜΙΟΥ

13023497_1196111227075400_1630712820_n.jpg

Ονομάζομαι Γωγω Σαμιου είμαι τραγουδιστρια . Είμαι παντρεμένη  και έχω 3 κόρες .Η καταγωγή μου είναι από την Σάμο και μένω στον ιστθμο της Κορίνθου .Αγαπώ την μαγειρική,και έχω δημιουργήσει μια σελίδα με τις συνταγές μου Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου

 

EMAIL

georgiapagondiotou@yahoo.gr

 

cook

Έφη Μπαξεβάνη

10568819_840906472651794_581426972295390

Η Έφη Μπαξεβάνη,καθηγήτρια Αγγλικής,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Παντρεμένη με το Νίκο,μοιράζουν απλόχερα την αγάπη και το χρόνο τους στον 17 μηνών γιο τους,Δημήτρη.Η Έφη πρόσφατα ανακάλυψε όμως και μια νέα αγάπη ένα νέο ταλέντο - τη μαγειρική.Τα πιάτα της ευφάνταστα και πρωτότυπα,έχουν νέες ιδέες να προτείνουν στις γνωστές, παραδοσιακές συνταγές.Η Έφη επίσης διαχειρίζεται την ομάδα <Μαγειρεύουμε με μεράκι> στο facebook,όπου η ίδια και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται καθημερινά συνταγές και μαγειρικές εμπειρίες.

EMAIL
effie.baxevani@yahoo.com
 
cook

Vasia Vasia

11748653_10207399816901920_1088711038_n.

A
πο μικρή το μεγάλο μου πάθος ήταν να τρυπώνω στην κουζίνα της μαμάς μου,και σε οποιαδήποτε κουζίνα βρισκόμουνα και να κάθομαι με τις ώρες να βλέπω να δημιουργούν. Ρώταγα τα πάντα,πως γίνεται αυτό,γιατί γίνεται έτσι ήθελα να ξέρω,για την επόμενη φόρα που θα επιχειρούσα ολομόναχη να δημιουργήσω!

Σχεδον με το που εκλεισα τα 11 μου χρονια αρχισα να μαγειρευω μπορουσες ολη μερα να με αφησεις σε μια κουζινα να ταξιδευω,απο εκει και περα αρχισα να συλλεγω οποιαδηποτε συνταγη εβρισκα σε περιοδικο και γεμιζαν οι ντουλαπες μου με βιβλια συνταγων.

Και το ταξιδι ξεκινα.!!

Email
vaswroump@gmail.com

Facebook
Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας

cook

Εύα Παρακεντάκη

Εύα Παρακεντάκη

eva1.thumb.jpg.006bec714e6def843966a6491

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε οικογένεια Ζαχαροπλαστών.

eva3.thumb.jpg.01eb461297f88f0da07bf6762

Τα παιδικά της χρόνια μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και έχουν γεύση σοκολάτας. Μαμά τριών υπέροχων παιδιών το 2005 αποφάσισε να αφήσει την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες..τα παιδιά της και την μαγειρκή.

eva2.thumb.jpg.1050ee20de6126c6a152c87c1

Τώρα πια είναι η Εύα ..που πάντα ονειρευόταν να γίνει.
Foodlover και foodbloger ..κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!

Email
eparakentaki@gmail.com

Ιστοσελίδα
http://evaintasteland.blogspot.gr/ 

cook

11277970_10206241725833407_517868958_n.jpg

Το ονομα μου ειναι Ευαγγελια ειμαι απο Aθηνα.και μενω πολλα χρονια ανώ Γλυφαδα ειμαι παντρεμενη και έχω 2υπεροχες κόρες αυτός είναι και ο λογος που σταμάτησα να δουλεύω μετα απο αρκέτα χρονία γιατι ήθελα να μεγαλωσω τα παιδάκια μου μονη μου.έτσι ασχολήθηκα με τη μαγειρική παραπανω αν και μαγειρευω πόλλα πόλλα χρονία..λόγω λατρείας.η δουλεια μ η κανονική έχει να κανει με παραθεραπευτικα "fhysiotherapist'' και μακιγιαζ "'make up artist''...έτσι και τονομα "'ζωγραφιές μαγειρικής'' οπώς και στη δουλεια μου έτσι και στη μαγειρική μαρεσει να δημιουργώ και να βλέπω ανθρώπους να χαμογελανε και να δημιουργειται στο προσωπο τους ένας θαυμασμός.Εχω μια ομαδα μαγειρικης στο fc με το ονομα ζωγραφιές μαγειρικής.

EMAIL

Tiest1973@yahoo.com

 

cook

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

1453380_464792663632614_928025179_n.thum

Είμαι η Ελπίδα Χαραλαμπίδου . Ελπίδα όνομα και πράμα μιας και όσοι έχουν φάει από τα χεράκια μου , ελπίζουν να μη σταματήσει ποτέ αυτό το γαστριμαργικό θαύμα !

Γεννήθηκα μια καυτή μέρα του Γενάρη στην Μελβούρνη της Αυστραλίας , αντιστοίχως στην Ελλάδα ήταν καταχείμωνο . Σημαδιακό και αυτό , διότι ή που θα λατρέψεις τα καλούδια που φτιάχνω ή που δεν θα θέλεις αλλού να φας … Μα για στάσου θαρρώ πως το ίδιο πράγμα είπα . Ας είναι ! Μάρτυρες όλοι όσοι ο ουρανίσκος τους έχει επέλθει σε παρατεταμένο οργασμό εξαιτίας μου !

Γεννήθηκα στην Αυστραλία λοιπόν και σε ηλικία τριών χρονών ήρθαμε στην Ελλάδα με τους γονείς μου , συγκεκριμένα στο Αμμοχώρι της Φλώρινας . Ελπίζω και’γω και η οικογένειά μου κάποια στιγμή το Αμμοχώρι να γνωρίσει την δόξα που του πρέπει χάριν της ικανότητας που έχω να ξετρελαίνω κόσμο και ντουνιά με τα εδέσματα μου . Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω , στα πέντε μου χρόνια με νερό και άμμο , στα δέκα μου πρόσθεσα και πέτρες , στα δεκατέσσερα μου πια είχα ένα τετράδιο με σημειώσεις και συνταγές και φυσικά αληθινά υλικά !

Μυήθηκα μόνη μου σε όλο αυτό , συνεπώς αυτοδίδακτη ,από μια άμετρη επιθυμία να ανακατεύω , να αναμειγνύω , να συνδυάζω , να αυτοσχεδιάζω , να καινοτομώ , και από την μεγάλη μου ανάγκη βέβαια να δίνω αγάπη στους δικούς μου ανθρώπους μέσω της αδυναμίας μου στην μαγειρική ! Η μαγειρική δεν είναι απλά ένα πάθος , είναι αρρώστια ! Ανάγκη , διαφυγή , δημιουργία , έρωτας ! Αν είχε όνομα θα την έλεγαν Ελπίδα!

Έχω τρεις κόρες ! Τρεις κόρες οι οποίες είναι η πηγή της έμπνευσής μου, ο σκοπός της ζωής μου ! Είναι αυτές που με χαρά περιμένουν κάθε τι καινούριο . Είναι οι αυστηρότεροι κριτές μου. Και είναι αυτές που με παρότρυναν να φτιάξω το μπλογκ μου , το www.elpidaslittlecorner.blogspot.gr , το μπλογκ αυτό ήταν το έναυσμα για να έρθω σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κατ’επέκταση το περιοδικό Olive να με ξεχωρίσει μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών σεφ και να δημοσιεύσει την συνταγή μου ! Λατρεία μου μεγάλη οι ζύμες , ίσως γιατί έχουν κάτι το αρχέγονο λόγω υφής . Πλάθω άρα δημιουργώ ! Κατά βάση μαγειρεύω Ελληνικά , εντούτοις αγαπώ πολύ την Ιταλική και Κινέζικη κουζίνα . Αρέσκομαι κυρίως στο να φτιάχνω πίτες και πίτσες , ο τόπος που ζω διαθέτει υλικά αρίστης ποιότητας και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά ! Στόχος μου , μα περισσότερο εσωτερική μου ανάγκη είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου , γιατί την αγάπη αν δεν την μοιραστείς σε αφήνει ! ! !

EMAIL

hope2324@hotmail.gr

 

cook

Μαίρη Καρακασίδη

11140402_752166828214981_166154159544180

Η Μαίρη Καρακασίδη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στον Πειραιά.  Μένει στο Κορυδαλλό  και ήταν μανούλα 3 παιδιών, σήμερα έχει δυο κόρες  την Αρετή 28 και την Ελένη 25 και είναι και γιαγιά του Παναγιώτη 11 μηνών .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της σελίδα μαγειρικής  {Γιαγιά Μαίρη εν δράσει} εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους. Επίσης έχει ακόμα ένα μεγάλο πάθος το πλέξιμο .Τα χεράκια της κυρίας Μαίρης χρυσά!!!

Email
mkarak@hotmail.com

Ιστοσελίδα
https://www.facebook.com/pages/Γιαγια-Μαιρη-εν-δραση/725351180896546?sk=likes
http://giagiamairi.dimosbox.gr/

cook

Δημήτρης Αμπράζης

10513328_1501120120163709_12120194362731

Γεννήθηκα το 1994,κατάγομαι από την πόλη του Καρπενησίου.Μένω στην περιοχή του Χολαργού . Οι σπουδές μου
15/10/2014–Σήμερα
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (CHEF),ΕΠΠ επίπεδο 4,ΙΙΕΚ PRAXIS ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα)
Τέχνη Μαγειρικής Ι&II,20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
Στοιχεία Ζαχροπλαστικής Ι&II,Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός Κουζίνας,Τροφογνωσία,Υγιεινή Τροφίμων,Έλεγχος,Εμπορευμάτωn,Διαιτητική
Στοιχεία Εστιατορικής,11/10/2012–20/06/2014,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,ΕΠΠ επίπεδο 3,6ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ΑΘΗΝΩΝ (Ελλάδα)
Εχω αριστες εποικινωνιακές δεξιότητες λόγο της δουλειάς μου ως bartender και εξυπηρέτηση πελατών.Εχω επισης αριστες γνωσεις Οργάνωση Bar και διαχειριση του και διαχειριση service.

Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία
Μέσα στις 3 καλύτερες συνταγές απο 2.500 στο διαγωνισμό Αυγοτάραχο TRIKALINOS .

Σεμινάρια
Βασικές Αρχές Μοριακής Γαστρονομίας απο τον CHEF Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος
20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
 
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ 
Μάγειρας,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,25/08/2014–04/03/2015
Υπεύθυνος Bar,Johnny Deppy Τζώννυ Ντέππυ & Σια, Χολαργός (Ελλάδα),Παρασκευές ροφημάτων και cocktail
▪Εξυπηρέτηση πελατών 15/06/2011–13/10/2011 ReceptionistAv aris Hotel, Καρπενήσι (Ελλάδα) Εξυπηρέτηση πελατών Παρασκευή ποτών 15/04/2012 Service Life Cocktail Bar, Χαλάνδρι (Ελλάδα)
▪Εξυπηρέτηση πελατών ,Promotion προϊόντων ,Σερβίρισμα προϊόντων 15/05/2015–Σήμερα ΜΑΓΕΙΡΑΣ J Bar/Restaurant, ΑΘΗΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελλάδα)

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Δημητρης-Αμπραζης/1459622684354745?pnref=story

EMAIL
dimitrisabrazis@yahoo.gr

cook

Χάρης Χατζηρήγας

11855573_10207870090578945_479029198_n.t

Ονομάζομαι Χάρης Χατζηρήγας και μεγάλωσα στο νησί της Ρόδου έχοντας καταγωγή και από τον Πειραιά ! Σπουδάζω στο ΙΕΚ Ρόδου τεχνικός ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας και εργάζομαι παράλληλα στο ζαχαροπλαστειο Vanilla & Chocolate.

11830761_10207870090978955_238069996_n.t11830853_10207870090858952_700061013_n.t

Για έμενα η απόλυτη ευχαρίστηση, είναι να με γνωρίζει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα των γλυκών που του προσφέρω. Γιατί στην κάθε συνταγή παραθέτω τόσο κομμάτια της ψυχής μου, όσο και του χαρακτήρα μου! Για μένα η ζαχαροπλαστικη είναι τρόπος έκφρασης! Τρόπος να εκφράζω την αγάπη μου, την χαρά μου ακόμη και τη λύπη μου! Ακόμη περισσότερο όμως, τρόπος να δηλώνω την ευγνωμοσύνη μου σε ανθρώπους που με στηρίζουν όπως το ζαχαροπλαστειο "Vanilla & Chocolate" που μετράμε μαζί τώρα κοντά 3 χρονιά!

Η ζαχαροπλαστικη ξεκίνησε σαν χόμπι και κατέληξε ειδίκευση για έμενα δημιουργωντας μου την ανάγκη να προσφέρω ακόμη περισσότερα και να θέτω καθημερινά καινούργιους στόχους! Ένας από αυτούς είναι να μεταφέρω και σε εσάς την ίδια ανάγκη και ευχαρίστηση για δημιουργία! Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί προς νέα μονοπάτια και ταξίδια γεύσεων, αρωμάτων, στιγμών και συναισθηματων!

EMAIL

xar4s_gate-7@hotmail.com

11844021_10207870090618946_1966333837_n.jpg

11846251_10207870090938954_1766657060_n.jpg

cook

ΡΕΑ

11228028_1503268159967447_6363796396132884956_n.thumb.jpg.c6aee6fdaf0a2f59db9a4a7e1fbab5c6.jpg

 

Λιγα λογια για μενα ειμαι απο ιωαννινα παντρεμενη με δυο παιδια .Προς το παρον δεν εργαζομαι!!

Εργαζομουν 4 χρονια μεσα σε κουζινα εστατοριου! 

 

ΕΜΑΙL

 

cook

Δέσποινα Πάνου

11707698_10204595057378888_7208854181346

Η Δέσποινα Πάνου έχει γεννηθεί στη Κέρκυρα, κατάγεται από τα Γιάννενα και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει μαγειρική τέχνη στο ΙΕΚ le monde, σχολή κρεάτων Αθηνών και βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Ακόμα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όπως (ανάδειξη κ καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας, French - Japanese fusion cuisine, French cheese, rice, fresh pasta, super foods, υγιεινή διατροφή. Ασχολείται με τη μαγειρική 9 χρόνια.

Έχει εργασθεί σε ξενοδοχεία (Starwood Costa Navarino Resort, Navarino Dunes, Μεσσηνία, Iberostar Odysseus Astir 5* hotel, Κως), εστιατόρια και καφέ Αθήνα ( Mr Peacock Χαλάνδρι ,Jackson Hall Κολωνάκι, Καμπάνα, Άλιμος, Αγία Φιάλη και Santa Botella Πανόρμου,Riviera Αρτέμιδα κ.α.) εστιατόρια επαρχία (Αμμοθίνες και 4 θάλασσες, Μεσσηνία, Καστράκι- Μετέωρο Καλαμάτα), catering και ζαχαροπλαστεία.

Εδώ και 2 χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη διατροφής σε ένα οικοτροφείο με αυτιστικά παιδιά. Ακόμα τους τελευταίους 4 μήνες είναι στοfreud orienta  στο Κολωνάκι και συνεργάζεται με το healthy Diet-Test που βρίσκεται Χαλκίδα και Άνω Πατήσια της Ivana Tzortzevits, οπού μπορείτε να βρείτε συνταγές της κατάλληλες για υγιεινή διατροφή, χωρίς γλουτένη, χορτοφαγία, ωμοφαγία, απώλεια βάρους.

EMAIL
desp.panou@gmail.com

cook

Ναντια Μαρκοπουλου

11058151_1645019545714039_17936105112949

Γειά,είμαι η Νάντια.
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνω στην κουζίνα με τη μαμά μου και να την βοηθάω.Διακοσμήτρια στο επάγγελμα λατρεύω να μαγειρεύω.Μαγεύομαι από τη χαρά της δημιουργίας.Η μαγειρική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας,βεβαίως είναι και μία μορφή ψυχοθεραπείας αλλά και ισορροπίας αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας σχεδόν βιώνουμε. Το κινητό μου είναι γεμάτο ή με φωτογραφίες της μικρής μου ή με ατελείωτες συνταγές.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις,να προσθέτω,να αφαιρώ υλικά.Λατρεύω πριν κοιμηθώ να σερφάρω στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάποια καινούργια συνταγή. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες και πιστέψτε με πολύ νόστιμες.Ως λάτρης του καλού φαγητού,ψάχνω συνεχώς για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.Θα θελα κάποια στιγμή να μπορούσα να ασχοληθώ με όλο αυτό.Θαυμάζω τους σεφ και όλες τις εργαζόμενες μητέρες που μπαίνουν στις κουζίνες τους. Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι να προσφέρω αυτό που φτιάχνω και να παίρνω θετική ή και αρνητική κριτική.Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερώτηση,απορία,επικοινωνία.

Email
nadstef@yahoo.com

Σελίδα
http://fairytale-nadia.blogspot.gr/

cook

Χρήστος Νάνος

image-2feeee5fe194be9c0d807e69d817af4777

Λεγομαι  Χρήστος  Νανος και ειμαι  ελληνας exclusive  sef και εργαζομαι στην Ρωσία  τα τελευταία  6 χρονια,Μεγαλωμενος μες στις ελληνικες ταβέρνες  και με τεράστια  αγάπη για την ελληνικη κουζινα  τελειωσα τουριστικες επιχειρήσεις  το 2003 και απο τοτε εργάζομαι  επαγγελματικα με την μαγειρικη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

IMG_20150525_230149.thumb.jpg.7c9a547bf9

Εχω κανει εκπομπές  για την ελληνικη διατροφη στην ρωσια και στην ουκρανια  και η αγαπη του κόσμου  για την κουζίνα μας με κραταει εδω ακομα.

IMG_20150527_214352.thumb.jpg.0873f56ed9


IMG_20150525_225623.thumb.jpg.de8c976a19

EMAIL
hristo.nanos@facebook.com

cook

Τασία Μιχαηλιδου

 

11755906_1589202541332616_26003736876997

1896872_1431461483773390_917104302568815

Ονομάζομαι Τασια Μιχαηλίδου έιμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά μένω στον Ασπρόπυργο και όπως καταλαβαίνετε μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική .κανείς δεν μου έχει δείξει και ότι φτιάχνω είναι δικές μου ιδέες και δοκιμασμένες από αυστηρούς Κρήτες..οι οικογένεια μου.Ότι γνωρίζω θα προσπαθήσω να σας το μάθω.δεν είμαι άνθρωπος που δεν λέει τα μυστικά στην μαγειρική ίσα ίσα θα μου άρεσε να λέγανε ότι το κάναμε από την τάσια για μάθουν και τα καινούργια κορίτσια να μαγειρεύουν ωραία.Γιατί μια παρόμοια λέει ...Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.σας χαιρετω φιλικά.

EMAIL
michailidoupapaki@gmail.com

cook

IMG_4812.jpg4812.thumb.jpg.e6826dc179793

Γεννήθηκα το 1981,κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Τα πρώτα μου ξεκινήματα στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας ήταν  στα 15 μου,   στο χώρο του κέτερινγκ και ζαχαροπλαστείου. Ξεκινώντας από το να γνωρίσω όλα τα επαγγελματικά εργαλεία πλένοντας τα, έφτασα σε σημείο να μπορώ να διοικήσω το παραγωγικό κομμάτι της εταιρίας . Έπειτα ήρθε καιρός να αποφασίσω επιλέγοντας καθαρά την μαγειρική πορεία, έτσι επέλεξα να πάω  στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κράτησα τη διοίκηση της κουζίνας ενός από τα εσωτερικότερα εστιατόρια στην περιοχή λαδάδικα ¨Κιουπια¨. Κοντά στο  2010 ταξίδεψα στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα με στόχο την εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τύπου κουζίνας (fine dinning). Τελειώνοντας από εκεί, ήδη είχα κλείσει την συνεργασία μου σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Νυδρί  Λευκάδας,  όπου και ανέλαβα με καθήκοντα του chef. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνω την κουζίνα ενός ξενοδοχείου στην πόλη,   για την εορταστική σαιζόν των Χριστουγέννων. Επακολούθησαν κάποιες  συνεργασίες όπου μέσα σε αυτήν τη περίοδο παρέδιδα μαθήματα  γαστρονομίας,  ανάμεσα τους άτομα επαγγελματίες και μη.

Το τελευταίο χρόνο  έχοντας και το επίσημο δίπλωμα εκπαίδευσης στη γαστρονομία,  ίδρυσα την διαδικτυακή ¨Επίσημη Εκπαιδευτική Σελίδα Γαστρονομίας¨  http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/,  με την δραστηριότητα της

«Εκστρατείας Εθνικής Μαγειρικής» http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/σχετικά-με-την-δραστηριότητα-εκστρατείας/.

Με αυτό τον τρόπο θέλησα να παρουσιάσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ την σωστή και επαγγελματική πλευρά της γαστρονομίας, εκσυγχρονίζοντας την  έτσι ο καθένας στον χώρο του. 

Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου στην θέσει του executive chef. 

Email
apostolos.konstantinidis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα
http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/

Facebook.com
https://www.facebook.com/apostolos.konstantinidis.75

cook

Μαρθα Νεφιντιδη

11407197_884972364871287_635914560065328

Ειμαι Μαρθα Νεφιντιδη  είμαι 34 χρόνων  .Η Μαγειρικη -ζαχαροπλαστική είναι χόμπι μου μου αρέσει πολύ κουζίνα .....

Είμαι Πόντια και διαμένω στην κρητη στα χανια .Συμμετεχει στην σελιδα  μαγειρικες διαδρομες   https://www.facebook.com/mageirikes.diadromes?fref=ts

EMAIL
alexis19981997@hotmail.com

site 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/

cook

Μαρία Καλεγιώργη

 
11720688_794541380663660_522627620_n.thu
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Καλεγιώργη από την Θεσσαλονίκη έχει βάλει έναν σκοπό… να μας κάνει όλες μαγείρισσες! Και έχει επιδοθεί αποτελεσματικά σε αυτόν τον σκοπό! Στο μπλογκ της βρίσκει κανείς αρκετές συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες, και συμβουλές οι οποίες συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες βήμα- βήμα, από απλές οδηγίες και σχόλια. Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του μπλογκ; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπος ο τρόπος που το σκέφτηκε και μας το εξηγεί η ίδια στην συνέντευξή της! Ξεχώρισα, ακόμη, ιδιαίτερα και τον τρόπο που μου απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα Μαγειρεύω»! 
 
Διαβάζοντας κανείς την συνέντευξή της και βλέποντας τις φωτογραφίες, θα νιώσει πως η Μαρία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χαμογελαστό και πρόθυμο, φρέσκο και αληθινό! Μοιράζει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε χρώματα, σχέδια και δημιουργίες! Γιατί; Γιατί η ασχολείται με την μόδα, το σχέδιο και με το μαγειρικό μπλογκ της φυσικά. Αναπόσπαστο, επίσης, κομμάτι της ζωής της είναι η γάτα της, η Σωσώ, που λατρεύει!
 
Ας γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, το food blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» και την ιδιοκτήτριά του, την Μαρία Καλεγιώργη, σε μια συνέντευξη που, έτσι απρόσμενα, προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας!
 
Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία!
 
1. Λίγα λόγια για μένα: 
Ονομάζομαι Καλεγιώργη Μαρία και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής και η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 2 χρόνια εγκαταστάθηκα με τον σύντροφό μου, στην ήσυχη Σουρωτή. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως σχεδιάστρια στην εταιρία HELIOS ABEE στο Πλαγιάρι. Αγαπώ το σχέδιο, τη μουσική, τα ταξίδια και το καλό φαγητό!
2. Στην καθημερινότητά μου.. 
Η μέρα μου είναι γεμάτη! Πολύ γεμάτη! Ξύπνημα στις 6, δυνατό καφεδάκι και βουτιά στη δουλειά! Τα πρωινά θα με βρεις στο γραφειάκι μου στο εργοστάσιο, μπροστά στον υπολογιστή, να σχεδιάζω… ανάμεσα σε υφάσματα, χρωματολόγια και υλικά ! Τα απογεύματα σπίτι, να σχεδιάζω ρούχα για κάποιες άλλες εταιρίες, να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω! 
 
3. Στον ελεύθερό μου χρόνο… 
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο... και είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό… πίστεψέ με! Θέλω να ξεφεύγω απ’ όλα και από όλους, με συντροφιά πάντα τον σύντροφο της ζωής  μου τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες βόλτες στην παραλία, μικρές αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς! Λατρεύω την φύση και τις ομορφιές της! Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και να μαθαίνω για τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου! Ρουφάω το κάθε λεπτό, την κάθε εικόνα, την κάθε μυρωδιά… πολύτιμα εφόδια για την επιστροφή στην καθημερινότητά μου!
 
4. Όλα ξεκίνησαν.. 
Ένα βράδυ του Οκτωβρίου! Τελείως ξαφνικά και χωρίς πολύ σκέψη! Περνούσα μία πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση στη ζωή μου, όπου όλα είχαν βαλτώσει… είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο… κι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό… με πείραζε πολύ. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω άμεσα… διαφορετικά θα βυθιζόμουν σε κατάθλιψη… Κι εκεί που σε «έτρωγε» όλο αυτό… μου ήρθε η ιδέα του μπλογκ!
 
5. Το όνομα του μπλογκ… 
Εκείνο το βράδυ λοιπόν, είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει και χάζευα στον υπολογιστή… Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου! Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με blog…δεν ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα… Η δουλειά δεν είναι χόμπι για μένα… Την αγαπώ, νιώθω ευλογημένη που κάνω αυτό που σπούδασα, αλλά ως εκεί! Ήθελα ποικιλία! Μου αρέσει η ποικιλία! Τι είναι αυτό λοιπόν, που το κάνω κάθε μέρα, με χαλαρώνει, μου αρέσει πολύ και το αγαπούν και οι γύρω μου; Το μαγείρεμα! Πολλές φίλες μου κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μάθω να μαγειρεύουν! Αυτό θα κάνω λοιπόν! Θα τις μάθω να μαγειρεύουν! Κι εκείνη την στιγμή σκάει διαφήμιση στην τηλεόραση το «Θα σε κάνω βασίλισσα», αγαπημένη ταινία με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο! «Κι εγώ μαγείρισσα!!!» Αναφώνησα! Κι έτσι γεννήθηκε το blog και το όνομα αυτού… «Θα σε κάνω Μαγείρισσα!» Πόσο μάλλον όταν  μία Μαγείρισσα κρύβει μία Μαρία μέσα της! ;)
 
MNYPgm3l9C4Jk2DGdUeruBIS8RFpXtV0-QhRrikd
 
6. Μέσα από το μπλογκ… 
Αρχικά το μπλογκ λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία για μένα! Άρχισα και πάλι να παίρνω τα πάνω μου! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, δημιουργώντας το λογότυπο, φτιάχνοντας συνταγές, φωτογραφίζοντας τα διάφορα στάδια και στήνοντας όλη την διαδικασία βήμα-βήμα! Σκοπός μου, να προσπαθήσω να μάθω σε όσους θέλουν, να μαγειρεύουν! Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε τα ξέρω όλα, προς Θεού! Λειτουργώ ακριβώς όπως και στο σπίτι μου! Μαγειρεύω τα φαγητά και τα γλυκά της καθημερινότητάς μου! Γράφω άρθρα με μικρά μυστικά και συμβουλές από τα βιώματά μου και όσα έχω διαβάσει ή διαβάζω κατά καιρούς. Στόχος μου είναι να γίνει ευρέως γνωστό το μπλογκ μου και να αυξηθούν οι αναγνώστες μου! Θέλω να μάθω σε όλους να μαγειρεύουν! Μπορούν!!! 
 
7. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;
Μπορεί να μην έχω πάντα την δυνατότητα να ανεβάζω κάθε μέρα κι ένα καινούργιο ποστ… αλλά ασχολούμαι  σε καθημερινή βάση με αυτό 2 με 5 ώρες την ημέρα τουλάχιστον! Απαντάω σε όλες τις απορίες των αναγνωστών και «τρέχω» τις αναρτήσεις του μπλογκ σε πάνω από 30 ομάδες μαγειρικής στο facebook. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο! Κρατάω επαφές με πολλά μέλη των ομάδων . Ανταλλάσω πληροφορίες και απαντώ σε ερωτήσεις. Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που μπορεί να αφιερώσω 10-12 ώρες, μαγειρεύοντας, στήνοντας τις συνταγές του μπλογκ και λύνοντας απορίες!
 
8. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…
Κυρίως από την μητέρα μου! Μεγάλωσα με μία μητέρα στην κουζίνα τις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και ’90, όπου η μαγειρική ήταν στα φόρτε της! Τα βιβλία της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου ήταν η «βίβλος» κάθε μαγείρισσας της εποχής! Μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα εκπομπές, διάβαζα βιβλία και πειραματιζόμουν στην κουζίνα της μαμάς… φτάνοντας σήμερα, να μαγειρεύω στην δική μου κουζίνα!
 
9. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…
Σε ό, τι έχει τυριά!!! Τα λατρεύω!!!
 
10. Το αγαπημένο μου φαγητό:
Τα ορφανά γεμιστά, συνοδευόμενα από φέτα, αγγουροντομάτα και ζεστό ψωμί!
 
11. Το αγαπημένο μου γλυκό:
Η πάστα φλώρα! Και όπως συνηθίζω να λέω… μία Πάστα Φλώρα δεν πρέπει να λείπει από μία τρελή-τρελή οικογένεια! 
 
12. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο… 
Λατρεύω τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους!!! Πρώτη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου, έχει η ρίγανη! Την χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Επίσης αγαπώ πολύ την κανέλα!
 
13. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..
Λαχανικά και μυρωδικά! Κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο!!!
 
14. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας; 
Τα φαγητά που μαγειρεύω είναι κυρίως κλασικά και παραδοσιακά με προϊόντα και υλικά του τόπου μας! Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα και τα μαμαδίστικα φαγητά των παιδικών μου χρόνων!
 
15. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές; Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;
Κατά καιρούς, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου! Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι!  Νομίζω από τις αγαπημένες μου είναι το ελιόψωμο φόρμας! 
 
16. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για.. 
Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω διαφορετικές τεχνικές παρασκευής και ψησίματος!
 
17. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..
Από τα παιδικά μου χρόνια… φτιάχνοντας κεφτεδάκια από άμμο στη θάλασσα και κουλουράκια με την βοήθεια της μαμάς!
 
18. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;
Το συστατικό που είναι απαραίτητο και κάνει το πιο νόστιμο φαγητό απ’ όλα… είναι η αγάπη! Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά! Στα φοιτητικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευα κουζίνα στην καφετέρια ενός κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Μια μέρα μου ζήτησε ο εργοδότης μου να του φτιάξω ένα τοστ… το κλασικό …ζαμπόν-κασέρι, ό, τι έφτιαχνα και για τους πελάτες καθημερινά! Όταν πήγα να μαζέψω το άδειο πιάτο πλέον… μου λέει «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου… τι βάζεις και το δικό σου τοστ είναι το νοστιμότερο από  όλες τις άλλες που το φτιάχνουν!» «Αγάπη!» Του απάντησα τόσο αυθόρμητα εκείνη την ώρα και τόσο αληθινά! Μα τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις σε ένα απλό τοστ;!
 
19. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με… 
Με την φροντίδα της γάτας μου της Σωσώς! Που με «υιοθέτησε» από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου Σουρωτή! Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος λάτρης της γάτας… Κι όμως από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έγινε κάτι μαγικό!!! Πλέον είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου κράτησε συντροφιά σε πολύ δύσκολες στιγμές και απασχόλησε το μυαλό  μου! Άλλη ψυχοθεραπεία κι αυτή!!! 
20. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν… 
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλωσα στην κουζίνα παρακολουθώντας την μητέρα μου και βοηθώντας την που και που. Η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω μόνη μου κάτι, ήταν στο δημοτικό. Μας είχαν δώσει στο κατηχητικό -μια χρονιά είχα πάει όλη κι όλη – μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ! Η ζύμη έγινε τόσο σφιχτή… που έγιναν ωραιότατα μπισκότα!!! Ευτυχώς «μ’ έκοβε» από μικρή!
 
21. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;
Είναι πολύ φρέσκο όλο αυτό! Το μπλογκ ξεκίνησε μέσα Οκτωβρίου! Η απήχηση που έχει σε τόσο μικρό διάστημα ήταν μια έκπληξη για μένα! Τους τελευταίους 2 μήνες ξεκίνησα μία συνεργασία με το seleo.gr έχοντας μόνιμη στήλη στο site με το όνομα του blog μου.  Κατά διαστήματα φιλοξενούμαι σε διάφορα site, όπως το athensgo.gr.  Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, το περιοδικό «Στείλε την Συνταγή σου» φιλοξενεί μία από τις συνταγές του μπλογκ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενεργή γίνεται και ανταποκρίνομαι με χαρά σε όποιο κάλεσμα προκύπτει! 
 
22. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση; 
Το μαγείρεμα είναι μέρος της κουλτούρας μας! Είναι απαραίτητο να προβάλλεται σε ένα τόσο ισχυρό μέσο, όπως η τηλεόραση! Είναι σημαντικό να υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής που δίνουν εύκολες, νόστιμες και γρήγορες ιδέες, σεβόμενες την τσέπη του μέσου καταναλωτή! Είναι δύσκολοι καιροί… και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να το σεβόμαστε όλοι! Πόσο μάλλον όσοι εκτίθενται σε ένα τόσο δυνατό μέσο!
 
23. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ,  ακούω και  εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…
Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, έναν μάγειρα που ξεχωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ο κύριος Βαγγέλης Δρίσκας. Απλός, κατανοητός και με φαντασία. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται στον τρόπο που επικοινωνεί τις συνταγές που παρουσιάζει! Θα ήθελα πολύ να τον γνώριζα από κοντά και να μαγειρεύαμε παρέα!
 
24. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε; 
Πολλά πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις και εικόνες… είναι γεγονός! Πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν μικρές αστοχίες στις συνταγές, παρ’ όλη την ανάλυση. Θα μου άρεζε λοιπόν να συναντάω από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και να μαγειρεύουμε παρέα! Να τους δείξω τελικά, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μαγειρεύουν! 
 
25. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας μπλογκ να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;
Αυτό που κάνει το μπλογκ μου να ξεχωρίζει από τα άλλα, πιστεύω πως είναι ο τρόπος γραφής των συνταγών και η αναλυτική τους παρουσίαση! Προσπαθώ να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται, προσεγγίζοντας με χιούμορ τον αναγνώστη! Θέλω να έχει την αίσθηση ότι είμαι στην κουζίνα του και μαγειρεύουμε παρέα!
 
 
GXb6QYspJx8yZR37BKUukDSlH0TiLe9P-Lj8EGrz
 
26. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;
Η  λέξη μαγειρεύω για μένα περικλείει  9 ρήματα! Όσα και τα γράμματά της!
Μοιράζομαι
Αγαπώ
Γεύομαι
Επιλέγω
Ικανοποιώ
Ρέγομαι
Εκτελώ
Υπολογίζω
Ωφελώ
27. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..
Ο τολμών νικά!
 
28. Το μότο σας για την μαγειρική…
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
 
EMAIL
cook

Μαρια Καλοκαθη

 11667482_1470205206605621_70738924140095

Είμαι παντρεμένη 33 χρονιά 53 χρονών έχω δυο παιδιά παντρεμένα κ έχω κ 4 εγγονάκια μένω αθηνα περιοχή Ιλιον καταγωγή Αθηνα !
Mαγειρευω ελληνικά φαγητά κ παιρνω κ ιδεες απο τις ομάδες αν μου αρέσει κάτι κ συνταγες μου αρέσει η μαγειρική κ οχι τοσο η ζαχαροπλαστικη για αυτο πολλα γλυκα δεν ανεβαζω μου αρεσει να μαγειρευω για την οικογενεια τα εγγονια κ τους φιλους!

cook

Χρυσουλα Κυπραιου

11844129_912825862143756_1108407793_n.th

Ονομάζομαι  Χρυσουλα κυπραιου κατάγομαι από την θεσσαλονικη και είμαι 33 χρονών και αραβωνιασμενη με τον Σταυρο ! Με την μαγειρική δεν είχα πολλές επαφές και μπορώ να πω οτι ξεκίνησα από το μηδέν αναγκαστικά πριν από 5 χρονιά ... όσο περνούσε ο καιρός όμως παθιαστηκα μαζί της γι αυτο προσπαθώω να γίνομαι όλο και καλύτερη να μαθαινω νέα πράγματα και να με μαθαινουν γι αυτό τον λόγο με την αγαπημένη μου φίλη Χαρά δημιουργησαμε με πολυ αγαπη την ομαδα μαγειρικης μας Απτα χ+χερακια μας

 

EMAIL

xrisoylak@in.gr

cook

Ματίνα Στούμπου

11114010_1580314388887458_75065484309507

Είμαι γεννημένη σε επαρχία και συγκεκριμένα είμαι από τον Βόλο. Προσπαθώ να κρατήσω τις γνήσιες συνταγές από την πατρίδα μου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας μας. Μου αρέσει η μαγειρική και τολμάω πάνω σ' αυτή. Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου αλλά να πάρω και καινούργιες ιδέες από σας. Τα χόμπυ μου ακόμα είναι το decoupage και η ζωγραφική One Stroke. .Καλή συνέχεια λοιπόν

 

EMAIL

m.stoumpou@hotmail.com

cook

Angela Vallianou

11798185_1113481658681144_1112069986_n.t
  λενε Angela Vallianou, ειμαι παντρεμενη με τον Βασιλη και εχω ενα κοριτσακι που τον Νοεμβρη κλεινει τα 4...Η καταγωγή μου ειναι από την Κεφαλονια και μενω Καλλιθεα (Αθηνα)...και το μεγάλο μου παθος μου βεβαια ειναι η μαγειρικη...λογω δουλειας ειχα μαθει να κανω ευκολες συνταγες.. τον τελευταιο καιρο λόγω του οτι δεν εργάζομαι πλέον εχω ξεκινησει να ασχολουμαι πιο εντατικα με την μαγειρικη και την ζαχαροπλαστικη...και αυτό με οδήγησε και στο να δημιουργήσω εγώ και η κουμπαρα μου μια ομαδα μαγειρικης-ζαχαροπλαστικης την Συνταγοπαρεα ...


Facebook
https://www.facebook.com/groups/1541487239401361/ 

cook

Μαρια Κουρτη

Maria Kourti

Εiμαι η Μαρια Κουρτη ζω στην Αθηνα και εχω 2 υπεροχα παιδια 26 και 23 ετων.

Η μαγειρικη ειναι το αγαπημενο μου χομπυ.μου αρεσει να δημιουργώ νόστιμα πιατα για την οικογένεια μου και τους φιλους μου.Πριν 18 χρόνια μας χτύπησε την πόρτα ο διαβήτης!!η κορη μου ηταν τοτε 8 ετων και επρεπε να συμφιλιωθει ολη η οικογενεια με αυτο το γεγονος.Ξεκινησα να κανω συνταγες καταλληλες για διαβητικους ωστε να μη στερηται τιποτα το παιδι μου σε φαγητα αλλα και σε γλυκα που τοσο της αρεσαν.

Αυτες λοιπον τις συνταγες τις μοιραζομαι μαζι σας με πολυ αγαπη!!

 

EMAIL

m.araki1965@hotmail.com

cook

Θεόδωρος Μεντής

IMG_20150617_175516.thumb.JPG.5897b4a197

Γεννήθηκα το 1988,κατάγομαι από την πόλη του Βόλου.Οι σπουδές μου αρχίζουν απο το ΙΕΚ Μαγειρικής Γιατσος στον Βόλο (2007-2009)όπου τελειώνω ως Τεχνικός μαγειρικής τέχνης Πιστοποιητικο Μαγειρα Κ.Ε.Ε.Μ/ΚΕΚ. 
 
Εχω εργαστει στις ακολουθες θέσεις  

NOVEL Café  snak Bar 
Ιανουαριος- Σεπτεμβριος 2014
Sous chef

Kalithea sun  hotel 
Kalithea avenue- Island Rhodes

Μαιος-Οκτωβριος 2013
Μαγειρας Α

Valis Resort Spa & Conference Center
Αγρια-Βολου  
Οκτωβριος-Μαρτιος  2012- 2013
Μαγειρας  Β

Restaurant  café bar ΠΛΑΓΙΩΣ
Βολος,μαγνησιας
Μαιος –Μαιος  2011-2012
Υπευθυνος κρυας κουζινας

Enalion Hotel
Kala Nera Pelion Greece
Μαιος-Σεπτεμβριος 2010
Μαγειρας  Γ

Capsis Hotel Rhodes & Convention Center
Ιαλυσός - Δήμος Ρόδου
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2009 
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2008
Πρακτικη ασκηση στη ζεστη κουζινα
     
Εχω πολυ καλές επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτηθηκαν απο την  συνεργασια με αρκετους Συναδελφους.
Εχω καλές οργανωτικες ικανότητες (που αποκτήθηκαν από την εμπειρία μου  ως υπευθηνος 
οργανωσης κουζινας Bar Restaurant ΠΛΑΓΙΩΣ το 2011-2012)& Επαγγελματικές δεξιότητες καλό χειρισμό  των  πρωτων υλων μαγειρικης και διατηρηση αυτων που αποκτηθηκαν 
απο σεμιναρια μαγειρικης. Εχω εργαστει επισης στα PLATAMON PALACE HOTEL Δειπνοσοφιστης εστιατοριο.

Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο εστιατόριο του Ε.ΜΠΟΤΡΙΝΙ στην ΡΟΔΟ. 

Email
theodorosmentis@yahoo.gr

×
×
  • Create New...