Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.660

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Έφη Μπαξεβάνη

10568819_840906472651794_581426972295390

Η Έφη Μπαξεβάνη,καθηγήτρια Αγγλικής,γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Παντρεμένη με το Νίκο,μοιράζουν απλόχερα την αγάπη και το χρόνο τους στον 17 μηνών γιο τους,Δημήτρη.Η Έφη πρόσφατα ανακάλυψε όμως και μια νέα αγάπη ένα νέο ταλέντο - τη μαγειρική.Τα πιάτα της ευφάνταστα και πρωτότυπα,έχουν νέες ιδέες να προτείνουν στις γνωστές, παραδοσιακές συνταγές.Η Έφη επίσης διαχειρίζεται την ομάδα <Μαγειρεύουμε με μεράκι> στο facebook,όπου η ίδια και τα μέλη της ομάδας μοιράζονται καθημερινά συνταγές και μαγειρικές εμπειρίες.

EMAIL
effie.baxevani@yahoo.com
 
cook

Χαρα Πρωτοψαλτη

11793161_359703130871522_32128163_n.thum

Ειμαι η Χαρα και ειμαι από την ομορφη Θεσσαλονικη τα τελευταια 10 χρονια ζω στον Πειραια !!! ειμαι παντρεμενη και εχω ένα κοριτσακι που κοντευει τα 3!! Η σχεση μου με την μαγειρικη ξεκιναει από την ηλικια που εχει η κορη μου τωρα …. Αυτό που θυμαμαι πολύ εντονα είναι όταν ανοιγε η μαμα μου φυλλα για πιτα, παντα αρπαζα λιγο ζυμαρακι και προσπαθουσα να κανω τα δικα μου, φυσικα ζυμαρακια εβρησκε η μαμα σε ολο το σπιτι μεχρι κ στο μαξιλαρι μου….οσο περνουσαν τα χρονια προσπαθουσα με κάθε ευκαιρια να μπαινω οσο περισσοτερο μπορουσα στην κουζινα. Η μαγειρικη για εμενα είναι η ψυχοθεραπεια μου ,με χαλαρωνει και με κανει να ξεχναω οποιοδηποτε προβληματισμο μου .Αν και αυτοδιδακτη προσπαθω καθημερινα να γινομαι καλυτερη περνωντας παρα πολλες ώρες στο ιντερνετ διαβαζοντας και βλέποντας βιντεάκια με νεες συνταγες και τεχνικες αξιοπιοντας τες φυσικα στην κουζινα μου

Tο email : xaraproto@yahoo.gr

το fb https://www.facebook.com/xaraskitchen

 

 

cook
Ονομάζομαι Τασια Μιχαηλίδου έιμαι παντρεμένη και έχω 2 παιδιά μένω στον Ασπρόπυργο και όπως καταλαβαίνετε μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική .κανείς δεν μου έχει δείξει και ότι φτιάχνω είναι δικές μου ιδέες και δοκιμασμένες από αυστηρούς Κρήτες..οι οικογένεια μου.Ότι γνωρίζω θα προσπαθήσω να σας το μάθω.δεν είμαι άνθρωπος που δεν λέει τα μυστικά στην μαγειρική ίσα ίσα θα μου άρεσε να λέγανε ότι το κάναμε από την τάσια για μάθουν και τα καινούργια κορίτσια να μαγειρεύουν ωραία.Γιατί μια παρόμοια λέει ...Ο έρωτας περνάει από το στομάχι.σας χαιρετω φιλικά.
EMAIL
michailidoupapaki@gmail.com
cook
Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Πατρα..οπου και κατοικω. η οικογενεια μου απαρτιζηται απο 6 μελη. εχω 4 παιδια..1 κοριτσι και 3 αγορια..αρκετα μεγαλα...23,21,17 και 13. απο μικρη , επειδη οι γονεις μου δουλευαν..εμαθα να μαγειρευω, ταυτοχρονα με το σχολειο. εψαχνα συνταγες στους τσελεμεντες και αγοραζα βιβλια μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης απο πλασιε..μιας και τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ. Μεγαλωνοντας το πρωτο παιδι..αποκτησαμε υπολογιστη. δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα..ουτε το ποντικι δεν ηξερα να πιασω... το πρωτο σαιτ που ανακαλυψα ηταν οι συνταγες της παρεας...εγινα μελος και απο κει και περα..εφτιαχνα συνταγες και σιγα σιγα ανεβαζα και εγω τις δικες μου. Καποιο μελος αυτου του σαιτ..μου ειπε για το facebook. Οταν πια εγιναν και οι ομαδες μαγειρικης..αρχισα να συμμετεχω και ετσι μπορεσα να εμπλουτισω τις γνωσεις μου και επισης να ανεβαζω τις δικες μου συνταγες.. Μεσα απο αυτη την αψυχη οθονη..εκανα φιλιες..που ελπιζω να κρατησουν για πολυ !!!!
 
EMAIL
blackhappiness@windowslive.com
 
cook
Aπο μικρή το μεγάλο μου πάθος ήταν να τρυπώνω στην κουζίνα της μαμάς μου,και σε οποιαδήποτε κουζίνα βρισκόμουνα και να κάθομαι με τις ώρες να βλέπω να δημιουργούν. Ρώταγα τα πάντα,πως γίνεται αυτό,γιατί γίνεται έτσι ήθελα να ξέρω,για την επόμενη φόρα που θα επιχειρούσα ολομόναχη να δημιουργήσω!
Σχεδον με το που εκλεισα τα 11 μου χρονια αρχισα να μαγειρευω μπορουσες ολη μερα να με αφησεις σε μια κουζινα να ταξιδευω,απο εκει και περα αρχισα να συλλεγω οποιαδηποτε συνταγη εβρισκα σε περιοδικο και γεμιζαν οι ντουλαπες μου με βιβλια συνταγων.
Και το ταξιδι ξεκινα.!!

Email
vaswroump@gmail.com

Facebook
Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας
cook
Είμαι η Ελένη μαμά τριών υπέροχων παιδιών και επίσης γιαγιά με τρία αξιολάτρευτα εγγονάκια παντευτηκα στα 18 μου και από την εφηβεία μου μου άρεσε πάντα να μαγειρεύω δεν έμπαινα στην κουζίνα πολύ συχνά άλλα όταν έμπαινα έβλεπα ότι τα κατάφερνα πολύ καλά !έτσι λοιπόν παρόλο [που παντευτηκα μικρή πριν από 36 χρονιά μπήκα στην κουζίνα ξεκίνησα να μαγειρεύω με σύμβουλό μου ένα βιβλίο μαγειρικής της σοφίας σκούρα που μου το έκαναν δώρο στον γάμο μας έτσι έγινε η αρχή το πρώτο παργμα που έκανα μέσα από αυτό το βιβλίο ήταν το γαλακτομπουρεκο της που ακόμα φτιάχνω αυτή την συνταγή όλοι μου λένε όταν δοκιμάζουν αν φτιάξεις να μου φέρεις η μαγειρική για έμενα είναι ψυχοθεραπεία πραγματικά αν μπω στην κουζίνα δεν με νοιάζει πόσες ώρες θα είμαι εκεί μέσα μου αρέσει άπλα να δημιουργώ μου αρέσει να φτιάχνω σχεδόν καθημερινά το ψωμάκι μας και φυσικά το φαγητό μας και το γλυκό μας μου αρέσει επεισης πάρα πολύ και η ζαχαροπλαστικη έχω παρακολουθησει σεμινάρια γύρω από την ζαχαροπαστα τώρα πια είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να στρώνω πολύ όμορφα τραπέζια να μαγειρεύω και να μαζευόμαστε παιδιά εγγόνια και να τρώμε όλοι παρέα
Τον Ιανουάριο του 2014 αποφάσισα να φτιάξω μια ομαδα στο fb για να δημοσιεύω τις δικές μου δημιουργίες γιατί μου αρέσει επίσης και να ζωγραφίζω και να κάνω διάφορες κατασκευές στην αρχή έβαλα ορισμένους φίλους σαν μελή της ομάδας άλλα η ομάδα άρεσε γιατί δεν ήταν αποκλειστικά για μαγειρική και έτσι άρχισαν να έρχονται μέσα στην ομάδα πολλά μελη τώρα έχουμε περίπου 9000 μέλη στην ομάδα είμαστε μια πολύ μεγάλη και όμορφη παρέα η ομάδα μου λεγεται https://www.facebook.com/groups/dimioyrgies/?fref=nf
EMAIL
karakiritsi1@gmail.gr
cook
Καλησπέρα ονομάζομαι Νταμαρης Γρήγορης έχω γεννηθεί στα Γιαννιτσά Ν.Πέλλας έχω τελειώσει το τεχνικό Λύκειο Γεωτεχνικό τομέα ζωικής και φυτικής παραγωγής στην συνέχεια τελείωσα την ιδιωτική σχολή Δέλτα τεχνικός μαγειρικής σχέση και συνέχισα Στο εξωτερικό όπου μέχρι σήμερα ζω και δουλεύω μαζί με την οικογένεια μου είμαι παντρεμένος και έχω 4 παιδιά .. Ή γυναίκα ασχολείται με τα καλλιτεχνικά και είναι διακοσμητρια η δουλειά της και η προσωπικότητα της είναι πηγή έμπνευσης για εμένα γιατί με βοηθά να βλέπω την μαγειρική με άλλο μάτι . Δεν υπάρχουν όρια δεν υπάρχουν γραμμές.
Email
gregorleo.gd@gmail.com
 
cook
Είμαι παντρεμένη 33 χρονιά 53 χρονών έχω δυο παιδιά παντρεμένα κ έχω κ 4 εγγονάκια μένω αθηνα περιοχή Ιλιον καταγωγή Αθηνα !
Mαγειρευω ελληνικά φαγητά κ παιρνω κ ιδεες απο τις ομάδες αν μου αρέσει κάτι κ συνταγες μου αρέσει η μαγειρική κ οχι τοσο η ζαχαροπλαστικη για αυτο πολλα γλυκα δεν ανεβαζω μου αρεσει να μαγειρευω για την οικογενεια τα εγγονια κ τους φιλους!
cook
Γεννήθηκα στις 10 Απριλίου 1987, στην Αθήνα και έζησα όλα μου τα παιδικά χρόνια σε μια όμορφη γειτονιά του Περάματος.
Απο τότε που με θυμάμαι προσπαθούσα να μαγειρέψω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.&nbsp;Περίπου στα 14 μου άρχισα να τα καταφέρνω...Στόχος ζωής απο τότε να ασχοληθώ με την μαγειρική.
Στην απόφαση μου, είχα δυο μεγάλους υποστηρικτές και τους οφείλω όσα κατάφερα αλλά και όσα πρόκειται να καταφέρω. Τον πατέρα μου Τάσο και την μητέρα μου Νίκη.
Το 2007 αποφοίτησα με άριστα το ΙΙΕΚ τουριστικών σπουδών "Le Monde" στον κλάδο της Γαστρονομικής τέχνης με γνώσεις στην ζαχαροπλαστική, διατροφολογία και την οινολογία.
Σύντομα εργάστηκα σε μεγάλες επισιτιστικές μονάδες, όπως το ξενοδοχείο Grande Bretagne, το ξενοδοχείο Cephalonia palace, το εστιατόριο J.K. στην πλατεία Κολωνακίου, το ξενοδοχείο Medium city Hotel στην Βαρκελώνη.
Ταυτόχρονα ακολούθησαν κύκλοι σεμιναρίων γύρω από την Βυζαντινή, Ταιλανδέζικη και Κινέζικη κουζίνα, καθώς και εναν κύκλο ερευνών στην Μοριακή γαστρονομία απο το Γαλλικό κολέγιο  École Grégoire Ferrandi.
Σήμερα δημιουργώ στο "Πιάτο της Βούλας".
Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 με σκοπό, να μοιραστώ μαζί σας, συνταγές, πειραματισμούς ακόμη και "αποσπάσματα" απο την σύγχρονη (και όχι μόνο) ιστορία της γαστρονομικής τέχνης.
Όσο για το τι έπεται, είμαι σίγουρος πως η τέχνη της γαστρονομίας δεν τελειώνει πουθενά και είμαι υπερήφανος που ένας απο τους δασκάλους μου ήταν ο αείμνηστος κριτικός γαστρονομίας, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας  Αλέξανδρος Γιώτης.

Συνταγές μου θα βρείτε και στο VERGE.GR

Ιστοσελίδα
http://charisalexandres.blogspot.gr/

EMAIL
charisalexandres@gmail.com
cook
Executive chef                           
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   
τεχνικό λύκειο ρεθύμνου 1988
Τ.Ε.Σ.Τ.Ε Ηρακλειου    1990

Ξενες γλωσες ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Αγγλικά (βασικό επίπεδο)
Πιστοποιητικό ΕΦΕΤ  «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 8/2006 Ρέθυμνο
Πιστοποιητικό Ευρωδιαπίστευση Α.Ε. «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων» 12/2009 Ρέθυμνο
Ενεργο μελος της λεσχης αρχιμαγειρων κρητης www.chefsofcrete.gr
Ενεργο ιδρυτικο μελος του ινστιτουτου κρητικης διατροφης
WWW.CULINARYCRETE.GR
Σεμιναρια  γαστρονομιας με διαφορα θεματα (υπαρχουν πιστοποιητικα)
Πισιοποιηση ACTA του Αριστοτελειου πανεπεπιστημιου Θεσαλονικης 
CERTIFIED CHEF EXECUTIVE   (CChE) 12/2011   

Executive chef
 2013-2015
www.ariumhotel.com

Executive chef
2012
www.kipriotishotels.com
www.kipriotis.gr   

Executive chef
2010-2011
www.kalypsohotels.com

Kitchen chef
2008-2009
www.aegeanstar.com
  
Τα ξενοδοχεια της iberostar ανηκουν στον  κ. Γρηγοριαδη
Και μου εγινε μεταθεση απο τον ιδιο στο creta royal
Executive chef
2007 creta marine*****

Sous chef
2006 Creta panorama ****                                                            
www.iberostar.com                                                                           
www.iberostar.com 

1998-2003 
Α!Μαγειρας  
Grecotel Creta palace *****
Rooms: 153   Bungalows: 202   Beds: 683    Floors: 4
Missiria , Rethymnon GR 74100 Rethymnon, Crete, Greece.
Tel > +30 28310 55181 fax > +30 28310 54085
www.grecotel.gr
Atali village rethimno **** 3 ετη
Macarris hotel rethimno ****3 ετη 
Creta star ****1 ετος     
Brascos hotel ****2 ετη 
 
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Ψάρεμα 
Υπολογιστες
Ταξιδια 

Συστασεις
Συστατικές επιστολές είναι στην διάθεση σας όποτε ζητηθούν                        
Με εκτίμιση 
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
EXECUTIVE CHEF 

EMAIL
n.anastasopoylos@yahoo.gr
cook
Λίγα λόγια για την Αργυρώ
Γεννήθηκα στις Βαλεοντάδες τα(αιδόνια) ενα πολύ μικρό χωριό της Σάμου.
Γεννήθηκα σε μια κατσαρόλα δίπλα απο ο τζάκι ,γι αυτό αγαπώ τις κατσαρόλες και λατρεύω το άρωμα του καπνού!!! Μεγάλωσα μαθαίνοντας απο την γιαγιά της τα βότανα ,τα μυρωδικά ,την καλιέργεια των λαχανικών , των φρούτων και τι μπορεί να παρασκευαστεί απο αυτά με τον πιο απλό τρόπο. Η πρώτη μου απόπειρα ήταν στην ηλικία των 9 χρόνων (εφτιαξα μαρμελάδα βατόμουρο, με δανεική ζάχαρη και βατόμουρα απο το δασάκι σε ενα μικρό εξωτερικό κουζινάκι ), κρυφά απο την γιαγιά έφτιαξα ενα νόστιμο γλυκό και κέρδισα μιά καλή τιμωρία γιατι έβαλα φωτιά  στο μικρό κουζινάκι. 
Στην ηλικία των 14 μπήκα στην οικογένεια Ζαφείρη οπου εκει ο Ξενοφών και η Ζαφειρώ μου έμαθαν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, την τέχνη της απλότητας και της λεπτομέρειας.
Σήμερα, είμαι πιστοποιημένη executive chef & F&B Manager λατρεύω την ελληνική κουζίνα αλλά ασχολούμε και με τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.
Είμαι μέλος του Hellenic Chef's club  και της WACS παγκόσμια ένωση αρχιμαγείρων, είμαι επιθεωρητής του ΕΟΤ και επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων.
Εχω κερδίσει χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ελληνική δημιουργική κουζίνα.
Και εχω δημιουργήσει το Cook like a Greek.
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο κόρες, αυτή ειναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχω.!

Ιστοσελίδα
http://www.cooklikeagreek.gr/

EMAIL
argirozafiri@gmail.com
cook
Γεννήθηκα το 1988,κατάγομαι από την πόλη του Βόλου.Οι σπουδές μου αρχίζουν απο το ΙΕΚ Μαγειρικής Γιατσος στον Βόλο (2007-2009)όπου τελειώνω ως Τεχνικός μαγειρικής τέχνης Πιστοποιητικο Μαγειρα Κ.Ε.Ε.Μ/ΚΕΚ. 
 
Εχω εργαστει στις ακολουθες θέσεις  
NOVEL Café  snak Bar 
Ιανουαριος- Σεπτεμβριος 2014
Sous chef
Kalithea sun  hotel 
Kalithea avenue- Island Rhodes
Μαιος-Οκτωβριος 2013
Μαγειρας Α
Valis Resort Spa & Conference Center
Αγρια-Βολου  
Οκτωβριος-Μαρτιος  2012- 2013
Μαγειρας  Β
Restaurant  café bar ΠΛΑΓΙΩΣ
Βολος,μαγνησιας
Μαιος –Μαιος  2011-2012
Υπευθυνος κρυας κουζινας
Enalion Hotel
Kala Nera Pelion Greece
Μαιος-Σεπτεμβριος 2010
Μαγειρας  Γ
Capsis Hotel Rhodes & Convention Center
Ιαλυσός - Δήμος Ρόδου
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2009 
Ιουνιος-Σεπτεμβριος 2008
Πρακτικη ασκηση στη ζεστη κουζινα
     
Εχω πολυ καλές επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτηθηκαν απο την  συνεργασια με αρκετους Συναδελφους.
Εχω καλές οργανωτικες ικανότητες (που αποκτήθηκαν από την εμπειρία μου  ως υπευθηνος 
οργανωσης κουζινας Bar Restaurant ΠΛΑΓΙΩΣ το 2011-2012)& Επαγγελματικές δεξιότητες καλό χειρισμό  των  πρωτων υλων μαγειρικης και διατηρηση αυτων που αποκτηθηκαν 
απο σεμιναρια μαγειρικης. Εχω εργαστει επισης στα PLATAMON PALACE HOTEL Δειπνοσοφιστης εστιατοριο.
Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο εστιατόριο του Ε.ΜΠΟΤΡΙΝΙ στην ΡΟΔΟ. 
Email
theodorosmentis@yahoo.gr
cook
Είμαι μάνα τεσσάρων παιδιών.Εχω πάρει σύνταξη από τον ΟΣΕ και τα έχω βάλει με τις κατσαρόλες!!!!
Μαγειρεύω από μικρή ,λατρεύω την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα,αλλά μπορώ να υποστηρίξω και την μοντέρνα σε μερικές συνταγές.  
Κατάγομαι από το Κουμανη Ηλείας αλλά.μένω μόνιμα 30 χρόνια.στον Πύργο Ηλείας.
EMAIL
cook
Oνομαζομαι Δακουρας Σωτηρης είμαι chef de partie σε ένα εστιατόριο 5αστερου ξενοδοχειου της ροδου.Εχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικης ,Κατάγομαι από την Αθηνα  και συγκεκριμένα από τον Πειραιά.Ξεκινησα το 2011 σε επαγγελματικο επίπεδο όπου και τελείωσα την σχολή μαγειρικής le monde και έπειτα συνέχισε και πήρα και το πτυχίο της ζαχαροπλαστικης,τα πρώτα μου μαγειρικά βηματα έγιναν σε ενα ξενοδοχειο της ροδου μετα εφυγα και πηγα στην ολλανδια οπου δουλεψα σαν commi chef de partie σε ενα εστιατοριο στο alphen an den rijn. Γυρισα στην Αθηνα το 2013,δουλεψα σε cetering και εστιατορια,το 2014 και το 2015 ανελαβα το goyrmet εστιατοριο ενος ξενοδοχειου της ροδου,δεν μπορω να ξεχωρισω αν με κερδιζει η μαγειρικη η η ζαχαροπλαστικη.Μου αρεσει η γαλλικη και η μεσογειακη κουζινα.Τα hobby είναι τα ταξιδια.Πιστευω οτι η ομαδικοτιτα σε μια κουζινα ειναι το παν και να έχει ανθρώπους να σε στηρίζουν,έτσι καταφερνεις τα παντα.!!

Email 
sotirisdakouras20@hotmail.com
cook
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Καλεγιώργη από την Θεσσαλονίκη έχει βάλει έναν σκοπό… να μας κάνει όλες μαγείρισσες! Και έχει επιδοθεί αποτελεσματικά σε αυτόν τον σκοπό! Στο μπλογκ της βρίσκει κανείς αρκετές συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες, και συμβουλές οι οποίες συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες βήμα- βήμα, από απλές οδηγίες και σχόλια. Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του μπλογκ; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπος ο τρόπος που το σκέφτηκε και μας το εξηγεί η ίδια στην συνέντευξή της! Ξεχώρισα, ακόμη, ιδιαίτερα και τον τρόπο που μου απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα Μαγειρεύω»!  Διαβάζοντας κανείς την συνέντευξή της και βλέποντας τις φωτογραφίες, θα νιώσει πως η Μαρία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χαμογελαστό και πρόθυμο, φρέσκο και αληθινό! Μοιράζει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε χρώματα, σχέδια και δημιουργίες! Γιατί; Γιατί η ασχολείται με την μόδα, το σχέδιο και με το μαγειρικό μπλογκ της φυσικά. Αναπόσπαστο, επίσης, κομμάτι της ζωής της είναι η γάτα της, η Σωσώ, που λατρεύει! Ας γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, το food blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» και την ιδιοκτήτριά του, την Μαρία Καλεγιώργη, σε μια συνέντευξη που, έτσι απρόσμενα, προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας! Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία! 1. Λίγα λόγια για μένα: Ονομάζομαι Καλεγιώργη Μαρία και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής και η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 2 χρόνια εγκαταστάθηκα με τον σύντροφό μου, στην ήσυχη Σουρωτή. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως σχεδιάστρια στην εταιρία HELIOS ABEE στο Πλαγιάρι. Αγαπώ το σχέδιο, τη μουσική, τα ταξίδια και το καλό φαγητό!2. Στην καθημερινότητά μου.. Η μέρα μου είναι γεμάτη! Πολύ γεμάτη! Ξύπνημα στις 6, δυνατό καφεδάκι και βουτιά στη δουλειά! Τα πρωινά θα με βρεις στο γραφειάκι μου στο εργοστάσιο, μπροστά στον υπολογιστή, να σχεδιάζω… ανάμεσα σε υφάσματα, χρωματολόγια και υλικά ! Τα απογεύματα σπίτι, να σχεδιάζω ρούχα για κάποιες άλλες εταιρίες, να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω!  3. Στον ελεύθερό μου χρόνο… Όταν έχω ελεύθερο χρόνο... και είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό… πίστεψέ με! Θέλω να ξεφεύγω απ’ όλα και από όλους, με συντροφιά πάντα τον σύντροφο της ζωής  μου τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες βόλτες στην παραλία, μικρές αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς! Λατρεύω την φύση και τις ομορφιές της! Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και να μαθαίνω για τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου! Ρουφάω το κάθε λεπτό, την κάθε εικόνα, την κάθε μυρωδιά… πολύτιμα εφόδια για την επιστροφή στην καθημερινότητά μου! 4. Όλα ξεκίνησαν.. Ένα βράδυ του Οκτωβρίου! Τελείως ξαφνικά και χωρίς πολύ σκέψη! Περνούσα μία πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση στη ζωή μου, όπου όλα είχαν βαλτώσει… είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο… κι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό… με πείραζε πολύ. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω άμεσα… διαφορετικά θα βυθιζόμουν σε κατάθλιψη… Κι εκεί που σε «έτρωγε» όλο αυτό… μου ήρθε η ιδέα του μπλογκ! 5. Το όνομα του μπλογκ… Εκείνο το βράδυ λοιπόν, είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει και χάζευα στον υπολογιστή… Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου! Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με blog…δεν ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα… Η δουλειά δεν είναι χόμπι για μένα… Την αγαπώ, νιώθω ευλογημένη που κάνω αυτό που σπούδασα, αλλά ως εκεί! Ήθελα ποικιλία! Μου αρέσει η ποικιλία! Τι είναι αυτό λοιπόν, που το κάνω κάθε μέρα, με χαλαρώνει, μου αρέσει πολύ και το αγαπούν και οι γύρω μου; Το μαγείρεμα! Πολλές φίλες μου κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μάθω να μαγειρεύουν! Αυτό θα κάνω λοιπόν! Θα τις μάθω να μαγειρεύουν! Κι εκείνη την στιγμή σκάει διαφήμιση στην τηλεόραση το «Θα σε κάνω βασίλισσα», αγαπημένη ταινία με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο! «Κι εγώ μαγείρισσα!!!» Αναφώνησα! Κι έτσι γεννήθηκε το blog και το όνομα αυτού… «Θα σε κάνω Μαγείρισσα!» Πόσο μάλλον όταν  μία Μαγείρισσα κρύβει μία Μαρία μέσα της!   6. Μέσα από το μπλογκ… Αρχικά το μπλογκ λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία για μένα! Άρχισα και πάλι να παίρνω τα πάνω μου! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, δημιουργώντας το λογότυπο, φτιάχνοντας συνταγές, φωτογραφίζοντας τα διάφορα στάδια και στήνοντας όλη την διαδικασία βήμα-βήμα! Σκοπός μου, να προσπαθήσω να μάθω σε όσους θέλουν, να μαγειρεύουν! Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε τα ξέρω όλα, προς Θεού! Λειτουργώ ακριβώς όπως και στο σπίτι μου! Μαγειρεύω τα φαγητά και τα γλυκά της καθημερινότητάς μου! Γράφω άρθρα με μικρά μυστικά και συμβουλές από τα βιώματά μου και όσα έχω διαβάσει ή διαβάζω κατά καιρούς. Στόχος μου είναι να γίνει ευρέως γνωστό το μπλογκ μου και να αυξηθούν οι αναγνώστες μου! Θέλω να μάθω σε όλους να μαγειρεύουν! Μπορούν!!!  7. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;Μπορεί να μην έχω πάντα την δυνατότητα να ανεβάζω κάθε μέρα κι ένα καινούργιο ποστ… αλλά ασχολούμαι  σε καθημερινή βάση με αυτό 2 με 5 ώρες την ημέρα τουλάχιστον! Απαντάω σε όλες τις απορίες των αναγνωστών και «τρέχω» τις αναρτήσεις του μπλογκ σε πάνω από 30 ομάδες μαγειρικής στο facebook. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο! Κρατάω επαφές με πολλά μέλη των ομάδων . Ανταλλάσω πληροφορίες και απαντώ σε ερωτήσεις. Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που μπορεί να αφιερώσω 10-12 ώρες, μαγειρεύοντας, στήνοντας τις συνταγές του μπλογκ και λύνοντας απορίες! 8. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…Κυρίως από την μητέρα μου! Μεγάλωσα με μία μητέρα στην κουζίνα τις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και ’90, όπου η μαγειρική ήταν στα φόρτε της! Τα βιβλία της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου ήταν η «βίβλος» κάθε μαγείρισσας της εποχής! Μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα εκπομπές, διάβαζα βιβλία και πειραματιζόμουν στην κουζίνα της μαμάς… φτάνοντας σήμερα, να μαγειρεύω στην δική μου κουζίνα! 9. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…Σε ό, τι έχει τυριά!!! Τα λατρεύω!!! 10. Το αγαπημένο μου φαγητό:Τα ορφανά γεμιστά, συνοδευόμενα από φέτα, αγγουροντομάτα και ζεστό ψωμί! 11. Το αγαπημένο μου γλυκό:Η πάστα φλώρα! Και όπως συνηθίζω να λέω… μία Πάστα Φλώρα δεν πρέπει να λείπει από μία τρελή-τρελή οικογένεια!  12. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο… Λατρεύω τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους!!! Πρώτη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου, έχει η ρίγανη! Την χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Επίσης αγαπώ πολύ την κανέλα! 13. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..Λαχανικά και μυρωδικά! Κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο!!! 14. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας; Τα φαγητά που μαγειρεύω είναι κυρίως κλασικά και παραδοσιακά με προϊόντα και υλικά του τόπου μας! Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα και τα μαμαδίστικα φαγητά των παιδικών μου χρόνων! 15. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές; Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;Κατά καιρούς, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου! Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι!  Νομίζω από τις αγαπημένες μου είναι το ελιόψωμο φόρμας!  16. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για.. Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω διαφορετικές τεχνικές παρασκευής και ψησίματος! 17. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..Από τα παιδικά μου χρόνια… φτιάχνοντας κεφτεδάκια από άμμο στη θάλασσα και κουλουράκια με την βοήθεια της μαμάς! 18. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;Το συστατικό που είναι απαραίτητο και κάνει το πιο νόστιμο φαγητό απ’ όλα… είναι η αγάπη! Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά! Στα φοιτητικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευα κουζίνα στην καφετέρια ενός κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Μια μέρα μου ζήτησε ο εργοδότης μου να του φτιάξω ένα τοστ… το κλασικό …ζαμπόν-κασέρι, ό, τι έφτιαχνα και για τους πελάτες καθημερινά! Όταν πήγα να μαζέψω το άδειο πιάτο πλέον… μου λέει «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου… τι βάζεις και το δικό σου τοστ είναι το νοστιμότερο από  όλες τις άλλες που το φτιάχνουν!» «Αγάπη!» Του απάντησα τόσο αυθόρμητα εκείνη την ώρα και τόσο αληθινά! Μα τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις σε ένα απλό τοστ;! 19. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με… Με την φροντίδα της γάτας μου της Σωσώς! Που με «υιοθέτησε» από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου Σουρωτή! Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος λάτρης της γάτας… Κι όμως από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έγινε κάτι μαγικό!!! Πλέον είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου κράτησε συντροφιά σε πολύ δύσκολες στιγμές και απασχόλησε το μυαλό  μου! Άλλη ψυχοθεραπεία κι αυτή!!! 20. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν… Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλωσα στην κουζίνα παρακολουθώντας την μητέρα μου και βοηθώντας την που και που. Η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω μόνη μου κάτι, ήταν στο δημοτικό. Μας είχαν δώσει στο κατηχητικό -μια χρονιά είχα πάει όλη κι όλη – μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ! Η ζύμη έγινε τόσο σφιχτή… που έγιναν ωραιότατα μπισκότα!!! Ευτυχώς «μ’ έκοβε» από μικρή! 21. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;Είναι πολύ φρέσκο όλο αυτό! Το μπλογκ ξεκίνησε μέσα Οκτωβρίου! Η απήχηση που έχει σε τόσο μικρό διάστημα ήταν μια έκπληξη για μένα! Τους τελευταίους 2 μήνες ξεκίνησα μία συνεργασία με το seleo.gr έχοντας μόνιμη στήλη στο site με το όνομα του blog μου.  Κατά διαστήματα φιλοξενούμαι σε διάφορα site, όπως το athensgo.gr.  Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, το περιοδικό «Στείλε την Συνταγή σου» φιλοξενεί μία από τις συνταγές του μπλογκ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενεργή γίνεται και ανταποκρίνομαι με χαρά σε όποιο κάλεσμα προκύπτει!  22. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση; Το μαγείρεμα είναι μέρος της κουλτούρας μας! Είναι απαραίτητο να προβάλλεται σε ένα τόσο ισχυρό μέσο, όπως η τηλεόραση! Είναι σημαντικό να υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής που δίνουν εύκολες, νόστιμες και γρήγορες ιδέες, σεβόμενες την τσέπη του μέσου καταναλωτή! Είναι δύσκολοι καιροί… και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να το σεβόμαστε όλοι! Πόσο μάλλον όσοι εκτίθενται σε ένα τόσο δυνατό μέσο! 23. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ,  ακούω και  εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, έναν μάγειρα που ξεχωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ο κύριος Βαγγέλης Δρίσκας. Απλός, κατανοητός και με φαντασία. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται στον τρόπο που επικοινωνεί τις συνταγές που παρουσιάζει! Θα ήθελα πολύ να τον γνώριζα από κοντά και να μαγειρεύαμε παρέα! 24. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε; Πολλά πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις και εικόνες… είναι γεγονός! Πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν μικρές αστοχίες στις συνταγές, παρ’ όλη την ανάλυση. Θα μου άρεζε λοιπόν να συναντάω από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και να μαγειρεύουμε παρέα! Να τους δείξω τελικά, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μαγειρεύουν!  25. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας μπλογκ να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;Αυτό που κάνει το μπλογκ μου να ξεχωρίζει από τα άλλα, πιστεύω πως είναι ο τρόπος γραφής των συνταγών και η αναλυτική τους παρουσίαση! Προσπαθώ να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται, προσεγγίζοντας με χιούμορ τον αναγνώστη! Θέλω να έχει την αίσθηση ότι είμαι στην κουζίνα του και μαγειρεύουμε παρέα!   26. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;Η  λέξη μαγειρεύω για μένα περικλείει  9 ρήματα! Όσα και τα γράμματά της!ΜοιράζομαιΑγαπώΓεύομαιΕπιλέγωΙκανοποιώΡέγομαιΕκτελώΥπολογίζωΩφελώ27. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..Ο τολμών νικά! 28. Το μότο σας για την μαγειρική…Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν! Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την! EMAILmaraki.thes@facebook.commaraki_thes@msn.comkalegiorgimaria@gmail.com ΣΕΛΙΔΑ 
 www.thasekanomagirisa.gr
cook
Γειά,είμαι η Νάντια.
Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνω στην κουζίνα με τη μαμά μου και να την βοηθάω.Διακοσμήτρια στο επάγγελμα λατρεύω να μαγειρεύω.Μαγεύομαι από τη χαρά της δημιουργίας.Η μαγειρική για εμένα είναι ένας τρόπος έκφρασης και δημιουργίας,βεβαίως είναι και μία μορφή ψυχοθεραπείας αλλά και ισορροπίας αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι μας σχεδόν βιώνουμε. Το κινητό μου είναι γεμάτο ή με φωτογραφίες της μικρής μου ή με ατελείωτες συνταγές.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις,να προσθέτω,να αφαιρώ υλικά.Λατρεύω πριν κοιμηθώ να σερφάρω στο διαδίκτυο ψάχνοντας κάποια καινούργια συνταγή. Οι συνταγές μου είναι δοκιμασμένες και πιστέψτε με πολύ νόστιμες.Ως λάτρης του καλού φαγητού,ψάχνω συνεχώς για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.Θα θελα κάποια στιγμή να μπορούσα να ασχοληθώ με όλο αυτό.Θαυμάζω τους σεφ και όλες τις εργαζόμενες μητέρες που μπαίνουν στις κουζίνες τους. Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι να προσφέρω αυτό που φτιάχνω και να παίρνω θετική ή και αρνητική κριτική.Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ερώτηση,απορία,επικοινωνία.
Email
nadstef@yahoo.com
Σελίδα
http://fairytale-nadia.blogspot.gr/
cook
Μένω εντός Αττικής έξω από την Αθήνα,στην Ανάβυσσο .Είμαι παντρεμένη κ έχω δυο αγόρια. Αγαπώ την μαγειρική πολύ .Εντατικά  ασχολούμαι 8 χρονια αλλά ασχολούμαι από το γυμνάσιο περίπου 20 χρονιά. 
Email 
makrodimitrihelen@yahoo.gr
cook
Ονομάζομαι Virginia Papadopoulo Panait και είμαι chef .Κατάγομαι από την Ρουμανία και μένω στην Αθήνα .Είμαι μητέρα 3 παιδιών  και μου αρέσει  να μαγειρεύω. Είμαι μέλος της Romanian Gastronomic Comunity.Έχω συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς και έχω κερδίσει βραβεία .

EMAIL
vapapadopoulou19@g.mail.com

Facebook
https://m.facebook.com/profile.php?id=511577945664086&__mref=message_bubble 
cook
Γεννήθηκα το 1981,κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Τα πρώτα μου ξεκινήματα στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας ήταν  στα 15 μου,   στο χώρο του κέτερινγκ και ζαχαροπλαστείου. Ξεκινώντας από το να γνωρίσω όλα τα επαγγελματικά εργαλεία πλένοντας τα, έφτασα σε σημείο να μπορώ να διοικήσω το παραγωγικό κομμάτι της εταιρίας . Έπειτα ήρθε καιρός να αποφασίσω επιλέγοντας καθαρά την μαγειρική πορεία, έτσι επέλεξα να πάω  στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κράτησα τη διοίκηση της κουζίνας ενός από τα εσωτερικότερα εστιατόρια στην περιοχή λαδάδικα ¨Κιουπια¨. Κοντά στο  2010 ταξίδεψα στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα με στόχο την εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τύπου κουζίνας (fine dinning). Τελειώνοντας από εκεί, ήδη είχα κλείσει την συνεργασία μου σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Νυδρί  Λευκάδας,  όπου και ανέλαβα με καθήκοντα του chef. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνω την κουζίνα ενός ξενοδοχείου στην πόλη,   για την εορταστική σαιζόν των Χριστουγέννων. Επακολούθησαν κάποιες  συνεργασίες όπου μέσα σε αυτήν τη περίοδο παρέδιδα μαθήματα  γαστρονομίας,  ανάμεσα τους άτομα επαγγελματίες και μη.
Το τελευταίο χρόνο  έχοντας και το επίσημο δίπλωμα εκπαίδευσης στη γαστρονομία,  ίδρυσα την διαδικτυακή ¨Επίσημη Εκπαιδευτική Σελίδα Γαστρονομίας¨  http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/,  με την δραστηριότητα της
«Εκστρατείας Εθνικής Μαγειρικής» http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/σχετικά-με-την-δραστηριότητα-εκστρατείας/.
Με αυτό τον τρόπο θέλησα να παρουσιάσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ την σωστή και επαγγελματική πλευρά της γαστρονομίας, εκσυγχρονίζοντας την  έτσι ο καθένας στον χώρο του. 
Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου στην θέσει του executive chef. 

Email
apostolos.konstantinidis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα
http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/

Facebook.com
https://www.facebook.com/apostolos.konstantinidis.75
cook
Λεγομαι  Χρήστος  Νανος και ειμαι  ελληνας exclusive  sef και εργαζομαι στην Ρωσία  τα τελευταία  6 χρονια,Μεγαλωμενος μες στις ελληνικες ταβέρνες  και με τεράστια  αγάπη για την ελληνικη κουζινα  τελειωσα τουριστικες επιχειρήσεις  το 2003 και απο τοτε εργάζομαι  επαγγελματικα με την μαγειρικη στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.



Εχω κανει εκπομπές  για την ελληνικη διατροφη στην ρωσια και στην ουκρανια  και η αγαπη του κόσμου  για την κουζίνα μας με κραταει εδω ακομα.





EMAIL
hristo.nanos@facebook.com
cook
Γεννήθηκα το 1994,κατάγομαι από την πόλη του Καρπενησίου.Μένω στην περιοχή του Χολαργού . Οι σπουδές μου
15/10/2014–Σήμερα
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας (CHEF),ΕΠΠ επίπεδο 4,ΙΙΕΚ PRAXIS ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ (Ελλάδα)
Τέχνη Μαγειρικής Ι&II,20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
Στοιχεία Ζαχροπλαστικής Ι&II,Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός Κουζίνας,Τροφογνωσία,Υγιεινή Τροφίμων,Έλεγχος,Εμπορευμάτωn,Διαιτητική
Στοιχεία Εστιατορικής,11/10/2012–20/06/2014,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,ΕΠΠ επίπεδο 3,6ο ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, ΑΘΗΝΩΝ (Ελλάδα)
Εχω αριστες εποικινωνιακές δεξιότητες λόγο της δουλειάς μου ως bartender και εξυπηρέτηση πελατών.Εχω επισης αριστες γνωσεις Οργάνωση Bar και διαχειριση του και διαχειριση service.
Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία
Μέσα στις 3 καλύτερες συνταγές απο 2.500 στο διαγωνισμό Αυγοτάραχο TRIKALINOS .
Σεμινάρια
Βασικές Αρχές Μοριακής Γαστρονομίας απο τον CHEF Χαραλαμπόπουλος Αλέξανδρος
20/6/15 © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2002-2015 | http://europass.cedefop.europa.eu 
 
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ  ΕΙΝΑΙ 
Μάγειρας,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ,25/08/2014–04/03/2015
Υπεύθυνος Bar,Johnny Deppy Τζώννυ Ντέππυ & Σια, Χολαργός (Ελλάδα),Παρασκευές ροφημάτων και cocktail
▪Εξυπηρέτηση πελατών 15/06/2011–13/10/2011 ReceptionistAv aris Hotel, Καρπενήσι (Ελλάδα) Εξυπηρέτηση πελατών Παρασκευή ποτών 15/04/2012 Service Life Cocktail Bar, Χαλάνδρι (Ελλάδα)
▪Εξυπηρέτηση πελατών ,Promotion προϊόντων ,Σερβίρισμα προϊόντων 15/05/2015–Σήμερα ΜΑΓΕΙΡΑΣ J Bar/Restaurant, ΑΘΗΝΑ-ΚΗΦΙΣΙΑ (Ελλάδα)

Facebook
https://www.facebook.com/pages/Δημητρης-Αμπραζης/1459622684354745?pnref=story
EMAIL
dimitrisabrazis@yahoo.gr
cook
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας, με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια (1986-92).

« Μετά από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας, πέρασα κάποια χρόνια στην Ευρώπη, αποκτώντας πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Γύρισα στην Ελλάδα και πρωτοπήγα σαν σεφ στην Κρήτη. Εκεί ανακάλυψα θησαυρούς: οι γιαγιάδες στα βουνά γνωρίζουν ακόμα την καταπληκτική τοπική χλωρίδα. Μου εμπιστεύτηκαν την γνώση τους και σήμερα αυτά τα βότανα είναι μέρος της μαγειρικής μου: μολόχα, ραδίκι, τσουκνίδα, το κάθε χόρτο έχει την δική του θεραπευτική και γευστική αξία, τα παραθαλάσσια χόρτα επίσης: το κρίταμο, με την ιδιαίτερη του γεύση, ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά και λίγο ούζο …».
Πολλοί παραξενεύτηκαν όταν για πρώτη φορά τόλμησε να αλλάξει από τους απαιτητικούς πελάτες το φουαγκρά και το μοσχαρίσιο φιλέτο με τα άγρια χόρτα της Κρήτης.
Μαζεύει μόνος του το αλάτι από τα βράχια, τα χόρτα, τα οποία και σερβίρει μία ώρα αργότερα.
Σήμερα πολλά χόρτα που ξανάφερε ο Γιάννης στα ελληνικά τραπέζια βρίσκονται και πάλι στις λαϊκές αγορές και πάλι καλλιεργούνται: πχ. σταμναγκάθι, ξεχασμένο λόγω της δυσκολίας συγκομιδής του, μολόχα που κάνει θαύματα στην μαγειρική, κλπ… αλλά και τα φαγώσιμα φύκια.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Γιάννης Μπαξεβάνης – Τα καλύτερα μου», ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλες εκδόσεις.
«Βλέπω τη μαγειρική κάπως σαν πίνακα ζωγραφικής. Μπορεί να μην καταλάβει κάποιος όταν κοιτάζει τον πίνακα τι ακριβώς είχε ο δημιουργός στο μυαλό του, αλλά μόλις κάποιος του το εξηγήσει, γίνεται κάτι σαν αποκάλυψη!
Πιστεύω ότι οι σεφ πρέπει να ταξιδεύουν. Να έχουν προσλαμβάνουσες. Να γνωρίζουν πολλές κουζίνες, απ’ όλο τον κόσμο, να μαθαίνουν υλικά και να πειραματίζονται. Για να μπορούν με τις δημιουργίες τους να ˝επεξηγούν˝ ολοκληρωμένα αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που κατάφεραν την αγάπη τους να την κάνουν επάγγελμα. Την αγάπη μου αυτή, όπως και την αδυναμία μου στα προϊόντα της Ελληνικής φύσης, την κουβαλάω κάθε μέρα και στην κουζίνα όπου εργάζομαι.»
Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό: «Hilton» στο Στρασβούργο, “Elouda Bay”, “Εlounda Beach”, “Μirabello”, “Grecotel Mykonos Βlue”, “Grand Resort Lagonissi”,  “12 Απόστολοι”, “Κίτρινο Ποδήλατο”, “Hytra”, “Γιορτή Μπαξεβάνη”  κ. α.
Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ, στα Ηνωμένα Έθνη υπό την προεδρία της Ελλάδας, στο Fouquet’s στο Παρίσι, στα Culinary Institut of America της Νέας Υόρκης και του Σαν Φραντσίσκο και τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει επί 15 μέρες ένα φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας με εξαιρετική ανταπόκρισή τόσο από το κοινό όσο και τα ελβετικά ΜΜΕ.
Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι  όπου βραβεύεται συνέχεια από το περιοδικό Time Out ανάμεσα στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου.
Διευθύνει επίσης εκτός άλλων εστιατορίων όπως το “Ferryman” στην Ελούντα, την κουζίνα των Ξενοδοχείων “6 Κλειδιά” στο Πήλιο, “Princess Kyniska Suites” στη Μονεμβασιά, “Kivo Art & Gourmet Hotel” στη Σκιάθο καθώς και αυτή του catering Μπαξεβάνη.
Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, και πριν από αρκετά χρόνια ξεκίνησε μαθήματα μαγειρικής για παιδιά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την «κακοφαγία», υποστηρίζοντας ότι και τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γαστρονομική εκπαίδευση.


Του απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό “Αθηνόραμα“.
Ανεδείχθη δύο φορές “Σεφ της Xρονιάς“ από τους αναγνώστες του περιοδικού “Status“.
Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο. 
Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”.
Πολλά από τα εστιατόρια που εργάστηκε ή έχει αναλάβει την επίβλεψη, έχουν βραβευτεί στα καλύτερα του είδους του από ελληνικούς ή αλλοδαπούς φορείς.
E-mail επικοινωνίας 
info@baxevanis.com
Ιστοσελίδα
www.baxevanis.com
×
×
  • Create New...