Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.174

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

Νταμαρης Γρήγορης

10868259_10206070920159038_7756254993521

Καλησπέρα ονομάζομαι Νταμαρης Γρήγορης έχω γεννηθεί στα Γιαννιτσά Ν.Πέλλας έχω τελειώσει το τεχνικό Λύκειο Γεωτεχνικό τομέα ζωικής και φυτικής παραγωγής στην συνέχεια τελείωσα την ιδιωτική σχολή Δέλτα τεχνικός μαγειρικής σχέση και συνέχισα Στο εξωτερικό όπου μέχρι σήμερα ζω και δουλεύω μαζί με την οικογένεια μου είμαι παντρεμένος και έχω 4 παιδιά .. Ή γυναίκα ασχολείται με τα καλλιτεχνικά και είναι διακοσμητρια η δουλειά της και η προσωπικότητα της είναι πηγή έμπνευσης για εμένα γιατί με βοηθά να βλέπω την μαγειρική με άλλο μάτι . Δεν υπάρχουν όρια δεν υπάρχουν γραμμές.

Email

gregorleo.gd@gmail.com

 

cook

Ελενη Καρακυρίτση

60271_1288429789436_5480752_n.thumb.jpg.

Είμαι η Ελένη μαμά τριών υπέροχων παιδιών και επίσης γιαγιά με τρία αξιολάτρευτα εγγονάκια παντευτηκα στα 18 μου και από την εφηβεία μου μου άρεσε πάντα να μαγειρεύω δεν έμπαινα στην κουζίνα πολύ συχνά άλλα όταν έμπαινα έβλεπα ότι τα κατάφερνα πολύ καλά !έτσι λοιπόν παρόλο [που παντευτηκα μικρή πριν από 36 χρονιά μπήκα στην κουζίνα ξεκίνησα να μαγειρεύω με σύμβουλό μου ένα βιβλίο μαγειρικής της σοφίας σκούρα που μου το έκαναν δώρο στον γάμο μας έτσι έγινε η αρχή το πρώτο παργμα που έκανα μέσα από αυτό το βιβλίο ήταν το γαλακτομπουρεκο της που ακόμα φτιάχνω αυτή την συνταγή όλοι μου λένε όταν δοκιμάζουν αν φτιάξεις να μου φέρεις η μαγειρική για έμενα είναι ψυχοθεραπεία πραγματικά αν μπω στην κουζίνα δεν με νοιάζει πόσες ώρες θα είμαι εκεί μέσα μου αρέσει άπλα να δημιουργώ μου αρέσει να φτιάχνω σχεδόν καθημερινά το ψωμάκι μας και φυσικά το φαγητό μας και το γλυκό μας μου αρέσει επεισης πάρα πολύ και η ζαχαροπλαστικη έχω παρακολουθησει σεμινάρια γύρω από την ζαχαροπαστα τώρα πια είναι μεγάλη μου ευχαρίστηση να στρώνω πολύ όμορφα τραπέζια να μαγειρεύω και να μαζευόμαστε παιδιά εγγόνια και να τρώμε όλοι παρέα

Τον Ιανουάριο του 2014 αποφάσισα να φτιάξω μια ομαδα στο fb για να δημοσιεύω τις δικές μου δημιουργίες γιατί μου αρέσει επίσης και να ζωγραφίζω και να κάνω διάφορες κατασκευές στην αρχή έβαλα ορισμένους φίλους σαν μελή της ομάδας άλλα η ομάδα άρεσε γιατί δεν ήταν αποκλειστικά για μαγειρική και έτσι άρχισαν να έρχονται μέσα στην ομάδα πολλά μελη τώρα έχουμε περίπου 9000 μέλη στην ομάδα είμαστε μια πολύ μεγάλη και όμορφη παρέα η ομάδα μου λεγεται https://www.facebook.com/groups/dimioyrgies/?fref=nf

EMAIL
karakiritsi1@gmail.gr

cook

Σπυριδούλα Προφύρη

11751371_1660551304179518_322336188_n.th

Είμαι η Σπυριδούλα και μένω στο Βόλο η καταγωγή μου είναι από την όμορφη Λακωνία..εχω δυο παιδια και μου αρέσει να περνάω ώρες στην κουζίνα μου δημιουργώντας... 
Έχω μια ομάδα στο facebook που την διαχειριζομαι και λεγετε
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ
https://www.facebook.com/groups/861943403897568/

To email μου είναι:
politikikouzinasspiridoylas@gmail

cook

Μαρία Καλεγιώργη

 
11720688_794541380663660_522627620_n.thu
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
Στον διαδικτυακό χώρο του «Περί Ορέξεως» στο Verianet.gr φιλοξενείται σήμερα το fοοd blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» (www.thasekanomagirisa.gr). Η ιδιοκτήτριά του, Μαρία Καλεγιώργη από την Θεσσαλονίκη έχει βάλει έναν σκοπό… να μας κάνει όλες μαγείρισσες! Και έχει επιδοθεί αποτελεσματικά σε αυτόν τον σκοπό! Στο μπλογκ της βρίσκει κανείς αρκετές συνταγές, εύκολες και πιο δύσκολες, και συμβουλές οι οποίες συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες βήμα- βήμα, από απλές οδηγίες και σχόλια. Πώς εμπνεύστηκε το όνομα του μπλογκ; Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπος ο τρόπος που το σκέφτηκε και μας το εξηγεί η ίδια στην συνέντευξή της! Ξεχώρισα, ακόμη, ιδιαίτερα και τον τρόπο που μου απάντησε στην ερώτηση «Τι σημαίνει για σένα Μαγειρεύω»! 
 
Διαβάζοντας κανείς την συνέντευξή της και βλέποντας τις φωτογραφίες, θα νιώσει πως η Μαρία είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Χαμογελαστό και πρόθυμο, φρέσκο και αληθινό! Μοιράζει τον καθημερινό της χρόνο ανάμεσα σε χρώματα, σχέδια και δημιουργίες! Γιατί; Γιατί η ασχολείται με την μόδα, το σχέδιο και με το μαγειρικό μπλογκ της φυσικά. Αναπόσπαστο, επίσης, κομμάτι της ζωής της είναι η γάτα της, η Σωσώ, που λατρεύει!
 
Ας γνωρίσουμε καλύτερα, λοιπόν, το food blog «Θα σε κάνω Μαγείρισσα» και την ιδιοκτήτριά του, την Μαρία Καλεγιώργη, σε μια συνέντευξη που, έτσι απρόσμενα, προσφέρει μια μικρή δόση αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας!
 
Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία!
 
1. Λίγα λόγια για μένα: 
Ονομάζομαι Καλεγιώργη Μαρία και γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας μου είναι από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής και η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 2 χρόνια εγκαταστάθηκα με τον σύντροφό μου, στην ήσυχη Σουρωτή. Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Σχεδιασμού και Παραγωγής Ενδυμάτων στο Κιλκίς και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι ως σχεδιάστρια στην εταιρία HELIOS ABEE στο Πλαγιάρι. Αγαπώ το σχέδιο, τη μουσική, τα ταξίδια και το καλό φαγητό!
2. Στην καθημερινότητά μου.. 
Η μέρα μου είναι γεμάτη! Πολύ γεμάτη! Ξύπνημα στις 6, δυνατό καφεδάκι και βουτιά στη δουλειά! Τα πρωινά θα με βρεις στο γραφειάκι μου στο εργοστάσιο, μπροστά στον υπολογιστή, να σχεδιάζω… ανάμεσα σε υφάσματα, χρωματολόγια και υλικά ! Τα απογεύματα σπίτι, να σχεδιάζω ρούχα για κάποιες άλλες εταιρίες, να κάνω δουλειές και να μαγειρεύω! 
 
3. Στον ελεύθερό μου χρόνο… 
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο... και είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό… πίστεψέ με! Θέλω να ξεφεύγω απ’ όλα και από όλους, με συντροφιά πάντα τον σύντροφο της ζωής  μου τα τελευταία 10 χρόνια. Μεγάλες βόλτες στην παραλία, μικρές αποδράσεις σε άγνωστους προορισμούς! Λατρεύω την φύση και τις ομορφιές της! Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες και να μαθαίνω για τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου! Ρουφάω το κάθε λεπτό, την κάθε εικόνα, την κάθε μυρωδιά… πολύτιμα εφόδια για την επιστροφή στην καθημερινότητά μου!
 
4. Όλα ξεκίνησαν.. 
Ένα βράδυ του Οκτωβρίου! Τελείως ξαφνικά και χωρίς πολύ σκέψη! Περνούσα μία πολύ δύσκολη επαγγελματική φάση στη ζωή μου, όπου όλα είχαν βαλτώσει… είχα πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο… κι όσο παράξενο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό… με πείραζε πολύ. Έπρεπε να βρω κάτι να κάνω άμεσα… διαφορετικά θα βυθιζόμουν σε κατάθλιψη… Κι εκεί που σε «έτρωγε» όλο αυτό… μου ήρθε η ιδέα του μπλογκ!
 
5. Το όνομα του μπλογκ… 
Εκείνο το βράδυ λοιπόν, είχα ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει και χάζευα στον υπολογιστή… Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να γεμίσω δημιουργικά τον χρόνο μου! Έχω αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται με blog…δεν ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα… Η δουλειά δεν είναι χόμπι για μένα… Την αγαπώ, νιώθω ευλογημένη που κάνω αυτό που σπούδασα, αλλά ως εκεί! Ήθελα ποικιλία! Μου αρέσει η ποικιλία! Τι είναι αυτό λοιπόν, που το κάνω κάθε μέρα, με χαλαρώνει, μου αρέσει πολύ και το αγαπούν και οι γύρω μου; Το μαγείρεμα! Πολλές φίλες μου κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους μάθω να μαγειρεύουν! Αυτό θα κάνω λοιπόν! Θα τις μάθω να μαγειρεύουν! Κι εκείνη την στιγμή σκάει διαφήμιση στην τηλεόραση το «Θα σε κάνω βασίλισσα», αγαπημένη ταινία με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο! «Κι εγώ μαγείρισσα!!!» Αναφώνησα! Κι έτσι γεννήθηκε το blog και το όνομα αυτού… «Θα σε κάνω Μαγείρισσα!» Πόσο μάλλον όταν  μία Μαγείρισσα κρύβει μία Μαρία μέσα της! ;)
 
MNYPgm3l9C4Jk2DGdUeruBIS8RFpXtV0-QhRrikd
 
6. Μέσα από το μπλογκ… 
Αρχικά το μπλογκ λειτούργησε σαν ψυχοθεραπεία για μένα! Άρχισα και πάλι να παίρνω τα πάνω μου! Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, δημιουργώντας το λογότυπο, φτιάχνοντας συνταγές, φωτογραφίζοντας τα διάφορα στάδια και στήνοντας όλη την διαδικασία βήμα-βήμα! Σκοπός μου, να προσπαθήσω να μάθω σε όσους θέλουν, να μαγειρεύουν! Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε τα ξέρω όλα, προς Θεού! Λειτουργώ ακριβώς όπως και στο σπίτι μου! Μαγειρεύω τα φαγητά και τα γλυκά της καθημερινότητάς μου! Γράφω άρθρα με μικρά μυστικά και συμβουλές από τα βιώματά μου και όσα έχω διαβάσει ή διαβάζω κατά καιρούς. Στόχος μου είναι να γίνει ευρέως γνωστό το μπλογκ μου και να αυξηθούν οι αναγνώστες μου! Θέλω να μάθω σε όλους να μαγειρεύουν! Μπορούν!!! 
 
7. Πόση ώρα αφιερώνεται καθημερινά στο μπλογκ;
Μπορεί να μην έχω πάντα την δυνατότητα να ανεβάζω κάθε μέρα κι ένα καινούργιο ποστ… αλλά ασχολούμαι  σε καθημερινή βάση με αυτό 2 με 5 ώρες την ημέρα τουλάχιστον! Απαντάω σε όλες τις απορίες των αναγνωστών και «τρέχω» τις αναρτήσεις του μπλογκ σε πάνω από 30 ομάδες μαγειρικής στο facebook. Όπως καταλαβαίνετε αυτό χρειάζεται πολύ χρόνο! Κρατάω επαφές με πολλά μέλη των ομάδων . Ανταλλάσω πληροφορίες και απαντώ σε ερωτήσεις. Υπάρχουν Σαββατοκύριακα που μπορεί να αφιερώσω 10-12 ώρες, μαγειρεύοντας, στήνοντας τις συνταγές του μπλογκ και λύνοντας απορίες!
 
8. Οι γνώσεις μου για την μαγειρική προήλθαν…
Κυρίως από την μητέρα μου! Μεγάλωσα με μία μητέρα στην κουζίνα τις χρυσές δεκαετίες του ‘80 και ’90, όπου η μαγειρική ήταν στα φόρτε της! Τα βιβλία της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου ήταν η «βίβλος» κάθε μαγείρισσας της εποχής! Μεγαλώνοντας, παρακολουθούσα εκπομπές, διάβαζα βιβλία και πειραματιζόμουν στην κουζίνα της μαμάς… φτάνοντας σήμερα, να μαγειρεύω στην δική μου κουζίνα!
 
9. Δεν μπορώ να αντισταθώ γευστικά…
Σε ό, τι έχει τυριά!!! Τα λατρεύω!!!
 
10. Το αγαπημένο μου φαγητό:
Τα ορφανά γεμιστά, συνοδευόμενα από φέτα, αγγουροντομάτα και ζεστό ψωμί!
 
11. Το αγαπημένο μου γλυκό:
Η πάστα φλώρα! Και όπως συνηθίζω να λέω… μία Πάστα Φλώρα δεν πρέπει να λείπει από μία τρελή-τρελή οικογένεια! 
 
12. Οι γεύσεις που αγαπάτε περισσότερο… 
Λατρεύω τα μπαχαρικά και τα αρώματά τους!!! Πρώτη θέση στην καρδιά και τον ουρανίσκο μου, έχει η ρίγανη! Την χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Επίσης αγαπώ πολύ την κανέλα!
 
13. Στην μαγειρική μου χρησιμοποιώ πολύ συχνά..
Λαχανικά και μυρωδικά! Κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο!!!
 
14. Ποιο είδος μαγειρικής σας ελκύει περισσότερο; Από πού επηρεάζονται συνήθως τα φαγητά σας; 
Τα φαγητά που μαγειρεύω είναι κυρίως κλασικά και παραδοσιακά με προϊόντα και υλικά του τόπου μας! Μου αρέσει η Μεσογειακή κουζίνα και τα μαμαδίστικα φαγητά των παιδικών μου χρόνων!
 
15. Έχετε δημιουργήσει κάποιες δικές σας συνταγές; Θέλετε να μοιραστείτε κάποιες μαζί μας;
Κατά καιρούς, κάνω κι εγώ τα πειράματά μου! Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι!  Νομίζω από τις αγαπημένες μου είναι το ελιόψωμο φόρμας! 
 
16. Όσον αφορά την μαγειρική/ζαχαροπλαστική θα ήθελα να μάθω περισσότερα για.. 
Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω διαφορετικές τεχνικές παρασκευής και ψησίματος!
 
17. Η αγάπη και η ενασχόλησή μου για την μαγειρική ξεκίνησε..
Από τα παιδικά μου χρόνια… φτιάχνοντας κεφτεδάκια από άμμο στη θάλασσα και κουλουράκια με την βοήθεια της μαμάς!
 
18. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ένα μυστικό σας για την μαγειρική;
Το συστατικό που είναι απαραίτητο και κάνει το πιο νόστιμο φαγητό απ’ όλα… είναι η αγάπη! Όταν φτιάχνεις κάτι με αγάπη, δεν υπάρχει περίπτωση να πάει στραβά! Στα φοιτητικά μου χρόνια, τα καλοκαίρια δούλευα κουζίνα στην καφετέρια ενός κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Μια μέρα μου ζήτησε ο εργοδότης μου να του φτιάξω ένα τοστ… το κλασικό …ζαμπόν-κασέρι, ό, τι έφτιαχνα και για τους πελάτες καθημερινά! Όταν πήγα να μαζέψω το άδειο πιάτο πλέον… μου λέει «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδί μου… τι βάζεις και το δικό σου τοστ είναι το νοστιμότερο από  όλες τις άλλες που το φτιάχνουν!» «Αγάπη!» Του απάντησα τόσο αυθόρμητα εκείνη την ώρα και τόσο αληθινά! Μα τι διαφορετικό μπορείς να κάνεις σε ένα απλό τοστ;!
 
19. Πέρα από την κουζίνα, μου αρέσει να ασχολούμαι με… 
Με την φροντίδα της γάτας μου της Σωσώς! Που με «υιοθέτησε» από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου Σουρωτή! Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερος λάτρης της γάτας… Κι όμως από εκείνη την στιγμή κι έπειτα έγινε κάτι μαγικό!!! Πλέον είναι μέσα στην καρδιά μου! Μου κράτησε συντροφιά σε πολύ δύσκολες στιγμές και απασχόλησε το μυαλό  μου! Άλλη ψυχοθεραπεία κι αυτή!!! 
20. Η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα ήταν όταν… 
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, μεγάλωσα στην κουζίνα παρακολουθώντας την μητέρα μου και βοηθώντας την που και που. Η πρώτη φορά που προσπάθησα να κάνω μόνη μου κάτι, ήταν στο δημοτικό. Μας είχαν δώσει στο κατηχητικό -μια χρονιά είχα πάει όλη κι όλη – μια συνταγή για νηστίσιμο κέικ! Η ζύμη έγινε τόσο σφιχτή… που έγιναν ωραιότατα μπισκότα!!! Ευτυχώς «μ’ έκοβε» από μικρή!
 
21. Έχετε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις ή φεστιβάλ; Έχετε παρουσιαστεί σε κάποιο δημόσιο μέσο;
Είναι πολύ φρέσκο όλο αυτό! Το μπλογκ ξεκίνησε μέσα Οκτωβρίου! Η απήχηση που έχει σε τόσο μικρό διάστημα ήταν μια έκπληξη για μένα! Τους τελευταίους 2 μήνες ξεκίνησα μία συνεργασία με το seleo.gr έχοντας μόνιμη στήλη στο site με το όνομα του blog μου.  Κατά διαστήματα φιλοξενούμαι σε διάφορα site, όπως το athensgo.gr.  Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, το περιοδικό «Στείλε την Συνταγή σου» φιλοξενεί μία από τις συνταγές του μπλογκ. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ενεργή γίνεται και ανταποκρίνομαι με χαρά σε όποιο κάλεσμα προκύπτει! 
 
22. Ποια είναι η γνώμη σας για τους σεφ που μαγειρεύουν στην τηλεόραση; 
Το μαγείρεμα είναι μέρος της κουλτούρας μας! Είναι απαραίτητο να προβάλλεται σε ένα τόσο ισχυρό μέσο, όπως η τηλεόραση! Είναι σημαντικό να υπάρχουν εκπομπές μαγειρικής που δίνουν εύκολες, νόστιμες και γρήγορες ιδέες, σεβόμενες την τσέπη του μέσου καταναλωτή! Είναι δύσκολοι καιροί… και θα πρέπει να το σκεφτόμαστε και να το σεβόμαστε όλοι! Πόσο μάλλον όσοι εκτίθενται σε ένα τόσο δυνατό μέσο!
 
23. Ο/οι μάγειρας/-ες που παρακολουθώ πολύ,  ακούω και  εμπιστεύομαι και που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά…
Αν και δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση, έναν μάγειρα που ξεχωρίζω και αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ο κύριος Βαγγέλης Δρίσκας. Απλός, κατανοητός και με φαντασία. Αγαπάει αυτό που κάνει και φαίνεται στον τρόπο που επικοινωνεί τις συνταγές που παρουσιάζει! Θα ήθελα πολύ να τον γνώριζα από κοντά και να μαγειρεύαμε παρέα!
 
24. Άμα σας δινόταν η ευκαιρία να εξελιχθείτε παραπάνω σε αυτόν τον γαστρονομικό τομέα, με ποιον τρόπο θα θέλατε να εξελιχθείτε; 
Πολλά πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με λέξεις και εικόνες… είναι γεγονός! Πολλοί από τους αναγνώστες μου έχουν μικρές αστοχίες στις συνταγές, παρ’ όλη την ανάλυση. Θα μου άρεζε λοιπόν να συναντάω από κοντά τους ανθρώπους αυτούς και να μαγειρεύουμε παρέα! Να τους δείξω τελικά, ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να μαγειρεύουν! 
 
25. Foodblogs υπάρχουν πολλά... Γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας; Τι είναι αυτό που κάνει το δικό σας μπλογκ να ξεχωρίζει από τα άλλα και μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών;
Αυτό που κάνει το μπλογκ μου να ξεχωρίζει από τα άλλα, πιστεύω πως είναι ο τρόπος γραφής των συνταγών και η αναλυτική τους παρουσίαση! Προσπαθώ να γίνω όσο πιο κατανοητή γίνεται, προσεγγίζοντας με χιούμορ τον αναγνώστη! Θέλω να έχει την αίσθηση ότι είμαι στην κουζίνα του και μαγειρεύουμε παρέα!
 
 
GXb6QYspJx8yZR37BKUukDSlH0TiLe9P-Lj8EGrz
 
26. «Μαγειρεύω» τι περικλείει για εσάς αυτό το ρήμα;
Η  λέξη μαγειρεύω για μένα περικλείει  9 ρήματα! Όσα και τα γράμματά της!
Μοιράζομαι
Αγαπώ
Γεύομαι
Επιλέγω
Ικανοποιώ
Ρέγομαι
Εκτελώ
Υπολογίζω
Ωφελώ
27. Το μότο που συνοδεύει την ζωή σας..
Ο τολμών νικά!
 
28. Το μότο σας για την μαγειρική…
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
 
Η Μαρία Καλεγιώργη μοιράστηκε  πολύ πρόθυμα μια συνταγή του μπλογκ της μαζί μας!  
Πρόκειται για μια τυρόπιτα. Για την πίτα της θείας Σούλας! Την συνταγή θα την βρείτε παρακάτω στο link παρακάτω. Φυσικά, η συνταγή συνοδεύεται από φωτογραφίες και λεπτομερείς οδηγίες. Δοκιμάστε την!
 
EMAIL
cook

Vasia Vasia

11748653_10207399816901920_1088711038_n.

A
πο μικρή το μεγάλο μου πάθος ήταν να τρυπώνω στην κουζίνα της μαμάς μου,και σε οποιαδήποτε κουζίνα βρισκόμουνα και να κάθομαι με τις ώρες να βλέπω να δημιουργούν. Ρώταγα τα πάντα,πως γίνεται αυτό,γιατί γίνεται έτσι ήθελα να ξέρω,για την επόμενη φόρα που θα επιχειρούσα ολομόναχη να δημιουργήσω!

Σχεδον με το που εκλεισα τα 11 μου χρονια αρχισα να μαγειρευω μπορουσες ολη μερα να με αφησεις σε μια κουζινα να ταξιδευω,απο εκει και περα αρχισα να συλλεγω οποιαδηποτε συνταγη εβρισκα σε περιοδικο και γεμιζαν οι ντουλαπες μου με βιβλια συνταγων.

Και το ταξιδι ξεκινα.!!

Email
vaswroump@gmail.com

Facebook
Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας

cook

Μαρθα Νεφιντιδη

11407197_884972364871287_635914560065328

Ειμαι Μαρθα Νεφιντιδη  είμαι 34 χρόνων  .Η Μαγειρικη -ζαχαροπλαστική είναι χόμπι μου μου αρέσει πολύ κουζίνα .....

Είμαι Πόντια και διαμένω στην κρητη στα χανια .Συμμετεχει στην σελιδα  μαγειρικες διαδρομες   https://www.facebook.com/mageirikes.diadromes?fref=ts

EMAIL
alexis19981997@hotmail.com

site 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/

cook

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΑΚΟΥΡΑΣ

Oνομαζομαι Δακουρας Σωτηρης είμαι chef de partie σε ένα εστιατόριο 5αστερου ξενοδοχειου της ροδου.Εχω τελειώσει σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικης ,Κατάγομαι από την Αθηνα  και συγκεκριμένα από τον Πειραιά.Ξεκινησα το 2011 σε επαγγελματικο επίπεδο όπου και τελείωσα την σχολή μαγειρικής le monde και έπειτα συνέχισε και πήρα και το πτυχίο της ζαχαροπλαστικης,τα πρώτα μου μαγειρικά βηματα έγιναν σε ενα ξενοδοχειο της ροδου μετα εφυγα και πηγα στην ολλανδια οπου δουλεψα σαν commi chef de partie σε ενα εστιατοριο στο alphen an den rijn. Γυρισα στην Αθηνα το 2013,δουλεψα σε cetering και εστιατορια,το 2014 και το 2015 ανελαβα το goyrmet εστιατοριο ενος ξενοδοχειου της ροδου,δεν μπορω να ξεχωρισω αν με κερδιζει η μαγειρικη η η ζαχαροπλαστικη.Μου αρεσει η γαλλικη και η μεσογειακη κουζινα.Τα hobby είναι τα ταξιδια.Πιστευω οτι η ομαδικοτιτα σε μια κουζινα ειναι το παν και να έχει ανθρώπους να σε στηρίζουν,έτσι καταφερνεις τα παντα.!!

11082628_833450966703542_2940.thumb.jpg.

Email 
sotirisdakouras20@hotmail.com
cook

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ

 

23391_10200879938299344_1295513090_n.jpg

Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Πατρα..οπου και κατοικω. η οικογενεια μου απαρτιζηται απο 6 μελη. εχω 4 παιδια..1 κοριτσι και 3 αγορια..αρκετα μεγαλα...23,21,17 και 13. απο μικρη , επειδη οι γονεις μου δουλευαν..εμαθα να μαγειρευω, ταυτοχρονα με το σχολειο. εψαχνα συνταγες στους τσελεμεντες και αγοραζα βιβλια μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης απο πλασιε..μιας και τοτε δεν υπηρχε το ιντερνετ. Μεγαλωνοντας το πρωτο παιδι..αποκτησαμε υπολογιστη. δεν ηξερα που πανε τα τεσσερα..ουτε το ποντικι δεν ηξερα να πιασω... το πρωτο σαιτ που ανακαλυψα ηταν οι συνταγες της παρεας...εγινα μελος και απο κει και περα..εφτιαχνα συνταγες και σιγα σιγα ανεβαζα και εγω τις δικες μου. Καποιο μελος αυτου του σαιτ..μου ειπε για το facebook. Οταν πια εγιναν και οι ομαδες μαγειρικης..αρχισα να συμμετεχω και ετσι μπορεσα να εμπλουτισω τις γνωσεις μου και επισης να ανεβαζω τις δικες μου συνταγες.. Μεσα απο αυτη την αψυχη οθονη..εκανα φιλιες..που ελπιζω να κρατησουν για πολυ !!!!

 

EMAIL

blackhappiness@windowslive.com

 

cook

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ

11205574_1585115435087848_80149562835325

Είμαι μάνα τεσσάρων παιδιών.Εχω πάρει σύνταξη από τον ΟΣΕ και τα έχω βάλει με τις κατσαρόλες!!!!

Μαγειρεύω από μικρή ,λατρεύω την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα,αλλά μπορώ να υποστηρίξω και την μοντέρνα σε μερικές συνταγές.  

Κατάγομαι από το Κουμανη Ηλείας αλλά.μένω μόνιμα 30 χρόνια.στον Πύργο Ηλείας.

EMAIL

cook

Χαρα Πρωτοψαλτη

11793161_359703130871522_32128163_n.thum

Ειμαι η Χαρα και ειμαι από την ομορφη Θεσσαλονικη τα τελευταια 10 χρονια ζω στον Πειραια !!! ειμαι παντρεμενη και εχω ένα κοριτσακι που κοντευει τα 3!! Η σχεση μου με την μαγειρικη ξεκιναει από την ηλικια που εχει η κορη μου τωρα …. Αυτό που θυμαμαι πολύ εντονα είναι όταν ανοιγε η μαμα μου φυλλα για πιτα, παντα αρπαζα λιγο ζυμαρακι και προσπαθουσα να κανω τα δικα μου, φυσικα ζυμαρακια εβρησκε η μαμα σε ολο το σπιτι μεχρι κ στο μαξιλαρι μου….οσο περνουσαν τα χρονια προσπαθουσα με κάθε ευκαιρια να μπαινω οσο περισσοτερο μπορουσα στην κουζινα. Η μαγειρικη για εμενα είναι η ψυχοθεραπεια μου ,με χαλαρωνει και με κανει να ξεχναω οποιοδηποτε προβληματισμο μου .Αν και αυτοδιδακτη προσπαθω καθημερινα να γινομαι καλυτερη περνωντας παρα πολλες ώρες στο ιντερνετ διαβαζοντας και βλέποντας βιντεάκια με νεες συνταγες και τεχνικες αξιοπιοντας τες φυσικα στην κουζινα μου

Tο email : xaraproto@yahoo.gr

το fb https://www.facebook.com/xaraskitchen

 

 

cook

Angela Vallianou

11798185_1113481658681144_1112069986_n.t
  λενε Angela Vallianou, ειμαι παντρεμενη με τον Βασιλη και εχω ενα κοριτσακι που τον Νοεμβρη κλεινει τα 4...Η καταγωγή μου ειναι από την Κεφαλονια και μενω Καλλιθεα (Αθηνα)...και το μεγάλο μου παθος μου βεβαια ειναι η μαγειρικη...λογω δουλειας ειχα μαθει να κανω ευκολες συνταγες.. τον τελευταιο καιρο λόγω του οτι δεν εργάζομαι πλέον εχω ξεκινησει να ασχολουμαι πιο εντατικα με την μαγειρικη και την ζαχαροπλαστικη...και αυτό με οδήγησε και στο να δημιουργήσω εγώ και η κουμπαρα μου μια ομαδα μαγειρικης-ζαχαροπλαστικης την Συνταγοπαρεα ...


Facebook
https://www.facebook.com/groups/1541487239401361/ 

cook

Χάρης Χατζηρήγας

11855573_10207870090578945_479029198_n.t

Ονομάζομαι Χάρης Χατζηρήγας και μεγάλωσα στο νησί της Ρόδου έχοντας καταγωγή και από τον Πειραιά ! Σπουδάζω στο ΙΕΚ Ρόδου τεχνικός ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας και εργάζομαι παράλληλα στο ζαχαροπλαστειο Vanilla & Chocolate.

11830761_10207870090978955_238069996_n.t11830853_10207870090858952_700061013_n.t

Για έμενα η απόλυτη ευχαρίστηση, είναι να με γνωρίζει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματα των γλυκών που του προσφέρω. Γιατί στην κάθε συνταγή παραθέτω τόσο κομμάτια της ψυχής μου, όσο και του χαρακτήρα μου! Για μένα η ζαχαροπλαστικη είναι τρόπος έκφρασης! Τρόπος να εκφράζω την αγάπη μου, την χαρά μου ακόμη και τη λύπη μου! Ακόμη περισσότερο όμως, τρόπος να δηλώνω την ευγνωμοσύνη μου σε ανθρώπους που με στηρίζουν όπως το ζαχαροπλαστειο "Vanilla & Chocolate" που μετράμε μαζί τώρα κοντά 3 χρονιά!

Η ζαχαροπλαστικη ξεκίνησε σαν χόμπι και κατέληξε ειδίκευση για έμενα δημιουργωντας μου την ανάγκη να προσφέρω ακόμη περισσότερα και να θέτω καθημερινά καινούργιους στόχους! Ένας από αυτούς είναι να μεταφέρω και σε εσάς την ίδια ανάγκη και ευχαρίστηση για δημιουργία! Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί προς νέα μονοπάτια και ταξίδια γεύσεων, αρωμάτων, στιγμών και συναισθηματων!

EMAIL

xar4s_gate-7@hotmail.com

11844021_10207870090618946_1966333837_n.jpg

11846251_10207870090938954_1766657060_n.jpg

cook

Χρυσουλα Κυπραιου

11844129_912825862143756_1108407793_n.th

Ονομάζομαι  Χρυσουλα κυπραιου κατάγομαι από την θεσσαλονικη και είμαι 33 χρονών και αραβωνιασμενη με τον Σταυρο ! Με την μαγειρική δεν είχα πολλές επαφές και μπορώ να πω οτι ξεκίνησα από το μηδέν αναγκαστικά πριν από 5 χρονιά ... όσο περνούσε ο καιρός όμως παθιαστηκα μαζί της γι αυτο προσπαθώω να γίνομαι όλο και καλύτερη να μαθαινω νέα πράγματα και να με μαθαινουν γι αυτό τον λόγο με την αγαπημένη μου φίλη Χαρά δημιουργησαμε με πολυ αγαπη την ομαδα μαγειρικης μας Απτα χ+χερακια μας

 

EMAIL

xrisoylak@in.gr

cook

Νατάσα Λέπεση

11830706_896806793733701_1862412567_n.th
 
Με λένε Νατάσα, είμαι 32 χρονών και ζω στη Κέρκυρα.Σπούδασα τουριστικά στην Πάτρα και δούλεψα σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα!!Είμαι πλέον μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας και αρραβωνιασμένη με το Νικόλα μου!Μπορεί να δουλεύω στα ξενοδοχεία, όμως η μεγάλη μου αγάπη ανέκαθεν ήταν είναι και θα είναι η ζαχαροπλαστική!!!!Με τον μεγαλύτερο μέντορα chef κάθε μέρα δίπλα μου να μου δίνει τα φώτα του (τον Κύριο Στέλιο),ανακάλυψα το πιο κρυφό μου ταλέντο!!!!!Τα γλυκά ,την σοκολάτα και άλλα!!!!σλρουπ!!!!!!Τα κίνητρα μου και τα ερεθίσματα μου ξεκίνησαν πριν 7 χρόνια από τις γλυκές τηλεοπτικές του αλχημείες!!!!!Μεσα από  πολλές γλυκές προσπάθειες πετυχημένες και αποτυχημένες (αχχαχαχαχαχα),αμέτρητα πειράματα που ακόμα και τώρα συνεχίζω,ξεχωρίζω πολλές καλές συνταγές να τις μοιραστώ μαζί σας με αγάπη!!Μακάρι να μπορέσω να σας μυήσω στη ζαχαροπλαστική με τον ίδιο τρόπο που με μύησε και μένα ο δάσκαλος μου!!!!Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!Καλό ταξίδι στις γεύσεις!!!!!
 
EMAIL 
natasa.lepesi@gmail.com
 
ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK
cook

Μαρια Κουρτη

Maria Kourti

Εiμαι η Μαρια Κουρτη ζω στην Αθηνα και εχω 2 υπεροχα παιδια 26 και 23 ετων.

Η μαγειρικη ειναι το αγαπημενο μου χομπυ.μου αρεσει να δημιουργώ νόστιμα πιατα για την οικογένεια μου και τους φιλους μου.Πριν 18 χρόνια μας χτύπησε την πόρτα ο διαβήτης!!η κορη μου ηταν τοτε 8 ετων και επρεπε να συμφιλιωθει ολη η οικογενεια με αυτο το γεγονος.Ξεκινησα να κανω συνταγες καταλληλες για διαβητικους ωστε να μη στερηται τιποτα το παιδι μου σε φαγητα αλλα και σε γλυκα που τοσο της αρεσαν.

Αυτες λοιπον τις συνταγες τις μοιραζομαι μαζι σας με πολυ αγαπη!!

 

EMAIL

m.araki1965@hotmail.com

cook

Ελπίδα Χαραλαμπίδου

1453380_464792663632614_928025179_n.thum

Είμαι η Ελπίδα Χαραλαμπίδου . Ελπίδα όνομα και πράμα μιας και όσοι έχουν φάει από τα χεράκια μου , ελπίζουν να μη σταματήσει ποτέ αυτό το γαστριμαργικό θαύμα !

Γεννήθηκα μια καυτή μέρα του Γενάρη στην Μελβούρνη της Αυστραλίας , αντιστοίχως στην Ελλάδα ήταν καταχείμωνο . Σημαδιακό και αυτό , διότι ή που θα λατρέψεις τα καλούδια που φτιάχνω ή που δεν θα θέλεις αλλού να φας … Μα για στάσου θαρρώ πως το ίδιο πράγμα είπα . Ας είναι ! Μάρτυρες όλοι όσοι ο ουρανίσκος τους έχει επέλθει σε παρατεταμένο οργασμό εξαιτίας μου !

Γεννήθηκα στην Αυστραλία λοιπόν και σε ηλικία τριών χρονών ήρθαμε στην Ελλάδα με τους γονείς μου , συγκεκριμένα στο Αμμοχώρι της Φλώρινας . Ελπίζω και’γω και η οικογένειά μου κάποια στιγμή το Αμμοχώρι να γνωρίσει την δόξα που του πρέπει χάριν της ικανότητας που έχω να ξετρελαίνω κόσμο και ντουνιά με τα εδέσματα μου . Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω , στα πέντε μου χρόνια με νερό και άμμο , στα δέκα μου πρόσθεσα και πέτρες , στα δεκατέσσερα μου πια είχα ένα τετράδιο με σημειώσεις και συνταγές και φυσικά αληθινά υλικά !

Μυήθηκα μόνη μου σε όλο αυτό , συνεπώς αυτοδίδακτη ,από μια άμετρη επιθυμία να ανακατεύω , να αναμειγνύω , να συνδυάζω , να αυτοσχεδιάζω , να καινοτομώ , και από την μεγάλη μου ανάγκη βέβαια να δίνω αγάπη στους δικούς μου ανθρώπους μέσω της αδυναμίας μου στην μαγειρική ! Η μαγειρική δεν είναι απλά ένα πάθος , είναι αρρώστια ! Ανάγκη , διαφυγή , δημιουργία , έρωτας ! Αν είχε όνομα θα την έλεγαν Ελπίδα!

Έχω τρεις κόρες ! Τρεις κόρες οι οποίες είναι η πηγή της έμπνευσής μου, ο σκοπός της ζωής μου ! Είναι αυτές που με χαρά περιμένουν κάθε τι καινούριο . Είναι οι αυστηρότεροι κριτές μου. Και είναι αυτές που με παρότρυναν να φτιάξω το μπλογκ μου , το www.elpidaslittlecorner.blogspot.gr , το μπλογκ αυτό ήταν το έναυσμα για να έρθω σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κατ’επέκταση το περιοδικό Olive να με ξεχωρίσει μεταξύ άλλων εξίσου σημαντικών σεφ και να δημοσιεύσει την συνταγή μου ! Λατρεία μου μεγάλη οι ζύμες , ίσως γιατί έχουν κάτι το αρχέγονο λόγω υφής . Πλάθω άρα δημιουργώ ! Κατά βάση μαγειρεύω Ελληνικά , εντούτοις αγαπώ πολύ την Ιταλική και Κινέζικη κουζίνα . Αρέσκομαι κυρίως στο να φτιάχνω πίτες και πίτσες , ο τόπος που ζω διαθέτει υλικά αρίστης ποιότητας και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά ! Στόχος μου , μα περισσότερο εσωτερική μου ανάγκη είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγάπη μου , γιατί την αγάπη αν δεν την μοιραστείς σε αφήνει ! ! !

EMAIL

hope2324@hotmail.gr

 

cook

ΡΕΑ

11228028_1503268159967447_6363796396132884956_n.thumb.jpg.c6aee6fdaf0a2f59db9a4a7e1fbab5c6.jpg

 

Λιγα λογια για μενα ειμαι απο ιωαννινα παντρεμενη με δυο παιδια .Προς το παρον δεν εργαζομαι!!

Εργαζομουν 4 χρονια μεσα σε κουζινα εστατοριου! 

 

ΕΜΑΙL

 

cook

Ματίνα Στούμπου

11114010_1580314388887458_75065484309507

Είμαι γεννημένη σε επαρχία και συγκεκριμένα είμαι από τον Βόλο. Προσπαθώ να κρατήσω τις γνήσιες συνταγές από την πατρίδα μου αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας μας. Μου αρέσει η μαγειρική και τολμάω πάνω σ' αυτή. Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις μου αλλά να πάρω και καινούργιες ιδέες από σας. Τα χόμπυ μου ακόμα είναι το decoupage και η ζωγραφική One Stroke. .Καλή συνέχεια λοιπόν

 

EMAIL

m.stoumpou@hotmail.com

cook

Η Κοντούλη Μαρία

12016564_913805155323809_1084821092_n.th12021738_913805075323817_705471137_n.thu

Η Κοντούλη Μαρία μεγάλωσε στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι σύζυγος στρατιωτικού και έχει ένα αγοράκι 2,5 ετών, ενώ διανύει την δεύτερη εγκυμοσύνη της. Σπούδασε φωτογραφία και εργάστηκε 13 χρόνια, ώσπου παντρεύτηκε το 2013 και

ανακάλυψε τη μαγεία της μαγειρικής!

Αγαπά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

 

EMAIL

kontmaria32@yahoo.gr

cook

12170294_1221491871197990_2087096768_n.t

Η  Αναστασία    Ξανθοπούλου-Ηλιάδου γεννήθηκε το 1986,στην  Άρδασσα Εορδαίας και τα τελευταία 6 χρόνια κατοικεί στην Πτολεμαΐδα ,οπού γνώρισε τον ερώτα της ζωής της και σύζυγό της,Πάρη .

 

Είναι απόφοιτη της σχολής  «Ιστορίας και Εθνολογίας»,του Δ.Π.Θ.  Ένα χρόνο πριν την αποφοίτησή της έως και σήμερα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα  φιλολογικών.

 

Τις ώρες που δεν μελετά τις αφιερώνει στο φυσικό της  χωρο,την  κουζίνα!Η ενασχόληση της με τη μαγειρική ξεκίνησε έπειτα από παρότρυνση της μητέρας της,η όποια είναι η κινητήριος δύναμη της  ζωής της.

 

Άρχισε να στολίζει τα πιάτα της  για να ¨ξεγελάσει¨  τη ζαχαρένια θυγατέρα της, Δημητρούλα, που αρνείται πεισματικά να φάει.

 

Μπορείτε να απολαύσετε τις καθημερινές δημιουργίες της στη νεοσύστατη ομάδα της  στο  facebook: ¨Να΄χαμε να τρώγαμε¨.

https://www.facebook.com/groups/964724923586809/

EMAIL

 

cook

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

11138678_10202770476302266_6125189071562

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Ημερομ. γεννησης: 19/12/1994

 

Τοπος γεννησης: Θεσσαλονικη

 

Οικογεν.κατασταση: Αγαμος

 

Εκπληρωμενα στρατιωτικα καθηκοντα: Ναι

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Ταχ.διευθυνση: Κυμινα Θεσσαλονικης

 

Αρ.τηλεφωνου: 6980921925

 

E-mail: akis2222@hotmail.com

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

2012 Αποφοιτος γενικου λυκειου

 

2014 Αποφοιτος Ι.ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με την ειδικοτητα ΤεχνικοςΜαγειρικης Τεχνης

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

27/05/2013 - 30/09/2013 GRECOTEL CORFU IMPERIAL πρακτικη ως μαγειρας ζεστη και κρυα κουζινα

25/05/2014 - 30/09/2014 ELOUDA BEACH HLIOS A.E. πρακτικη ως μαγειρας στο πολυνησιακο εστιατοριο του ξενοδοχειου BLUE LAGOON  γνωσεις πολυνησιακης κουζινας sushi και makimono

 

11/11/2014 - 11/08/2015 Εκπληρωση στρατιωτικων καθηκοντων ως μαγειρας στην Λεσχη Αξιωματικων Φρουρας Θεσσαλονικης παραγωγη μεσημεριανου σισητιου και βραδινου ala carte γνωσεις ελληνικης κουζινας

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

2009 Αγγλικα lower Michigan

 

cook

Λάμπρος Κοντογιάννης

1014431_687881744572005_1777464365_n.jpg

Λάμπρος Κοντογιάννης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Προσωπικά στοιχεία

Ημερομηνία γέννησης : 04/05/1975

Τόπος γέννησης : Αθήνα

Email: labroskontogiannis@gmail.com

Σπουδές-Επιπλέον Επιμόρφωση και Εξειδίκευση

2001, Απόφοιτος του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων – Διατροφής και Διαιτολογίας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας με Ειδικότητα: Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος-Τεχνολόγος Διατροφής Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας: «Μελέτη Πληθυσμού Ατόμων σε Κέντρα αδυνατίσματος. Στόχοι, Ανάλυση Διαιτολογίων, Ψυχολογική Κατάσταση, Συγκριτικά Στοιχεία και Αποτελέσματα»

 Τελειόφοιτος μεταπτυχιακού MSc Integrative in Counselling and Psychotherapy, στο Πανεπιστήμιο Derby της Αγγλίας, MSc στη συνθετική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, Πανεπιστήμιο Derby της Αγγλίας

Eίμαι απόφοιτος μάστερ συνθετικής ψυχοθεραπείας.

 1997, 12 μηνη μελέτη ατόμων (Project) με θέμα “Αnorexia Νeurosa” στο British College στο Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας.

  6μηνη εξειδίκευση στη παιδική παχυσαρκία, μελέτη και καταγραφή 5 σχολείων, τομέας Αθήνα, πρόγραμμα Cosi, 2010.

  8μηνη εξειδίκευση στη παιδική παχυσαρκία, Νοσοκομείο Παίδων Παν. & Αγλαϊα Κυριακού, 2013

·12μηνη παρακολούθηση και πιστοποιητικό του HND προγράμματος Higher National Diploma πάνω στη συμβουλευτική ψυχολογία, 2014.

 12μηνη εκπαίδευση σε σεμινάρια χειροπρακτικής και οστεοπαθητικής, 1998.

 18 μήνες παρακολούθηση και εκπαίδευση πάνω στη νευροπαθητική με Θιβετιανό δάσκαλο, 2000, 2011

 

Εργασιακή εμπειρία

1990-1991, Διεξαγωγή έρευνα αγοράς ως ερευνητής-αναλυτής της επώνυμης εταιρείας Field Resources

1992-1993, Manager Πωλήσεων και Εκπαιδευτής προσωπικού στην Εταιρεία «ΕΠΑΥΛΙΣ» 

1997-1998, Διάφορες δραστηριότητες όπως διακόσμηση των καταστημάτων «Γερμανός» στη βόρεια Ελλάδα, όπως Θεσ/νίκη, Γιαννιτσά και Βέροια, καθώς και εργάστηκα ως φωτογράφος σε γνωστούς καλλιτεχνικούς χώρους.

1999-2002, Εργάστηκα στα Κέντρα αδυνατίσματος Bodyline ως υπεύθυνος του διαιτολογικού τμήματος ενώ παράλληλα προτάθηκα να εκπαιδεύσω το προσωπικό στα ίδια κέντρα της Κύπρου στη Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία.

 2002-2003, Διευθυντής στα «Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας» της Φιλοθέης.

2004 Ίδρυσα το «Επιστημονικό Κέντρο Μεταβολισμού» και έως και σήμερα διατηρώ τη θέση του επιστημονικού διευθυντή και υπεύθυνου του διαιτολογικού τμήματος.

Μάιος 2007, Προϊστάμενος του διαιτολογικού στα «Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας» του Πειραιά.

Φεβρουάριος 2008, Εκπαιδευτικός στις σχολές «ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ»

Επιπλέον έχω αναλάβει ως Επιστημονικός Συνεργάτης τη σχεδίαση προγραμμάτων διατροφής & ρύθμισης μεταβολισμού, στα κέντρα «Art Action Studio Pilates» και «ΑΙΩΝ»

Απρίλιος 2013, Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη & Αγλαϊα Κυριακού, οκτάμηνη σύμβαση στο με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη θέση Διαιτολόγος–Παιδοδιαιτολόγος «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη δημόσια Υγεία. Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση Της Παιδικής Παχυσαρκίας-Δράσεις για την Άσκηση και την Υγιεινή Διατροφή».

Ξένες γλώσσες

 Αγγλικά,   First Certificate in English, University Of Cambridge, Dec. 1997.

 Ιταλικά, μέτρια γνώση

 Γαλλικά, μέτρια γνώση

Επιμόρφωση: (συνέδρια-ημερίδες) Πρακτική Άσκηση Επιπλέον δραστηριότητες 

·        16-17 Μαϊου 1997, 3ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας «Νέες Τάσεις & Τεχνολογία», ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό κέντρο HELEXPO ΔΕΘ Θεσ/νίκης

·        28-30 Νοεμβρίου 1997, 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, Αθήνα

·        23-24 Μαϊου 1998,Θεσ/νίκη, 1ο Βορειοελλαδικό Συνέδριο Αισθητικής και Διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης Βελλίδειο Εκθεσιακό κέντρο

·        28-29 Μαϊου 1999, 4ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, «Διατροφή-Γενετική Μηχανική & Υγεία» ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης Βελλίδειο Εκθεσιακό κέντρο HELEXPO ΔΕΘ Θεσ/νίκης

·        24-26 Νοεμβρίου 2000, 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, Αθήνα

·        14 Απριλίου 2002, 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Της Παχυσαρκίας, Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Γ΄ Χειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, Θεσ/νίκη

·        13 Ιουνίου 2002, Ημερίδα με θέμα: «ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ-ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ», ΑΤΕΙ Αθήνας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Νοσηλευτικής Α΄

·        14-16 Νοεμβρίου 2002, 5ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής, « Παιδί και Διατροφή στη Νέα Χιλιετία», ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός ΔΕΘ, Θεσ/νίκη

·        6-9 Februrary 2003, 1st Balkan Congress On Obesity, 5th Panhelinic Medical Congress On Obesity, held in Athens, Greece, HELLENIC MEDICAL ASSOCIATION FOR OBESITY

·        4-5 Απριλίου 2003, 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Και Αθηροσκλήρωσης με θέμα: «Αθηροσκλήρωση: Αιτιολογικοί Παράγοντες και Πρόληψη», Αθήνα, Αμφιθέατρο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

·        10 Μαϊου 2003, 1η Νοσηλευτική Ημερίδα του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Αθήνα στο Αμφιθέατρο Νοσοκομείου με θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ»

·        11 Ιουνίου 2003, 1η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα, Α΄Προεκπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΥ, με θέμα: «Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού-Από τη Διάγνωση στη Θεραπεία», Α΄ ΠΕ. Σ. Υ. Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΑΘΗΝΑΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

·        7 Οκτωβρίου 2003, ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉΣ Α΄, Ημερίδα με θέμα: «ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 2003-ΕΜΒΟΛΙΑ», ΣΕΥΠ

·        14-16 Νοεμβρίου 2003, 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής & Διαιτολογίας, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ

·        18-20 Μαρτίου 2004, 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων, Ξενοδοχείο “Ledra Marriott”

·        23 Οκτωβρίου 2004, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, «ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ», Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων

·        5-6 Μαϊου 2006, 2ο Διεθνή Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο Ενδοκρινικής Ογκολογίας, Τμήμα Ενδοκρινολογίας-Ενδοκρινικής Ογκολογίας ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ, από τη Διάγνωση στη Θεραπεία», Χορηγήθηκαν Συνολικές μονάδες (CME credits): 9 από την UEMS, 11 από την ESMO, 9 από την PMA  ΑΡΙΣΤΑ. Φορέας: Τμήμα  Ενδοκρινικής Ογκολογίας, Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Ενδοκρινικής Ογκολογίας ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΙΚΗΣ

·        28 Ιουνίου 2006, ΈΠΑΙΝΟΣ-AWARD, Ταξίδι στα νησιά Αίγινα-Ύδρα-Πόρο, Αφιερωμένο στη Προληπτική Ιατρική με θέμα: «Νόσος Αλτσαχαϊμερ, Διατροφή στη  3η ηλικία, πρόληψη και αντιμετώπιση της Νόσου στη σύγχρονη Διαιτολογία», έρευνα παρουσίαση:ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, Όμιλος Unesco, UNESCO CLUB OF THE DEPARTMENT OF PIRAEUS & ISLANDS

·        7 Οκτωβρίου 2006, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Διατροφή: Ασπίδα Υγείας» ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Υπό την αιγίδα των Τμημάτων Διατροφής & Διαιτολογίας των Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης & Κρήτης HELEXPO Θεσ/νίκης

·        17-19 Νοεμβρίου 2006, 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Παρεντερικής & Εντερικής Διατροφής, σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Ξενοδοχείο Grand Palace, Θεσ/νίκη

·        29 Νοεμβρίου – 02 Δεκεμβρίου 2006, 19ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ενεργή συμμετοχή-εργασίες, πιστοποίηση (20) ΜΟΡΙΑ, Athens Hilton Hotel, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

·        Από το 2006 εως και σήμερα εξακολουθώ να παρακολουθώ και να συμμετάσχω σε παρουσιάσεις διαφόρων μελετών, καθώς και σε πανελλήνια συνέδρια, διαφόρων ιατρικών συλλόγων, πάνω στο αντικείμενο της επιστήμης μου, της διατροφής-διαιτολογίας και της ψυχοθεραπείας-συμβουλευτικής ψυχολογίας.

·        Εξάμηνη Πρακτική Άσκηση στα Κέντρα Bodyline

·    3 ετής πρακτική ως εκπαιδευόμενος συνθετικός ψυχοθεραπευτής στο Πειραϊκό ινστιτούτο «Εταιρεία ψυχολογικής υποστήριξης θεραπείας & εκπαίδευσης ΕΨΥΘΕ» 2013 έως 2016, καθώς και στο ίδιο κέντρο συνεχίζει τις σπουδές του με εξειδίκευση πάνω στην συστημική οικογενειακή θεραπεία ζεύγους

 2011 Προτάθηκα και ανέλαβα την έρευνα που διεξήχθη υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων σε δημοτικά σχολεία στη χώρα μας, την οποία οργάνωσε ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, σχετικά με καταγραφή και μελέτη παιδιών, ώστε να μελετηθεί το φαινόμενο παχυσαρκίας στη χώρα μας. Πόλη προσωπικής μελέτης Αθήνα.

·        2012-2013 Έχω προταθεί και αποδέχτηκα για το χρονικό αυτό διάστημα το νέο project, σχετικά με ενημέρωση, εκπαίδευση και αντιμετώπιση των διατροφικών συνηθειών, τρόπους αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας, σε διάφορους κρατικούς φορείς και σχολεία καθώς και κρατικές υπηρεσίες με σκοπό την εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού στις υπηρεσίες αυτές. Διοργανωτής παγκόσμιος οργανισμός υγείας, σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης.

·        Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής, πάρεδρο μέλος της Πανελλήνιας Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

·        Συμμετείχα σε πολλά συνέδρια με έρευνες και εργασίες, καθώς και πραγματοποιώ κατά καιρούς ομιλίες σε διάφορα κέντρα με θέματα στη Διατροφή και τον Μεταβολισμό

·        Είμαι αναλυτής Διαιτολογίων και διαφόρων διαιτολογικών προγραμμάτων 

·        Επί 3 χρόνια συμμετείχα και διατηρούσα προσωπική τηλεοπτική εκπομπή:          «Ευ Ζην» με τη Ρένα Μαραζιώτη στο κανάλι SEVEN.

·        Σήμερα εμφανίζομαι κατά καιρούς σε διάφορες ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο κανάλι ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ (ΑΡΤ) στην εκπομπή «Το ταξίδι της Ζωής», καθώς και στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Νέα Μέρα», ακόμα, στο κανάλι 10 στην εκπομπή «ο κόσμος του σήμερα», στην ΝΕΤ, στο ALTER, στο 902  κ.α., σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και σε δελτία ειδήσεων με θέματα ενημέρωσης των τηλεθεατών στην υγεία και τη διατροφή. Αρθρογραφώ σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά όπως το Forma, Υγεία και Διατροφή, Υγεία και Οικολογία, ΕΓΩ, Men’s Health, κ.α., σε σχολικές  εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και σε άλλα επιστημονικά περιοδικά και έντυπα με θέματα την υγεία και τη διατροφή.

 Eνδιαφέροντα

     Επιπλέον ασχολούμαι με τη ζωγραφική και είμαι μέλος του ομίλου UNESCO, λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις, αποσπώντας διακεκριμένες θέσεις και επαίνους

·         

·    Μουσική, Βιολί, Πιάνο, Pilates, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Υποκριτική

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

https://m.facebook.com/DiaitologikoKentroTherapeionMetabolismou/?ref=bookmarks

Διεύθυνση: Ευαλκίδου 16,

Τ.Κ. 104 45, Aθήνα

Τηλ: 210-8547999

Κιν.: 6973-238-709

ΕΜΑΙL 

×
×
  • Create New...