Jump to content

ΠΡΟΣΩΠΑ

  • καταχωρήσεις
    57
  • σχόλια
    7
  • εμφανίσεις
    8.233

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Άνθρωποι που αγαπούν την μαγειρική...

Καταχωρήσεις σε αυτό το blog

cook

IMG_4812.jpg4812.thumb.jpg.e6826dc179793

Γεννήθηκα το 1981,κατάγομαι από την πόλη της Καβάλας. Τα πρώτα μου ξεκινήματα στο χώρο της επαγγελματικής κουζίνας ήταν  στα 15 μου,   στο χώρο του κέτερινγκ και ζαχαροπλαστείου. Ξεκινώντας από το να γνωρίσω όλα τα επαγγελματικά εργαλεία πλένοντας τα, έφτασα σε σημείο να μπορώ να διοικήσω το παραγωγικό κομμάτι της εταιρίας . Έπειτα ήρθε καιρός να αποφασίσω επιλέγοντας καθαρά την μαγειρική πορεία, έτσι επέλεξα να πάω  στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σε λιγότερο από ένα χρόνο κράτησα τη διοίκηση της κουζίνας ενός από τα εσωτερικότερα εστιατόρια στην περιοχή λαδάδικα ¨Κιουπια¨. Κοντά στο  2010 ταξίδεψα στην Κύπρο για ένα χρονικό διάστημα με στόχο την εξειδίκευση σε συγκεκριμένου τύπου κουζίνας (fine dinning). Τελειώνοντας από εκεί, ήδη είχα κλείσει την συνεργασία μου σ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Νυδρί  Λευκάδας,  όπου και ανέλαβα με καθήκοντα του chef. Επιστρέφοντας στην Θεσσαλονίκη αναλαμβάνω την κουζίνα ενός ξενοδοχείου στην πόλη,   για την εορταστική σαιζόν των Χριστουγέννων. Επακολούθησαν κάποιες  συνεργασίες όπου μέσα σε αυτήν τη περίοδο παρέδιδα μαθήματα  γαστρονομίας,  ανάμεσα τους άτομα επαγγελματίες και μη.

Το τελευταίο χρόνο  έχοντας και το επίσημο δίπλωμα εκπαίδευσης στη γαστρονομία,  ίδρυσα την διαδικτυακή ¨Επίσημη Εκπαιδευτική Σελίδα Γαστρονομίας¨  http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/,  με την δραστηριότητα της

«Εκστρατείας Εθνικής Μαγειρικής» http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/σχετικά-με-την-δραστηριότητα-εκστρατείας/.

Με αυτό τον τρόπο θέλησα να παρουσιάσω σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ την σωστή και επαγγελματική πλευρά της γαστρονομίας, εκσυγχρονίζοντας την  έτσι ο καθένας στον χώρο του. 

Η φετινή σεζόν με βρίσκει στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Μυκόνου στην θέσει του executive chef. 

Email
apostolos.konstantinidis@yahoo.gr

Ιστοσελίδα
http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/

Facebook.com
https://www.facebook.com/apostolos.konstantinidis.75

cook

Εύα Παρακεντάκη

Εύα Παρακεντάκη

eva1.thumb.jpg.006bec714e6def843966a6491

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα σε οικογένεια Ζαχαροπλαστών.

eva3.thumb.jpg.01eb461297f88f0da07bf6762

Τα παιδικά της χρόνια μυρίζουν κανελογαρύφαλλα και έχουν γεύση σοκολάτας. Μαμά τριών υπέροχων παιδιών το 2005 αποφάσισε να αφήσει την καριέρα και το γραφείο σε γυάλινο κτίριο της Αθήνας και από τότε ζει στο Ρέθυμνο και ασχολείται με τις μεγάλες της αγάπες..τα παιδιά της και την μαγειρκή.

eva2.thumb.jpg.1050ee20de6126c6a152c87c1

Τώρα πια είναι η Εύα ..που πάντα ονειρευόταν να γίνει.
Foodlover και foodbloger ..κυνηγός της χαράς και του ευ ζήν..ερωτευμένη με την κρητική φύση…  τροφοσυλλέκτης …. και παθιασμένη συνεχιστής της Κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας!

Email
eparakentaki@gmail.com

Ιστοσελίδα
http://evaintasteland.blogspot.gr/ 

cook

Μαίρη Καρακασίδη

11140402_752166828214981_166154159544180

Η Μαίρη Καρακασίδη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στον Πειραιά.  Μένει στο Κορυδαλλό  και ήταν μανούλα 3 παιδιών, σήμερα έχει δυο κόρες  την Αρετή 28 και την Ελένη 25 και είναι και γιαγιά του Παναγιώτη 11 μηνών .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της σελίδα μαγειρικής  {Γιαγιά Μαίρη εν δράσει} εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους. Επίσης έχει ακόμα ένα μεγάλο πάθος το πλέξιμο .Τα χεράκια της κυρίας Μαίρης χρυσά!!!

Email
mkarak@hotmail.com

Ιστοσελίδα
https://www.facebook.com/pages/Γιαγια-Μαιρη-εν-δραση/725351180896546?sk=likes
http://giagiamairi.dimosbox.gr/

cook

Λίτσα Παπαντωνίου

11753900_797228690393838_282142719_n.thu
 

Η Λίτσα Παπαντωνίου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη.Ζει στην Αθήνα και είναι πολύτεκνη μητέρα με 4 παιδιά και 5εγγόνια .
Δεν έχει σπουδάσει μαγειρική είναι μια εμπειρική μαγείρισσα που το παθός της για την μαγειρική  την έκαναν να δημιουργήσει την δική της ομάδα μαγειρικής {η κουζίνα της Λίτσας}εκεί δημοσιεύει καθημερινές συνταγές για όλους.

Email
itsakipapantoniou@hotmail.gr

Ιστοσελίδα
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ
Κλειστή ομάδα

 

12170294_1221491871197990_2087096768_n.jpg

cook

Μάριος Γλύκας

Ο Μάριος Γλύκας γεννήθηκε το 1977 στη Χίο και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε από τα δώδεκα του χρόνια, αφού έτσι όπως το έφεραν οι εργασιακές συνθήκες της οικογένειάς του, αναγκάστηκε να μαγειρεύει για αυτούς. Η μεγαλύτερή του χαρά ήταν η επιβράβευση του πατέρα του και η υπερηφάνεια που έβλεπε στο βλέμμα της μητέρας του. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική.

marios_glukas.thumb.jpg.9269ff70b59fb9b9

Το 2007 θέλησε να πιστοποιήσει τις γνώσεις όλων αυτών των ετών και αποφάσισε να σπουδάσει τη μαγειρική στη χώρα που φημίζεται για αυτή και τον ενέπνευσε μέσα σε όλα τα χρόνια, στη Γαλλία, στην σχολή Le cordon bleu.

Ο Μάριος Γλύκας θεωρεί ότι έχει εμπνευστεί από το μεγάλο δάσκαλο Ferran Adrian, αλλά και από τις ελληνίδες νοικοκυρές που συνάντησε σε ταξίδια του στην επαρχία.

Έχει μαγειρέψει για την πριγκίπισσα Νταϊάννα, το Mel Gibson, την Kylie Minogue, τον πρίγκιπα William, αλλά και τους Παύλο Ψωμιάδη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, Σπύρο Παζαρόπουλο, Τέρενς Κουίκ και πολλούς άλλους. Σήμερα μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις που σας προτείνει καθημερινά στο εστιατόριο του «Σεμέλη» στον Κορυδαλλό.

Αγαπημένες του κουζίνες είναι η γαλλική, η ιταλική, η ινδική, η μεξικάνικη και φυσικά η ελληνική.

Διακρίσεις: Από το 2005 έως και το 2008, το 2012 και το 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «International Boat Show» στον Πόρο. Στην Αμερική κέρδισε την πρώτη θέση για το γλυκό του «lemon pie» και στην Ιταλία κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό «World experiencing pasta» για τις ιταλικές του μακαρονάδες με νότες ελληνικές.

E-mail επικοινωνίας: chef.marios.glukas@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://www.kitchen-world.blogspot.gr/

cook

Στέλλα Σπανού

Η Στέλλα Σπανού γεννήθηκε στην Χαλκιδική και έζησε από τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζει στην Ξάνθη.
Επαγγελματικά ως πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργάσθηκε επί σειρά ετών σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε Διευθύντρια της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία παρουσίασε αξιόλογο έργο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τις γαστρονομικές συνήθειες.

stellaspanou.thumb.jpg.ed33dc7c1c69a2e9f

Συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης προώθηση ακριτικών  περιοχών  αγροτουρισμού από Γάλλους συμβούλους-στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού της Γαλλίας.
Έχει  λάβει μέρος ως υπεύθυνη αποστολής, για λογαριασμό της Περιφέρειας Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης και της Αναπτυξιακής εταιρίας Ξάνθης, στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις Ουτρέχτης, Πράγας, Μονάχου, Λονδίνου,Μιλάνου, Βιέννης .
Συνεργάσθηκε  με την εταιρία τηλεοπτικής παραγωγής C.A.T.V. του Ισραήλ για την πραγματοποίηση γυρισμάτων, γαστρονομικού αφιερώματος από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για τηλεοπτικά δίκτυα 15 χωρών της Μεσογείου και της Ιαπωνίας.Η Στέλλα Σπανού ηταν  συνεργάτης  της  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από τοτ 2004 έως 2008  με αρμοδιότητες στους τομείς της οργάνωσης εκδηλώσεων και προώθησης της τοπικής γαστρονομίας.Είναι μέλος του Διεθνούς και του Ελληνικού « Συνδέσμου Γυναικών στον Τουρισμό ». Μιλά Αγγλικά, Ιταλικά.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Οργάνωσε, ως συνεργάτης της παραγωγής, της τηλεοπτικής εκπομπής γαστρονομίας του MEGA«Μπουκιά και συχώριο» με τον Ηλία Μαμαλάκη, στο εύρος των πέντε Νομών της  περιφέρειας.Ως σύμβουλος γαστρονομίας επιμελήθηκε  το γεύμα με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας Θράκης στο Ξενοδοχείο KING GEORGE στην Αθήνα.
Ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης της προβολής των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Α.ΜΘ στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας 2004.
Συμμετείχε ως μέλος των αποστολών, την προώθηση και προβολή των τοπικών διατροφικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ και σε πολλές εκθέσεις του εξωτερικού.

osigtpqcmt4f5df5d09884d.thumb.jpg.f3bdc2

Συνεργαστηκε με τη Μυρσίνη Λαμπράκη για το βιβλίο της ελληνική γαστρονομία παρέχοντας  φωτογραφίες ανθρώπων-προϊόντων - συνταγές μέσα από την καταγραφή της και την έρευνα που έκανε για τη γαστρονομία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης .
Συμμετείχε στο sani gourmet festival 2008 μαγειρεύοντας – και παρουσιάζοντας τη κουζίνα της Χαλκιδικής σε διεθνείς   chef  και σε δημοσιογράφους γεύσεις της Ελλάδος .
Επιμελήθηκε την παρουσίαση  της ελληνικής κουζίνας -γαστρονομίας στο  τριήμερο εκδηλώσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο ART HOUSE GALLERY HOTEL για το διπλωματικό σώμα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων  πολιτιστικής πρωτεύουσας στη Δαμασκό  της Συρίας.
Έχει οργανώσει στο 1 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ)στις 13-14/9 με μεγάλη επιτυχία και με συμμέτοχες  30 πολιτιστικών συλλόγων και 50 επιχειρήσεων  που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση προϊόντων πρωτογενούς τομέα.
Συμμετείχε ως κριτής σε διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας στην agrotourism  στην Χαλκιδίκη .
Έχει οργανώσει επίσης και το 2 φεστιβάλ γεύσεων τοπικών προϊόντων στο Νομό Καβάλας (για τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ) στις 29-30 /5  με μεγάλη επιτυχία με πολλά μαγειρέματα μαζι με διαφόρους chefs .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Στέλλα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία, ή εναλλακτικά συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Διεύθυνση Αλληλογραφίας
Μ. Καραόλη 54
Τ.Κ. 67100
Ξάνθη

Τηλέφωνο
25410. 28866

Email
info@stellaspanou.gr

Ιστοσελίδα
stellaspanou.gr

cook

Ντίνα Νικολάου

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες.
Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

nikolaou.thumb.jpg.d4a19bc48a038dd221735

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το Evi Evane (www.evievane.com) και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen μας, Evi Evane Traiteur, προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο καθώς επίσης και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών τα οποία έχω επιλέξει η ίδια.
Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1 τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης. 

nikolaou1.thumb.jpg.ae25dc8bc280ddfd030e

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star«Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Το 2013 παρουσίασα την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
To 2014 το γαστρονομικό μου ταξίδι συνεχίζεται μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» με σκοπό να ανακαλύψουμε την αγαπημένες γεύσεις της χώρας μας! Ενώ παράλληλα, μέσα από το φυσικό χώρο κουζίνας σπιτιού προτείνω μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις. 
Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσα στο περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής παρουσιάζοντας τις δημιουργίες μου. Σήμερα, συνεχίζω να δημιουργώ στο περιοδικό «Olive» της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

nikolaou2.thumb.jpg.ba2f84d4aa5d4ef85bfe

Επειδή είμαι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται στους νεότερους, και ορμώμενη από την αγάπη μου για τα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την τέχνη της μαγειρικής, δίδαξα για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’ Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu)
Είμαι πολύ χαρούμενη που το βιβλίο Μαγειρικής της σχολής Chef d’ Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία μου για την μαγειρική χαίρουν της πλήρους εκτίμησης από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το βιβλίο μου «Grece cuisine familial et traditionnelle» εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martini ere». Την ελληνική έκδοση της γαλλικής αυτής έκδοσης, τη χρωστάω στις εκδόσεις Φερενίκη και στον κύριο Ζαμπούνη. Το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο«Μόνος στην Κουζίνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μινώας, είναι ένα «εργαλείο» κατάλληλο για αυτούς που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, τους εργένηδες και όλους όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτό το βιβλίο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα και γι’ αυτό όλα τα έσοδα από τα πνευματικά μου δικαιώματα, τα παραχώρησα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.
Επειδή πιστεύω ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς του κόσμου, συμμετέχω συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ Γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας. Όμως, πέραν των παραπάνω, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί το ταξίδι αυτό της ζωής μου, έχω κύριους συμπαραστάτες, τον άντρα μου και τα δύο μου παιδιά που για μένα αποτελούν την μεγαλύτερη διάκριση της ζωής μου.

×
×
  • Create New...