Jump to content

Όλες οι δραστηριότητες

This stream auto-updates     

  1. Πρωτύτερα
  2. Onion rings

    Onion rings Υλικα 1 μεγαλο κρεμμυδι Για τον χυλο : 1 κπ αλευρι ( 3/4 της κουπας ειναι αλευρι γοχ και 1/4 κιτρινο αλευρι ) 1 φακελακι μπεικιν 1/2 κ.γ αλατι 1/2 κ.γ ριγανη 1 αυγο 1/2 κ.γ παπρικα γλυκια 1/2 κ.γ παπρικα καυτερη 1/2 κπ. μπυρα χωρις αλκοολ amstel Επισης θα χρειαστούμε Περιπου 1 1/2 κουπα ψιχουλα Εκτελεση Καθαρίζουμε το κρεμμυδι κ το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες . Χωριζουμε ενα ενα τα φύλλα του κρεμμυδιου κ τα βαζουμε σε νερο για μιση ωρα . Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό μας ανακατευοντας ολα τα υλικα μαζι . Οταν περασει η μιση ωρα στραγκιζουμε τις ροδελες καλα και τις βουταμε στον χυλο κ μετα στα ψιχουλα . Τελος τηγανίζουμε σε καυτό λαδι μεχρι να πάρουν ωραιο χρωμα κ τα βγάζουμε πανω σε σχάρα ετσι ώστε να στραγίσουν απο το λαδι ! Καλη απολαυση !
  3. Κεικ βυσσινο

    Κεικ βυσσινο Υλικα Για το topping 680 κομποστα βυσσινο 95 γρ βιταμ 1/4 κπ καστανη ζαχαρη Για το κεικ 3 μεγαλα αυγα Μπεικιν παουντερ 1 φακελακι 1 πρεζα αλατι 95 γρ βιταμ 3/4 κπ καστανη ζαχαρη 1 βανιλινη 1 αμπουλα εκχύλισμα αμυγδαλο 1/2 κπ γαλα 1/2 κπ καλαμποκαλευρο 10 κ.σ. αλευρι γοχ Εκτελεση ( τα βυσσινα τα στραγγίζουμε τουλαχιστον για 1 ωρα πριν κανουμε το γλυκο μας ) ( επισης αλευροβουτηρονουμε μια 24σαρα φορμα κ την βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να ειμαστε ετοιμοι να στήσουμε το κεικ ) Σε μετρια φωτια βαζουμε ενα τηγανι με το βουτηρο κ την ζαχαρη κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη .προσθετουμε τα βυσσινα δυναμωνουμε την φωτια κ αφηνουμε να παρουν μια βράση . Αποσυρουμε απο την φωτια κ ξεχωριζουμε τα βυσσινα σε ενα αντικολλητικο χαρτι να κρυωσουν. Κραταμε το σιροπι κ μολις κρυωσουν τα βυσσινα κ τα τοποθετήσουμε στον πατο της φορμας το βραζουμε για 3 λεπτα κ μετα το ριχνουμε απο πανω τους . Μετα με το μιξερ χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη μεχρι ν αφρατεψουν . Προσθετουμε τ αυγα κ το αρωμα αμυγδαλου κ ξαναχτυπαμε . Προσθετουμε το γαλα κ σιγα σιγα τα στερεα υλικα. (Σε ενα αλλο μπολ εχουμε ανακατεψει τ αλευρια το αλατι κ το μπεικιν .) Διχνουμε το ετοιμο μειγμα πανω απο τα βυσσινα κ ψηνουμε 35 με 40 λεπτα περιπου . Μολις βγάλουμε το κεικ απο τ φουρνο περιμένουμε 5 λεπτα μεχρι να ξεφορμαρουμε .οταν κρυώσει εντελως κόβουμε κομματια κ σερβίρουμε με παγωτο . Καλη απολαυση ! Τιπ. Τεριαζει τελεια με παγωτο καιμακι.
  4. Κολοκυθοπιτα με τριμμενο μπισκοτο! Υλικα 2 κουπες σαρκα κολοκυθας τριμμενη και στιμμενη 1 κουπα τριμμενο μπισκοτο πτι μπερ 1 κουπα καρυδι τριμμενο 1 κουταλια σουσαμι 3 κουταλιες ελαιολαδο για τη γεμιση και εξτρα για το λαδωμα των φυλλων 1 κουταλακι καννελα 1 κουπα ζαχαρη Για τη ζυμη των φυλλψν 3 κουπες αλευρι λιγο αλατι 3 κουταλιες ελαιολαδο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη απο αυτη θα βγαλουμε 4 φυλλα Εκτελεση Σε ,μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης Λαδωνουμε το ταψι μας και στρωνουμς 2 φυλλα στρωνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα 2..λαδωνουμε βρεχουμε με νερακι και ψηνουμε μεχρι να ροδισει
  5. Τυροψωμακια!

    Τυροψωμακια! Υλικα 1 κιλο αλευρι μαλακο 1 φακκ μαγια λιγο αλατι λιγη ζαχαρη 1 κεσεδακι γιαουρτι εγω εβαλα γαλοτυρι 1 κεσεδακι χλιαρο νερο 1 κεσεδακι ηλιελαιο 1 αυγο μισο κιλο φετα θρυμματισμενη Εκτελεση Ζυμωνουμε τα υλικα να γινει μια μαλακη ζυμη Αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για μιση ωρα σκεπασμενο με μεμβρανη να διπλασιαστει σε ογκο Κοβουμε μικρα κομματια μεγεθους σαν μικρο μανταρινι και βαζουμε ενα κουταλακι φετα και κλεινουμε τη μπαλιτσα Αραδιαζουμε σε ταψακι και βαζουμε σε χλιαρο φουρνο να διπλασιαστουν σε ογκο Αλειφουμε με κροκο αυγου και λιγο ηλιελαιο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μιση ωρα
  6. Λικερ καρυδι!

    Λικερ καρυδι! Αρωματικο και ευγευστο! Υλικα 1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα 1 κιλο ζαχαρη 1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα γαρυφαλο καρφακια 1 κουταλακι καννελα 16 καρυδια μικρα πρασινα Εκτελεση Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα κλεινουμε το βαζο Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο
  7. Λικερ καρυδι!

    Λικερ καρυδι! Αρωματικο και ευγευστο! Υλικα 1 μεγαλο γυαλινο βαζο που να σφραγιζει καλα 1 κιλο ζαχαρη 1 λιτρο τσιπουρο η βοτκα γαρυφαλο καρφακια 1 κουταλακι καννελα 16 καρυδια μικρα πρασινα Εκτελεση Βαζουμε στο βαζο τα καρυδια που εχουμε καρφωσει 2 3 γαρυφαλα στο καθενα ριχνουμε το ποτο και τη ζαχαρη και την καννελα κλεινουμε το βαζο Αφηνουμε στον ηλιο για 2 μηνες Ανακεινουμε σταδιακα για να λιωνει η ζαχαρη Μετα τους 2 μηνες σουρωνουμε το ποτο με τουλι διπλο και το βαζουμε σε καραφα !Το ποτο μας ειναι ετοιμο
  8. Σοκολατακια!

    Σοκολατακια! Υλικα 500 γρ καρυδοψυχα η αμυγδαλοψυχα 500 γρ μπισκοτα βρωμης 1 πακετο βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου 1 φλυτζανι κονιακ 1 φλ γαλα ζεστο 1 κουπα ζαχαρη αχνη 4 κουταλιες κακαο 1 βανιλια Για την επικαλυψη 2 σοκολατες κουβερτουρες 200 γρ Εκτελεση Σε ,μπωλ ριχνουμε τα στερεα υλικα και ανακατευουμε Προσθετουμε το βιταμ το γαλα και ζυμωνουμε πλαθουμε τα σοκολατακια μας σε οποιο σχημα θελουμε βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σταθεροποιηθουν Λιωνουμε τη σοκολατα σε μπεν μαρι και τα βουταμε και τα αραδιαζουμε σε αντικολλητικο χαρτι και στο ψυγειο μεχρι να στεγνωσει η σοκολατα
  9. Χοιρινο κοκκινιστο με πιλαφι για σημερα!Καλη ορεξη σε ολους! Υλικα 1 κιλο χοιρινο σε μεριδες 2 κρεμμυδια στο μουλτι πιπεριες χρωματιστες 1 καροτο σε φετες 2 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο 1 ποτηρι τοματοχυμο μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο 500 γρ ρυζι κιτρινο βρασμενο αλατι πιπερι ριγανη και λιγο μπουκοβο Σωταρουμε το λαδι με το κρεμμυδι και ριχνουμε το κρεας να σωταριστει προσθετουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο τα μπαχαρικα και το αλατι και ζεστο νερο να σκεπαστει το κρεας..το βσαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα το ξεσκεπαζουμε αφηνουμε λιγο να μελωσει και σερβιρουμε με το ρυζι
  10. Μουσακαδοπιτα!

    Υλικα 500 κιμας μοσχαρισιος 2 μελιτζανες στρογγυλες σε φετες 5 τρυφερα κολοκυθακια σε μακριες φετες 5 μεγαλες πατατες σε μεγαλες στρογγυλες φετες 10 φετες τυρι σε φετες του τοστ εγω εβαλα κασερι που φτιαχνω μονη μου Για τον κιμα 1 μεγαλο κρεμμυδι ροδελες 2 πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 καροτο σε φετες 1 κουταλια ψιλοκομμενο μαιντανο 1 φλ καφε ελαιολαδο αλατι πιπερι ριγανη 1 ποτηρι τριμμενες ντοματες φρεσκιες Για τα φυλλα 250 γρ αλευρι γοχ μισο ποτηρι χλιαρο νερο λιγο λαδι' λιγο αλατι λιγο ξυδι πρεπει να βγουν 5 φυλλα Εκτελεση Ψηνουμε τα λαχανικα στο γκριλ να μαλακωσουν σε λαδωμενο ταψι ραντιζουμε με λαδι και αλατιζουμε ελαφρως Φτιαχνουμε τον κιμα οπως για τα μακαρονια Ανοιγουμε 5 φυλλα Λαδωνουμε ενα ταψι και στρωνουμε 2 φυλλα λαδωμενα το 2ο δεν το λαδωνουμε Στρωνουμε τον μισο κιμα και απο πανω στρωνουμε 1 στρωση πατατες 1 μελιτζανες 1 κολοκυθακια και απο πανω τις μισες φετες τυρι Βαζουμε 1 φυλλο Στρωνουμε τα ιδια υλικα Σκεπαζουμε με 2 φυλλα λαδωμενα Στην κατσαρολα που ειχαμε τον κιμα ριχνουμε λιγο νερακι και ραντιζουμε την επιφανεια της πιτας Ψηνουμε μεχρι να ροδισει Τρωγετε ζεστη και συνοδευετε με σαλατα
  11. Τυροκαυτερη!

    Τυροκαυτερη! Υλικα 1 κιλο φετα εγω εβαλα απο αυτη που φτιαχνω 4 πιπεριες κοκκινες τυπου Φλωρινης εγω εβαλα απ τον κηπο μου 2 πιπεριες πρασινες εγω εβαλα επισης δικες μου 3 κουταλακια μπουκοβο 1 φλ καφε ελαιολαδο 2 κουταλιες ξυδι μισο κουταλακι μαυρο πιπερι Εκτελεση Καθαριζουμε τις πιπεριες καλα απο τα σπορια και τις πλενουμε Κοβουμε τη φετα σε κομματια και τη βαζουμε στο μπλεντερ ριχνουμε και τις πιπεριες κομμενες σε κομματια και τα υπολοιπα υλικα και οτν ενσωματωθουν τα βαζουμε σε μπωλ και τη διατηρουμε στο ψυγειο
  12. Χοιρινο κοκκινιστο με μακαρονια! Υλικα 1 πακετο μακαρονια βρασμενα σε μπολικο αλσατονερο 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι λιγο λευκο κρασι 1 σκ σκορδο 1 κουταλια μαιντανο ψιλοκομμενο 1 καροτο σε φετουλες πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 ποτηρι τοματοχυμο μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο 2 ποτηρια ζεστο νερο αλατι πιπερι ριγανη Σε κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και οταν ζεσταθει λιγο προθετουμε το σκορδο και μετα απο λιγο το κρεας που εχουμε πλυνει με ζεστο νερο και εχουμε κοψει σε μεριδες το γυριζουμε απο τις 2 πλευρες να παρει λιγο χρωματακι και σβηνουμε με το κρασακι μας προσθετουμε το κρεμμυδι μας και σιγα σιγα τα υπολοιπα λαχανικα μας και τελος το χυμο αλατι πιπερι και ριγανη οσο θελουμε ριχνουμε και το νερακι μας και αφηνουμε να βρασει και να χυλωσει το φαγητο μας οταν ειναι ετοιμο σερβιρουμε με τα μακαρονια μας
  13. Αποξηρανση και αποθηκευση σπορων πρασινης και κοκκινης΄[φλωρινης]πιπεριας Μαζεψαμε τις πιπεριες μας οσοι εχουν κηπο και τις τριβουνε η τις βαζουν για γεμιστα στην καταφυξη η ακομη οσοι δεν εχουν κηπο και θελουν να τις σπειρουν σε γλαστρα και τις προμηθευονται απ το σουπερ μαρκετ η διαδικασια ειναι ιδια Βγαζουμε τους σπορους απ την πιπερια τους στεγνωνουμε καλα στον ηλιο και μετα τους βαζουμε σε σακουλα τουλι και την κρεμαμε σε ενα στεγνο μερος που να εχει ηλιο κοντα σε παραθυρο και την ανοιξη ριχνουμε τους σπορους σε γλαστρα και στην αρχη σκεπαζουμε με ναυλον κι αργοτερα οταν ζεστανει ο καιρος τις βγαζουμε στον ηλιο οταν τα φυτα μας μεγαλωσουν αρκετα κανουμε τη μεταφυτευση η στον κηπο μας η σε γλαστρες οι ζαρτινιερες και απολαμβανουμε τις πιπεριες μας
  14. Λουκανικοπιτακια!

    Λουκανικοπιτακια! Υλικα Υλικα για 20 κομματια 200 g βιταμ σε θερμοκρασια δωματιου 2 αυγα 1 κουπα χλιαρο γαλα 1 κυβακι νωπη μαγια 1 κουταλακι ζαχαρη 1 κουταλακι αλατι 3 κουπες αλευρι γοχ 1 κροκος αυγου για την επαλειψη Για τη γεμιση 5 λουκανικα μυκονου 3 πιπεριες χρωματιστες τριμμενες 2 κουταλιες ελαιολαδο 1 ντοματα τριμμενη 2 κουταλιες συμιγδαλι Σε μπωλ ριχνουμε το γαλα που εχουμε δυαλυσει τη μαγια το βιταμ και τα δουλευουμε με το χερι προσθετουμε και τα αυγα αχτυπητα και εξακολουθουμε το δουλεμα ριχνουμε τη ζαχαρη το αλατι και ανακατευουμε να γινει ενας αραιος χυλος με το χερι.Ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρικαι ζυμωνουμε να γινει μια μαλακη ελαστικη ζυμη Την αφηνουμε σε χλιαρο φουρνο για 10 λεπτα Ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο και κοβουμε με ποτηρι στρογγυλα τεμαχια Εν το μεταξυ ανακατευουμε τα υλικα της γεμισης σε μπωλ και βαζουμε απο μια κουταλια σε καθε φυλλαρακι Τα βαζουμε σε λαδωμενο ταψι τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε μεχρι να ροδισουν
  15. Ψωμι ψημενο σε καμμενη γαστρα! Υλικα 2 κιλα αλευρι σιτου 3 ποτηρια νερου ζεστο νερο οχι καυτο 1 κυβακι νωπη μαγια σε οπως ενας κυβος κρεατος 1 κουταλια αλατι λιγη ζαχαρη 1 κουταλια ελαιολαδο Εκτελαση Σε λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι και ανακατευουμε με το αλατι Προσθετουμε το λαδι τη ζαχαρη και τελος τη μαγια σε 1 ποτηρι ζεστο νερο δυαλυμενη Ζυμωνουμε απο εξω προς τα μεσα μαζευοντας συνεχεια το αλευρι προς το κεντρο να γινει μια μπαλα ζυμης ριχνουμε οσο νερο χρειαστει μπορει να πασπαλισουμε και λιγοαλευρι ακομη αν κολλαει Σκεπαζουμε τη λεκανη με καθαρη πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 3 ωρες Πλαθουμε φρατζολακια και τα βαζουμε σε πετσετα να μην ενωνονται μεταξυ τους να διπλασιαστουν σε ογκο Βαζουμε τη γασυρα μας στο φουρνο να καει στους 250 β για 20 λεπτα τη βγαζουμε προσεκτια να μην καουμε βγαζουμε το καπακι αλευρωνουμε και βαζουμε τις φρατζολες οσες χωραει τις επομενες τις φουρνιζουμε μετα σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε στους 200 β για μιση ωρα αφαιροτμε το καπακι και αφηνουμε να ροδισει και το βγαζουμε και το τυλιγουμε σε πετσετα
  16. Σπιτικη σαλτσα σε μπουκαλι! 3 κιλα τοματες ωριμες 5 πιπεριες στο μουλτι 6 κρεμμυδια στο μουλτι 1 ματσακι μαιντανο στο μουλτι 5 σκ σκορδο στο μουλτι αλατι Εκτελεση Πλενουμε τις τοματες τις καθαριζουμε πανω κατω τις κοβουμε και τι ριχνουμε σε κατσαρολα Μετα απο 1 τεταρτο τις ριχνουμε σε σουρωτηρι και τις παταμε με το εργαλειο του πουρε να μεινουν απο πανω οι φλουδες ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και βραζουμε μεχρι να πηξει η σαλτσα Αδειαζουμε σε μπουκαλια οταν κρυωσει λιγο και διατειρουμε στο ψυγειο οταν κρυωσει
  17. Ρολακια μελιτζανας με χοιρινο! Υλικα Για το τετραγωνο ταψι της κουζινας 1 κιλο μελιτζανες στρογγυλες μεγαλες ηλιελαιο ελαιολαδο αλατι πιπερι Για το χοιρινο 1 κιλο χοιρινο σε κομματακια 1 μεγαλο κρεμμυδι στο μουλτι πιπεριες χρωματιστες σε ροδελες 1 κοκκινη 1 πρασινη 1 κιτρινη 1 πορτοκαλι λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο 1 σκ σκορδο λιωμενη 1 καροτο σε φετουλες 1 κυβο κρεατος λιγο λευκο κρασι αλατι πιπερι ριγανη 1 ποτηρι τοματοχυμο 3 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες Εκτελεση Αφου πλυνουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε εις μηκος σε φετες παχους ενος εκατοστου και τις στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι που εχουμρ λαδωσει με ηλιελαιο πασπαλιζουμε με αλατοπιπερο και ραντιζουμε με ελαιολαδο τις μελιτζανες και τις βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο να ροδισουν ελαφρως να μαλακωσουν Σε κατσαρολα ριχνουμε μισο κρασοποτηρο ελαιολαδο και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο ριχουμε το κρεας και σβηνουμε με το κρασι και ριχνουμε και τα υπολοιπα λαχανικα με τη σειρα που τα γραφω Τελος προσθετουμε το αλατι πιπερι ριγανη και την τοματα με 1 ποτηρι ζεστο νερο που εχουμε δυαλυσει τον κυβο οταν το κρεας μας ειναι ετοιμο στη χυτρα θελει μιση ωρα στην κατσαρολα 1 ωρα περιπου αποσυρουμε Σε τετραγωνο ταψι στρωνουμε μια φετα μελιτζανας και με ενα κουταλι βαζουμε ενα κομματι κρεατος στην ακρη και ρολαρουμε Επαναλαμβανουμε τη διαδικασια μεχρι να γεμισουμε το ταψι αφηνοντας περιθωριο αναμεσα τους 2 εκατοστων περιπου οπου εκει γεμιζουμε το κενο με πατατες ενδιαμεσα Απο πανω ριχνουμε τη σαλτσα μας να παει παντου και βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισουν ελαφρως
  18. ΤΟΥΡΤΑ ΕΠΕΤΙΟΥ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 16ΑΡΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΗ 1κουπα αλευρι κοσκινισμενο 1κουπα ζαχαρη Λιγη βανιλια 4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 1κγ μπεικεντ 1κγ σοδα.τα χτυπαμε όλα μαζι στο μιξερ να φοσκωσει και το ριχνουμε στην βουτυρωμε αλλα και αλευρωμενη ελαφρως φορμα.το ψηνουμε για 20 λεπτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.κρειωνει και την άλλη μερα την κοβουμε σε τρεις στρωσεις. ΚΡΕΜΑ1 400 γρ γαλα 4 κς κορν φλαουρ 4 κς ζαχαρη Λιγη υγρη βανιλια 1 κροκο αυγου 1κς βουτυρο. 100 γρ κρεμα μπουενο .σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα και δυαλιουμε το κορν φλαουρ.ριχνουμε την ζαχαρη και δενουμε την κρεμα.την βγαζουμε από την φωτια και ρειχνουμε τον κροκο,το βουτυρο την βανιλια και την μπουενο.την βαζουμε στο ψυγειο με μεβρανη από πανω να κρυωσε και να μην κανει σβολια.την χτυπαμε μετα με συρμα και είναι ετοιμη. Κρεμα 2 250 γρ κγ φυτικη 250 γρ κγ ζωικη 2 κ2ζαχαρη αχνη Υγρη βανιλια για αρωμα 2 κς κακαο κοσκινισμενο. Στον καδο του μιξερ χτυπαμε πολύ καλα τις κρεμες γαλακτος με την αχνη και την βανιλια.κραταμε λιγη κρεμα για να καλυψουμε την τουρτα και μετα ριχνουμε το κακαο. ΣΥΡΟΠΙ 100 ΓΡ ΑΖΑΧΑΡΗ 100 γρ νερο Λιγο χυμο λεμονιου και το βραζουμε 5 λεπτα.κρυωνει και ετοιμο. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ. 1 ΧΑΡΤΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την βαση.βαζουμε το πρωτο παντεσπανι.συροπιαζουμε και ριχνουμε την 1 κρεμα.δευερο παντεσπανι συροπιαζουμε και την κρεμα 2 .τριτο παντεσπανι συροπιαζουμε και καλυπτουμε με την λευκη σαντυγι που εχουμε κρατησει.σχεδιαζουμε με κορνε.βαζουμε τα λουλουδια για ντεκορ και καλη επιτυχια.
  19. ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΣΕ ΤΑΡΤΙΕΡΑ 21 250 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 250 γρ ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη 2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 600-700 γρ αλευρι γ.ο.χ κοσκινισμενο. Στην μυτη του κγ βανιλινη ½ κγ σοδα 1/2κγ μπεικεντ. Ξυσμα από πορτοκαλι και λεμονι.ολα τα υλικα τα χτυπαμε μαζι και γινετε μια ζυμη προς σφυκτη και να είναι μια μπαλα.την τυλιγουμε με μεβρανη και την βαζουμε στο ψυγειο να ξεκουραστει 1 ωρα.περνουμε το κοματι και με λιγο αλευρι την ανοιγουμε και την βαζουμε στην βουτυρωμενη ταρτιερα.την στρωνουμε καλα ,την τρυπαμε με ένα πυρουνι και βαζουμε βαρος απανω και την ψηνουμε για 20 λεπτα να ροδησει.την αφηνουμε να κρειωσει. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 700 γρ γαλα 8 κς κορν φλαουρ Λιγη βανιλινη 4 κς ζαχαρη 2 κροκους αυγων 1κς βουτυρο. 2κς συροπι από φρουτα του δασους για γευση Σε μια κατσαρολα ριχνομε το γαλα και δυαλιουμε το κορν φλαουρ.ριχνουμε την βανιλινη,ζαχαραη.δενει η κρεμα και αφου την αποσηρουμε από την φωτια ριχνουμε τους κροκους ,το συροπι και το βουτυρο.κρειωνει λιγο και το ριχνουμε στην ταρτα.την ισιωνουμε βαζουμε μεβρανη να μην κανει σβολια και στο φυγειο για 2 ωρες.αφερουμε την μεβρανη ριχνουμε τα φρουτα λιγο ζαχαρη αχνη και ετοιμη. Καλη επιτυχια
  20. Κριθαρώτο με γαρίδες

    Κριθαρώτο με γαρίδες Συστατικά 500 γρ κριθαράκι μέτριο 500 γρ γαρίδες μεγάλες 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σφηνάκι ούζο παρθένο ελαιόλαδο φρεσκοκομμένο μαιντανό (προαιρετικά) τριμένη παρμεζάνα 2 κούπες ζωμό λαχανικών (εγώ φτιάχνω δικό μου) Εκτέλεση Αρχικά, πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας, αφαιρώντας το εντεράκι τους - χαράσσοντας τη ράχη τους. Εαν επιθυμούμε αφαιρούμε και το κέλυφος τους. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε για λίγο τις γαρίδες μας με λίγο ελαιόλαδο,μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ροδοκοκκινήσουν (δεν το κάνουμε περισσότερο από 1 με 2 λεπτά σε κάθε πλευρά). Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από το σκεύος μας τις γαρίδες. Αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι μας τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι και αφού τα σωτάρουμε λίγο, ρίχνουμε το ούζο μας. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τις φρεσκοκομμένες ντομάτες μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μας και σιγά σιγά λίγο λίγο (με υπομονή όπως λέω και εγώ) ρίχνουμε το ζωμό. Αυτό το κάνουμε σε σιγανή φωτιά. Η διαδικασία διαρκεί (ανάλογα με το κριθαράκι, εαν είναι ολικής ή όχι) για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά (προσοχή να κρατάει λίγο το κριθαράκι) και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε παρμεζάνα, φρεσκοκομμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο αρωματικό μαϊντανό. Πιστέψτε με, είναι υπέροχη συνταγή.Είναι ΕΘΙΣΤΙΚΗ!!! ΤΙPS Εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ελάχιστο μέλι στη σάλτσα να γλυκίζει λίγο (τα παιδιά τη λατρεύουν). Επίσης, μπορείτε να τρίψετε και ελάχιστο καρότο-θα νοστιμίσει
  21. Ιδέες για σνακ για το σχολείο Ξέρω ότι πολλές φορές προβληματίζεστε τι θα δώσετε στο παιδί σας στο σχολείο. Σας έχω τη λύση. Ιδέες εύκολες και κυρίως πεντανόστιμες. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι όλες οι συνταγές το ίδιο γρήγορες αλλά πιστέψτε με τα παιδιά θα ξετρελαθούν και κυρίως θα τρώνε σπιτικά snacks. Μπορείτε επίσης, να τα καταψύξετε και απλώς το πρωί να τα ψήνετε. Κέικ σοκολατένιο με κολοκύθι πράσινο Mαφινάκια καρότου Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού Ενα super food γλύκισμα (για παιδιά που δοκιμάζουν νέες γεύσεις) Λατρεμένο ψωμί (με μία φέτα γαλοπούλα και τυράκι) Κέικ με πορτοκαλια (λατρεμένο) Μπισκότα με κράνμπερις Κέικ με κίτρινη κολοκύθα (σςςςς μην το πείτε) Τυρόπιτα με κρέμα Κέικ κανέλας Αλμυρά μάφιν με λουκάνικο Ντόνατς φούρνου Mini κεκάκια με λεμόνι Κρουασάν βουτύρου ή και σοκολάτας Σοκολατένιο γλυκάκι Μπουγάτσα Τσίπς φρούτων
  22. Τυρόπιτα με κρέμα Μερίδες: 10 Συστατικά 1 ποτήρι νερό χλιαρό 2 κούπες αλεύρι για πίτες 1/2 κ.γλυκού αλάτι 1 κ. γλυκού ξύδι παρθένο ελαιόλαδο και σουσάμι για πασπάλισμα Για την κρέμα 1 1/2 κούπα φέτα τριμένη καλά 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμένη 1 κούπα κασέρι τριμένο 7 κούπες φρέσκο γάλα 4 μεγάλα αυγά 7 κ.σούπας κόρν φλάουρ 3 κ.σούπας βούτυρο Εκτέλεση Μία υπέροχη πίτα που αγαπώ τόσο πολύ. Σας δίνω σαφείς οδηγίες, ακολουθείστε τις και δε θα χάσετε. Για την κρέμα Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 3 από τις 7 κούπες γάλα. Τοποθετούμε το υπόλοιπο γάλα σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μη μας αρπάξει. Πριν προλάβει να φουσκώσει ρίχνουμε το μείγμα από το γάλα με το κόρν φλάουρ. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αφού κρυώσει λίγο και τέλος τα τυριά μας. Ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Εαν επιθυμούμε ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπεράκι. Για το φύλλο Σε μία μπασίνα βάζουμε το αλεύρι μας,ανοίγουμε μία γούβα στη μέση με το χέρι και ρίχνουμε 1/4 του ποτηριού λάδι, ξύδι αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε καλά καλά με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Τη χωρίζουμε σε 6 ομοιόμορφα μπαλάκια και την αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και με λεπτό πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι. Στρώνουμε 3 φύλλα, αφού λαδώσουμε πολύ καλά το ταψί μας και τα ενδιάμεσα φύλλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 3 φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα αφού γυρίσουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν πάνω στην πίτα. Δεν ξεχνάμε να λαδώνουμε τα φύλλα ενδιάμεσα. Χαράζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο (προσοχή βάζουμε αρκετό λάδι στις άκρες για να ψηθεί σωστά ), ραντίζουμε με λίγο νερό και σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα μας. Καλή καλή επιτυχία! Υπέροχη συνταγή!! Εαν δε θέλετε παραλείπετε την παρασκευή του χωριάτικου φύλλου και φτιάχνετε μόνο τη γέμιση, αντικαθιστώντας το φύλλο με ένα αγοραστό χωριάτικο ή φύλλο κρούστας-το γευστικό αποτέλεσμα όμως δεν θα είναι ίδιο.
  23. Cheesecake το αγαπημένο

    Το αγαπημένο μου cheesecake Θερμίδες: 400 kcal Συστατικά 350 γρ μπισκότα digestive 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για την κρέμα 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 550 γρ τυρί κρέμα 50 γρ ζάχαρη άχνη ξύσμα ενός λεμονιού Για την επικάλυψη 600 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή φρέσκα φρούτα Εκτέλεση Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση μας. Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα προσθέτοντας το βούτυρο κάνοντας το μείγμα μας σαν βρεγμένη άμμο. Αδειάζουμε σε μία φόρμα, πιέζουμε καλά με τα χέρια μας και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 180 ανάλογα με το φούρνο μας (μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς ). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός όλα τα υλικά μας (τελευταία ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος). Αδειάζουμε πάνω από την κρύα βάση μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Μπορούμε να αφήσουμε και όλη νύχτα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα μας-στην περίπτωση αυτή αφού κρυώσει η κρέμα την σκεπάζουμε απαλά με μεμβράνη γιατί έχει την τάση να κάνει ρωγμές. Λίγο πριν σερβίρουμε ετοιμάζουμε την επικάλυψη (αραιώνοντας τη μαρμελάδα μας με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό.) Καλύπτουμε καλά καλά και σερβίρουμε.
  24. ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!! Ενα φαγητο οικονομικο!! ολο γλυκα και αρωματα..!! Υλικα 1 Μεγαλη σελινοριζα 4 καροτα 1 κουπα αρακα 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι σε κυβους 3 φρεσκα κρεμμυδακια Μισο φλυτζανι του τσαγιου λαδι Μισο φλιτζανι του τσαγιου ανηθο Χυμο απο 1,1/2 λεμονι 2 κουταλιες σουπας κορν -φλαουρ Αλατι κ πιπερι Εκτελεση Καθαριστε την σελινοριζα και κοψτε την σε χοντρους κυβους!! Βαλτε την κατσαρολα με το λαδι στην φωτια και τσιγαριστε τα κρεμμυδια και την σελινοριζα ,ριξτε τα καροτα τον αρακα τον ανηθο και συνεχιστε το τσιγαρισμα για λιγα λεπτα ακομα !! Προσθεστε το πιπερι κ αλατι και 3 ποτηρια του νερου νερο Σκεπαστε και αφηστε το φαγητο να βρασει!! Οταν θα ειναι ετοιμο δεν θελουμε πολλα ζουμια μεσα στην κατσαρολα διαλυστε τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ με το χυμο λεμονιου και ριξτε το στην κατσαρολα...Σβηστε στην φωτια και αποσυρετε την κατσαρολα!!Κουνηστε γυρο γυρο την κατσαρολα να πηξη λιγο το ζουμι και σερβιρετε..!!
  25. Φανουρόπιτα

    Φανουρόπιτα 1\2 ποτήρι νερού λάδι, 1 κγ κανέλλα, γαρύφαλλο,μοσχοκάρυδο 1\2 ποτήρι ζάχαρη 2 1\2 ποτήρια νερού πορτοκάλι χυμό ή χυμό Αμιτα Ξύσμα πορτοκάλιΗ 200 γρμ σταφίδες 1κσ μπαικιν 700 γρμ αλεύρι απ μπορεί κ λίγο παραπάνω Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα από πάνω! Ανακατεύουμε σε λεκάνη με σύρμα όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι κ τις σταφίδες ρίχνουμε λίγο λίγο κ το αλεύρι κ ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθουν έχω βάλει από πριν τις σταφίδες να βραχουν σε λίγο κονιάκ τις στραγγίζω κ τις πασπαλίζω με αλεύρι τις ρίχνω μέσα στο μείγμα μου κ ανακατεύω καλά να πάνε παντού παίρνω το ταψί μου το αλείφω με λάδι κ ρίχνω το μείγμα μου ψωνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β στον αέρα για 45 λεπτ
  26. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ..!! Μερικες φορες ουτε εγω εχω λογια να παρουσιασω μια συνταγη στην ομαδα!!και απλα την ανεβαζω χωρις λογια!!Μια απο αυτες ειναι και αυτη η ευκολη σαλατα !!που θα κλεψει τις εντυπωσεις των καλεσμενων σας σε γιορτινα τραπεζια και οχι μονο και θα εντυπωσιασει εσας και την οικογενεια σας!! ΥΛΙΚΑ Μαρουλι χοντροκομμενο κατα βουληση 5-6 λιαστες ντοματες κομμενες σε λωριδες 4 φετες προσουτο κομμενο σε λωριδες Κρουτον φλουδες παρμεζανας Αλατι κ πιπερι..λιγο 3 κουταλιες σουπας λαδι απο τις λιαστες ντοματες η ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ξυδι βασλαμικο 1κουταλια σουπας μελι!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλενετε και στραγγιζετε το μαρουλι Κοβετε την σαλατα,τις ντοματες ..τα βαζετε σε μια λεκανη ριχνετε πολυ λιγο αλατι κ πιπερι χτυπατε σε ενα μπολακι το λαδι το βαλσαμικο το μελι και το ριχνετε μεσα στην λεκανη!!Ανακατευετε καλα ,προσθεστε το προσουτο το κρουτον την παρμεζανα ανακατεψτε!! Βαζετε την σαλατα στην σαλατιερα και σερβιρετε ...!! Αν δεν σας αρεσει μπορειτε να παραλειψετε το προσουτο!
  1. Περισσότερη δραστηριότητα
×