Jump to content

Όλες οι δραστηριότητες

This stream auto-updates     

  1. Προηγούμενες μέρες
  2. Ανάκληση Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο. Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ Θέση Κανάλι, Υψηλάντης Βοιωτίας, και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
  3. H εγκατάσταση στο νέο Server ολοκληρώθηκε Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στους τεχνικούς της MassiveGRID στο Λονδίνο για την πολύτιμη βοήθεια τους και υποστήριξη σε ότι ζητήσαμε
  4. Πρωτύτερα
  5. Αν κατάλαβα καλα΄, βάζουμε την πίτα στο τηγάνι το οποίο δεν έχει τίποτα μέσα (λάδι, βούτυρο), έτσι δεν είναι; Στον φούρνο δεν θα μπορούσε να ψηθεί;
  6. Ολοκληρωμένο Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού (Συνολικής διάρκειας 36 ωρών) 25-28/01/2021 Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια που χρειάζονται έτσι ώστε να ξεκινήσουν υπολογίζουν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν σύμφωνα με τις παραμέτρους που ορίζει η τεχνολογία τροφίμων και παγωτού. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού θα αναλυθούν σχολαστικά οι παρακάτω ενότητες: Λευκά παγωτά Βάσης Παγωτό Φρούτου Παγωτό Σοκολάτας Σορμπέ Σοκολάτας Σορμπέ Φρούτων και Πραλίνας Παγωτά με βάση τα Τυριά και τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα Παγωτό με Αλκοόλ Σορμπέ με Αλκοόλ Ομοιότητες και διάφορες ως προς το Ιταλικό και στο Γαλλικό παγωτό. (Σύγκριση παραμέτρων και ανάλυση φιλοσοφίας των δύο διαφορετικών "σχολείων").. Σε αυτό το σεμινάριο θα αναλυθεί σχολαστικά η τεχνολογία τών #Σακχάρων και οι λειτουργίκες τους ιδιότητες, η #Τεχνολογία των #Σταθεροποιητών_Γαλακτωματοποιητών και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια Βάση (Neutro 5gr) .. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο ‘’Σεμινάριο Τεχνολογίας Παγωτού - Ice Cream Formulation” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-26 Σεπτεμβρίου 2020 από την FnA Company. Κεντρικός στόχος του σεμιναρίου ήταν όλοι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του παγωτού, αλλά και να μάθουν να υπολογίζουν τη δική τους συνταγή από την αρχή, μέσα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων υλών. Αξιόλογοι επαγγελματίες του χώρου έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο μαθαίνοντας για τις παραμέτρους της τεχνολογίας παγωτού, την τεχνολογία και την συνεισφορά των σακχάρων σε αυτό, καλύπτοντας πλήρως όλη την γκάμα της τεχνολογίας παγωτού. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνει ένας επαγγελματίας από τις πρώτες ύλες, υπολογίζοντας τις δικές του συνταγές. Οι συμμετέχοντες έλαβαν σε ψηφιακή μορφή ένα πλήρως οργανωμένο υλικό, με τους συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους παραδείγματα υπολογισμών και ένα booklet σημειώσεων που αναλύει λεπτομερών την τεχνολογία του παγωτού. Στο τετραήμερο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες υπολόγισαν τις δικές τους συνταγές από το μηδέν παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ‘’ζήλο’’ για το πως προκύπτουν τα γραμμάρια αυτών των συνταγών, ενώ στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι λειτουργίες του λογισμικού FnA Method το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Ευχαριστούμε την εταιρεία «Detonovo International» @detonovo_superfoods για τη χορηγία των γλυκαντικών, την «Media Planners» @mediaplanners για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας τους και φυσικά όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο. ICE CREAM FORMULATION.mp4 Όλοι οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου λάβουν: Ένα usb stick ένα πλήρως οργανωμένο υλικό Ένα booklet θεωριάς τεχνολογίας παγωτού 70 σελίδων, Όλες τις παραμέτρους για κάθε κατηγορία παγωτού ξεχωριστά, Υπολογιστικό Φύλλο εξέλ, Παραδείγματα λυμένα βήμα προς βήμα για κάθε κατηγορία παγωτού Κομπιουτερακί, Στυλό, Ντοσιέ Σημειώσεων, ποδιά Ζαχαροπλαστικής Αναλογικό διαθλασίμετρο 0-32brix Ένα πλούσιο συνταγολόγιο προσαρμοσμένο και πλήρως λειτουργικό στις #Ανάγκες τους. Περιλαμβάνεται Καφές και μεσημεριανό κατά την διάρκεια του σεμιναρίου. FnA Company Πληροφορίες : 6940204963
  7. cook

    Lykos Wines

    ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ Ο Απόστολος και η Νανά Λύκου σας καλωσορίζουν στο οινοποιείο τους στο Μαλακώντα Ευβοίας. Εδώ, το πάθος μας για το κρασί συνδυάζεται με την γαστρονομική ιστορία 40 χρόνων, μια παράδοση που κληρονομήσαμε και συνεχίζουμε με σεβασμό στη φύση και στις επόμενες γενιές. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ Η ιστορία της οικογενειακής οινοποιίας Λύκου μας πάει πολύ πίσω. Τότε, που ο πατέρας -παππούς πλέον- Λύκος είχε στην οικογενειακή ταβέρνα το πέτρινο πατητήρι με τα παραδοσιακά λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά από τα δικά του κτήματα, αλλά και από αμπελώνες της γύρω περιοχής, για να συνοδεύει τα περίφημα εδέσματά του. Ο γιός του Αποστόλης, ψυχή της οικογένειας και έμπειρος καλλιτέχνης της εστίασης, μπαίνει δυναμικά στο χώρο του ποιοτικού κρασιού, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό οινοποιείο πίσω από το φημισμένο εστιατόριο. Έτσι, το όνειρο του πατέρα του για επώνυμα και εμφιαλωμένα κρασιά στο ιδιόκτητο οινοποιείο, γίνεται πραγματικότητα. H Eύβοια τείνει να εξελιχθεί σε οινικό παράδεισο με πολλά οινοποιεία να ανοίγουν και να μεγαλώνουν σε κάθε γωνιά του νησιού, αλλά το οινοποιείο μας κρατάει μια παράδοση που με μοναδικό τρόπο μπορεί να παντρέψει το κρασί με την ελληνική γαστρονομία. ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΣ Οι αμπελώνες με τους οποίους συνεργάζεται το οινοποιείο μας βρίσκονται στην κεντρική και νότια Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Θήβα, τη Νεμέα και την Αρχαία Νεμέα. Έχουν επιλεγεί τοποθεσίες επικλινείς και με μεγάλη αποστράγγιση, φυτεμένες με ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Σαββατιανό, ο Ροδίτης, το Αθήρι, η Μαλαγουζιά, το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, η Grenache Rouge, το Βραδιανό και η Μαυροκουντούρα. Aμπελώνες με προσανατολισμό στην έντονη ηλιοφάνεια και σε συνδυασμό με την αύρα της θάλασσας δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ποιοτικά κρασοστάφυλα και ποιοτικό κρασί. Έτσι λοιπόν, η εξαιρετική πρώτη ύλη, η γνώση και εμπειρία των οινολόγων και η εξέλιξη της τεχνολογίας συντελούν στην παραγωγή κρασιών κορυφαίας ποιότητας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής (terroir). ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΣ Κάθε ανήσυχος “ουρανίσκος” που θα επισκεφθεί το οινοποιείο μας, θα αντικρίσει ανοξείδωτες δεξαμενές που εξοπλισμένες με ειδικούς μανδύες ψύξης εξασφαλίζουν τον θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, θα γνωρίσει την αίθουσα της γραμμής εμφιάλωσης, θα ξεναγηθεί στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες με τα δρύινα βαρέλια και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει σε ειδική αίθουσα γευσιγνωσίας τα περίφημα κρασιά της οικογένειας Λύκου που ωριμάζουν πλαγιαστά στα κελάρια.Η ξενάγηση στο οινοποιείο είναι από μόνη της μια μοναδική εμπειρία. Το πάθος και το μεράκι του για το κρασί, ο Αποστόλης Λύκος το μοιράζεται καθημερινά με την οικογένειά του και την αγαπημένη του σύζυγο Νανά, η οποία του συμπαραστέκεται υποδειγματικά, από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την πώληση. Lykos Winery.mp4 Γνωρίστε λοιπόν από κοντά τα υπέροχα κρασιά αυτής της αγαπημένης οικογένειας και “χορέψτε” άφοβα με τις ξεχωριστές γεύσεις και τα μοναδικά αρώματα, παίρνοντας και εσείς μέρος στο τρελό αυτό πεντοζάλι των αισθήσεων. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Το οινοποιείο Λύκου βρίσκεται στον Μαλακώντα Ευβοίας, 80χλμ. από την Αθήνα. Μπορείτε να μας επισκεφθείτε μέσω Ωρωπού με ferry boat ή οδικώς από τη Χαλκίδα. Στη συνέχεια μπορείτε να επισκευθείτε το σπίτι του Κανάρη που λειτουργεί σαν μουσείο και έπειτα να απολαύστε τον καφέ σας στο Νησί των Ονείρων με θέα το ευβοϊκό κόλπος, καθ’ οδόν μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο και το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Ακολουθήστε το δρόμο προς Μαλακώντα και μετά από 4χλμ. σας περιμένει το οινοποιείο μας. Εκεί, θα σας ξεναγήσουμε στο κελάρι μας και στο τμήμα εμφιάλωσης, ενώ στην αίθουσα γευσιγνωσίας θα γνωρίσετε και θα γευθείτε όλη την γκάμα των κρασιών μας. Τέλος, το εστιατόριό μας σας περιμένει να απολαύσετε την παραδοσιακή κουζίνα της οικογένειας Λύκου, που εδώ και 45 χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, και να φύγετε με μια αγκαλιά κρασιά. Οινοποιεία Λύκος http://lykoswines.gr/ https://www.facebook.com/LykosWinery/ Μαλακώντας Ευβοίας Ταχ.Κωδ: 340 08 Τηλ.: +30 2229 068222 email : info@lykoswines.gr
  8. cook

    Σουφλέ σοκολάτας

    Δείτε την συνταγή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από το βιβλίο ΣΟΚΟΛΑΤΑ Η ΘΕΙΚΗ
  9. cook

    Ανάκληση νοθευμένου μελιού

    Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για: Μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα … με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην Ε.Ε. για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ, Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη. Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.
  1. Περισσότερη δραστηριότητα
×
×
  • Create New...