Jump to content

Όλες οι δραστηριότητες

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Βέφας Αλεξιάδου Υλικά: 1 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος(βούτυρο καλό) 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουτ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ.γλυκού σόδα (σκόνη) 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Πασπάλισμα: 1 1/2 κούπα καρύδια (χοντροκομμένα) 1 κουτ.γλυκού κανέλα (σκόνη) 1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο (σκόνη) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα 6 πρώτα υλικά μέχρι να γίνει το υγρό μείγμα αφράτο μετά κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ κ' την σόδα κ' κάνουμε λακουβιτσα έπειτα ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην λακουβιτσα κ' με απαλές κινήσεις μαζεύουμε την ζύμη. Πλάθουμε σε σχέδια κ' από πάνω σχεδιάζουμε με πιρούνι η' τρυπητο. Ψηνουμε στους 175° C για 30' λεπτά περίπου,όταν ψηθούν όλα κ' κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι αφού βράσει αφαιρούμε την άφρη,μελώνουμε κ' πασπαλίζουμε με τα καρύδια η' λιώνουμε κουβερτούρα Σημειώση: Το μυστικό είναι ότι δεν θέλει καθόλου ζύμωμα για να βγουν αφράτα κ' έτσι να μελωνουν αμέσως..!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
  3. ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ..!! Απιθανη συνταγη... εξαιρετικο και για μπουφε..! ΥΛΙΚΑ 6 Αυγα 3 μετριες πατατες σε λεπτες φετες 1 κιλο κολοκυθακια σε λεπτες φετες 1 κρεμμιδι σε λεπτες φετες 600 γρ μυζηθρα φρεσκια τριμμενη 2 κουτ σουπας δυοσμο η ανηθο ψιλοκομμενο 1/2 φλιτζανι του τσαγιου τριμμενη φρυγανια 2/3 του φλιτζανιου ελαιολαδο Αλατι.πιπερι.!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βραζουμε τις πατατες σε μπολικο αλατονερο μονο για 3 λεπτα και τις στραγγιζετε καλα Αλατιστε τα κολοκυθακια και το κρεμμυδι και αφηνετε 30 λεπτα να στραγγιξουν καλα. Λαδωστε ενα μερτιο ταψι και απλωστα σε στρωσεις τα υλικα ως εξης Πρωτη στρωση με τις μισες πατατες,δευτερη στρωση τα κολοκυθακια ,τριτη στρωση την μιση φρυγανια,τεταρτη με την μιση μυζηθρα,και τον μισο δυοσμο Επαναλαμβανετε τις στρωσεις με το υπολοιπο των υλικων,με την ιδια σειρα βαλτε το κρεμμυδι στο τελος πανω πανω μαζι με την μιση μυζηθρα. Χτυπηστε τα αυγα και ριξτε μεσα αλατοπιπερο, Περιχυνετε τα υλικα με τα αυγα και ψηνεται σε προθερμασμενο σε αντιστασεις στους 180 για 50 λεπτα και αλλα 10 λεπτα στο γκριλ του φουρνου για να κανει χρωμα απο πανω..!!
  4. ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ Υλικα για 20 πιταρακια... ευκολα και πεντανοστιμα !! 1 Κρεμμυδι τριμμενο στο χοντρο του τριφτη 300 γρ τυρι φετα τριμμενο στο χοντρο του τριφτη ,εγω βαζω ηπειρου 1 κουτ του γλυκου αλατι 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1/4 κουπας ελαιολαδο 2 κουταλιες σουπας ψιλοκομμενο δυοσμος 1 ποτηρι χλυαρο νερο Λαδι για το τηγανι..!! Εκτελεση..!! Ανακατευεται το τυρι με το κρεμμυδι κ δυοσμο Ανακατευεται το αλευρι με το λαδι το αλατι το χλιαρο νερο Ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο και με την βοηθεια ενος πιατου η μπολ κοβουμε στρογγυλα κοματια ζυμης Μοιραζουμε την γεμισει στα φυλλα και κλεινουμε τα πιταρακια πατωντας τις ακρες με ενα πιρουνι. Τηγανιζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν και να κανει η ζυμη φουσκαλες..!!
  5. Υλικα 800γρ φιλετο κοτοπουλο σε κυβους 1 πακετο μανιταρια σε φετες 2 ξινομηλα σε κυβους 1 κουτ σουπας καυτερο καρι η απλο 3-4 κουταλ σουπας ελαιολαδο 3 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα 1 ποτηρι του νερου λευκο κρασι 1/2 φλιτζανι τσαγιου κουκουναροσπορους καβουρδισμενους 1/2 φλιτζανι τσαγιου μαυρες σταφιδες 1/2 φλιτζανι ασπρισμενα αμυγδαλα η φιστικι αυγινης 1 κοταλια σουπας μελι Αλατι ,πιπερι φρεσκοτριμμενο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε βαθυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε το κρεμμυδι.Προσθεστε το καρι και ανακατευετε ωστε να καβουρδιστει ελαφρα.Ριξτε το κοτοπουλο και σοταρετε καλα απο ολες τις πλευρες..προσθεστε τα μανιταρια αλατοπιπερωνετε και σοταρετε ολα μαζι για μερικα λεπτα..Σβηνετε με το κρασι.... Οταν εξατμιστει σκεπαζετε το τηγανι χαμηλωνετε και μαγειρευετε για 20 λεπτα προσεχοντας να μην στεγνωσει η σαλτσα του..Προσθεστε τα μηλα τις σταφιδες τον κουκουναροσπορο τα αμυγδαλα . Αφηνετε το φαγητο στην φωτια αλλα 5 λεπτα..προσθεστε το μελι ανακατευεται και σερβιρετε μαζι με βρασμενο ρυζι..!!
  6. ΥΛΙΚΑ 2 Φλυτζανια κρεμα γαλακτος 2 Φλυτζανια γαλα φρεσκο πληρες 2 κουταλες γλυκου σαλεπι 3/4 φλιτζανιου ζαχαρη 1/2 κουταλια γλυκου μαστιχα Για το σερβιρισμα Βυσσινο γλυκο του κουταλιου! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοπανιστε τη μαστιχα με μια κουταλια της σουπας ζαχαρη να γινει σκονη Διαλυετε το σαλεπι σε μισο φλιτζανι κρυο γαλα,και χτυπατε στο μιξερ αλλομισο φλιτζανι γαλα με το μειγμα της κοπανισμενης μαστιχας μεχρι να γινει ενα λειο μειγμα. Ριχνετε το υπολοιπο γαλα σε κατσαρολακι και το βαζετε πανω σε μετρια φωτια προσθετετε το γαλα με το σαλεπι το γαλα με την μαστιχα και την υπολοιπη ζαχαρη και την κρεμα γαλακτος και ανακατευετε καλα Αφεινετε τη κρεμα να βρασει για 20 λεπτα περιπου ανακατευοντας τακτικα για να μην κολλαει στην κατσαρολα και να μην φουσκωσει Αποσυρετε την κρεμα απο την φωτια αδειαστε την κρεμα σε μπολ και αφηνετε να κρυωσει πριν την βαλετε στο ψυγειο να παγωσει καλα Αν εχετε παγωτομηχανη μεταφετερε το μειγμα εκει να παγωσει,Αν δεν εχετε απλος ριχνετε το μειγμα σε μεραλιδο σκευος και το βαζετε στην καταψυξη σκεπασμενο Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!
  7. ΚΕΜΠΑΠ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Υλικα 800 Γρ προβειο κιμα 1 κρεμμυδι τριμμενο 2 κουταλιες σουπας πετιμεζι 2 κουταλιες σουπας ξυδι 1 κουταλια του γλυκου γλυκια παμπρικα 1/2 κουταλακι του γλυκου κυμινο 1 κουταλακι του γλυκου κολιανδρο σπασμενο λιγη ριγανη,αλατι μαυρο πιπερι..!! 1/2 κουπα ελαιολαδο Ολα τα υλικα μαζι ..ενα καλο ζημωμα και αφηστε στο ψυγειο μιση ωριτσα μεχρι να αναψουν τα καρβουνα..!!
  8. ΤΑΡΤΑ ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΥΛΙΚΑ 1 φύλλο σφολιάτα 3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα 250 γρ. φέτα σκληρή 1 χούφτα κεφαλογραβιερα 3 αυγά 1/4 κούπας γάλα 1/4 κούπας ελαιόλαδο 2οο γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο 3 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά Αλάτι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε τα κολοκυθάκια αλατίζουμε και στραγγίζουμε καλά τα υγρά τους Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C . Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε τρυπητό. Πατάμε με το χέρι μας καλά να βγάλουν τα υγρά του και. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι την βάζουμε σε ένα μπώλ. Κρατάμε στην άκρη μία χούφτα από το τυρί για το τέλος. Προσθέτουμε στο μπώλ τα αυγά,το γάλα, το ελαιόλαδο, την φέτα την κεφαλογραβιερα και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε και τα τριμμένα κολοκυθάκια και αν χρειάζεται, ανάλογα την φέτα λίγο αλάτι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σχετικά σφιχτό χυλό.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε μέσα το μείγμα Προσθέτουμε πάνω από την πίτα το τυρί που κρατήσαμε, θρυμματισμένο και μερικά κομματάκια βούτυρο και λίγη τριμμένη φρυγανιά στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στο χαμηλό ράφι του φούρνου. Αν την θέλουμε ξεροψημένη ψήνουμε 15 λεπτά ακόμη, αφού καλύψουμε με λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και κόβουμε σε κομμάτια.
  9. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΦΡΙΚΑΣΕ...!! ΥΛΙΚΑ 1 Κοτόπουλο σε μερίδες 1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα 3 μεγ κρεμμύδια 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε. 3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ αλάτι κ πιπέρι αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα,Τέλος διαλύετε το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείτε να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!
  10. ΚΑΛ- ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ... ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ..!! Υλικα για 6 ατομα 6 αυγα 300 γρ κιμα που εχει περισσεψει απο φαγητο απο σαλτσα κιμα. 100 γρ κεφαλογραβιερα τριμμενη 1 κουταλια της σουπας μαιντανο 1 κουταλια σουπας αλευρι καλα γεματη 1/4 της κουπας γαλα λιγο λαδι αλατι κ πιπερι ..! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαλτε το λαδι σε μεγαλο τηγανι για να ζεσταθει,στρωστε μεσα τον κιμα, αφηστε να ψηθει για 3-4 λεπτα...σπαστε τα αυγα σε ενα πιατο χτυπηστε τα ριξτε μεσα τον μαιντανο το τυρι το αλατι το πιπερι ανακατευετε καλα το αλευρι με το γαλα μεσα στην κουπα και το ριχνουμε μεσα στα αυγα ..ανακατευετε ολα μαζι και ριχνετε μεσα στο τηγανι με τον κιμα.....Κουνατε το τηγανι να παει παντου..τρυπατε να περασει το αυγο καλα μεσα στον κιμα Οταν ψηθει η ομελετα την σκεπαζετε με ενα καπακι και σβηνετε την φωτια, αφηστε λιγο να σταθει και σερβιρετε..!! δεν υπαρχει η νοστιμια της..!!
  11. ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΣΑΣΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ ..!! ΥΛΙΚΑ 1Ψαρονεφρι 12-15 φετες μπεικον 2 κουταλιες σουπας πικαντικη μουσταρδα 2κουτ σουπας ελαιολαδο 1 ποτηρι λευκο κρασι 1 κουτ σουπας τριμμενο θυμαρι 125 γρ κρεμα γαλακτος..1 κουτ μικρο χυμο απο ενα λεμονι αλατι,πιπερι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοψτε τα ψαρονεφρι σε χοντρα κομματια παχους 3-4 εκ τα χτυπατε ελαφρα να πλατυνουν και τα τυλιγετε το καθενα περιμετρικα με μια φετα μπεικον τα οποια στερεωνετε με οδοντογλυφιδα Ζεσταινετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοταρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι, μολις εξατμιστει ολο το κρασι ριχνετε το λεμονι ..τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια ..... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ 3 μεγαλα καροτα 1 μετρια πατατα 2 κουτ σουπας φρεσκο βουτυρο 1 κρασοποτηρο κρεμα γαλακτος 1/2 κουταλια σπασμενο κολινδρο 1/2 κουταλια σπορους κυμινο αλατι Βραστε τα καροτα και την πατατα...κοψτε κομματακια και πολτοποιειστε στο μπλεντερ ...Σε μια κατσαρολα βαλτε το βουτυρο ριξτε τον κολιανδρο και το κυμινο να τσιγαριστη λιγακι ριξτε μεσα τον πουρε και ανακατεξτε σε χαμηλη φωτια μεχρι να απορροφησει το βουτυρο..προσθεστε την κρεμα γαλακτος κ το αλατι..ανακατεψτε και σερβιρετε ζεστο!!
  12. Λαχανικα τουρσι!

    Λαχανικα τουρσι! Υλικα 1 κιλο χρωματιστες πιπεριες πρασινες κοκκινες κιτρινες πορτοκαλι 3 αγγουρακια τρυφερα με τη φλουδα 3 κολοκυθακια τρυφερα με τη φλουδα 5 καροτα καθαρισμενα απ εξω 5 ντοματες αγουρες σε φετες 3 σκελιδες σκορδο τριμμενες μαιντανο σελινο μερικα κλωναρακια βρασμενο αλατονερο κρυο μισο ποτηρακι κρασιου ξυδι Εκτελεση Καθαριζουμε τις πιπεριες απο τα σπορια κοβοντας τες στη μεση εις μηκος κοβουμε ολα τα λαχανικα σε ραβδους τα πλενουμε και τα βαζουμε σε γυαλινο βαζο που να σφραγιζει πολυ καλα ριχνουμε το αλατονερο 2 ποτηρια νερο 1 κουταλια αλατι και το ξυδι να σκεπαστουν τα λαχανικα και σφραγιζουμε το βαζο και το φυλαμε σε μερος δροσερο και σκιερο η στο ψυγειο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  13. Γιγαντες στο φουρνο!

    Γιγαντες στο φουρνο! Υλικα 500 γρ γιγαντες 3 μεγαλα κρεμμυδια 1 ματσακι μικρο μαιντανο 1 κλωναρι σελινο με τη ριζα του 2 καροτα σε φετες 1 πιπερια κοκκινη 1 πρασινη σε ροδελες 2 σκ σκορδο λιωμενες 1 ποτηρι τοματοχυμο αλατι πιπερι ριγανη 1 κρασοποτηρο ελαιολαδο Προετοιμασια Αποβραδις βαζουμε σε μπωλ με χλιαρο νερο τους γιγαντες να σκεπαστουν με το νερο χωρις καπακι Την αλλη μερα τους ριχνουμε σε σουρωτηρι και κατοπιν τους βαζουμε σε κατσαρολα με ζεστο νερο να παρουν 1 βραση μεχρι να αφρισουν τους ξαναριχνουμε στο σουρωτηρι και τους πλενουμε πολυ καλα με ζεστο νερο να καθαρισουν απ τους αφρους Τους βαζουμε στη χυτρα για μιση ωρα να βρασουν ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εν το μεταξυ εχουμε τριψει τα λαχανικα μας Σε φαρδια κατσαρολα η τηγανι ριχνουμε το μισο λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδι και το σκορδο και κατοπιν ριχνουμε και τα αλλα λαχανικα και τελος το χυμο και το αλατι το πιπερι τη ριγανη και αφηνουμε για λιγο να παρει βραση η σαλτσα μας Προσθετουμε και τους γιγαντες που εχουμε σουρωσει και αφηνουμε να σωταριστουν για λιγο Τους αδειαζουμε σε ταψι και τους βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεχρι να ροδισουν αν θελουμε προσθετουμε και λιγο απο το νερο που ειχαν βρασει ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  14. Γλυκο καρπουζι!

    Γλυκο καρπουζι! Υλικα 1 κιλο υλικο απο καρπουζι 1 κιλο ζαχαρη 2 βανιλιες χυμο απο 1 λεμονι 2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη μαλακη Προετοιμασια Χρειαζομαστε 1 μεγαλο χονδροφλουδο καρπουζι το οποιο οταν το φαμε παιρνουμε τις φλουδες και καθαριζουμε το εξωτερικο μερος το πρασινο δηλαδη διοτι θα χρησιμοποιησουμε το ασπρο μερος της φλουδας Κοβουμε το λευκο μερος του καρπουζιου σε τετραγωνα κομματακια Σε μια λεκανη με νερο δυαλυουμε τον ασβεστη και σουρωνουμε το ασβεστονερο Βαζουμε τα κομματακια να σκεπαστουν με το ασβεστονερο και αφηνουμε για 2 ωρες εκει Τα βγαζουμε τα πλενουμε πολυ καλα Εκτελεση Ριχνουμε το υλικο σε κατσαρολα με τη ζαχαρη και το λεμονι λκαι αφηνουμε για 15 λεπτα να βρασουν Την αλλη μερα βαζουμε παλι στη φωτια και προσθετουμε τις βανιλιες οταν μελωσει το σιροπι μας ριχνουμε ζεστο το γλυκο σε γυαλινα βαζα και σφραγιζουμε τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσουν Το φυλαμε σε δροσερο μερος η στο ψυγειο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  15. Κολοκυθοτυροπιτα!

    Κολοκυθοτυροπιτα! Υλικα 2 κουπες τριμμενα κολοκυθακια καλα στιμμενα 3 κουπες αλευρι 1 κουπα φετα τριμμενη 3 αυγα 1μιση ποτηρι φρεσκο γαλα λιγο μπεικιν λιγο αλατι αναλογα με το ποσο αλμυρο ειναι το τυρι μιση κουπα ελαιολαδο Προετοιμασια Πλενουμε τα κολοκυθακια και τα κοβουμε στη μεση κατα μηκος Ελεγχουμε αν τυχον εχουν σπορια αφαιρουμε αυτο το κομματι Τα τριβουμε με τον τριφτη απο το χονδρο μερος Τα βαζουμε σε μπωλ και πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τα αφηνουμε για μιση ωρα να βγαλουν τα υγρα τους οταν ειναι ετοιμα παιρνουμε λιγο λιγο και τα στιβουμε 3 4 φορες και βαζουμε το μιγμα σε μπωλ Εκτελεση Στο μπωλ που εχουμε το μιγμα ριχνουμε τα υπολοιπα υλικα ανακατευοντας σταδιακα να γινει ενας χυλος οχι πολυ πυκνος ουτε αραιος μπορει να χρειαστει λιγο γαλα ακομη η λιγο αλευρι αναλογα το ταψι Αλειφουμε ενα ρηχο ταψι με λαδι και πασππαλιζουμε με αλευρι και ριχνουμε το μιγμα στρωνοντας το σε ολη την επιφανεια του ταψιου Ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β μεχρι να ροδισει ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  16. Μαρμελαδα κορομηλο!

    Μαρμελαδα κορομηλο! Υλικα 1 κιλο κορομηλα ωριμα κοκκινα πλυμενα 1,50 κιλα ζαχαρη 2 βανιλιες μισο σφηνακι κονιακ Εργαλειο για την πολτοποιηση αυτο που παταμε τον πουρε Εκτελεση Βαζουμε τα κορομηλα σε κατσαρολα με νερο να σκεπαστουν και τα βραζουμε μεχρι να μαλακωσιουν τα ριχνουμε σε σουρωτηρι να φυγουν τα υγρα και τα παταμε με το εργαλειο του πουρε το σουρωτηρι το βαζουμε πανω απο κατσαρολα ωστε να φυγουν τα υγρα της σαρκας μεσα στην κατσαρολα και να μεινουν στο σουρωτηρι τα κουκουτσια και οι φλουδες Βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και ριχνουμε τη ζαχαρη και αφηνουμε μεχρι να γινει σα ζελε η μαρμελαδα μας προσθετουμε το κονιακ και τελος τις βανιλιες Οπως ειναι ζεστη την βαζουμε στα βαζα και τα γυρναμε αναποδα να σφραγισουν ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΡΕΑ
  17. Yesterday
  18. ΜΙΛΚ ΣΕΙΚ ΦΥΣΤΙΚΙ

    ΜΙΛΚ ΣΕΙΚ ΦΥΣΤΙΚΙ Το πιο απιθανο νοστιμο δροσιστικο και ευκολο ροφημα του καλο καιριου. Υλικα για 1 μιλκ σεικ 100 γρ γαλα πληρες 300 γρ παγωτο φυστικι εσεις αμα θελετε βαζετε παραπανω να γινει πιο πυκτο δηλ σαν την γρανιτα Συροπι σοκολατας Φυστικι και μπισκοτο 1 ποτηρι μεγαλο ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Στο μουλτι βαζουμε το πολύ παγωμενο γαλα και το παγωτο.τα χτυπαμε λιγο.στο ποτηρι βαζουμε από πανω και μεσα συροπι σοκολατας.φυστικι τριμενο και μετα ριχνουμε το μιγμα.βαζουμε παγωτο από πανω ,συροπι σοκολατας και μπισκοτο. Είναι τρομερο και απολαυστικο.μπορειτε να πειραματιστητε με πολλες γευσεις. Καλη επιτυχια. Δημιουργος Συνταγης Τασία Μιχαηλιδου
  19. ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

    ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ για ταψι 40αρη ΥΛΙΚΑ 1000 γρ αλευρι γ.ο.χ 800 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του.και τα 2 αλευρια τα ανακατευουμε μαζι και το κοσκινιζουμε 250 γρ μαγια 700 γρ ζαχαρη 1κγ αλατι 1κγ κακουλε 1 κγ μαστιχα κοπανισμενη Ξυσμα από 3 πορτοκαλια 1ποτηρι του νερου χυμο πορτοοκαλι 2 κς σπορελαιο 2κς υγρη βανιλια 5 αυγα 1κγ κανελα 200 γρ βουτυρο Ανθονερο Ασπραδι αυγου για επαλιψη 400 γρ ζαχαρη αχνη. 1 ζελατινη διαφανες Κορδελα Λουλουδια για στολισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανι δυαλιουμε την μαγια με το χλιερο γαλα.ριχνουμε τα αυγα το γλα τον χυμο,βανιλια λαδι,χυμο,κανελα,κακουλε και μαχλεπη.τα ανακατευουμε και μετα το αλευρι.το ζυμωνουμε να γινει μια σφυκτη ζυμη.περνουμε το βουτυρο και το ριχνουμε σιγα σιγα μεσα.το αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει.το ζυμωνουμε ελαφως και το βαζουμε μεσα στο ταψι με λαδοκολα.φουσκωνει καλα.το περναμε με κασπραδι και το ψηνουμε σε προθερμαμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.μετα αλλα 15 στους 1800 και αλλα 30 λεπτα στους 180 βαθμους σκεπασμενο με μια λαδοκολα.το αφηνουμε να κρειωσει και το πασπαλιζουμε με ανθονερο.του ριχνουμε την αχνη και το τυλιγουμε με την ζελατινη.το δενουμε με την κορδελα και το στολιζουμε με λουλουδια. Βοηθεια μας. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  20. ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ

    ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ. ΥΛΙΚΑ για 55 τεμαχια 750 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 1000 γρ ζαχαρη 12 αυγα 3 κς υγρη βανιλια 1,1/2 πν χυμο πορτοκαλι 1,1/2 πν γαλα σε θερμοκρασια δωματιου 700 γρ κουνκουατ η φρουι γλασσε Ξυσμα από 3 πορτοκαλια 1500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του κοσκινισμενο Λιγο αλατι 55 βασεις αλουμινιες του εμποριου η μικρες 55 σακουλακια μνημοσυνου 55 χαρτινες βασεις για να καλυψουμε τα κεικ Κολλα για να τις κολησουμε Λιγη μαρεγκα για το στολισμα Και ασημοκουφετα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανη χτυπαμε το βουτυρο καλα με την ζαχαρη να γινει ασπρο.προσθετουμε ένα ένα τα αυγα.μετα ριχνουμε όλα τα υγρα ,το αλατι και το κουνκουατ.τα ανακατευουμε και προσθετουμε κουταλια κουταλια το αλευρι να αποροφηθει.βαζουμε το υλικο στα φορμακια και τα βαζουμε 20 ,20 στην σχαρα του φουρνου να ψηθουν στους 180 για 30 λετα.αφου τα εχουμε κανει όλα και κρειωσουν κολαμε τις δαντελες.τους βαζουμε λιγο μαρεγκα και στολιζουμε με τα ασημοκουφετα το σχεδιο που θελουμε.τα βαζουμε και τα κλεινουμε μεσα στο σακουλακι. Ζωη σε μας.να ζησουμε να τους θυμμαστε. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  21. ΓΛΥΚΟ ΓΟΝΔΟΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΡΟ. ΥΛΙΚΑ Μια πλαστικη γονδολα 150 γρα πανρεσπανι που μας εχει περισεψει η κεικ βανιλια και το εχουμε κανει τριματα 100 γρ συροπι,σε ένα μπρικι βαζουμε 70 γρ νερο,30 γρ ζαχαρη,λιγο χυμο λεμονιου.βραζει 5 λεπτα και αφου κρειωσει μετα του ριχνουμε 30 γρ συροπι σοκολατας. ΚΡΕΜΑ 500 γρ γαλα 120 γρ αλευρι 70 γρ ζαχαρη κρυσταλικα 2 αυγα 1 κς βουτυρο Και όταν κρειωσει του βαζουμε 200 γρ κρεμα φερερο του εμποριου.Σε μια κατσαρολα ριχνουμε γαλα αλευρι,ζαχαρη δενουμε την κρεμα και αφου κρειωσει λιγο ριχνουμε τα αυγα ,το βουτυρο και λιγο πιο μετα την φερερο.γινετε μια προς σφικτη κρεμα και την βαζουμε να παγωσει. 250 γρ σοκολατα ρευστη του εμποριου Σοκολατακια Και λιγο σκαλιετα για γαρνηρισμα. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε την γονδολα την πλαστικα.βαζουμε σε ολο τον πατο παντεσπανι.συροπιαζουμε καλα και ριχνουμε την μιση κρεμα.βαζουμε ξανα παντεσπανι,συροπιαζουμε και ριχνουμε την υπολοιπη κρεμα.ριχνουμε την σοκολατα την ρευστη.παιζουμε με το σχεδιο.βαζουμε τα σοκολατακια και την σκαλιετα. Είναι τρομερο γλυκο. Καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  22. ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΥΛΙΚΑ 2 κιλα αλευρι η οσο παρει.εξαρτατε από το μεγεθος του ποτηριου με τα υγρα. 250 γρ.μαγια. 1 κουπα ζεστο νερο 3 ½ κ ζαχαρη 1κγ αλατι. ½ κγ μαστιχα. ½ κγ μαχλεπη κοπανισμενο. Ξυσμα από 2 πορτοκαλια. ½ πν γαλα. ½ πν χυμο πορτοκαλι. 2 κς σπορελαιο 5 αυγα 250 γρ βουτθυρο 2 βανιλιες ½ κγ κανελα . Υποβρηχιο βανιλια,κερασακι του γλυκου και φιλε αμυγδαλου για από πανω. Αυγο για από πανω. ΕΚΤΕΛΕΣΗ. Σε μια μικρη λεκανι δυαλιουμε την μαγια με το νερο.ριχνουμε αλευρι να πετυχουμε χυλο.το σκεπαζουμε και το αφηνουμε 30 λεπτα σε ζεστο μερος να ερθει.σε μια λεκανη βαζουμε,ζαχαρη,αλατι,μαστιχα,ξυσμα,χυμο,γαλα,λαδι,αυγα,βανιλιες,κανελα και το χυλο,τα ανακατευουμε και μετα ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι.θα γινει μια ζυμη λιγο σφικτη.εχουμε λιωσει το βουτυρο και το ζυμωνουμε.η ζυμη θα τραβηξει το βουτυρο σιγα σιγα.τα σκεπαζουμε και τα αφηνουμε 2 ωρες να ερθει. Αφου η ζυμη είναι ετοιμη την χωριζουμε σε ισο βαρος μπαλακια.τα κανουμε στρογγυλα και τα χαραζουμε σε 8 μερη αλλα το κοψιμο να μην φτασει στο κεντρο.περνουμε την ακρη και την γυρναμε.βασικα γινετε σαν ηλιος με ακτινες.κανουμε ετσι ολο το ζυμαρι και τα αφηνουμε να φουσκωσει.τα περναμε από κροκο αυγου ελαφρια και ριχνουμε το φιλε αμυγδαλου.τα ψηνουμε στους 180 για 15 με 20 λεπτα πανω κατω.αφου κρυωσουν στο κεντρο βαζουμε υποβρηχιο βανιλια και κερασακι. Τα κραταμε σε στεγανο σκευος να να κρατηθουν και μαλακα αλλα και φρεσκα. Καλη επιτυχια.το σχεδιο το ειδα από το ιντερνετ . Καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  23. ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

    ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΥΛΙΚΑ Παντεσπανι. 4 αυγα 1 κουπα αλευρι που φουσκωνει μονο του 1 κουπα ζαχαρη 1κγ υγρη βανιλια 1 κγ σοδα 1 κγ μπεικεντ 1 μπασινα 25αρα.ολα τα υλικα τα χτυπαμε στο μιξερ .βαζουμε λαδοκολα στην μπασινα την βουτυρωνουμε και ριχνουμε το υλικο.το ψηνουμε για 25 λεπτα πανω κατω στους 180 και το αφηνουμε να κρυωσει .την αλλημερα το κοβουμε σε 4 με 5 πατους. ΣΥΡΟΠΙ 100 γρ ζαχαρη 100 γρ νερο Λιγο χυμο από λεμονι Και συροπι καραμελας.βραζουμε σε ένα μπρικι 5 λεπτα την ζαχαρη,νερο και λεμονι και όταν κρυωσει ριχνουμε το συροπι. ΚΡΕΜΑ 500 γρ γαλα 100 γρ ζαχαρη 100 γρ αλευρι 2 κ.σ κορν φλαουρ 2 αυγα 20 γρ βουτυρο 1κς βανιλια ρευστη Συροπι καραμελας αρκετο να καταλαβουμε την καραμελα στην κρεμα.σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα ,την ζαχαρη κορν φλαουρ και αλευρι .δενουμε την κρεμα και αφου κρυωσει λιγο ριχνουμε την βανιλια τα αυγα και το συροπι.την βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει. ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 500 γρ κεμα γαλακτος ζωικη 200 γρ κρεμα γα΄λακτος φυτικη 2 κς υγρη βανιλια 3 κς ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη. Χρωματα ζαχαροπλαστικης Σακουλες κορνε Μυτες λουλουδια εγω βασικα εχω τις ρωσικες Μυτη φυλλου ς.χτυπαμε στο μιξερ πολύ καλα να στεκονται οι κρεμες γαλακτος ,ριχνουμε την αχνη και την βανιλια και μετα την χωριζουμε και κανουμε τα χρωματα που θελουμε. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Γυρναμε αναποδα το παντεσπανι και το κοβουμε σε πατους.σε μια πιατελα χαρτινη βαζουμε την πρωτη μεγαλη επιφανια ,συροπιαζουμε και μετα κρεμα.κανουμε ετσι ολο το παντεσπανι που εχουμε με την κρεμα.καλυπτουμε με λιγο λευκη σαντυγι και με τις μυτες από τα λουλουδια καλυπτουμε ολη την επιφανεια.μετα με την μυτη από φυλλο γεμιζουμε τα κενα και ετοιμη Είναι τρομερη σαν γευση αλλα και σαν εμφανιση.δεν εχετε να ζηλεψετε τιποτα από το ζαχαροπλαστειο.ισα ισα που δεν θα την δειτε εκει.καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  24. ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ 1 αυγο 500 γρ βουτυρο 400 γρ ζαχαρη 1 κς υγρη βανιλια 1 ποτηρου του νερου καλαμποκελαιο 1 ποτηρι του νερου χυμο πορτοκαλι αλλα και ξυσμα Αλευρι για ολες της χρησεις οσο παρει περιπου στο εναμιση κιλο μπορει και παραπανω 1 κγ σοδα 1κγ μπεικεντ. Κοκους μπαχαρι για ματια τα οποια η τα πεταμε η τα τρωμε. Αυγο κροκο για επαλιψη από πανω ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη σε μια λεκανη μεχρι να απρισει.ριχνουμε όλα τα υλικα και σιγα σιγα το αλευρι.η ζυμη μας πρεπει να είναι αφρατη και να μην σπαει όταν την ανοιγουμε με το χερι .περνουμε λιγη ζυμη και την κανουμε μακρια σαν σκουλικι.μετα την δυπλωνουμε σαν σαλιγκαρι.βαζουμε λιγη ζυμη στρογγυλη για ουρα και λιγη ζυμη για κεφαλι αλλα την κοβουμε στην ακρη απανω για να γινουν τα αυτακια.βαζουμε τα μπιλαλια για ματια και ετοιμο.κανουμε ολοι την ζυμη.τα περναμε με ένα πινελο λροκο αυγου και τα ψηνουμε για 25 λεπτα στους 180 πανω κατω.τα βαζουμε σε μπωλ στεγανο και όταν ερθουν τα παιδια και θα τα λατρεψουν αλλα και θα ξετρελαθουν από την γευση.καλη επιτυχια, Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  25. Kulich Ρωσικο τσουρεκι σαν πανετονε.αυτο το φτιαχνουν κυριως σε γιορτες η το πασχα. Υλικα 5 φλιτζανια του καφε γαλα ζεστο 150 γρ μαγια .αυτα τα 2 μαζι για να δυαλισουμε την μαγια. 100 γρ βουτυρο 2κς ζαχαρη 1200 γρ αλευρι περιπου κοσκινισμενο 2 αυγα 1κγ αλατι Λιγο υγρη βανιλα 2 βασεις χαρτινες στρογγυλες για πανετονε γυρω στο 20αρη είναι. 300 γρ φρουι γλασσε η κουνκουατ η τρουφα πολυχρομη ΓΛΑΣΣΟ 1 κουπα ζαχαρη αχνη Χυμο λεμονιου αρκετο όχι να γινει ξυνο Λιγο νερο .βασικα το γλασσο να γινει ενας πυκνος και σφυκτος χυλος Και φρουι γλασσε για γαρνιρησμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια λεκανι δυαλιουμε μαγια και γαλα .ριχνουμε τα αυγα,το αλατι,την βανιλια.το κουνκουατ και το αλευρι μετα το ζεστο βουτυρο και κανουμε μια σφυκτη ζυμη.το αφηνουμε να φουσκωσει.βουτυρωνουμε τις βασεις και χωριζουμε την ζυμη στα 2.την πλαθουμε και την βαζουμε στις φορμες.φουσκωνουν και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 40 λεπτα.αφου κρυωσουν τα γλασσαρουμε και είναι ετοιμα. Καλη επιτυχια. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  26. ΣΙΝΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΥΛΙΚΑ 1μεταλικο δισκο 30αρη. 1 κιλο σταρι καθαρο πλημενο , το εχουμε αφησει 2 ωρες να παρει το νερο του,βρασμενο 25 λεπτα στην χυτρα και το εχουμε βαλει ολη την νυχτα σε μια πετσετς να τραβηξει τα υγρα του. 250 γρ σταφιδα μαυρη για μεσα και κραταμε λιγο για το στολισμα 250 γρ φουντουκια 400 γρ αλευρι καβουρντισμενο 200 γρ ροδι για μεσα αλλα και λιγο για στολισμα 250 γρ αμυγδαλα ασπρα βγαλμενα από την φλουδα για μεσα αλλα και λιγα για στολισμα 400 γρ καρυδι περασμενο από το μουλτι για μεσα αλλα κραταμε και για το στολισμα. 6εως 10 καρυδι πεταλουδα αμα θελετε και παραπανω εξαρτατε τι σχεδιο θα κανετε. 500 γρ ζαχαρη κρυσταλικη Λιγο μαιντανο ξερο περασμενο από το μουλτι για να γραψουμε τα γραμματα και να κανουμε γυρω από το σταυρο. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε τον δισκο και το σταρι ετοιμο.σε μια λεκανι ριχνουμε το σταρι,σταφδα,φουντουκια,αλευρι,ροδι και το καρυδι.τα ανακατευουμε όλα μαζι.με 1 πιατο περνουμε σταρι και κανουμε το σταυρο.μετα γεμιζουμε ολο τον δισκο με το υλικο.καλυπτουμε τον δισκο με την κρυσταλικη ζαχαρη ξεκινοντας σταυρο και μετα ολοκληρη την επιφανεια.σχεδιαζουμε τον σταυρο και καλυπτουμε με ροδι και τον γεμιζουμε με προσοχη καρυδι.αφηνουμε κατω τις ακρες λιγο ανοικτες όπως είναι στην φωτο.ετσι είναι μεχρι τα 9μηνα.οταν γινει χρονο ο αποθανων τοτε τραβαμε γραμμη σε ακρη ως ακρη δηλ τελιωσε το ταξιδι του και με μια οδοντογλυφιδα γραφουμε το ονομα.γραφουμε το ιησους χρηστος νικα στις 2 γωνιες απανω δεξια και αριστερα ,το ιδιο και στις κατω. Χαραζουμε στις ακρες του σταρου με το μαιντανο,στολιζουμε τον δισκο με αμυγδαλα,σταφιες και καρυδι.για να μπορεσετε να το καταλαβετε περισσοτερα στην φωτο. σημειωση γεμιζουμε τον σταυρο που σχηματισαμε με καρυδι αλεσμενο. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  27. ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

    ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ ΥΛΙΚΑ για 2 προσφορα. 2 ταψια ινοχ 20αρια τα οποια τα εχουμε κερωσει.δηλ τα ζεσταινουμε λιγο και βαζουμε καθαρο κερι και το πασαλιβουμε παντου ακομη και στα τειχωματα.αυτο μας δινει την ιδιοτητα αμα κανουμε λαθος την σφραγιδα το ξεκολαμε και το ξαναζυμωνουμε παλι και μετα παταμε μεχρι να το πετυχουμε. Προζυμη 500 γρ 1 ποτηρι του νερου νερο χλιαρο μπορει και λιγο παραπανω θα το δειτε εσεις. 1000 γρ αλευρι σκληρο κιτρινο κοσκινησμενο. 2 κγ αλατι. Σφραγιδα προσφορου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εχουμε φτιαξει το προζυμι με ολη την διαδικασια που θελει.σε μια λεκανι ριχνουμε το αλευρι.κανουμε σταυρο και ανοιγουμε μια λακουβα.στα πλαγια ριχνουμε το αλατι και στο κεντρο το προζυμι.αρχιζουμε να ζυμονουμε πρωτα ολο το υλικο.στην συνεχεια ριχνουμε χουφτα χουφτα το χλιαρο νερο και γινετε μια σφυκτη ζυμη.το σταυρωνουμε 3 φορες και το σκεπαζουμε για να φουσκωσει,περιπιυ 2-3 ωρες.περνουμε το 1/3 της ζυμης και το κραταμε σε ταπερ η στο ψυγειο η στην καταψυξη για την επομενη φορα.τωρα χωριζουμε την ζυμη σε 2 ισα μερη.τα ζυμωνουμε πολύ καλα να γινουν στρογγυλα και τα βαζουμε στα ταψιακια.περναμε με αλευρι την σφραγιδα και παταμε από πανω με δυναμη να μινει το αποτυπωμα .το τραβαμε προσεκτικα και τρυπαμε το προσφορο με 12 τρυπες.το αφηνουμε να φουσκωσει 30 λεπτα και το ψηνουμε στους 200 βαθμους πανω κατω για 20 λεπτα και μετα στους 180 για 40 λεπτα μεχρινα ρωδισει .αμα δειτε ότι σας αρπαζει σκεπαστετο με μια λαδοκολα για να ψηθει μεσα. Αφου ψηθει το αφηνουμε 2 μερες να τραβηξει και η το παμε στην εκκλησια η το βαζουμε στην καταψυξη για να το παμε οποτε θελουν. Βοηθεια μας. Δημιουργος ΣυνταγηςΤασία Μιχαηλιδου
  1. Περισσότερη δραστηριότητα
×