Jump to content

ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

  • καταχωρήσεις
    16
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    17.802

ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ

cook

2.117 εμφανίσεις

537289_304503773021150_917359149_n.thumb1379489_304503769687817_1303763497_n.thu
ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ
 
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 κιλό αχλάδια
1 λίτρο- ρουμι ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζαχαρη
2-3 γαρύφαλα
2-3 μπαχάρια
1 φύλλο αρμπαρόριζας
1 ξυλο βανίλιας
1/2,.λεμόνι 

κοβω τα μισά απο τα αχλάδιαμου στα 4 και τους βγάζω τα κουκουτσια οχι τις φλουδες οσο πιο ωριμα και ζουμερα και μυρωδικα ειναι τα αχλάδια τοσο καλυτερο το λικέρ.. τα κλεινω σε ενα βάζο μαζί με το ποτο για περιπου 5 μέρες με μισό λεμόνι μαζι..
Μετά απο μια εβδομάδα κόβουμε σε κοματάκια τα υπολοιπα αχλάδια σε κυβους εντελώς καθαρισμένα και τα βράζω σε σιρόπι με τα μπαχαρικά την ΄ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό για 10 λεπτα περιπου .. το αφήνω για 24 ώρες.. και ότα κρυωσει το ριχνω στο βάζο.. τα ανακατευω καλά και τα αφήνω ολα μαζι για 10 τουλάχιστον μερες.. στραγγιζω και σερβίρω. απιθανο
Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά


0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...