ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ
ΛΙΚΕΡ ΑΧΛΑΔΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 κιλό αχλάδια
1 λίτρο- ρουμι ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζαχαρη
2-3 γαρύφαλα
2-3 μπαχάρια
1 φύλλο αρμπαρόριζας
1 ξυλο βανίλιας
1/2,.λεμόνι
1 κιλό αχλάδια
1 λίτρο- ρουμι ή ρακί ή κονιάκ
1 κιλό ζαχαρη
2-3 γαρύφαλα
2-3 μπαχάρια
1 φύλλο αρμπαρόριζας
1 ξυλο βανίλιας
1/2,.λεμόνι
κοβω τα μισά απο τα αχλάδιαμου στα 4 και τους βγάζω τα κουκουτσια οχι τις φλουδες οσο πιο ωριμα και ζουμερα και μυρωδικα ειναι τα αχλάδια τοσο καλυτερο το λικέρ.. τα κλεινω σε ενα βάζο μαζί με το ποτο για περιπου 5 μέρες με μισό λεμόνι μαζι..
Μετά απο μια εβδομάδα κόβουμε σε κοματάκια τα υπολοιπα αχλάδια σε κυβους εντελώς καθαρισμένα και τα βράζω σε σιρόπι με τα μπαχαρικά την ΄ζάχαρη και 1 φλυτζάνι νερό για 10 λεπτα περιπου .. το αφήνω για 24 ώρες.. και ότα κρυωσει το ριχνω στο βάζο.. τα ανακατευω καλά και τα αφήνω ολα μαζι για 10 τουλάχιστον μερες.. στραγγιζω και σερβίρω. απιθανο
Συνδεθείτε για να ακολουθήσετε αυτό
'Aκολουθούν
0
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.