Jump to content

ΤΑ ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

  • καταχωρήσεις
    16
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    17.803

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ

cook

1.554 εμφανίσεις

1947708_363504210454439_765213917_n.thum

ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ
Τα φύλλα της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται σε διάφορα γλυκά του κουταλιού (κυδώνι και σταφύλι), στα λουκούμια και στα παγωτά για το άρωμα τους αλλά χρησιμοποιούνται ακόμα και στην οινοποιεία. Μπορείτε να φτιάξετε και τσάϊ(άνθη και φύλλα ως έγχυμα), και μάλιστα τονώνει το νευρικό σύστημα και είναι επουλωτικό, διουρητικό και αντιδιαβητικό.. Η χρήση της ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, υπερένταση, πέτρα των νεφρών και διαβήτη. 
Έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθάει στην ανακούφιση από τη ναυτία και τις ημικρανίες. Аνακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας! Μειώνει τη χοληστερόλη. και εξαφανιζει τις αφτρες.. και τις καουρες απο τον Εισοφαγο! το ΛΙΚΕΡ με αρμπαροριζας κρατάει ολες τις θεραπευτικες ιδιοτητες του φυτού αν ειναι σωστά φτιαγμένο..!!
1 1/2 λιτρο Ρετσίνα
1 κιλό ζαχαρη κρυσταλικη
50 φυλλα αρμπαροριζας μεγάλα .
Τα κλεινουμε ολα αυτα μαζι σε ενα βαζο σε σκοτεινο μερος , και τα κουναμε καθε μερα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη σε 20-15 μερες ειναι ετοιμο.. στην Υγεια σας!!

Δημιουργός Συνταγής 

Σοφία Παπά



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...