Jump to content

Xara's kitchen

  • καταχωρήσεις
    32
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.287

Κέικ μαρμπρέ με ελαιόλαδο

Χαρά

2.258 εμφανίσεις

55e449f3e9e1d__.thumb.jpg.f7de0df24222f3001.thumb.JPG.c1586206456919e7e8d009c25a55e44a4eeba90__.thumb.jpg.dec3af5d3c573a

ΥΛΙΚΑ:

1 Φαρίνα
1 & 3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
4 αυγά
1 & 1/4 της κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
3 κουτ.σούπας κακάο + λίγο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε εναλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε το μέιγμα με μία μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.Σε ένα μπόλ κρατάμε λίγο απο το μειγμα και προσθέτουμε το κακάο κ λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλα.Ρίχνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα το μισό λευκό μείγμα προσθέτουμε το σοκολατένιο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους για να γίνει το σχέδιο, απο πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×