Jump to content

BUCATARIA MEA INTERNASIONAL

  • καταχωρήσεις
    134
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    6.687

Φανουρόπιτα

cook

231 εμφανίσεις

11951053_1636715789902740_1954727550_n.t

Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε εκείνους που γιορτάζεται σήμερα. Είναι Αγίου Φανουρίου και προετοιμασμένοι Φανουρόπιτα. Ευχαριστώ Μαρία (αδελφή του συζύγου της) για τη συνταγή.

Φανουρόπιτα

Συστατικά 3/4 φλιτζάνι λάδι (ποτήρι νερό) 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 200 ml χυμό πορτοκάλι 200 ml κονιάκ 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού 3 φλιτζάνια αλεύρι (που φυτρώνει μόνο) 150 gr κίτρινο σταφίδες 150 γρ καρύδια Κουταλάκια του γλυκού κανέλα 2 Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής Αναμείξτε το λάδι με τη ζάχαρη (μπλέντερ χειρός) και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μείγμα. Προσθέστε την φλούδα λεμονιού και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τις σταφίδες, καρύδια και κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε Farina και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο. Η σύνθεση πρέπει να είναι ως ΚΕΚ. Προθερμάνετε το φούρνο, ψήνουμε 35-45 λεπτά στους 180 °. Σας εύχομαι καλή όρεξη και μια όμορφη μέρα.

Δημιουργός συνταγής
Virginia Papadopoulou Panait



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...