Jump to content

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΨΑ!!!

  • καταχωρήσεις
    81
  • σχόλια
    4
  • εμφανίσεις
    7.231

Τούρτα αμυγδάλου με πορτοκάλι της Έφης

cook

472 εμφανίσεις

 12007254_882111825197925_503489415_n.thu12016501_882112228531218_33850737_n.thum12023113_882112601864514_1425759588_n.th12026551_882112318531209_120264061_n.thu12032430_882111028531338_824451003_n.thu12033493_882112258531215_1600513855_n.th

12007282_882111831864591_1403401462_n.th

Από την Έφη Μπαξεβάνη (η συνταγή είναι εξ ολοκλήρου δική μου)

Τούρτα με παντεσπάνι σιροπιασμένο με πορτοκάλι,κρέμα βανίλια με σαντιγύ και αμύγδαλο και ganache λευκής σοκολάτας και φιλέ αμυγδάλου ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι 4 αβγά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 baking powder 1 βανίλια 4 κ.σ γάλα 1 φακελάκι με μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι(στο παντεσπάνι θα βάλουμε το μισό) ξύσμα από μισό πορτοκάλι χυμό από μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε πρώτα τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα στους 180 μέχρι να μπορούμε να βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή(20-25 λεπτά).Όταν ψηθεί,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε προσεκτικά κατά μήκος σε 2 κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι 1,5 φλ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι 1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη και τα φέρνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει λιγάκι και να πήξει.Στη συνέχεια,σιροπιάζουμε και τα δύο παντεσπάνια.

ΥΛΙΚΑ για την ενδιάμεση κρέμα 1 συσκευασία κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια 500 γρμ φυτική σαντιγύ το υπόλοιπο μισό απο το φακελάκι με το μείγμα ζάχαρη-βανίλια-πορτοκάλι ξύσμα από μισό πορτοκάλι 400 μλ γάλα 100 γρμ φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Σε λεκανίτσα χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα.Το αφήνουμε στο ψυγείο.Στη συνέχεια χτυπάμε τη σαντιγύ μας,μέχρι να είναι σφιχτή.Τώρα ενώνουμε,την κρέμα με τη σαντιγύ και χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμα.Προσθέτουμε το μείγμα 3 υλικών και το ξύσμα πορτοκαλιού.Στο τέλος ρίχνουμε και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε ξανά.

ΥΛΙΚΑ για τη ganache λευκής σοκολάτας 500 γρμ λευκή κουβερτούρα 500 ζαχαρούχο γάλα 100 γρμ φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie και με χαμηλωμένη τη θερμοκρασία στο μάτι,ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.Ανακατεύουμε καλά και όταν έχουμε μια πηχτή,ομοιογενή κρέμα,ρίχνουμε το αμύγδαλο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ

Ξεκινάμε με το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι το οποίο τοποθετούμε στη βάση της φόρμας με το αποσπώμενο στεφάνι.Γεμίζουμε με την ενδιάμεση κρέμα,και επάνω τοποθετούμε το δεύτερο σιροπιασμένο παντεσπάνι.Στη συνέχεια απλώνουμε την ganache και διακοσμούμε με έξτρα αμύγδαλο,ξύσμα και λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού.

***Θα μπορούσαμε ίσως να βάλουμε σαντιγύ και στα εξωτερικά τοιχώματα της τούρτας,κάτι το οποίο εγώ δεν κάνω σε καμία τούρτα μου,γιατί μου αρέσει να φαίνονται οι στρώσεις.

Δημιουργός Συνταγής
Έφη Μπαξεβάνη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...