Jump to content

Κερνάμε Ελλάδα

  • καταχωρήσεις
    25
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.395

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

cook

246 εμφανίσεις

12048762_1612436599008570_437353163_n.th

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι Robin Hood 500 γραμμάρια χλιαρό νερό 30 γραμμάρια αλάτι 50 γραμμάρια ζάχαρη 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη 1 κουταλιά ταχίνι 300 γραμμάρια σουσάμι

Πώς το κάνουμε: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 235 βαθμούς. Βάζουμε στην κάτω σχάρα ένα μικρό βαθύ ταψάκι με νερό (θέλουμε μέσα στον φούρνο ατμό για το ψήσιμο των κουλουριών). Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή). Χωρίζουμε την ζύμη σε 18 ίσα μέρη. Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμούς Αμέσως μόλις βγουν και αφού κρυώσουν μπορούμε να τα τυλίξουμε σε λαδόκολλα και μεμβράνη και να τα καταψύξουμε. Μια ώρα πριν τα φάμε τα αποψύχουμε και είναι σαν φρέσκα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...