Jump to content

Κερνάμε Ελλάδα

  • καταχωρήσεις
    25
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.394

Γλυκό κυδώνι Πηλιορίτικο

cook

481 εμφανίσεις

12077074_1614955578756672_1752168476_n.t

Γλυκό κυδώνι Πηλιορίτικο

Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό κυδώνια (5 κομμάτια) 7 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 100 γραμ. αμύγδαλα άσπρα λίγο αρμπαρόριζα

Πώς το κάνουμε: 1) Πλενουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. 2) Οση ώρα τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τα βάζουμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίζουν. 3) Στην συνέχεια τα κόβουμε φέτες και μετά λεπτά μπαστουνάκια. Συνεχίζουμε να τα έχουμε στο νερό με το λεμόνι. 4) Τα ξεβγάζουμε και αρχίζουμε να τα μετράμε με ποτήρια. Γεμίζουμε το κάθε ποτήρι μέχρι επάνω και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με ίδιο ποτηρι μετράμε και την ζάχαρη. Βάζουμε ένα ποτήρι λιγότερο από όσα βγήκαν τα κυδώνια. Μ ε αυτή την δοσολογία που σας δίνω έγώ έβγαλα 8 ποτήρια κυδώνι και έβαλα 7 ποτήρια ζάχαρη. Προσθέτω και ένα ποτήρι νερό. 5) Πλένω και βάζω μέσα στην κατσαρόλα και ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα .6) Ρίχνω και τα αμύγδαλα. 7) Όλα μαζί τα βράζω σε αρκετά δυνατή φωτιά. 8) Σιγά-σιγά το γλυκό μας θα αρχίσει να δένει. Δεν χρειάζετε να σφίξει πολύ, γιατί όσο κρυώνει θα δένει. Το χρώμα του θα γίνει λίγο πιο σκούρο. Αφαιρέστε την αρμπαρόριζα. Όταν κρυώσει μπορείτε να το βάλετε σε βάζο.

Αν το γλυκό όταν κρυώσει σας δέσει πολύ, ρίξτε μισή κούπα του τσαγιού νερό και βάλτε το να ξαναπάρει σε δυνατή φωτιά μια βράση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...