Jump to content
  • καταχωρήσεις
    19
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    2.807

Μπιφτέκι τσιγκανά ή εσπανιόλ

t.thumb.jpg.2de6fcfe5f4ba9ab5365fab05ed7

 

Μπιφτέκι τσιγκανά ή μπιφτέκι εσπανιόλ

400γρ κιμά μόσχου

100 λάπα μόσχου

1τεμ αυγό

½ ματσάκι μαϊντανό

1.κ.γ πάπρικα

Φρυγανιά

1κ.σ σιμιγδάλι χοντρό.

Αλάτι πιπέρι.

1κ.σ σόγια σως

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη 

3τεμ μανιτάρια 

1σκελ σκόρδο

3-4 φέτες ζαμπόν

3-4 φέτες μπέικον

50ml κονιάκ

150ml ντεμιγκλάς

1κ.σ κέτσαπ

1 κλωναράκι θυμάρι.

 

Σοτάρουμε μπέικον με μανιτάρια, τα αποσύρουμε και προσθέτουμε πιπεριές αφού πρώτα τις έχουμε κόψει ζουλιέν. Μόλις σοτάρετε καλά, προσθέστε το σκόρδο και σβήστε με κονιάκ. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ και προσθέστε την ντεμιγκλας. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ζυμώστε τα μπιφτέκια και ψήστε τα.

Τοποθετήστε στο πιάτο και ρίξτε το μείγμα με τις πιπεριές.

 

*Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται κάποια ορολογία της συνταγής, επισκεφθείτε την σελίδα της "Νέα εκστρατεία εθνικής μαγειρικής"  http://apostoloskonstantinidis.webnode.gr/

 

 

 



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×