Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.521

Μαρμελάδα κυδώνι

cook

360 εμφανίσεις

12064229_1497207970572011_1131997033_n.t12167138_1497207990572009_659336489_n.th

Μαρμελάδα κυδώνι

4κυδωνια καθαρισμένα κ κομμένα ηταν 1,200 γρμ 3 1/2 κούπες νερό 1κιλό ζάχαρη μια βανίλια ενα ξυλάκι κανέλλα δυο φύλλα αρμπαρόριζα χυμό λεμόνι!Καθαρίζουμε κ βγάζουμε το σκληρό εσωτερικό μέρος κ τα σποράκια (αυτα δεν τα πεταμε)κοβουμε φέτες κυδωνάτες τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερο  σε ενα τούλι δένουμε τα σποράκια κ το εσωτερικό  τους που βγάλαμε απο τα κυδώνια κ τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί να βράσουν ,βράζουμε μεχρι να μαλακώσει το κυδώνι θα παρει περιπου 35-40'το πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ αν δεν θελετε κομματάκια χρησιμοποιείτε το ραβδομπλέντερ (πιέζουμε καλά το τούλι κ βγάζουμε οσο πιο πολυ υγρό περιέχει  αυτο εινα πικτίνη κ δένει ωραια την μαρμελαδα)βάζουμε την ζάχαρη κ συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα  μολις αρχίζει κ δένει ρίχνουμε την βανίλια την καννέλα κ την αρμπαρόριζα  την αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο ακόμα  πριν την κλείσουμε προσθέτουμε κ τον χυμό λεμονιού,εχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας κ βάζουμε μέσα ζεστή την μαρμελάδα γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας κ αφήνουμε να κρυώσει κ φυλαμε στο ψυγείο!

Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...