Μαρμελάδα κυδώνι
Μαρμελάδα κυδώνι
4κυδωνια καθαρισμένα κ κομμένα ηταν 1,200 γρμ 3 1/2 κούπες νερό 1κιλό ζάχαρη μια βανίλια ενα ξυλάκι κανέλλα δυο φύλλα αρμπαρόριζα χυμό λεμόνι!Καθαρίζουμε κ βγάζουμε το σκληρό εσωτερικό μέρος κ τα σποράκια (αυτα δεν τα πεταμε)κοβουμε φέτες κυδωνάτες τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερο σε ενα τούλι δένουμε τα σποράκια κ το εσωτερικό τους που βγάλαμε απο τα κυδώνια κ τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί να βράσουν ,βράζουμε μεχρι να μαλακώσει το κυδώνι θα παρει περιπου 35-40'το πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ αν δεν θελετε κομματάκια χρησιμοποιείτε το ραβδομπλέντερ (πιέζουμε καλά το τούλι κ βγάζουμε οσο πιο πολυ υγρό περιέχει αυτο εινα πικτίνη κ δένει ωραια την μαρμελαδα)βάζουμε την ζάχαρη κ συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μολις αρχίζει κ δένει ρίχνουμε την βανίλια την καννέλα κ την αρμπαρόριζα την αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο ακόμα πριν την κλείσουμε προσθέτουμε κ τον χυμό λεμονιού,εχουμε αποστειρώσει τα βάζα μας κ βάζουμε μέσα ζεστή την μαρμελάδα γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μας κ αφήνουμε να κρυώσει κ φυλαμε στο ψυγείο!
Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.