Jump to content
  • καταχωρήσεις
    19
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    2.867

Τρίγωνα καβάλας με πατισερι Κωνσταντινίδη

 

 

trigwna.thumb.jpg.f15f7842a1ca52185bea78

1,200 ml  γάλα

250γρ ζάχαρη

200γρ αλεύρι

100γρ κρέμα φυτική 

100γρ σιμιγδάλι ψιλό  

4τεμ κρόκοι αυγά

200γρ κρέμα φυτική

1τεμ πορτοκάλι ξύσμα

1/2τεμ λεμόνι ξύσμα

Φρ βούτυρο

Βανίλια

1/2 κ.γ σκόνη μαστίχα προαιρετικά 

ΣΙΡΟΠΙ

 

1κιλό ζάχαρη

750ml νερό

Ξυλάκι κανέλα

2 φλούδες λεμόνι

·         Βράζετε το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους με ζάχαρη και μετά προσθέστε 200ml γάλα χλιαρό. Σε ένα κατσαρόλι βάλτε το βούτυρο και φτιάξτε ένα ρου. Προσθέστε το γάλα που βράσατε μονομιάς και αφήστε να βράσει μέχρι να σφίξει, προσθέτοντας μέσα ξύσμα, βανίλια. Μόλις σφίξει αποσύρετε και προσθέστε σιγά σιγά τα αυγά με το χλιαρό γάλα. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.

Φτιάξτε το σιρόπι. Πάρτε 5 φίλα κρούστας. Κόψτε τα στη μέση βάλτε τα μισά κομμένα επάνω στα άλλα και ξανά στη μέση αλείφοντας βούτυρο λάδι κάθε φορά που θα τυλίγεται. Τυλίξτε τα τρίγωνα και ψήστε τα 190 βαθμούς  περίπου για 10 λεπτά. Φροντίστε το σιρόπι να είναι κρύο και μόλις ψήστε τα τρίγωνα ρίξτε τα στο σιρόπι. Φροντίστε η κρέμα να είναι φτιαγμένη από βραδύς και πριν την χρησιμοποιήσετε αναμίξετε την κρέμα αφού την έχετε κάνει σαντιγή . Κόψτε την μία άκρη και στραγγίστε τα σε ένα τρυπητό  μακρόστενο αν έχετε.  Γεμίστε και σερβίρετε κρύα. 



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...