Jump to content

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ !!

  • καταχωρήσεις
    16
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.958

Κανελονια με σπανάκι και κιμά

cook

2.144 εμφανίσεις

12042259_915459798491678_100967723_n.thu

Κανελονια με σπανάκι και κιμά

Εψαχνα εναν τρόπο για να φάει το παιδί μου σπανάκι...τελικά βρήκα μια λύση!

Υλικά: 1 πακέτο κανελονια, 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμενο, 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 1/2 πράσο ψιλοκομμένο, 2 σκ σκόρδο τριμμένες, σάλτσα ντομάτας, λίγο άνηθο, 1/4 φέτα, αλάτι, πιπέρι. Για μπεσαμέλ: 100γρ βιταμ, 100γρ αλεύρι, 1 λίτρο γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση: Σοταρω το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτω τον κιμα να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια το σπανάκι, λιγη σάλτσα ντομάτας, 1 σκ σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό να σιγοβρασει. Πριν το κατεβασω απ τη φωτιά προσθετω άνηθο, 1 σκ σκορδο και τέλος φετα. Αφήνω να κρυώσει αρκετά ή γέμιση για να μην σπάσουν τα κανελονια. Εν το μεταξύ ετοιμαζω την σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μεγάλο μπρίκι βαζω χυμό ντομάτας με νερό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Αφήνω να βράσει και να δέσει. Ετοιμαζω και την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα βαζω το βιταμ να λιώσει και προσθετω το αλεύρι. Ανακατευω με σύρμα να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθετω το γάλα σιγά σιγα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να πήξει. Συναρμολόγηση: βαζω στον πάτο του ταψιού μια κουταλιά μπεσαμέλ και απλωνω να καλύψει όλη την επιφάνεια. Γεμιζω τα κανελονια και τα τοποθετώ στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνω την βρασμένη σάλτσα και σκεπαζω με μπεσαμέλ. Ψηνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει καλά ή μπεσαμέλ.

Δημιουργός Συνταγής

Κοντούλη Μάρία



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×