Jump to content
  • καταχωρήσεις
    2
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    748

Χοιρινο με αρρωματικα και BBQ

cook

307 εμφανίσεις

11951789_10203245642741130_5800941650786

Χοιρινο με αρρωματικα και BBQ

 

 

 

Υλικα

 

2 kg μπουτι χοιρινο χωρις κοκκαλο

 

350g κετσαπ

 

200ml ελαιολαδο

 

70g ξυδι βαλσαμικο

 

20g μελι

 

αλατι

 

πιπερι

 

παπρικα σκονη

 

3 ματσακια φρεσκο δενδρολιβανο

 

3 ματσακια φρεσκια ριγανη

 

3 ματσακια φρεσκο θυμαρι

 

3 σκελιδες σκορδο 

 

1 ποτηρι κοκκινο κρασι

 

(σπαγκος για το δεσιμο)

 

 

Εκτελεση

Προθερμενουμε τον φουρνο στους 200

 

Σε ενα ξυλο κοπης με ενα κοφτερο μαχαιρι ανοιγουμε το μπουτι ωστε να γινει επιπεδο αν δεν μπορουμε να το κανουμε μπορουμε οταν το αγορασουμε απο τον χασαπη να του ζητησουμε να μας το ανοιξει αλατοπιπερονουμε και αφηνουμε στην ακρη.

 

Σε ενα μπολ ριχνουμε κετσαπ ελαιολαδο ξυδι αλατι πιπερι παπρικα μελι και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθει η μαριναδα δοκιμαζουμε και το φερνουμε στις γευσεις μας.

 

Επειτα αλειφουμε ολο το μπουτι με την μαριναδα το κλεινουμε και το δενουμε με τον σπαγκο σφιχτα αφηνουμε για μια ωρα να μαριναριστει στο ψυγειο σκεπασμενο με μεμβρανη (οτι μαριναδα περισεψε την κραταμε).

 

Σε ενα τηγανι βαζουμε ελαιολαδο ριχνουμε το σκορδο σπασμενο αλλα χωρις να το ξεφλουδισουμε και λιγο απο το καθε μυρωδικο ενα με δυο κλαδακια μολις ζεσταθει αρκετα το λαδι περνουμε το μπουτι και το θωρακιζουμε δηλαδη το γυριζουμε απο ολες τις πλευρες για να παρει χρωμμα και ταυτοχρονα μπορουμε να γυρουμε το τηγανι και με ενα κουταλι να παρουμε το λαδι και να ριχνουμε απο την αντιθετη μερια απο αυτη που θωρακιζεται.

 

Μολις θωρακιστει το βγαζουμε απο το τηγανι και αφηνουμε στην ακρη.Σε ενα ταψι απλωνουμε κατω ολα τα μυρωδικα μας και πανω σε αυτα ξαπλωνουμε το μπουτι επειτα ριχνουμε ενα ποτηρι κοκκινο κρασι σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και το βαζουμε στον φουρνο για μια με μιαμιση ωρα αναλογως το κομματι βλεπουμε ανα τακτα χρονικα διαστηματα και αν μας εχει περισσεψει μαριναδα την αληφουμε πανω του οσο ψηνεται μολις ειναι ετοιμο του δινουμε χωρις αλουμινοχαρτο λιγο χρονο για να παρει χρωμμα.

 

Βγαζουμε απο τον φουρνο αφηνουμε 5 λεπτα να ξεκουραστει κοβουμε και αποσυρουμε τον σπαγκο και με ενα κοφτερο μαχαιρι κοβουμε σε φετες.

 

TIP: Οτι υγρα υπαρχουν στο ταψι μπορουμε να τα σουρωσουμε να βγαλουμε το πολυ λαδι και περιχυσουμε με αυτο το μπουτι

 

Μπορουμε να σερβιρουμε με πουρε με ψητα λαχανικα αλλα μπορουμε να το χρησιμοπιησουμε για οταν θα θελησουμε να κανουμε ενα σαντουιτς 

 


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...