Jump to content
  • καταχωρήσεις
    2
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    636

Τσιπουρα με λαχανικα και σαλτα λεμονιου

cook

341 εμφανίσεις

1908040_10203293726143185_51616798969557

Τσιπουρα με λαχανικα και σαλτα λεμονιου

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 τσιπουρες φιλεταρισμενες

 

2 πιπεριες

 

1 κρεμμυδι

 

1 κολλοκυθακι

 

1 καροτο

 

4 μανιταρια sapignon de pari

 

ελαιολαδο

 

αλατι

 

πιπερι

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

 

4 πατατες

 

3 καροτα

 

αλατι

 

πιπερι

 

ζωμος λαχανικων η νερο για το βρασιμο(οσο τα υλικα τοσο ζωμο-νερο)

 

σπυρι κολιανδο

 

ξυσμα πορτοκαλι

 

βουτυρο κυβακια παγωμενο(οσο τα υλικα)

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

3 λεμονια

 

3 κουταλιες μουσταρδα

 

2 κουταλιες μελι (η κατα προτημηση)

 

κορν φλαουρ

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

 

Κοβουμε πατατες και καροτα σε ισομεγεθη κομματια.

 

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε λιγο απο το βουτυρο τα καροτα αλατι πιπερι κολιανδρο ξυσμα πορτοκαλι και σε χαμηλη φωτια με καπακι ανακατεβουμε για 5 λεπτα.

 

Επειτα ριχνουμε ολο τον ζωμο τις πατατες και αλατι και αφηνουμε να βρασουν χωρις καπακι.

 

Μολις ειναι ετοιμα σουρωνουμε και περναμε απο πολυ ψιλη σιτα σε ενα κατσαρολακι μολις το περασουμε ολο και καροτο και πατατες ανακατευουμε με το κατσαρολακι πανω στο ματι για να εξατμιστει το πολυ νερο.
Αποσυρουμε απο το ματι και ριχνουμε τα κυβακια βουτυρο σιγα σιγα και χωρις πλεων η θερμοκρασια να ξεπερασει τους 52 βαθμους και κοψει το βουτυρο.

 

Το δουλευουμε συνεχομενα μεχρι να δουμε οτι η υφη του γινετε κρεμωδες.

 

Σκεπαζουμε με εφαπτωμενη μεμβρανη και αφηνουμε στην ακρη

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

Σε ενα μπολ βαζουμε το λεμονι την μουσταρδα και το μελι χτυπαμε με το μπιμερ να διαλυθουνε πολυ καλα και δοκιμαζουμε για να το φερουμε στην γευση μας.

 

Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το μιγμα και το βαζουμε πανω στην φωτια μεχρι να παρει βραση.

 

Σε ενα μπολακι βαζουμε κορν φλαουρ και νερο και το διαλυουμε .

 

Ριχνουμε το μιγμα του κορν φλαουρ μεσα στο μιγμα που βραζει ΠΑΡΑ πολυ λιγο καθε φορα μεχρι να δεσει στο σημειο που θελουμε εμεις.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Ψιλοκοβουμε ολα τα λαχανικα μας και σε ενα τηγανι που εχουμε προσθεσει ελαιολαδο τα βαζουμε ενα ενα ξεχωριστα αποσυροντας σε χαρτι κουζινας το καθενα λιγο πριν να ειναι ετοιμο.

 

Τελος βαζουμε ολα τα λαχανικα στο τηγανι μας προσθετουμε αλατι πιπερι και μολις ειναι ετοιμα αποσυρουμε απο την φωτια και βαζουμε ενα με δυο κυβακια βουτυρο ανακατευοντας μεχρι να γυαλισουν τα λαχανικα μας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

 

Σε ενα ξυλο κοπης βαζουμε τα φιλετα τις τσιπουρας και με ενα μαχαιρι χαραζουμε απο την μερια του δερματος και αλατοπιπερονουμε.

 

Ζεστενουμε λαδι σε ενα τηγανι και ριχνουμε την τσιπουρα με την μερια του δερματος κατω και τηγανιζουμε εναμιση με δυο λεπτα

 

 

 

Τελος βαζουμε τον πουρε και τα λαχανικα στο πιατο ξαπλωνουμε πανω την τσιπουρα ραντιζουμε με την σαλτσα και ριχνουμε φυλλαρακια ριγανης η φυλλαρακια απο θυμαρι

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΟΝΗΣ



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×