Jump to content

BUCATARIA MEA INTERNASIONAL

  • καταχωρήσεις
    134
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.054

Κορμός Black forest με κρέμα tiri και λευκή σοκολάτα

cook

693 εμφανίσεις

804496_1652019731705679_177203794_n.thum

Κορμός Black forest με κρέμα tiri και λευκή σοκολάτα

Υλικά: Για την κρέμα: 400 γραμ. Dirollo spread 4% λιπαρά (2 συσκευασίες) 200 ml κρέμα γάλακτος Adoro 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 200γρ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια 2 βανίλιες 20 κεράσια από κομπόστα (στραγγισμένα) 2 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή κιρς Για το παντεσπάνι: 4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 2 βανίλιες 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι φαρίνα 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού κακάο κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι Για το σιρόπι: ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό λίγο λικέρ βύσσινο ή κιρς Για τη διακόσμηση: μερικά στραγγισμένα κεράσια από κομπόστα 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ξυσμένη

Εκτέλεση: • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες. • Ανακατεύετε το κακάο με το αλεύρι. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα αρχίζετε να τα προσθέτετε σε δόσεις στο μίγμα των κρόκων, εναλλάξ με το γάλα. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε τη μαρέγκα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. • Στρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ35εκ. με χαρτί ψησίματος και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να περάσουν 2-3 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε βαμβακερή πετσέτα. Αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, γυρίζετε το παντεσπάνι σε ρολό και αφήνετε να κρυώσει μαζί με την πετσέτα. • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αρωματίζετε με το λικέρ ή το κιρς και αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε και τα κεράσια σε μπολ, τα περιχύνετε με το κιρς και αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο. • Ετοιμάζετε την κρέμα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος κι αφήνετε να γίνει χλιαρή. Αφρατεύετε το Dirollo spread χτυπώντας το στο μίξερ με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και προσθέτετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όταν ομογεννοποιηθεί η κρέμα την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. • Τοποθετείτε το παντεσπάνι στον πάγκο σας και το σιροπιάζετε ελαφρά αλείφοντάς το με πινέλο. Αφού απορροφήσει το σιρόπι, απλώνετε πάνω του τη μισή ποσότητας κρέμας και μοιράζετε τα στραγγισμένα κεράσια. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και καλύπτετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη κρέμα. • Διακοσμείτε τον κορμό με τρίμμα σοκολάτας και κεράσια και την αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×