Jump to content

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΟΥ

  • καταχωρήσεις
    10
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.497

ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΣΙΡΌΠΙ ΑΓΑΥΗΣ ( 24 κομμάτια)

12404524_10205463226522574_421851052_n.j

ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΣΙΡΌΠΙ ΑΓΑΥΗΣ ( 24 κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ 200 γραμ. ελαιόλαδο 140 γραμ. χυμό πορτοκάλι 20 γραμ. κονιάκ 3 κουταλιές της σούπας στέβια 1.5 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 450 γραμ. βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης 100 γραμ. καρύδια τριμμένα (για το σιρόπι) 300 γραμ. νερό 2 κανέλα ξύλο 2 γαρίφαλα φλούδα από ένα πορτοκάλι 80 γραμ. μέλι θυμαρίσιο 80 γραμ. σιρόπι αγαύης

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη στέβια, τη κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα και τέλος το μπέικιν, το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα. Στρώνουμε σε ένα ταψί μία λαδόκολλα, πλάθουμε και βάζουμε τα μελομακάρονα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 35 με 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό, τα ξύλα κανέλας, τα γαρίφαλα και τη φλούδα πορτοκάλι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το σιρόπι αγαύης. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε ένα ένα τα μελομακάρονα για λίγα δευτερόλεπτα μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Τα απλώνουμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια, κανέλα και γαρίφαλο σκόνη.

 

Δημιουργός συνταγής
Δέσποινα Πάνου.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×