Jump to content

ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ !!

  • καταχωρήσεις
    16
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.958

Χταπόδι με κοφτό μακαρονακι

12570944_964034536967537_564295204_n.jpg

Χταπόδι με κοφτό μακαρονακι

Υλικά: 1 χταπόδι 1 κιλό, 500 γρ κοφτό μακαρονι, 2 μεσαία κρεμμύδια, 1 μικρη πιπεριά πράσινη, 1 μικρή πιπεριά κόκκινη, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 400γρ σάλτσα ντομάτας, 2-3 φύλλα δάφνη, 1-2 πρεζες κανέλα( το πολύ), 6-7 μπίλιες μπαχαρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, 3/4 φλ τσαγιού κόκκινο κρασί.

Εκτέλεση: Καθαρίζω το χταπόδι, το πλένω και το βαζω να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο ξύδι. Όσα κιλά είναι το χταπόδι, τόση ώρα χρειάζεται βράσιμο. Όταν βράσει το κόβω κομμάτια για το φαγητό. Σε κατσαρόλα τριβω το κρεμμύδι, προσθετω τις πιπεριές και αφήνω να γυαλισουν με το ελαιόλαδο. Προσθετω 1 σκέλιδα σκόρδο τριμμένη και το χταπόδι που έχω κόψει νωρίτερα. Αφήνω να πιει τα υγρά του και προσθετω το κρασί, να εξατμιστεί. Βαζω σάλτσα, λίγο νερό, τα μυρωδικά και αφήνω να σιγοβρασει για 5 λεπτά. Προσθετω τα μακαρόνια και μικρές ποσότητες ζεστού νερού ώσπου να βρασουν και να μην λασποσουν. Πριν το κατεβασω απ τη φωτιά προσθετω 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο.

Δημιουργός Συνταγής

Κοντούλη Μάρία



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×