Jump to content

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • καταχωρήσεις
    13
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.507

Μιράν

cook

1.726 εμφανίσεις

Η Ιστορία μας

Παράδοση ετών 90.

1922. Χρονιά γεμάτη από μία πορεία στρωμένη από διωγμούς, ξεριζωμούς και ιστορικά γεγονότα. Χρονιά που για την οικογένεια Κουρουνλιάν θα καθόριζε το μέλλον για τις γενιές που θα τη διαδέχονταν μέχρι και σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν από το μεράκι, το πάθος και την τέχνη του Μιράν Κουρουνλιάν, του ιδρυτή και εμπνευστή της επιχείρησής μας.

Η καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκίας.

Η περιπλάνηση από το 1915 με την γενοκτονία των Αρμενίων, στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στη Χίο, τον Πειραιά και την Παλιά Κοκκινιά. Εκεί όπου ο παππούς Μιράν καταπιάστηκε με την τέχνη που γνώριζε περισσότερο από καθετί: να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι με όλη του τη μαεστρία και όλα τα μυστικά που, όπως αποδείχθηκε, έκαναν τον κόσμο να τα προτιμήσει.

miran1.thumb.PNG.1122de2f8b2406aff422b89

Οδός Ευριπίδου 45

Με εφόδιο το μεράκι και τη φήμη που σιγά σιγά αποκτούσε, ο Μιράν Κουρουνλιάν κατάφερε να στεγάσει τα προϊόντα του στην οδό Ευριπίδου 45 σε ένα μικροσκοπικό κατάστημα μόλις 3 τετραγωνικών μέτρων που δημιουργούσε ουρές από τους λάτρεις των εδεσμάτων που παρήγαγε ο ίδιος.

Από γενιά σε γενιά

Η φήμη της επιχείρησης γρήγορα επεκτάθηκε, μαζί και η ίδια η επιχείρηση. Το 1950 σηματοδότησε η δημιουργία ενός πρότυπου εργοστασίου για την παραγωγή των προϊόντων Μιράν, μεγαλώνοντας έτσι το δίκτυο διανομής μας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Λίγα χρόνια αργότερα, το εργαστήριο ανέλαβε ο γιος του παππού Μιράν, Μπέδρος Κουρουνλιάν, ακολουθώντας πιστά την παράδοση του ιδρυτή, αλλά αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες για το μέλλον.

Η εξέλιξη

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της επιχείρησης, ο Μπέδρος, το 1983 επεκτείνει το εργοστάσιο κι έτσι δημιουργείται μια σύγχρονη μονάδα σε μια έκταση 1.300 τμ. όπου παράγονται πλέον σε μεγαλύτερες ποσότητες τα δύο κλασικά προϊόντα μας, ο παστουρμάς και το σουτζούκι. Παράλληλα επεκτείνεται ακόμη περισσότερο το δίκτυο διανομής και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και επεκτείνεται η πελατεία στην Οδό Ευριπίδου 45 στην Αθήνα θέτοντας σε λειτουργία ένα σύστημα διανομής κατ΄ οίκον σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη δεκαετία του 90, την επιχείρηση αναλαμβάνουν οι «κληρονόμοι» της παράδοσης και της αφοσίωσης του παππού Μιράν, ο συνονόματος Μιράν και ο Κρικόρ Κουρουνλιάν.

Με την επίμονη και συνεχή δουλειά, οι εγγονοί καταφέρνουν να μετατρέψουν την εταιρία Μιράν στη μεγαλύτερη στο είδος της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, διατηρούν ανέπαφη τη μέθοδο για την επεξεργασία των προϊόντων από την εποχή της δημιουργίας του πρώτου εργαστηρίου. Ο παστουρμάς στεγνώνει σε ευάερους και ευήλιους χώρους, χωρίς καμία μηχανική παρέμβαση, με αποτέλεσμα η ωρίμανσή του να γίνεται φυσικά και αβίαστα. Μία χρονοβόρα μέθοδος, που όμως δικαιώνεται απόλυτα στο αποτέλεσμα.

miran2.thumb.jpg.f50ecd96393e70548a93796

Ο Μιράν σήμερα

Οι προσπάθειες ξεπερνούν πλέον τα όρια της Ελλάδας ώστε τα προϊόντα Μιράν να γίνουν γνωστά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και παράλληλα εξερευνούν τόσο τις δυνατότητες για νέα προϊόντα, όσο και την επέκταση του ιστορικού πλέον καταστήματος στην Οδό Ευριπίδου.

Ως αποτέλεσμα, συνάπτονται συνεργασίες με ντόπιους παραγωγούς και παράγονται πλέον και μοσχαρίσια λουκάνικα με τη σφραγίδα Μιράν. Επιπλέον, στα εδέσματά μας προστίθεται και ο σπάνιος παστουρμάς καμήλας, ένα ελαφρύ στη γεύση προϊόν που δένει αρμονικά με τα μπαχαρικά του παστουρμά. Αλλά οι καινοτομίες μας δεν σταματούν εκεί. Δουλεύουμε για τη δημιουργία άοσμου παστουρμά (πατέντα), ενώ έχουμε κυκλοφορήσει και φέτες παστουρμά σε ειδική αεροστεγή συσκευασία, για να διατηρεί όλη του τη φρεσκάδα.

Επιπλέον, πρόσφατα αναδιαμορφώσαμε το κατάστημά μας στην Οδό Ευριπίδου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που "παντρεύει" ιδανικά την παράδοση με στοιχεία του σήμερα και προσφέρει πολλά ντόπια προϊόντα όπως μπαχαρικά, τυριά, αλλαντικά και εκλεκτά εδέσματα από Μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Μέσα στα 90 χρόνια ζωής αυτής της επιχείρησης, σκοπός μας παραμένει πάντα η αφοσίωση στην ποιότητα. Ένα μυστικό του εμπνευστή Μιράν Κουρουνλιάν που είναι πλέον κοινό σε όλη μας την οικογένεια…

miran3.thumb.jpg.19d9f61cb291178d50cf0d0

Λιανική

Με καταγωγή από την Καισαρεία της Καππαδοκίας, η οικογένειά του Μιράν Κουρουνλιάν τον Αύγουστο του 1922 εγκαθίστανται στον Πειραιά και αρχίζουν να εξασκήσουν τη μόνη τέχνη που γνώριζαν πολύ καλά.

Ο Μιράν Κουρουνλιάν αρχίζει να φτιάχνει παστουρμά και σουτζούκι όπως εκείνος ξέρει σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρμένικες συνταγές.

Διακινώντας τα αγαθά του ο ίδιος σχεδόν χέρι-χέρι, αποκτά ένα μαγαζί λίγων τετραγωνικών στην οδό Ευριπίδου, όπου έως και σήμερα αποτελεί ένα υπόδειγμα αλλαντοπωλείου και όχι μόνο.

Τα προϊόντα του ξεχωρίζουν για την ποιότητα καθώς και για την ιδιαίτερη γεύση τους και γίνονται σιγά-σιγά γνωστά σε όλη τη χώρα.

Σήμερα το αλλαντοπωλείο και το εργαστήριο ανήκουν στην τρίτη γενιά αλλαντοποιών, τον Μιράν και Κρικόρ Κουρουνλιάν, όπου με τις γνώσεις τους συστηματοποίησαν την εταιρεία ΜΙΡΑΝ έτσι ώστε να παραμένει ένα παραδοσιακό εργαστήριο που στόχος της είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Επιπλέον, πρόσφατα αναδιαμορφώσαμε το κατάστημά μας στην Οδό Ευριπίδου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που "παντρεύει" ιδανικά την παράδοση με στοιχεία του σήμερα και προσφέρει πολλά ελληνικά προϊόντα όπως αλλαντικά, τυριά, από μικρά ελληνικά εργαστήρια.

Παράλληλα, αποτελεί το πρώτο οικολογικό κατάστημα στην Ελλάδα με έναν ειδικά διαμορφωμένο κρεμαστό κήπο στην πρόσοψή του, όπου καλλιεργούμε βότανα και μυρωδικά.

Οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία εκτός από την αγορά, να κάνουν και μία δοκιμή των εδεσμάτων μας σε έναν φιλόξενο χώρο που δημιουργήσαμε για τον σκοπό αυτό.

Προϊόντα Μιράν

Προϊόντα

Παστουρμάς​

Από κρέας Καμήλας
Άοσμος
Μπούτι
Μπριζόλα
Κόντρα Φιλέτο
Ντιλμέ Μεγάλο
Εγριτζέ Μεγάλο
Γαλοπούλα
Πρόβειος
Φιλέτο

Σουτζούκι​
Σουτζούκι πέταλο έξτρα
Σουτζούκι ίσιο μπατόν
Σουτζούκι τύπου Καισαρείας

Λουκάνικα
Λουκάνικο χωριάτικο

Παστράμι

Προϊόντα Εισαγωγής​
Ζαμπόν μπούτι με βότανα και πιπέρι Ιταλίας
Ζαμπόν μπούτι καπνιστό Ιταλίας
Προσούτο πάρμας 24μηνών Ιταλίας
Μορταδέλλα με προσούτο Ιταλίας
Σαλάμι Vetrecina με καυτερή πιπεριά Ιταλίας
Σαλάμι Spianata Ιταλίας
Παστράμι βοδινό με πιπέρι και κολίανδρο
Κοτόπουλο φιλέτο καπνιστό
Γλώσσα βοδινή καπνιστή
Γαλοπούλα ψητή παραδοσιακή
Σαλάμι γνήσιο Ουγγαρίας
Σαλάμι αέρος με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης Γερμανίας
Σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Γερμανίας
Σαλάμι αέρος με κόκκινη πιπεριά καυτερή Γερμανίας
Σαλάμι αέρος σκορδάτο μαργαρίτα Γερμανίας
Σαλάμι αέρος βοδινό
Πορκέτα Ιταλίας
Σοπρέσσα Ιταλίας
Φελίνο Ιταλίας
Μορταδέλα Bologna Ιταλίας

Παρασκευή προϊόντων Μιράν

Ο παστουρμάς ακολουθεί πάντα φυσική ωρίμανση στον αέρα, ώστε να έχουμε υψηλής ποιότητας παστουρμά. Ο ποιοτικός παστουρμάς δεν παρασκευάζεται ποτέ σε φούρνους υψηλών θερμοκρασιών.

Αφού τα κρέατα ετοιμαστούν και έχουν τεμαχιστεί και έχουν πάρει την μορφή που θέλουμε ακολουθούμε τα εξής βήματα: κάνουμε τομές στα κρέατα και τα αλατίζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε περίπου 24 ώρες και στη συνέχεια τα κρέατα πλένονται τόσες φορές ώστε να μην μείνουν υπολείμματα αλατιού. Στη συνέχεια τα κρέατα κρεμιούνται σε χώρο ευάερο και φωτεινό. Η ξήρανση διαρκεί γύρω στις 25 ημέρες.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κρέατα σε μια πρέσα όπου τους ασκείται πίεση και παίρνουν το πλατύ σχήμα του παστουρμά. Η επόμενη φάση είναι η φάση της ανάπαυσης που κρατά γύρω στις 7 ημέρες.

Το τελικό στάδιο είναι η επάλειψη των κρεάτων με ένα μίγμα το τσιμένι που δίνει και την έντονη γεύση του τελικού προϊόντος του παστουρμά.

Πρατήριο/Γραφεία

Ευριπίδου 45ΑθήναΕλλάδα

+30 210 321 7187
+30 210 325 07940 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...