Jump to content

ΜΥΡΤΏ ΑΓΓΕΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    41
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.033

Μηλοπιτα με κοκκινο κρασι

cook

194 εμφανίσεις

11181687_1642199962705609_71595209820232

1 πακετο αλευρι (500 γρ)φαριν απ
250γρ. βουτυρο
1 φλ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο

βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 κ. σ. γαλα εβαπορε αδιαλυτο
ελαχιστο αλατι

ΓΕΜΙΣΗ
3 ξυνομηλα και 1 μηλο γκολντεν
2 κ.σ. ζαχαρη καστανή ή λευκή
2 κ. σ. μελι
1/2 φλ. σταφιδες
3/4 ποτηρι του νερου κόκκινο κρασι μπρουσκο ή κοκκινο γλυκο αν θελετε.
1 ξυλακι κανελα,
2 αστεροειδεις γλυκανισους
ή 4 γαρυφαλλα
2 κ. σ. μαρμελαδα οποια σας αρεσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζω πρώτα τη γέμιση για να κρυώσει.
Βαζουμε τις σταφιδες στο κρασί και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι
.Μολις αρχίσει και καραμελώνει ελαφρά η ζάχαρη και το μέλι σβήνουμε με το κρασί και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να μείνουν τα μήλα με το σιρόπι τους.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε για 1 -2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και απαλή ζύμη.

Στρώνουμε τα 3/4 της ζύμης σε ταρτιέρα 26 εκ. στη βάση και στα πλαϊνά της με τα χέρια (δεν χρειάζεται άνοιγμα η ζύμη σε φύλλο) και αλείφουμε με τη μαρμελάδα
.Ρίχνουμε τη γέμιση των μήλων αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά.
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο μας αρέσει από πάνω ή με κουπ πατ ή κορδόνια ζύμης.
Ψήνουμε στους 180 β. για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×