Jump to content

ΜΥΡΤΏ ΑΓΓΕΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    41
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    7.033

Σπανακοτυροπιτα λουλουδι

cook

340 εμφανίσεις

20150315_110255.thumb.jpg.d35dd4cc45dccd20150315_131712.thumb.jpg.064dcbd2d5e0a7

 

Σπανακοτυροπιτα λουλουδι

Υλικά για τη ζυμη 1 φλυτζ γαλα 1/4 φλυτζ σπορελαιο

1 αυγο και 1 ασπραδι

1/2 φακελακι μαγια

1 κγ αλατι

2 κγ ζαχαρη

3,5 φλυτζ αλευρι

για τη γεμιση

1 κρεμμυδοπουλο

200 γρ σπανακι

300 γρ φετα

1/4 φλυτζ λαδι Προετοιμασία Ανακατευουμε ολα τα υλικα της ζυμης και φιαχνουμε ενα απαλο και μαλακο ζυμαρι. Αφηνουμε να φουσκωσει περιπου μιση ωρα.

για τη γεμιση

Σωταρουμε το κρεμμυδακι, προσθετουμε το σπανακι και στο τελος τη φετα. Αφου φουσκωσει το ζυμαρι μας το κοβουμε σε δυο μερη. Το ενα μερος το ανοιγουμε σε στρογγυλο φυλλο παχους μισου εκατοστου και το βαζουμε στο ταψι μας , σε αντικολλητικο χαρτι. Παιρνουμε τη γεμιση μας και βαζουμε στο κεντρο του φυλλου και γυρω γυρω στο φυλλο σαν στεφανι. Ανοιγουμε το δευτερο ζυμαρι μας και σκεπαζουμε . κολλαμε καλά τις ακρες και στο κεντρο βαζουμε ενα μπολακι αναποδα. Με ενα μαχαιρι κοβουμε το στεφανι σε αποσταση 3 δαχτυλων. Παιρνουμε ενα ενα απο τα κομμενα κομματια και το στριβουμε, να φανει η γεμιση. Ετσι δημιουργουμε το λουλουδι μας. Αφου στριψουμε ολα τα πεταλα..αφαιρουμε το κεντρικο μπολ. Αλειφουμε ολη την επιφανεια με κροκο αυγου και ψηνουμε στους 180 β μεχρι να ροδισει.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΜΥΡΤΩ ΑΓΓΕΛΟΥ



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×