Μηλοπιτακια νηστίσιμα από Κρήτη
Μηλοπιτακια νηστίσιμα από Κρήτη Γαστρονομικος Περίπλους! (Γίνονται 35-40 μηλοπιτάκια κανονικού μεγέθους) Α. Για τη ζύμη: 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα λευκό κρασί (ή ρετσίνα) ½ κιλό (3,5 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Β. Για τη γέμιση 2 κούπες τριμμένο μήλο (στον τρίφτη της ντομάτας) 1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη 1 κούπα σταφίδα σουλτανίνα 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο Προαιρετικά, 2 κουταλιές σουσάμι καβουρντισμένο (δική μου προσθήκη αυτό) Περίπου μία κούπα αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα εγώ έβαλα στην γέμιση κ1 ΚΣ ζάχαρη γιατί είναι αγλυκα!
Δημιουργός Συνταγής
Μαρία Καλοκάθη
Συνδεθείτε για να ακολουθήσετε αυτό
'Aκολουθούν
0
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.
Εγγραφείτε τώρα