Jump to content

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ

  • καταχωρήσεις
    33
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.479

Καπκεικς βανιλια-κακαο με γλασο μερεντας

cook

401 εμφανίσεις

12476573_10208328990998422_1887160536_n.

Καπκεικς βανιλια-κακαο με γλασο μερεντας

250γρ βουτυρο η μαργαρινη 2 κουπες ζαχαρη 5 αυγα 1 κουπα γαλα η χυμο πορτοκαλι Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια 500γρ φαρινα απ 3 κ.σ κακαο Μερεντα για το γλασο

Ολα τα υλικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου. Στο μιξερ χτυπαμε το βουτυρο με τη ζαχαρη για 5'. Στη συνεχεια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τη σειρα αφηνοντας τελευταιο το αλευρι (εκτος απο το κακαο) Χωριζουμε το μειγμα στα δυο κ στο ενα προσθετουμε το κακαο κ ανακατευουμε. Σε φορμα για κεκακια αφου βαλουμε μεσα τις χαρτινες θηκουλες,προσθετουμε κουταλιες απο μειγμα βανιλιας κ κακαο εναλλαξ.Δεν τις γεμιζουμε μεχρι πανω γιατι φουσκωνουν κατα το ψησιμο. Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 25' περιπου λεπτα. Αφου κρυωσουν τα βαζουμε σε πιατελα κ γαρνιρουμε με λιωμενη μερεντα. Ειναι μεγαλη δοση,μπορειτε να κανετε κ τη μιση Αυτη η δοση μου εβγαλε μια κανονικη φορμα κεικ και 12 καπκεικς.

Δημιουργός Συνταγής
Ελένη Μακροδημήτρη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...