Jump to content
  • καταχωρήσεις
    19
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    2.880

Στηθοπλευρές με bbq σάλτσα

 

bbq-ribs-today-150520-tease_65f3c4227560

 

1πλάκα στηθοπλευρές (1,300-1,500κιλά περίπου)

 

2 μέτρια κρεμμύδια

 

1 ποτήρι μαύρη μπύρα

 

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

 

Αλάτι πιπέρι

 

 

 

Για την σάλτσα

 

1φλιτζάνι ελαιόλαδο

350γρ ντομάτα κονκσέ

1.κ.σ ντομάτα κέτσαπ

1 κ.σ βαλσαμικό ξύδι

 

2-3κ.σ Worcestershire sauce

100gr περίπου πάστα κόκκινης ψητής πιπεριάς.

 

2 πρέζες μαύρη ζάχαρη

 

3κ.σ χυμό μύλου

 

1 χυμό από λεμόνι

 

5 σκελίδες σκόρδο

 

½ κ.σ μουστάρδα σκόνη

 

1/2κ.γ μουστάρδα πάστα

 

1,1/2κ.γ αλάτι

 

1,1/2 κ.γ πιπέρι.

 

Βάζουμε τις στηθοπλευρές στο φούρνο επάνω στα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, και φρέσκο θυμάρι φρέσκο.  Μετά από 1 ώρα στου 170 βαθμούς σκεπασμένες προσθέτουμε την μπύρα  και ξανα σκεπάζουμε για περίπου μιάμιση ώρα ακόμα.

 

Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύομε μέχρι να δέσει και να πήξη η σάλτσα. Βγάζουμε τις στηθοπλευρές από το φούρνο και τοποθετούμε στη σχάρα η στο φούρνο πάλι, αλλα σε ταψί χωρίς υγρά. Βάζετε το φούρνο στους 150-160 και αλείφετε με σάλτσα το κρέας 4-5 φορές ανα τακτά διαστήματα όταν έχει στεγνώσει κάθε φορά η προηγούμενη  επάλειψη.  

 

Σερβίρετε με πατάτας φούρνου, τηγανιτές  ή ρύζι.  

 

 

 

 

 

αρχείο λήψης.jpg



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...