Jump to content
  • καταχωρήσεις
    19
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    2.807

Στηθοπλευρές με bbq σάλτσα

 

bbq-ribs-today-150520-tease_65f3c4227560

 

1πλάκα στηθοπλευρές (1,300-1,500κιλά περίπου)

 

2 μέτρια κρεμμύδια

 

1 ποτήρι μαύρη μπύρα

 

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

 

Αλάτι πιπέρι

 

 

 

Για την σάλτσα

 

1φλιτζάνι ελαιόλαδο

350γρ ντομάτα κονκσέ

1.κ.σ ντομάτα κέτσαπ

1 κ.σ βαλσαμικό ξύδι

 

2-3κ.σ Worcestershire sauce

100gr περίπου πάστα κόκκινης ψητής πιπεριάς.

 

2 πρέζες μαύρη ζάχαρη

 

3κ.σ χυμό μύλου

 

1 χυμό από λεμόνι

 

5 σκελίδες σκόρδο

 

½ κ.σ μουστάρδα σκόνη

 

1/2κ.γ μουστάρδα πάστα

 

1,1/2κ.γ αλάτι

 

1,1/2 κ.γ πιπέρι.

 

Βάζουμε τις στηθοπλευρές στο φούρνο επάνω στα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, και φρέσκο θυμάρι φρέσκο.  Μετά από 1 ώρα στου 170 βαθμούς σκεπασμένες προσθέτουμε την μπύρα  και ξανα σκεπάζουμε για περίπου μιάμιση ώρα ακόμα.

 

Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύομε μέχρι να δέσει και να πήξη η σάλτσα. Βγάζουμε τις στηθοπλευρές από το φούρνο και τοποθετούμε στη σχάρα η στο φούρνο πάλι, αλλα σε ταψί χωρίς υγρά. Βάζετε το φούρνο στους 150-160 και αλείφετε με σάλτσα το κρέας 4-5 φορές ανα τακτά διαστήματα όταν έχει στεγνώσει κάθε φορά η προηγούμενη  επάλειψη.  

 

Σερβίρετε με πατάτας φούρνου, τηγανιτές  ή ρύζι.  

 

 

 

 

 

αρχείο λήψης.jpg



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×