Jump to content

Elpida's Little Corner!

  • καταχωρήσεις
    7
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.291

Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

cook

1.527 εμφανίσεις

 Αν αγαπήσατε τις λαγάνες χωρίς ζύμωμα με τα Τσουρέκια απλά θα ξετρελαθείτε.

       Φανταστική  πανεύκολη συνταγή και τόσο νόστιμηTSOUUUUUUUUUUU.JPG

Τα τσουρέκια νομίζω τα αγαπάμε όλοι και τα τρώμε όλο τον χρόνο.

       Σκέτα με πραλίνα η με μια φέτα κασέρι η τυρί ναι δοκιμάστε τα.

       Θα ασχοληθείτε λίγο το βράδυ και το πρωί θα έχετε μαλακά μυρωδάτα τσουρέκια.

       Πάμε να παίξουμε στην κουζίνα έτσι απλά να φτιάξουμε Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα   

 

DSCN2865.JPG

 

  Θα χρειαστώ:
     1000γρ -1100γρ αλεύρι γ.ο.χ. η αλεύρι για τσουρέκια-4 αυγά
     350 γρ  ζάχαρη η ανθόμελο-500 ml γάλα-1/4 κ.γ αλάτι
     185 γρ βούτυρο-1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά-1 κ.γ μαχλέπι-1 κ.γ κακουλέ
     ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι-1/2 κ.γ μαστίχα
    

      1 κρόκο αυγού-2 κ.σ νερό-αμύγδαλο φιλέ η σουσάμι
      λίγο καλαμποκέλαιο για το μπολ τα χέρια μας και τον πάγκο.  

 

DSCN2954.JPG

 

Πως τα φτιάχνω:
    Σε ένα μπολ βάζω 1 κιλό αλεύρι την μαγιά τα μυρωδικά και το αφήνω στην άκρη.

    Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.    
    ανακατεύω να λιώσει το βούτυρο και προσέχω να μην κάψει το γάλα να είναι χλιαρό.

    Κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
    Χτυπάω με το σύρμα η με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτω στο μείγμα λίγο λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύω με μια μαρίζ.

    Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό.

    Το σκεπάζω και το αφήνω περίπου 2 ώρες να φουσκώσει.

     Μετά από 2 ώρες βλέπω ότι η ζύμη έχει γίνει διπλάσια-τριπλάσια.
     (ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα αν δείτε ότι κολλάει πολύ)

 

DSCN2815.JPG

 

  Παίρνω μια μαρίζ (σπάτουλα συλικόνης)και απλά διπλώνω το ζυμάρι μέσα στο μπολ

        Το διπλώνω 5-6 φορές ξεφουσκώνει κλείνω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο.

        (αλείφω το μπολ και πάνω από το ζυμάρι με λίγο καλαμποκέλαιο)

        Την επόμενη μέρα βγάζω την ζύμη από το ψυγείο την χωρίζω και την πλάθω.

 

DSCN2773.JPG

 

Έχω μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη που πλάθεται  εύκολα.

       Λαδώνω τα χέρια μου και τον πάγκο με λίγο καλαμποκέλαιο και βάζω την ζύμη.

       Κόβω την ζύμη σε ίσα κομμάτια και την πλέκω πλεξούδα με 2 η 3 κομμάτια.

       Η στρόγγυλες πλεξούδες ότι σχέδιο σας αρέσει εγώ έφτιαξα και μάφιν.

       Έκοψα 3 μπαλάκια μικρά και τα έβαλα σε θήκη μάφιν φούσκωσαν και ενώθηκαν.

 

DSCN2794.JPG

 

 

Τα σκεπάζω και αφήνω 35-40 λεπτά να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.

       Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 
       Χαμηλώνω μετά στους 180 αν ψήσω πολλά μαζί ψήνω στον αέρα.


                                                                                    

DSCN3248.JPGDSCN2806.JPG

 

 

Έψησα τα μικρά και τα μάφιν 15 λεπτά και τα πιο μεγάλα 25-30 λεπτά

 

 

DSCN3240.JPG

 

Ανάλογα πάντα το μέγεθος που έχουν τα τσουρέκια και πώς ψήνει ο φούρνος μας.
                                     η ζύμη βγάζει 4-5 τσουρέκια 500 γρ περίπου το καθένα

 

DSCN2853.JPG

 

υτά είναι τα Τσουρέκια χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα!

 

 

 

DSCN2900.JPG

 

" Καλή Γλυκιά Όρεξη "

 

DSCN3260.JPG

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ελπίδα Χαραλαμπίδου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×