Jump to content

Κερνάμε Ελλάδα

  • καταχωρήσεις
    25
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.230

Νηστίσιμη Μαγειρίτσα

cook

282 εμφανίσεις

13089947_1674102226175340_327228420_n.jpg

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους 1/4 κούπα λάδι 1 κούπα φρεσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό 1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα αλατι, πιπέρι 1 ασπράδι αύγού 1/4 κούπας χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε: 1. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικο χαρτί κουζίνας. 2. Τα κόβουμε με ψαλίδι σε κομματάκια και σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. 3. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακομη. 4. Προσθέστε τον άνηθο, το μαιντανό, το νερό, αλατι και πιπέρι. Όταν η σουπα φτασει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. 5. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι. 6. Σε ένα μπόλ χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μερικές κουταλιές απο το ζουμί της σούπας. Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την απο την φωτιά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×