Jump to content

CookJobs by konst@ntinos.M

  • καταχωρήσεις
    8
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.144

Savarins

cook

306 εμφανίσεις

DSCN9092.JPG

Υλικά:

Ζύμη σαβαρέν:

(προζύμι)

150 ml γάλα

45 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

58 γρ μαγιά νωπή

200 γρ αλεύρι δυνατό

 

350 γρ αλεύρι δυνατό

50 ml γάλα

7 γρ αλάτι

7 αβγά

180 γρ βούτυρο 82% λιπαρά,λιωμένο,χλιαρό

 

Σιρόπι:

550 ml νερό

250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 ml κονιάκ

 

Σαντιγί γαρνιρίσματος:

500 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά

1 βανίλια

50 γρ ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

 

Σύνθεση:

450 γρ μαρμελάδα βερίκοκου

70 ml κονιάκ

 

Εκτέλεση:

 

Για τα σαβαρέν:

Ζεσταίνουμε τα 150ml γάλα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαγιά ,. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και ενσωματώνουμε τα 200 γρ αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το προζύμι μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο σε φυσικό περιβάλλον. Χτυπάμε στο μίξερ με τονγάντζο σε αργή ταχύτητα, τα 350 γρ αλεύρι με τα 50 ml γάλα,το αλάτι και τα αβγά. Στη συνέχεια, βάζουμε και  το προζύμι. Αφήνουμε τη ζύμη να ομογενοποιηθεί. Τέλος βάζουμε  το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε γρήγορη ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτα. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμες  Αφήνουμε τη ζύμη σε φυσικό περιβάλλον για 30 λεπτά περίπου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 210°C-220°C για 15 λεπτά περίπου.

 

Για το σιρόπι:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζουμε τα σαβαρέν με ζεστό σιρόπι και τα τοποθετούμε κάπου να στραγγίξουν.

 

Για τη σαντιγί γαρνιρίσματος:

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε σε γρήγορη ταχύτητα στην κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα. Όταν αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η σαντιγί να αφρατεψει .

 

Σύνθεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκου με το κονιακ , αλείφουμε τα σαβαρέν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί γαρνιρίσματος.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×