Jump to content

CookJobs by konst@ntinos.M

  • καταχωρήσεις
    8
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    1.145

Πίτσα με σαλάμι λευκάδος,φέτα και καυτερή πιπεριά

cook

264 εμφανίσεις

DSCN7774.JPG

Υλικά.

1 δόση βασική ζύμη

80 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. Επιπλέον (για τη πιπεριά)

4 κρεμμύδια,σε λεπτές φέτες

2 φλ. Βασική σάλτσα

25 λεπτές φέτες σαλάμι λευκάδος

300 γρ. Μαλακή φέτα

1 καυτερή πιπερίτσα (τσίλι)

½ ματσάκι φρέσκια ρόκα,τα φύλλα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά,μέχρι να πάρουν χρώμα.Τα αποσύρουμε,τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-230 βαθμούς κελσιού (στις αντιστάσεις). Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας,ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας ελαφρά με τα χέρια ή με τον πλάστη. Στρώνουμε στο ταψι και απλώνουμε τη σάλτσα. Από πάνω αραδιάζουμε το σαλάμι και τη φέτα. Ψήνουμε για 10-12λεπτά. Στο μούλτι χτυπάμε τη καυτερή πιπεριά με 1 κ.σ. λάδι και ραντίζουμε τη ρόκα. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο,προσθέτουμε τη ρόκα,αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σερβίρουμε

 

Για τη βασική ζύμη.

500 γρ. Αλεύρι τύπου 00

3-4 γρ. Νωπή μαγιά

½ κ.σ. Αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

25 γρ. Προζύμι (προαιρετικά)

300 ml νερό

 

Εκτέλεση.

Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι,τη ζάχαρη,το προζύμι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε με τα δάκτυλα να διαλυθούν. Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το νερό,σε θερμοκρασία δωματίου,ζυμώνοντας με τα χέρια. Δεν ρίχνουμε όλο το νερό από την αρχή,γιατί υπάρχουν διαφορές στα άλευρα. Συνεχίζουμε το ζύμωμα,προσθέτοντας νερό ,μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Ζυμώνουμε τραβώντας,διπλώνοτας και ξανά από την αρχή σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας,για να μην κολλάει η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Τις χωρίζουμε στη μέση και πλάθουμε 2 μπάλες. Τις τοποθετούμε σε ένα φαρδύ και βαθύ σκεύος. Τις σκεπάζουμε με μια βρεγμένη βαμβακερή πετσέτα και τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 8 ώρες, να φουσκώσουν.

 

Βασική συνταγή για τη σάλτσα.

3 ώριμες ντομάτες(κατά προτίμηση πομοντόρια),ξεφλουδισμένες

και χωρίς τους σπόρους

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι(κατα προτίμηση λευκό)

½ κ.σ. Ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο

1/2-1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

10 φύλλα βασιλικού,ψιλοκομμένα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×