Jump to content

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΘΗ

  • καταχωρήσεις
    72
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    4.459

Τραγανή ταρτα Φράουλας

cook

363 εμφανίσεις

13249322_1558737317752409_1279891175_n.jpg

Τραγανή ταρτα Φράουλας "από τις συνταγές της Παρέας! 500 γραμμ. φράουλες Για τη ζύμη 150 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γραμμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου 90 γραμμ. ζάχαρη 1-2 κ.σ γάλα φρέσκο κ.γ. αλάτι Για την κρέμα 300 γραμμ. γάλα φρέσκο 200 ml κρέμα γάλακτος 100 γραμμ. ζάχαρη 50 γραμμ. κoρν φλάουρ 1 αβγό 2 κρόκους αβγού 1 βανίλια

Πώς το κάνουμε: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, τρίψτε το με το αλεύρι μέχρι να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε στο τέλος το γάλα και ζυμώστε ελαφρά, αλλά όχι πολύ, για να μην γίνει πολύ ελαστική η ζύμη. Μην προσπαθήσετε να ανοίξετε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, ισιώστε ανάμεσα στις παλάμες σας και καλύψτε σιγά σιγά ολόκληρη την ταρτιέρα (25 εκ.) ή τα ατομικά ταρτάκια (10 εκ. το καθένα). Η ζύμη πρέπει να γίνει λεπτή Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι. Καλύψτε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια/ρεβίθια/ρύζι και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος καιτην βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπήστε το αβγό με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Πριν βράσει το γάλα, ρίξτε λίγο από το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα και σιγοβράστε ανακατεύοντας πολύ γρήγορα μέχρι να πήξει. Προσέξτε να μη σας πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας!! Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάστε την επιφάνειά της με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πριν χρησιμοποιήσετε την κρέμα, αφρατέψτε τη με ένα σύρμα. γεμίστε τις τάρτες με την κρέμα, γαρνίρετε με τις φράουλες, είτε ολόκληρες είτε κομμένες κομμάτια.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×