Jump to content

Κερνάμε Ελλάδα

  • καταχωρήσεις
    25
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    2.230

Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

14159683_1718469858405243_347155140_n.jpg

Κεκάκια με άρωμα λεμονιού

110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 130 γρ. ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. baking powder μια πρέζα αλάτι 80 ml γάλα

Γλάσσο 230 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη) 110 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (light)

 

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. 2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και το προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα μαζί με το γάλα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα (όχι με το μίξερ). 3. Βάζουμε χάρτινες θήκες σε φόρμα για κεκάκια και μοιράζουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.

Γλάσο: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τέλος τη κρέμα γάλακτος. 3. Χτυπάμε σε πιο υψηλή ταχύτητα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να πετύχουμε ένα μείγμα αφράτο. 4. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα κεκάκια μας με το γλάσο αφού κρυώσουν όμως πρώτα εντελώς και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ματίνα Στούμπου



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×