Σκεπαστη πιτα με συκωτι και σπανακι
Μετα αποασκοπες προσπάθειες να πεισω τον γιο μου να φαει συκωτι μοσχαρίσιο κατεληξα στην διμιουργια μιας πιτα συκώτι με σπανάκι που εκτος απο αυτον την λατρεψαν όλοι και φτανε να ειναι στο μενού του εστιατορίου !για την συνταγη λοιπόν χρειαζόμαστε τα εξής! Για την ζυμη,: 350 γρ αλευρι,4γρ μαγια,1/2 μεζουρα ζάχαρη, 1/2 μεζουρα αλατι , 30 γρ ελαιόλαδο.180γρ νερο Εκτέλεση, σε μια λεκάνη ριχνουμε το νερό ,το ελαιόλαδο.την μαγια και την ζάχαρη, το αλατι μαζι με το αλεύρι μετα απο10 λεπτα και ανακατεύουμε, αφηνουμε να φουσκώσει και εν το μεταξυ ετοιμαζουμε την γεμιση Υλικα για την γεμιση,: 1κιλο συκωτι μοσχαρίσιο, 4 αυγα,200 γρ τυρι τριμενο (η γραβιερα το απογειωνει αλλα ολα τα κιτρινα του πανε) σπανακι φρεσκο 300 γρ , 3 μεζουρες αλατι,3 μεζουρες πιπερι ,120 γρ ελαιολαδο,150 γρ ξερο ,50 γρ βουτηρο, Εκτέλεση ,αφού καθαρισουμε και ψιλοκοψουμε το συκωτι αρχριζουμε και το τσιγαριζουμε σε μετρια φωτια συπμληρωνωντας σταδιακα το κρεμυδι το σπανακι και τελος αφου ειναι ετοιμα τα αυγα με το τυρι, Περνουμε την ζυμη και την κοβουμε σε δυο μερη και τα ανοίγουμε το ενα σε διαμετρο 36 και το αλλο σε 32 (καπακι) τοποθετούμε το μεγαλητερο κομμάτι στην φόρμα, ριχνουμε την γεμηση και τελος το σφραγιζουμε με το αλλο κομματι ζυμης,αλοιφουμε με βουτηρο και φουρνιζουμε για 30 λεπτα στους 180 βαθμους με τον αερα της κουζινας στο μετρο,κατα την διαρκεια του ψησίματος 2 με 3 φορές αλοιφουμε παλι με βουτηρο, Καλη σας επυτηχια Και καλη ορεξη
Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.