Σταφιδόψωμα
Σταφιδόψωμα: Βάζουμε σε ενα λεκανακι 200γρ αλευρι για τσουρέκια η για ολες τις χρήσεις ενα φακελάκι μαγιά ενα αυγο και ένα ασπραδι τρεις κουταλιές ζάχαρη μια κουταλια βούτυρο μαλακωμένο τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ζυμώνουμε λιγο και ρίχνουμε 200ml γάλα χλιαρό εναλλάξ με 200γρ αλευρι ζυμωνοντας ταυτόχρονα. Αν μας κολλάει η ζυμη ρίχνουμε λιγο ακομα αλευρι οχι πολυ να μην σκληρύνει η ζυμη μας ίσα να ξεκολλήσει απο τα χερια και να γινει μαλακή και αφράτη. Αφήνουμε να φουσκώσει πατάμε τη ζυμη μας και ρίχνουμε τις σταφιδες. Ζυμώνουμε λιγο ακομα πλαθουμε μπαλακια τα τοποθετούμε σε ταψι με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε μισή ωρα να φουσκωσουν. Αλειφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λιγο νεράκι και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 20 λεπτα!
Δημιουργός
Έυα Τριανταφυλλίδου
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.