Jump to content

ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    58
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    6.733

Κέικ με σταγόνες σοκολάτας χωρίς αυγά και βούτυρο

17195185_1859935860889072_21827839_o.thumb.jpg.0098430ad79d11ba4bf929df2335700b.jpg

Πάρτε χαρτί και μολύβι Υλικά για το κέικ 1/2 φλ καλαμποκέλαιο ξύσμα από 1 πορτοκάλι (άμα θέλετε βάλτε και λίγο λεμόνι) 1 1/2 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ.μπέικιν 1 κουταλιά της σούπας ξύδι 1 πρέζα αλάτι 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας 1 λωβό βανίλιας Για το γλάσο 5 κ.σούπας πετιμέζι 5 κ.σούπας κακάο 3 κ. σούπας λάδι καρύδας Ανακατεύουμε καλά καλά όλα μας τα υλικά για το κέικ σε ένα μπωλ βάζοντας πρώτα το χυμό πορτοκαλιού (εαν δεν έχουμε πορτοκάλι φρέσκο αντικαθιστούμε με νερό αλλά δεν έχει σχέση γευστικά). Βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα (ή σε μία μακρόστενη αλουμινένια φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ μας.(Εγώ εδώ στη φωτογραφία έβαλα λάδι καρύδας με λίγη κουβερτούρα γιατί δεν είχα πετιμέζι). Καλή απόλαυση!!Να προσέχετε........



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...