Jump to content

EVA IN TASTELAND

  • καταχωρήσεις
    125
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    8.234

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι!

recipe-47-big-Small.jpg.98d65b134b9dca11be7801520052bf76.jpg

Υλικά

1 πακέτο κοφτο μακαρονάκι

1 Χταπόδι (1500γρ. περίπου)

5 Κρεμμύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο

1 Ντομάτα κονκασέ

1 σκελίδα Σκόρδο

Δάφνη

1 ξυλαράκι Κανέλα

1 φλiτζάνι Λευκό κρασί

1 κ.σ Τοματοπελτέ

Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταπόδι.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε την κανέλα και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη και την ντομάτα.

Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.

Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το βάζουμε στο φούρνο σε ταψί ή γάστρα για να πάρει τα αρώματα του φούρνου.

Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι μας σε αλατισμένο νερό .Όταν είναι και τα δύο έτοιμα τα ενώνουμε,ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα μας και σερβίρουμε!

Δημιουργός συνταγής 
Εύα Παρακεντάκη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...