Jump to content

EVA IN TASTELAND

  • καταχωρήσεις
    125
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    10.390

Φιλέτο Χανιώτικου τόνου με σάλτσα Dijon!

cook

362 εμφανίσεις

14284915_10208892326124091_1241456523_o-696x522.jpg.93fa76d12ad2f2c478addc0af02e2f5a.jpg

Στο Συν.Κα S/M βρίσκω πολύ φρέσκα ντόπια ψάρια, τα οποία επιλέγω να βάζω στο τραπέζι μας.Της ώρας είναι κάθε φορά που τα διαλέγω! Αυτή τη φορά βρήκα φιλέτο Χανιώτικου τόνου σε καταπληκτική τιμή…δεν μπορούσα να αντισταθώ, αμέσως τον γεύτηκα πριν καν τον μαγειρέψω πασαλειμμένο με την σάλτσα  Dijon μου…

Δες τα υλικά

6 φιλέτα

Θαλασσινό αλάτι χοντρό Κρήτης

Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

1/2 ποτήρι Ελαιόλαδο

1 κ.σ Μουστάρδα Dijon

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κ.γ Ρίγανη ξερή

1/2 κ.γ Μαντζουράνα Ξερή

1/2 λεμόνι

Και πως το φτιάχνουμε..

Αλείφουμε τον τόνο μας με ελάχιστο ελαιόλαδο και τον αλατίζουμε. Καίμε καλά το αντικολλητικό τηγάνι μας και βάζουμε μέσα στον τόνο.Όταν κάνει κρούστα γυρνάμε και από την άλλη.Αυτό περίπου διαρκεί συνολικά 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να κρατηθεί μέσα ο τόνος μας ροζ.Αν θέλετε να ψηθεί καλά απλά χαμηλώνεται μετά την δεύτερη κρούστα τη φωτιά και ψήνεται για 2-3 λεπτά ακόμη.

Και τώρα η Σάλτσα μας..

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπίμερ και δουλεύουμε γρήγορα για να μην κόψει η σάλτσα.   Ε αν κόψει δεν έγινε και τίποτα,προσθέτουμε λίγο νεράκι δουλεύουμε πάλι λίγο και ξαναδένει!

Καλή επιτυχία!

Δημιουργός συνταγής 
Εύα Παρακεντάκη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...