Jump to content

EVA IN TASTELAND

  • καταχωρήσεις
    125
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    10.390

Σπανακοκαροτόρυζο!

cook

402 εμφανίσεις

spanakorizo-solomos-2_640x481.jpg.060a75dbbee81093d975df421121a701.jpg

Αυτό το ρυζάκι το αγαπάμε πολύ στο σπίτι μας, και το συνοδεύουμε πάντοτε με ψαράκι! Σήμερα λοιπόν το φάγαμε με σολομό καπνιστό αλλά και με σαρδελίτσα ή οποιοδήποτε ψαράκι ταιριάζει άψογα!

1 κιλό σπανάκι

2 καρότα

1 κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα στον τρίφτη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ρύζι

2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών

1 λεμόνι στυμμένο

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι και τα καρότα και το τσιγαρίζουμε.Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες και αφού τα φέρουμε 3-4 στροφές ρίχνουμε την ντομάτα.Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σπανάκι μας και αφήνουμε να υποχωρήσει.Αρχίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό ένα ένα το φλιτζάνι.Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 20 λεπτά περίπου.Όταν είναι έτοιμο στύβουμε το λεμόνι και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό μας να μπομπάνει για 10-15 λεπτάκια και σερβίρουμε.

 

Δημιουργός συνταγής 
Εύα Παρακεντάκη



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...