Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο
Κριθαράκι με γαρίδες στο φούρνο
20 γαρίδες μεγάλες
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
Ελαιόλαδο
2 φλιτζ. κριθαράκι
5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
½ φλιτζ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
2.κ.σ. ψιλοκομμένη ρίγανη
2.κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
2.κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το έντερο. Ψιλικόβουμε τα πράσα και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.Ρίχνουμε τις γαρίδες όπου τις ψήνουμε συνολικά 3-4 λεπτά προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας και αφαιρούμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με κρασί ότι έχει μείνει στο τηγάνι. Μετά από τρία λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε ένα πυρέξ στο φούρνο. Όταν βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το κριθαράκι και όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο(να το βγάλετε ζουμερό), βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5’ και σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής
Εύα Παρακεντάκη
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.