Jump to content

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΝΟΣ

  • καταχωρήσεις
    21
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    3.619

Τουρτα λαχανικων

cook

633 εμφανίσεις

17578100_1196489597145457_1882053446_n.jpg.a570f5e294926dc871be23cfe7a5cdf8.jpg17619728_1196489367145480_1686234504_n.jpg.d84e911eda78d60d46f4df29b6e78dae.jpg

Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη! Τουρτα λαχανικων, Ενα πανέμορφο και γευστικο κρυο πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, Υλικά, 700γρ χυμο ντοματας 18γρ φυλλα ζελατίνα 50γρ κρεμυδακι φρεσκο ψιλοκομμένο 1 ματσακι βασιλικο ψιλοκομμένο 200γρ κρεμυδι κόκκινο 200γρ κολοκυθάκια 200γρ μελιτζάνες 200γρ πιπεριες 200γρ μανηταρια 5 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένο 50γρ παρμεζανα 50γρ κουκουναρι 250γρ ελαιόλαδο. 70γρ σογια Αλάτι πιπερι και λιγο ζάχαρη για την σάλτσα Εκτέλεση Βημα1Σε ενα κατσαρολακι σωταρουμε το κρεμυδι το φρεσκο το σκορδο ,ριχνουμε τον χυμό ντομάτας λιγο ζαχαρι,αλατι πιπερι της αρεσκεια μας,τον βασιλικο και βραζουμε την σαλτσα για 10 λεπτα σε χαμηλη φωτια.μωλις η σαλτσα μας ειναι έτοιμη ριχνουμε και τα φύλλα ζελατίνης αφου τα εχουμε βαλει στο νερο μεχριμνα μαλακώσουν ανακατευουμε και αποσυρουμε απο την φωτιά, Βημα 2 .κοβουμε λαχανικά σε φετες, τα μαριναρουμε με το σογια ,το σκορδο,αλατι πιπερι και το λαδι μας και τα ψήνουμε στην σχαρα η σε τηγανι γκριλ., Βημα 3 σε μια στενομακρη φόρμα 30 × 10 με υψος τουλαχιστον 7 ποντους καλύπτουμε το εσωτερικό της με μεμβράνη ,ριχνουμε την μιση σαλτσα μας και την τοποθετουμε ψυγείο για 30 λεπτα μεχρι να σφιξει .εν συνεχεια αρχιζουμε και τοποθετουμε σε στρωσεις τα λαχανικά και πασπαλιζουμε με παρμεζανα και κουκουναρι ενδιαμεσα.ριχνουμε και την υπολοιπη σαλτσα μας και το ψυγείο μεχρι να δεσει τελειως η τούρτα μας.,σε μια πιατελα αναποδογυρηζουμε την φόρμα ,αποσυρουμε την μεμβράνη ,στολιζουμε και καλας ορεξη!

Δημιουργός συνταγής
Χρήστος Νάνος



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...