Jump to content

ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    59
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    3.541

Αρωματικό ραβανί

cook

106 εμφανίσεις

18518655_120332000853457176_1445792765_n.jpg.6b5aa483240efd4b472d866c158cecb5.jpg

Αρωματικό ραβανί
Ένα γλυκό,αγαπημένο, των παιδικών μας χρόνων.
Η συνταγή είναι για ένα μέτριο ταψί. Δική σας λοιπόν.
8 αυγά
1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό (εαν θέλετε μπορείτε να βάλετε και χονδρό αλλά εγώ δεν το προτιμώ)
1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
¾ κούπας στραγγιστό γιαούρτι

Σιρόπι
2 ½ κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Πρώτα απ΄ολα χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Με το μίξερ χειρός κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και τοποθετούμε 
για λίγο στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν, το 
σιμιγδάλι και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους μας με τη ζάχαρη και 
χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα 
και χτυπάμε για λίγο ακόμη. 
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε 
να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε και το γιαούρτι.
Τέλος, βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο και με μία μαρίζ απαλά 
απαλά ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 
βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε το ραβανί μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι 
ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί και 
ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά και αφού κόψουμε σε κομμάτια,
σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση.

Τιps
•    Τρώγεται ευχάριστα με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι έτσι 
παραδοσιακά.

•     Εαν το προτιμάτε πιο αρωματικό, μπορείτε να αντικαταστήσετε 

το γιαούρτι με χυμό πορτοκαλιού

 



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×