Jump to content

ΝΑΝΤΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

  • καταχωρήσεις
    58
  • σχόλια
    0
  • εμφανίσεις
    5.801

Kαι η κοτόπιτα γωνία

cook

301 εμφανίσεις

18982996_1899518816930776_217033155_n.jpg.e3e1a7dde29ff72fb5a2b2fe9a4061bb.jpg

Kαι η κοτόπιτα γωνία.... Εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για μία κοτόπιτα διαφορετική, από όλες όσες έχετε μέχρι τώρα φάει. Υλικά 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο Ελαιόλαδο 1 αυγό Λίγο γάλα φρέσκο Για τη γέμιση 500 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι 1 κρεμμύδι ξερό 2 κρεμμύδια φρέσκα 1 ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι δυόσμο 250 γραμμάρια φέτα πικάντικη 100 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμένο 1 κούπα χόνδρο (Καρπάθου) ή τραχανά ξυνό ή ακόμη και ρύζι 3 χρωματιστές πιπεριές 2-3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο –ελαιόλαδο για το μαγείρεμα 1 πράσινη πιπεριά 1 πιπεριά Φλωρίνης 2 αυγά 1 κούπα νερό μπόλικη γλυκειά πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή Αλάτι-πιπέρι Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο μας (εγώ το βάζω και 5-10 λεπτά σε νερό με ξύδι) το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε κόβοντας και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια μας αρχικά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Με μία τρυπητή, τα αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κοτόπουλο μας. Σωτάρουμε ελαφρώς και αφού αλατοπιπερώσουμε, προσθέτουμε τη γλυκειά πάπρικα, τη μουστάρδα, το μαϊντανό μαζί με το δυόσμο. Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τον χόνδρο με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Τέλος προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά μας, το βούτυρο και αφήνουμε πάνω στη φωτιά για 5-10 λεπτά. Όταν περάσει ο παραπάνω χρόνος, αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τη φέτα μας ψιλοκομμένη και το κίτρινο τυρί . Χτυπάμε τα αυγά μας και προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε (εαν απαιτείται) και αφήνουμε λίγο στην άκρη. Παίρνουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, λαδώνουμε και τοποθετούμε 3-4 φύλλα χωριάτικα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας και συνεχίζουμε πάνω από αυτό τοποθετώντας άλλα 4 φύλλα ,πάλι λαδωμένα. Χτυπάμε το αυγό μας και προσθέτουμε και λίγο γάλα. Αλείφουμε την επιφάνεια, χαράσσουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει αρκετά η επιφάνεια της πίτας μας. Αφήνουμε λίγο να κρύωσει και σερβίρουμε. Καλή σας απόλαυση. Μπορεί να θέλει αρκετά υλικά και λίγο περισσότερο χρόνο προετοιμασίας, αλλά πιστέψτε με είναι ΥΠΕΡΟΧΗ. Τips Φυσικά θα ήταν καλύτερη με χειροποίητο φύλλο. Επίσης, θα μπορούσατε να την πασπαλίσετε με σουσάμι.



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Eπισκέπτης
Προσθέστε ένα σχόλιο ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...