Jump to content

ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΙΡΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

  • καταχωρήσεις
    208
  • σχόλιο
    1
  • εμφανίσεις
    20.589

Παστίτσιο χωρίς ενοχές By Mairh 

cook

59 εμφανίσεις

Παστίτσιο χωρίς ενοχές By Mairh 
Eiμαι από τις πρώτες που σας μίλαγα για τα φυτικά έλαια Άριστον.
Τώρα ένα νέο προϊόν ήρθε να απολαμβάνουμε τα φυτικά έλαια χωρίς να μαζεύουμε θερμίδες.
Eγω το δοκίμασα πριν λίγες μέρες πρώτη φορά και ενθουσιάστηκα.


Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο2
1 κιλό κιμά σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι τοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 ποτηράκι κρασί 
τυρί τριμμένο 
μπαχάρι κανέλα αν σας αρέσει η γεύση τους
τ ασπράδια από τα αβγά της μπεσαμέλ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκορδάκι. 
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι μέχρι να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια.
Σβήνουμε με το κρασάκι μας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ντοματοχυμό και τον πελτέ ντομάτας,
Το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ωρίτσα περίπου!!!
Στον χρόνο που βράζει ο κιμάς βράζουμε και τα μακαρόνια μας.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τους.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών ελαφρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τ’ ανακατεύουμε!!! 
Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια μπόλικο τριμμένο τυρακι.
Μετά όλο τον κιμά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και τότε φτιάχνουμε την μπεσαμέλ!!!!!

Μπεσαμέλ by mairh
υλικά
1 λίτρο γάλα
6 κουταλιές φυτικά έλαια άριστον την Λευκή συσκευασία
6 κουταλιές αλεύρι
4 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε ελαφρώς να μην υπάρχει η μυρωδιά απ το αλεύρι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τ’ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, 
Τότε το αποσύρουμε από την φωτιά και περιμένοντας να πέσει λίγο η θερμοκρασία χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το τυρί το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, 
Τα ανακατεύουμε ελαφριά και τα ρίχνουμε πάνω από το παστίτσιο μας!
Αν θέλετε να γυαλίζει η κρέμα σας μπορείτε να ρίξετε από πάνω μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο! 
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα η κρέμα μας.
καλή επιτυχία!

18839060_1302212716543720_7832990577467214619_n.jpg

18814855_1302211956543796_1735097328560311174_o.jpg

18813570_1302211906543801_8145363507492070920_n.jpg

18766059_1302212696543722_9155246883926037317_n.jpg

18740748_1302212116543780_2530206949571357496_n.jpg



0 Σχόλια


Recommended Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε στην κοινότητά μας.Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Εγγραφείτε εδώ.

Εγγραφείτε τώρα
×