Κέικ με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι
ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
-4 κουπες φαρινα απ η αλευρι απλο με 1 φακελο μπεικιν παουντερ(20γρ)
-2 κουπες ζαχαρη
-250 γρ βουτυρο λιωμενο
-4 αυγα
-1 1/2 κουπα γαλα
-2 βανιλιες
-Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
Γεμιση και επικαλυψη
-Μαρμελαδα πορτοκαλι
Βαζουμε σε ενα μπωλ ολα τα στερεα.
Σε ενα αλλο μπωλ ανακατευουμε τα υγρα και τα προσθετουμε στα στερεα.
Τα χτυπαμε με μιξερ χειρος η αυγοδαρτη μεχρι να ομογενοποιηθουν (οχι παραπανω απο λιγα δευτερολεπτα) και βαζουμε το μειγμα σε στρογγυλη μεγαλη φορμα του κεικ και ψηνουμε στους 160-170 βαθμους στον αερα στη μεσαια σχαρα για 50-60 λεπτα.
Το κοβουμε στη μεση απλωνουμε μαρμελαδα,το κλεινουμε και αλειφουμε απο πανω λιγη ακομα μαρμελαδα.
*Το κεικ γινεται με οποιαδηποτε μαρμελαδα της αρεσκειας σας
Δημιουργός Συνταγής
Ελένη Μακροδημήτρη
0 Σχόλια
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια προς εμφάνιση.
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.